Treceți la conținutul principal

30 APRILE  sărbătorim 190 de ani de la inființarea ARMEI INFANTERIE 30 aprilie 1830 

BIROUL OPARATIV  al FILIALEI SCMD  SLOBOZIA , cu ocazia zilei aniversare , urează tuturor membrilor de sindicat , foștilor colegi de suferință, cadrelor militare în rezervă, retragere și active .bucurii și sănătate și tot binele din lume . 

Un sincer și călduros LA MULȚI ANI .!




30 aprilie – Ziua Infanteriei Române - ,,Regina Armelor”

30 aprilie – Ziua Infanteriei Române – ,,Regina Armelor”

30 aprilie – Ziua Infanteriei Române – ,,Regina Armelor”

Armata Română sărbătoreşte, la 30 aprilie, Ziua Infanteriei Române, marcând data la care, în 1830, a luat naştere Infanteria ca armă modernă a Principatelor Române. Acest lucru a fost posibil în urma  semnării Tratatului de la Adrianopol, încheiat între Rusia şi Turcia  după războiul ruso-turc, care prevedea că Ţările Române obţin dreptul să-şi organizeze ,,un număr de gărzi înarmate pământene”, adică să-și înfiinţeze propriile trupe militare,  ,,ale căror număr şi întreţinere aveau să fie stabilite de domni împreună cu divanele lor”.
Astfel, la 30 aprilie 1830, s-a hotărât ,,formăluirea în Valahia a şase batalioane pedestrime şi 6 escadroane călărime a străjii pământeşti’” fiind create 3 regimente mixte: unul la Bucureşti, unul la Ploieşti şi altul la Craiova. Totodată, în Moldova au fost create un batalion de infanterie şi un escadron de cavalerie, din care a  luat fiinţă primul regiment mixt, cu garnizoana la Iaşi.
După Unirea celor două provincii româneşti, Moldova şi Ţara Românească la 1859, infanteria a făcut progrese importante, ajungând în anul 1860 la efective de 10.848 de oameni. La izbucnirea Primului Război Mondial, România avea 5 corpuri de armată şi 15 divizii de infanterie. Din efectivul de 417.420 militari mobilizaţi, 344.130  reprezentau infanteria, adică  80% din trupe.
După reorganizarea armatei din 1917, infanteria a fost structurată în 15 divizii de infanterie. Măsurile de reorganizare şi o instruire mai bună au dus la obţinerea victoriilor din vara acelui an, de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz. În perioada interbelică, în anul 1938, infanteria reprezenta 52% din efectivele Armatei române.
În prezent, Forţele Terestre, din care fac parte unităţile de infanterie, constituie categoria de forţe de bază a Armatei României. Principalele unităţi de infanterie subordonate Statului Major al Forţelor Terestre sunt: Divizia 1 ,,Dacica” şi Divizia 4 Infanterie ,,Gemina”, cu brigăzile şi batalioanele de infanterie subordonate.
La ceas aniversar,  le dorim tuturor militarilor din Arma Infanterie multă sănătate, bucurii şi reuşite pe plan personal și profesional.
~ LA MULȚI ANI,  dragi infanteriști!

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar