Treceți la conținutul principal

GABRIEL OPREA, CU DRAGOSTE sau ATATA TEVATURA PENTRU O SPARCAITURA

Cinismul si nerusinarea unor semeni de-ai nostri nu au limite.
Bunaoara, ma suna un fost coleg si prieten sa-mi spuna ca a primit o scrisoare de la un oarecare Gabriel Oprea. Il indemn sa dea citire epistolei. Si ce-mi aud urechile? Cica in urma revizuirii, pensia adresantului scrisorii a crescut. Motiv de bucurie, nu? Atat de multa bucurie incat, asa cum stiu numai cei cu kaki in sange, purcedem la identificari si verificari.
Si ce sa vezi?! Cum in scrisoare se precizeaza si numarul de telefon la care se pot solicita si alte precizari, acesta fiint telverde pentru pensionarii militari de pe www.mapn.ro, identificam cu certitudine expeditorul: Gabriel Oprea-ministrul apararii. Un nou motiv de bucurie, chiar pana la lacrimi(!!!), intrezarind-din convorbirea cu norocosul meu prieten, din cuvintele rostite putin gatuit, tremurat, a speranta, dar mai ales din faptul ca insusi ministrul apararii te instiinteaza de cresterea pensiei-un castig cat de cat substantial.
Trecem rapid peste promisiunea prietenului meu “daca-i bine, bem o bere”, deschid calculatorul si caut in Lista-Pensiilor-Revizuite-La-09-06-2011. Sunt dezamagit si simt tot dezamagire si in tacerea de la celalalt telefon cand ii spun ca nu este nicio crestere. Este egalitate perfecta intre Cuantum pensiei L. 164/2001 si Cuantum pensie L. 119/2010(OUG. 1/2011). Intervin optimist: “Stai ca mai este o lista, chiar doua”. Adica Lista-cu-revizuirea-pensiilor militare-MApN-22-iunie-2011, respectiv Lista-Cu-Pensiile-Revizuite-Site-ul-MApN-29-06-2011-Orele-12-31. Vad ce vad, imi iau adio de la berea afectata de conditie, si, pronuntand ca un adevarat artilerist cifra doi care apare de patru ori in cele doua cuantumuri ale pensiei, citesc cu maxima claritate noul cuantum, intr-adevar crescut. Cum castigul nu este nici pe departe substantial, ba dimpotriva, sunt surprins de replica prietenului meu, folosita numai si numai cand ii sunt depasite cu mult asteptarile: “Esti nebun?!”. Repet cat pot de repede noul cuantum si precizez cu cat i-a crescut pensia. Cu o sparcaitura. Tac eu, tace el. Dezamagire. Nedumerire.
Cei care ati mancat in ploaia aplicatiilor ciorba din gamela care nu se golea stiti cum se simte revolta din tacerea militarului. Ca linistea aceea grea, apasatoare, care face sa-ti tiuiasca urechile cu mult mai tare decat o salva de artilerie. Ca ura care-l impietreste pentru o strafulgerare de timp inainte de a actiona lucid, calculat, eficient, implacabil, pe cel cu kaki in sange.
O dam pe glume, facem haz ca sa trecem momentul. Nici de bere nu mai pomenim!
Raman cu gandurile mele si cu regretul ca nu i-am spus prietenului meu, pentru a nu-l amara si mai mult, ca este printre “fericitii” carora, prin revizuire, pensia le-a ramas nemodificata si, pentru ca matematic acest lucru este imposibil in conditiile schimbarii modului de calcul, prin cine stie ce artificii-a caror legalitate este pusa sub semnul intrebarii fiind ulterioare declaratiei ministrului Oprea privind INCHEIEREA CU SUCCES a revizuirii pensiilor-s-a ajuns la cresterea pensiei cu o sparcaitura. Ridicola declaratie cum ridicola este postura domnului Gabriel Oprea (oare de ce nu-si foloseste gradul si nu se adreseaza destinatarului cu gradul militar al acestuia?) care incearca sa-si apropie “fericitii” si nu numai, radicand la rang de merit sparcaiala ministeriala.
In loc de concluzii(adicatelea “cugetari adanci” pe masura scrisorii lui Oprea-ce bine era daca OPREA ilegalele recalculari si revizuiri ale pensiilor militarilor!):
1.Pentru un om-Gabriel Oprea fiind un seaman de-al nostru-sparcaiala este sinonima cu lucrul rusinos, de mantuiala, insignifiant, dar atat de deranjant. Ganditi-va cat de deranjant este un gainat cazut pe cascheta sau veston!
2.Intre o scrisoare si un gainat sunt asemanari cu conditia ca scrisoarea sa fie expediata de Gabriel Oprea. Aceasta scrisoare are efectul gainatului care iti cade in ochi cand admiri cerul instelat de mana cu iubita. Brrr!
3.Categoric, nu! Nu un gainat cazut in ochiul ministrului cand privea la stele (nu la cele de pe cer, ci la cele de pe umar, ajunse acolo din sparcaiala unuia cu nume predestinat) este cauza datului des din pleoape. Ci praful aruncat in ochii pensionarilor militari(da, suntem si vom fi pensionari militari!), carora nu le recunoaste gradele, incalcand-ceea ce este definitoriu pentru tot ceea ce face MINISHTRUL 2 Oprea-o regula simpla: sa nu faci contra vantului.
Precizare: Oprea este MINISHTRUL 2 deoarece exista un PRIM MINISHTRUL. Boc!!!

Inca este doar vant, domnule general cu “+” sau “-“ “n” stele! Sunteti penibil!

Lt.col.(r) Lesnic Costel-SCMD Filiala Slobozia

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor