Treceți la conținutul principal

Comunicat privind anularea deciziilor ilegale supuse in mod ticalos revizuirii

Material preluat de pe site-ul SCMD, 25.03.2011:

In mod ticalos, OUG 1/2011 incearca sa incalce Hotararea ICCJ din 07.01.2011, privind nulitatea de drept a tuturor “”recalcularilor”” si Deciziile de pensie emise ilegal de MapN, MAI si SRI pe durata suspendarii executorii a HG 735/2010.
OUG 1/2011 recunoaste ca HG 735/2010 a fost irevocabil suspendata dar isi propune sa revizuiasca deciziile ilegale emise in baza legii 119/2010 si a HG 735/2010, pe durata suspendarii executorii.
Deci, Ordonanta “”revizuieste”” deciziile pe care le-am primit in luna ianuarie, marea majoritate semnate pe 31.12.2010, fie ca decizii pe baza salariului mediu, fie ca decizii pe baza “”recalcularii”” si care, in fapt, de la 07.01.2011 sunt nule de drept.
Hilar este ce se intampla la SRI, unde, din prudenta, dl. Maior nu a semnat sau nu a trimis decizii. Aici ce se revizuieste? Talonul de pensie, praful de pe toba?
In aceasta situatie SCMD a decis ca toti membrii sai si nemembrii care au incredere in noi sa conteste imediat pensia primita in luna ianuarie, fie pe baza deciziei primite, fie doar pe baza talonului si a deciziei vechi si normale (Legile 164, 169, etc), conform strategiei elaborate de Departamentul juridic si avocatul Costel Galca. De asemenea, sa se conteste toate deciziile pe masura ce vin, ca nu cumva, din “”provizorii”” sa ne trezim ca ramane vreuna definitiva.
In tribunale, s-au initiat actiunile pe baza pasului 1a, adica fara introducerea textului contestatiilor, si in pasul 1b) cu introducerea si a contestatiilor si a confirmarilor de primire.
Ieri, 23.03.2011, Tribunalul Teleorman a admis actiunile introduse de dl mr. av. Balaita Florin, in numele SCMD, anuland Deciziile de pensie emise ilegal pe baza recalcularii conform HG 735/2010. Din acest moment, pentru membrii SCMD, care au actionat in justitie, OUG 1/2011 si-a incetat in judetul Teleorman existenta, intrucat nu mai are ce “”revizui””.
Repetam: revizuirile prevazute de OUG 1/2011 se refera nu la deciziile noastre vechi de trecere in rezerva ci doar la magariile comise de Guvernul Basescu Boc, in baza Legii 119/2010 si a HG 735/2010.
Daca Hotararea ramane definitiva si irevocabila, exista absolut toate premisele anularii OUG 1/2011, indiferent ce vot dau sclavii din Parlament sau de la Curtea Constitutionala ai bolsevicilor portocalii. Cu atat mai mult cu cat, din acest moment, exista toate sansele ca si alti judecatori sa aiba coloana vertebrala si probitate profesionala si sa slujeasca LEGEA, CONSTITUTIA ROMANIEI SI LEGISLATIA EUROPEANA, nu balbaielile juridice ale hotilor si santajistilor de partid!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

NOTA: Cei interesati pot accesa http://noulportal.just.ro si la lista sedintelor din 23.03.2011, Sectia CMASCAF-Complet 1 fond litigii munca, se pot identifica dosarele avand ca obiect contestatie decizie de pensionare. De remarcat ca sunt cauze la care solutia s-a dat la primul termen de judecata. Sentinta este definitiva si poate fi atacata cu recurs.
Avand in vedere ca filiala Slobozia a SCMD este reprezentata in instanta de catre avocatul desemnat de Av. Costel Galc, atasam si un material preluat de pe mediafax.ro:

EXCLUSIV: Prima decizie de anulare a recalcularii a pensiilor militare, la Tribunalul Teleorman
Tribunalul Teleorman a admis, vineri primele acţiuni ale cadrelor militare disponibilizate prin care s-a solicitat anularea deciziilor de recalculare a pensiilor, fiind vorba despre 16 dosare, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, avocatul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Costel Gîlcă.
Costel Gîlcă a precizat că sunt peste 12.000 de reclamanţi din Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, prima decizie fiind cea de la Tribunalul Teleorman.
Prin cererea de chemare în judecată, reclamanţii au solicitat anularea deciziilor de recalculare a pensiilor contestate, emise de Ministerul Administraţiei şi Internelor şi menţinerea deciziilor de stabilire a cuantumul pensiei conform cuantumului plătit în luna decembrie 2010.
Reclamanţii au mai cerut obligarea MAI la plata diferenţei dintre pensia de serviciu stabilită şi plătită în decembrie şi pensia recalculată conform Legii 119/2010 şi HG 735/2010, de la 1 ianuarie 2011 şi până la repunerea în plată a pensiei iniţiale sau până la emiterea unei noi decizii de recalculare, precum şi a dobânzilor rezultate.
O altă solicitare a vizat plata cheltuielilor de judecată.
Instanţa supremă a decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicării HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare, confirmând astfel o sentinţă a Curţii de Apel Cluj din septembrie 2010. Instanţa a apreciat, în motivarea decizie, că HG 735 discriminează beneficiarii pensiilor care nu au depus cereri de recalculare. ICCJ a precizat că HG 735/2010 - act administrativ unilateral cu caracter normativ - produce efecte "erga omnes", ca şi sentinţa contestată cu recurs.
Suspendarea aplicării HG 735/2010 s-a dispus până la o hotărâre definitivă privind anularea actului normativ.
Legea 119/2010 ale cărei norme de aplicare erau incluse în HG 735/2010 a rămas însă valabilă, fiind necesară însă o nouă ordonanţă de urgenţă cu o nouă metodologie de recalculare a pensiilor militare.
Guvernul a aprobat, la finalul lunii ianuarie, OUG 1/2011 care reglementează metodologia de recalculare a pensiilor militare, care stabileşte că procesul de recalculare a pensiilor calculate pe baza salariului mediu brut pe economie, nu pe baza veniturilor individuale, va fi prelungit până la sfârşitul acestui an şi că instituţiile din sistemul de apărare vor fi cele obligate ca, până cel târziu la 31 octombrie 2011, să identifice şi transmită către casele de pensii adeverinţele privind veniturile obţinute de militari.
Decizia de a emite ordonanţa a fost luată după ce Curtea Constituţională a declarat ca neconstituţională hotărârea privind recalcularea tuturor pensiilor din apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Compartimentul juridic al Filialei Slobozia a SCMD

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor