Treceți la conținutul principal
 VAI DE NOI, DACĂ NU PUN MÎNA PE CARTE.

  PERLE LA LIMBA ROMÂNĂ

Perle la Română, Evaluarea Naţională: „Am fost într-o 

staţiune cool cu gipanul tatălui meu, unde am băut băuturi 

cum nu găseşti în ţara asta prăpădită”

  Profesorii care au corectat lucrările elevilor ce au susţinut proba de Limba Română la Evaluarea Naţională au avut parte, din nou, de exprimări hazlii şi răspunsuri date „după ureche”.
 ”Adevărul” vă prezintă astăzi primele ”perle” descoperite de profesorii de limba română, după primele zile de corectare.  
Deşi subiectele au fost considerate mai uşoare decât la simulare, unii dintre candidaţi nu doar că au dat răspunsuri greşite, ci s-au şi exprimat într-un stil propriu, stârnind hohote de râs, dar totodată şi îngrijorarea faţă de nivelul slab de pregătire al unor elevi.  ”
Genul liric este o poezie cu versuri şi cu personaje multe care ştie să ungă şi să sensibilizeze sufletul oricărui visător.” 
”Sunt prezente personajele, o primă trăsătură salcâmul şi florile albastre.” 
”Naratorul este implicat, povestind o poezie, e una specială, care are versuri.”
 ”Propoziţii cu o insulă învecinată cu insula Mafate sunt: Am fost într-o insulă. Nu este precizat omul în articolul poetei Andreea, este unul ca în basme ”illo tempore”, nu are nici titlu deoarece este ziar.” 
”Exemplu de completivă directă: Unde voi face liceul frate? sau Unde am fost îndrăgostită?” Evaluare Naţională 2016. Zona turistică: casa unei prietene care face bairamuri ”Am fost într-o staţiune şmecheră, trendy şi cool, cu gipanul tatălui meu , acolo am întâlnit oameni ok care ştiau ce înseamnă viaţa. Am băut băuturi din alea scumpe, nu prea întâlneşti în ţara asta prăpădită”
 ”Sinonim pentru alerga este a zbura peste sus” Căci are sinonim o conjuncţie subordonatoare 
”Primul vers are multe consoane, al doilea vers are şi mai multe consoane.”
 ”Poetul este precum o femeie, se simte extaziat de un copac care are flori albe, deci este unul ca în basme, care ştie să fascineze lumea.” 
”Naratorul spune că salcâmul este personajul principal şi protagonistul romanului Salcâmi.”
 ”Repetiţia obositoare ”voi” zice că noi lumea nu avem cum să fim ca el, cu imaginaţie.”  
Când am văzut că vine extraterestrul , am plecat peste munţi şi mări, precum Făt-Frumos. Zona turistică este casa unei prietene care face bairamuri în fiecare săptămână, îşi aduce prieteni de prin ţară, pe care îi cunoaşte de pe calculator.

Postări populare de pe acest blog

Raspuns de la DIICOT
De ce este necesara Reforma Justitiei? Pentru ca, ajunsi magistrati, procurorii justifica si apara tradarea de Tara! -Catre toti cei care mai simt si gandesc romaneste –
               Doamnelor si domnilor,         Va transmitem, fara alte comentarii, documentele alaturate, rugandu-va sa analizati si sa decideti!
DIVERSIUNEA DE PRIMAVARA
DIVERSIUNEA DE PRIMAVARA -In atentia tuturor rezervistilor – Pentru al treilea an consecutiv, cineva isi bate joc de rezervisti, inundand Internetul cu stirea ca „ieri, marti”(urmeaza data), s-ar fi votat in plenul Senatului un amendament la Legea 223/2015, privind revenirea la plafonul de 100% si la baza de calcul de 85% pentru pensiile militare de stat, lege promulgata dar neaplicata ca urmare a aparitiei OUG57/2015. Am verificat .... Ieri, 9 aprilie, Senatul nu s-a intrunit in plen. S-au intrunit comisiile si o singura initiativa legislativa s-a discutat in Comisia de Munca, privind pensiile militare de stat. Proiectul de lege, initiat de Mihail-Viorel FIFOR, privind introducerea unui nou aliniat (3) la Art.21 din Legea 223/2015, referitor la varsta si conditiile de vechime necesare depunerii cererii de pensionare. Practic, se introduc aceleasi conditii si pentru „soldatii si gradatii profesionisti”. Masura face parte din cerinta externa de scoatere din Sistem a …
VINERI 15 FEBRUARIE 2019   ORELE                                12.00 - 14.30
LA CENTRUL ,, CULTURAL  UNESCO 
 IONEL  PERLEA ,, VA AVEA  LOC  ȘEDINȚA  COMUNĂ A CELOR DOUA FILIALE ALE SCMD IALOMIȚA.


 IN DATA DE 15.02 2019  , LA CENTRUL CULTURAL UNESCO IONEL PERLEA  VA AVEA LOC O MANIFESTATIE CULTURALĂ ÎMPREUNĂ CU ASOCIAȚIA DIMITRIE CANTEMIR  .  

DIN PARTEA CONDUCERII CENTRALE PARTICIPĂ  DOMNUL PREȘEDINTE COL. MIRCEA DOGARU ȘI DNA COL.CALOIAN MONICA

ACTIVITATEA SE DESFĂȘOARĂ ÎN DOUĂ PĂRȚI.

ÎN PRIMA PARTE TIMP DE 45 - 50 DE MINUTE SE VOR PREZENTA RECENZIA UNOR CĂRȚI DE CĂTRE COLEGII DE LA ASOCIAȚIA CULTURALĂ DIMITRIE CANTEMIR.


ÎN PATEA A DOUA  DOMNUL PREȘEDINTE COL. MIRCEA  DOGARU  ȘI DNA COL.CALOIAN MONICA  NE VOR PREZENTA SITUAȚIA CU CARE SE CONFRUNTĂ TOȚI REZERVIȘTII DAR ȘI ACTIVII ÎNDIFERENT DE CADRUL DE ACTIVITATE ÎN  CADRUL  SNAOP.

LA ACESTĂ ACTIVITATE SUNT INVITAȚI TOȚI MEMBRI DE SINDICAT , FOȘTII MEMBRII DE SINDICAT , TOȚI REZERVIȘTII INDIFERENT DE ORGANIZAȚIA , FEDERAȚIA SAU LIGA APARȚI…