Treceți la conținutul principal


SĂ NE MAI MIRĂM DE CE PERSOANA ÎN CAUZĂ REFUZĂ SĂ SE PREZINTE LA AUDIERILE UNEI COMISII PARLAMENTARE , SAU SĂ AIBĂ O ATITUDINE SFIDĂTOARE LA ADRESA MINISTRULUI DE JUSTIȚIE, IAR LA UN POST DE TV SĂ FACĂ ACEL GEST DE INTERLOP ,ÎN SEMN CĂ LE - AM LUAT GÂTUL.? OARE UNDE VOM AJUNGE CA ȚARĂ.???????????






Judecător, postare ZGUDUITOARE despre cum a fost numită Kovesi la DNA

Judecătoarea Florica Roman susține pe 8 martie pe blogul personal că numirea Laurei Codruta Kovesi ca procur sef la DNA, a fost facuta in baza unor intelegeri in afara legii, oculte, sub supravegherea unor ambasade, reprezentanti ai unor tari care, in acelasi timp, “vegheaza”, critica si formuleaza recomandari ca sistemul judiciar din Romania sa evolueze, spun ei, si sa performeze la nivelul statelor pe care ei le reprezinta.
Ea susține că în contextul initierii pe 22 februarie de catre ministrul justitiei Tudorel Toader, in conformitate cu legea, a procedurii de revocare a procurorului-sef DNA Laura Codruta Kovesi, ambasadorul american Hans Klemm si cel britanic Paul Brummell, folosind aceleasi discursuri lozincarde, au iesit public, din nou, sa ne tina lectii despre justitie, declarand ca au incredere oarba in DNA.
Judecătoarea trage un semnal de alarmă precizând că acestia nu au facut nici un comentariu ori aluzie la esecurile rasunatoare ale DNA din ultimul timp: numarul cel mai mare de achitari in parchete, disolutia dosarului Microsoft evaluat de insasi DNA la sute de milioane de euro prejudicii, modul abuziv, devenit public acum, in care se fac anchetele la DNA. Nu au scos un cuvant niciodata despre importanta respectarii drepturilor si liberatilor romanilor, castigate cu sange in anul 1989.
Tocmai in acest context, al actiunii perfect legale initiate de ministrul justitiei Toader, se vede dublul limbaj/discurs pe care-l folosesc ambasadele: noua ne vorbesc despre principii, stat de drept si democratie, in timp ce ei, ilegal, au facut targuri oculte privind numirile la varful parchetelor.
Concret, judecatorul Horatius Dumbrava, fost membru al CSM in perioada 2010-2016, a marturisi tintr-o postare pe Facebook din data de 22 februarie 2018 ca, impotriva legii si a tuturor prevederilor internationale privind independenta justitiei si statul de drept, ambasadele SUA si a Marii Britanii s-au amestecat in 2013 in numirea Laurei Codruta Kovesi ca procuror-sef al DNA.
Aceleasi ambasade s-au implicat, tot atunci, si in numirea Procurorului General si a procurorului-sef al DIICOT.
Judecatorul Horatius Dumbrava recunoaste public ceea ce se vorbea pe la colturi, dar nimeni de la varful sistemului de justitie nu a spus deschis in toti acesti ani. (…)
Nu exista absolut nici o prevedere legala care sa permita ambasadelor, sau chiar Comisiei Europene, sa se implice in numirile de la varful parchetelor, iar ceea ce au facut acestia in 2013 a fost un atac la ordinea de drept din Romania.
Oamenii au memoria scurta si este foarte bine ca fostul membru CSM le-a improspatat-o.
Acea intelegere subterana din 2013 a compromis grav justitia, avand efecte negative asupra bunei functionari a acesteia pe care inca nu le putem totaliza.
La data cand s-a semnat acel protocol secret, sub “supravegherea” si la “sugestia” ambasadelor, judecatorul Horatius Dumbrava era membru al CSM, prin urmare un om foarte bine informat.
Cu toate acestea, pana in prezent, nici el si nici alt membru al CSM din acea perioada nu au protestat vehement, asa cum ar fi trebuit, fata de amestecul, TOTAL IMPOTRIVA LEGII, a unor puteri straine in procedurile legale privind numirea unor procurori in cele mai inalte functii din parchete.(…)
Daca criticile unor oameni politici romani la adresa procurorilor s-au considerat a fi un amestec politic in justitie, fiind prompt sanctionate de catre CSM, amestecul impotriva legii a unor puteri straine, prin functionari din cadrul ambasadelor, in numirile in functiile de conducere ale parchetelor, ce reprezinta?
Explicatii publice pentru aceste “intelegeri” oculte si straine de lege, datoreaza romanilor nu doar toti fostii membri ai CSM, ci si fostul premier Victor Ponta, fostul presedinte Traian Basescu, dar, mai ales, ambasadele SUA si a Marii Britanii.
Ma intreb, de asemenea, in calitate de cetatean si judecator, care au fost “meritele” de Procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, timp de sase ani, care sa o fi recomandat pe Laura Codruta Kovesi sa fie numita in functia de procuror sef al DNA?
In perioada in care Laura Codruta Kovesi a indeplinit functia de Procuror General au fost inchise dosarul Revolutiei din 1989 si dosarul Mineriadei din 1990, ceea ce a determinat condamnarea Romaniei la CEDO.
Numirea Laurei Codruta Kovesi ca procur sef la DNA, se confirma acum, a fost facuta in baza unor intelegeri in afara legii, oculte, sub supravegherea unor ambasade, reprezentanti ai unor tari care, in acelasi timp, “vegheaza”, critica si formuleaza recomandari ca sistemul judiciar din Romania sa evolueze, spun ei, si sa performeze la nivelul statelor pe care ei le reprezinta.
Daca pentru acesti birocrati si ambasadori mii de morti, raniti si torturati la Revolutie ori Mineriada nu au insemnat nimic, e lesne de inteles de ce, pentru ei, sunt irelevante azi abuzurile, deja de notorietate, din actualele anchete penale.
De-a lungul anilor, ambasadorii occidentali in Romania nu doar ca nu au vorbit despre importanta respectarii drepturilor si libertatilor oamenilor, dar acestia au aplaudat permanent abuzurile si tacticile staliniste de ancheta ale DNA, au redus justitia la lupta anticoruptie si au asociat DNA cu procurorul sef al acestei directii de parchet, compromitand ireparabil imaginea acestei structuri de parchet.
Amintesc aici ca respectarea drepturilor si libertatilor FIECARUI cetatean a fost piatra de temelie pe care s-a construit UE si NATO la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial si principalul element care facea diferenta dintre tarile acestor aliante democratice si URSS-ul lui Stalin, in care drepturile si libertatile oamenilor au fost suprimate.
In prezent, urmare a acestei campanii de abuzuri din justitie dusa sub pretextul combaterii coruptiei, campanie sustinuta fara discernamant de birocratia de la Bruxelles si de ambasadele occidentale de la Bucuresti, Romania a devenit un stat disfunctional, iar romanii sunt mai divizati ca niciodata dupa 1989.
Mai mult, daca va uitati la sondajele de opinie si vorbiti cu oamenii din jurul vostru, veti descoperi ca sunt tot mai multi romani care-si pierd increderea nu in ambasade, ci in valorile democratice specifice societatii vestice, care sunt compromise de ipocrizia acestor ambasadori straini in Romania.
Statul roman va deconta din greu abuzurile facute de DNA, ceea ce nu este corect si drept.
Corect si drept ar fi ca aceste ambasade sa plateasca, in solidar cu statul roman, despagubirile pentru abuzurile DNA, abuzuri la care au instigat si pe care le-au aplaudat.
Recomand presei sa ii intrebe cu fiecare ocazie si insistent pe acesti ambasadori in baza carei legi s-au implicat in numirea procurorilor sefi in anul 2013.
Romanii trebuie sa cunoasca adevarul despre intelegerea oculta si ilegala facuta in 2013 privind numirea de la varful parchetelor, intelegere care a compromis justitia si a vatamat grav buna functionare a statului roman, cu consecinte negative ireparabile asupra vietilor, familiilor si destinului unui numar considerabil de romani”, scrie Florica Roman.

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor