Treceți la conținutul principal


Informare cu privire de la consfatuirea de la 


Pitesti din 3 sept. a.c.


In atentia tuturor membrilor SCMD

Joi, 3 septembrie 2015, la Muzeul Judetean Arges, a avut loc, la initiativa d-lui vicepresedinte SCMD Col. (r) Popescu Victor si a BO al Filialei Pitesti, adunarea de lucru a Birourilor Operative ale Filialelor din Zona Sud.
Au participat membrii Biroului Operativ Central (BOC), conducerea Departamentului Juridic al SCMD, vicepresedintele coordonator al Zonei Centru, dl. Col. (r) Tudosie Stefan, dl. vicepresedinte Vîrban Aurică din partea membrilor fondatori si dl. Col. (r) Stefan Adrian, responsabil cu evidenta membrilor SCMD din zona mentionata.
S-a inregistrat o singura absenta notabila, vicepresedintele Col. (r) Valeriu Pricina, membru BOC, aflat la Palatul Victoria pentru a prezenta pozitia SCMD fata de noua lege a sistemului unic de salarizare, in discutiile pe aceasta tema.
Dincolo de caracterul festiv si prezentarea rezultatelor activitatii grupului de filiale de sub coordonarea d-lui Col. (r) Popescu, in cei 5 ani de existenta, au fost dezbatute urmatoarele probleme:
 • Implicarea reprezentantilor SCMD, exclusiv in interesul membrilor SCMD, in procesul de aplicare a prevederilor Legii pensiilor militare de stat;
 • Diferentele, sub aspect juridic si financiar, in recuperarea sumelor abuziv retinute din pensii de regimul Basescu - Boc, prin lege sau prin actiunile in justitie ajunse in faza de executare silita;
 • Atitudinea permanent ostila fata de rezervisti, manifesta exclusiv la MApN, din partea DRPIP si a conducerii  Casei Sectoriale de pensii a MApN.
 • Procedurile privind executarea silita a Casei Sectoriale de Pensii a MApN;
 • Aspectele mai putin intelese ale Legii pensiilor militare de stat.
 • Sustinerea de catre SCMD, deoarece sistemul este astazi unic (aparare, ordine publica si siguranta nationala) a cresterii salariale cu 75% pentru agentii de politie, formulata de sindicatele partenere din MAI, cu extinderea acestei prevederi si la jandarmi, lucratorii ISU si militarii profesionisti (angajati pe baza de contract), ale caror revendicari au fost deja sustinute de SCMD public si in fata ministrului Apararii Nationale si a d-nei secretar de Stat Otilia Sava care si le-au insusit.
 • Sustinerea drepturilor salariale ale angajatilor civili din MApN si MAI care au aceleasi obligatii si sunt supusi acelorasi vicisitudini ca si colegii lor cadre militare.
 • Necesitatea intensificarii actiunilor de respingere a promulgarii ca lege a OUG 95/2014 care proclama sfarsitul Revolutiei in ziua de 22 decembrie 1989 la orele 12.10, excluzandu-i pe militari de la orice drept de recunostinta si inventeaza o asa zisa categorie a persoanelor "cu rol determinant". In conditiile in care primii impuscati ai Timisoarei au fost militari, in data de 17 decembrie 1989 (primul la orele 11.23, frt Zduria Adrian) si fara rolul cu adevarat determinant al militarilor scimbarea de regim nu ar fi avut loc, vom lupta impotriva acestei discriminatorii aberatii legislative pana la CEDO si dincolo de CEDO.
 • Grabirea procesului de finalizare a proiectului de Lege a sindicatelor pe care CNSC il va propune parlamentarilor, de a carei promulgare depinde soarta tuturor sindicatelor, nu numai a SCMD. Pana la aceasta promulgare orice incercare de restructurare a SCMD ar insemna in fapt lichidare, idee respinsa de marea majoritate a participantilor la CNR Alba Iulia 2014.
 • Nealinierea SCMD la nici un partid, in contextul actual, dar dreptul tuturor membrilor SCMD, cu exceptia presedintelui SCMD de a adera la orice partid, cu conditia sprijinirii intereselor SCMD.
 • Necesitatea reorganizarii filialelor destructurate de acei membri ai BO care nu mai pot, nu mai vor sau, din interese personale contrarii SCMD, le blocheaza activitatea de ani de zile.
 • Analizarea de catre CD a recentelor actiuni inexplicabile si regretabile ale d-nei avocat Graziela Barla, inclusiv din perspectiva deteriorarii relatiilor cu primul nostru avocat din cauza actiunilor rau intentionate si dirijate ale unor persoane strecurate cu misiuni sau racolate prin santaj si promisiuni, din interiorul SCMD.
 • Necesitatea largirii plajei de activitate a SCMD dupa aparitia Legii sindicatelor, atat geografic, in plan european, cat si economic, in plan intern, in scopul cresterii nivelului de trai si de siguranta sociala ale membrilor sai.
 • Acceptarea de catre BOC a propunerilor facute de d-nii vicepresedinti Virban Aurica, Popescu Victor si Tudosie Stefan ca, datorita prelungirii perioadei de vacanta si a absentelor datorate muncilor gospodaresti, sedinta CD sa nu se desfasoare in luna septembrie ci in prima decada a lunii octombrie si sa nu aiba loc la Bucuresti ci la Sibiu sau Pitesti. Locatia a fost o propunere mai veche a BOC ca, in functie de posibilitatile financiare privind deplasarile, sedintele CD sa poata avea loc si in teritoriu.
P. SECRETARIATUL GENERAL,
Col. (r) Adrian STEFAN

Postări populare de pe acest blog

BĂGĂTORII  DE  SEAMĂ

Văzând conţinutul acţiunii în contencios administrativ, formulată de S.C.M.D. în contradictoriu cu LOV, şi „băgătorii de seamă” de pe unele site-uri care, cu o poftă viscerală, cronică şi netratabilă, critică orice demers făcut de S.C.M.D. în sprijinul cadrelor miliare în rezervă, nu pot decât să constat totala lipsă de colegialitate (ca să mă exprim eufemistic) a celor care, cu rea-credinţă, dacă nu pot construi ceva, dărâmă. Sigur că, de principiu, o acţiune în justiţie, oricât de întemeiată şi bine motivată ar fi, nu este perfectă şi suportă îmbunătăţiri. În cazul în speţă, chiar dacă pot fi discuţii cu privire la obiectul acţiunii şi referitor la instanţa de fond competentă să judece acţiunea, nu este un "capăt de ţară" pentru că se pot face completări/precizări până la primul termen de judecată iar Tribunalul Bucureşti îşi va verifica competenţele în baza art.131 alin.(1) C.proc.civilă, inclusiv pe cea materială, şi va putea, dacă este cazul, să dispun…
Se pune întrebarea : Când a avut grija față de noi rezerviștii domnul Gl Ciucă. Șeful SMG?????? La CASA SECTORIALĂ DE PENSII A MApN ,este o doamnă, ofițer , instalată se pare la insistentețele domnei Olguța Vasilescu ,  pentru care,  noi rezerviștii suntem,  ca o pietricică in pantof  ,iar fostul șef a fost numit la auditul financiar ,că de ,așteaptă steua de general. În emisiunea de la RTV ,domnul Gl. GROPAN a prezentat situația noastră,foarte corect. Surpriză. ,Deși documentul de la NATO arată clar că suntem o categorie socio profesională , datorită lui BOC ,in cele doua OUG ,suntem scoși din context. Am stat de vorbă cu mai mulți rezerviști  asupra problematicii noastre.Acum îmi dau dreptate. .Dacă s - au convins ,îi așteptăm în rîndurile noastre ale SCMD  - ului. În ceea ce privește MEMORANDUMUL.înaintat  ministrului FIFOR , tot mai multi rezerviști se întreabă de ce  nu s - a atașat și acțiunea în instanță a SCMD -ului.  Îmi pun întrebarea. De ce spune de fiecare dată domnul mini…
SINGURI NE ÎMBOLNĂVIM DE BOLI GRAVE ȘI APOI MERGEM LA MEDIC.UNEORI  ESTE PREA TÂRZIU.MU MAI CONSUMAȚI COCA COLA  ,MAI ALES COPII.

Coca-Cola sub microscop:aceste dovezi vor pune punctul dubiilor tale
În anul 2006 în Turcia, pentru prima dată în lume, a început procesul judiciar referitor la conținutul acestei băuturi. Pe eticheta sticlei de obicei scrie, că Coca Cola conține zahăr, acid fosforic, cofeină, caramelă, acid carbonic și un oarecare <<extract>>. Anume acesta a creat suspiciune consumatorilor. Și compania Coca-Cola a fost nevoită să dezvăluie secretul, din ce într-adevăr este făcută cola. Asta s-a dovedit a fi lichidul, obținut din insectele Cochineal. Coșenila este insecta, ce trăiește pe insulele Canare și în Mexic. Este o insectă ce se lipește cu trompa sa mică de plantă, și absoarbe tot sucul și nu se mișcă niciodată din loc. Pentru coșenilă sunt create câmpuri speciale, iar aceste insecte sunt culese de către locuitorii din acele sate… Din femele și ouă se ext…