Treceți la conținutul principal
20 MAI  LA MULȚI ANI FINANȚIȘTILOR MILITARI !

129 de ani de funcționare   - 20 mai 1891 


ZIUA FINANTISTILOR MILITARI 

Imagini pentru 20 mai , ziua finantistilor militari
Înaltul Decret Regal nr. 6625 din 20 mai 1891 ce a consfintit înfiintarea în cadrul Ministerului de Rãzboi a Directiei a 7-a a contabilitãtii controlului si pensiilor, constituie momentul de referintã în istoria ostirii române în dezvoltarea si afirmarea structurii financiar contabilã.Se împlinea astfel o mai veche nãzuintã a armatei si anume aceea de a avea o structurã specializatã în cadrul unei administratii adecvate care sã-i asigure cele necesare pentru trai, întretinere si dotare, o pregãtire completã din timp de pace pentru situatii de crizã sau rãzboi.
De-a lungul timpului aceastã structurã sub diferitele ei denumiri, directia financiarã, directia contabilitate si buget, directia financiar contabilã ,au ca preocupare principalã si permanentã gestionarea fondurilor  armatei în conditiile respectãrii întocmai a legislatiei normativelor în vigoare, pentru prevenirea risipei si a producerii de pagube.
Transformãrile petrecute în societatea româneascã dupã evenimentele din decembrie 1989 au impus eforturi sustinute din partea personalului care îsi desfãsoarã activitatea în compartimentele financiar contabile din armatã pentru cunoasterea si aplicarea corectã în orice moment a prevederilor legislatiei economico-financiare. Nu de putine ori ne-am desfãsurat activitatea specificã, în conditiile unui buget de austeritate, cu atât mai mari si diverse fiind eforturile depuse în acest sens. Consider cã eforturile noastre sustinute de profesionalism si rãspundere au asigurat si vor asigura in continuare îndeplinirea atributiunilor ce le revin FINANTISTILOR în raport cu cerintele organismului militar.
La ceas aniversar doresc tuturor financiarilor militari, persoanelor care încadreazã si care au incadrat compartimentele financiar contabile din armatã, urãri de multã sãnãtate si împlinire în tot ce si-au propus.
În fiecare an pe 20 mai sãrbãtorim Ziua Financiarului Militar, anul acesta marcând aniversarea a 129 ani de existentã a acestei specialitãti militare. Principalele repere istorice ale acestei sãrbãtori si a transformãrilor din domeniul financiar, imi prilejuiesc ocazia de a transmite tuturor finantistilor activi si  rezervisti un R.O.F. din toate punctele de vedere !
LA MULTI, FRUMOSI SI SANATOSI ANI !
SECRETARUL BIROULUI OPERATIV AL SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE – FILIALA SLOBOZIA Județ IALOMIȚA 

Col ( r )  CRĂCIUNESCU DUMITRU   - Secrtetar Filială SCMD Slobozia , Județ IALOMIȚA .

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar