Treceți la conținutul principal

 DESPRE PROCESUL SCMD CU NUMITII TRAIAN BASESCU SI ASZTALOS CSABA FERENC

-         In atentia tuturor rezervistilor –

 

I.                  Istoricul cazului

Marti 13 martie 2018, in fata presei, Traian Basescu, pe atunci senator, isi rezuma opiniile despre rezervisti, constant exprimate in perioada 2009-2018, asfel: ”In general suntem impotriva pensiilor speciale, care sunt un furt. Indiferent cine are pensii speciale, fura bani! Sigur, ii vedem la televizor, ne povestesc cum sunt ei cu arma la picior, dorm cu pusca in pat si de asta trebuie sa aiba pensii speciale, uitand sa ne spuna ca marea lor contributie la securitatea Romaniei a fost ca erau la munci agricole inainte de Revolutie, strangeau porumb prin Insula Mare a Brailei si, deodata, si-au dat seama ca le trebuie pensii speciale”.

Prin adresa cu nr. 300/26.03.2018, SCMD a sesizat CNCD asupra Declaratiei basiste, acuzandu-i caracterul ”insultator, denigrator si discriminator, direct, indirect si multiplu la adresa categoriei socio-profesionale a rezervistilor din intreg Sistemul de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala, carora le aplica un tratament injust, degradant, supunandu-i nemeritat oprobiului public. Practic, domnia sa creaza un cadru intimidant si ostil, ofensiv, incitand la ura impotriva rezervistilor care-si reclama drepturile legitime, decurgand din contractele lor de pregatire, activitate si sacrificiu, cu statul roman”, cf. Art. 253 si Art. 1369 Cod Civil si Art. 369 Cod Penal, ”referitor la incitarea la ura si discriminare”.

II.               Faptele

Prin Citatia cu nr. 502/17.05.2018, semnata de ”dr. Gheorghiu Luminita, Secretar de Stat si Membru Colegiu Director al CNCD”, SCMD a fost convocat, in calitate de petent, la sediul acestuia, pe data de 4 iunie 2018. Prin Adresa cu nr. 546/30.05.2018, SCMD i-a delegat pe domnii gl.fl.aer. (r) Iosif Balan, vicepresedinte/SG (i) si col. (r) Ioan State, jurist, sa-l reprezinte, cu ”mandatul solicitarii de daune morale si scuze publice din partea d-lui Traian Basescu, senator PMP”.

Pe data de 4 iunie 2018, CNCD si-a batut joc de delegatia SCMD, anuntand-o abia la orele 15.00 ca aprobase, de la ora 07 a.m., solicitarea intimatului Traian Basescu de amanare, din motive personale a audierilor.

Partile au fost reconvocate pe data de 15 iunie, CNCD solicitandu-i SCMD si depunerea unui Punct de vedere in scris. Acesta a fost depus la data amintita, cu nr. 612/15.06.2018. Audierea intimatului Traian Basescu si a petentului reprezentat de subsemnatul, ca presedinte, a avut loc in fata Colegiului Director si a presedintelui CNCD, dl. Asztalos Csaba Ferenc. Am anuntat ca ”Punctul de vedere” este, in fapt o ”Plangere prealabila”, prin care SCMD isi demonstreaza juridic toate acuzele la adresa senatorului Traian Basescu, inclusiv faptul ca, spre deosebire de pensiile magistratilor, pensiile militare de stat nu numai ca nu sunt pensii speciale dar nici macar pensii, fiind solde de rezervist. Am solicitat pronuntarea CNCD in regim de urgenta anuntand ca, in caz de tergiversare sau nepronuntare in sensul legii, il vom actiona in Justitie si pe presedintele CNCD pentru complicitate post-factum cu impricinatul.

Hotararea nr. 422 a CNCD in Dosarul nr. 227/2018, deschis ca urmare a Petitiei SCMD inregistrata cu nr. 1766/29.03.2018, ne-a parvenit insa abia la data de... 4 noiembrie 2020, fiind trimisa cu nr. 669/26.10.2020, sub semnatura d-nei ”Maria Mota, Membru Colegiu Director”. Adica dupa doi ani si jumatate!

Cum era de asteptat, CNCD, care il amendase cu 2000 lei pe presedintele Iohannis pentru ca a folosit cuvantul ”evrei” in retorica anti-Dancila, a decis, in privinta amendarii predecesorului sau ca ”nu este cazul” si ca faptele acestuia ”se circumscriu libertatii de exprimare”.

Potrivit Legii nr. 554/2004 si OG nr. 137/2000, SCMD putea ataca, in instanta de contencios administrativ, Hotararea CNCD ”in termen de 15 zile”.

III.           Procesul

Fiind pregatit, SCMD a initiat actiunea in instanta la 6 noiembrie 2020, cu nr. 696, la Tribunalul Bucuresti, Sectia a II-a contencios administrativ si fiscal, deschizandu-se, la 09.11.2020, Dosarul nr. 30019/3/2020 impotriva paratilor CNCD si Traian Basescu. Solicitam anularea Hotararii si avertizarea/amendarea CNCD dar si ”obligarea paratului Basescu Traian la inlaturarea consecintelor faptelor de discriminare, prin prezentarea de scuze publice si sanctionarea pecuniara a acestuia”!

IV.           Marturisire

De ce nu v-am informat, stimati camarazi, din 6 noiembrie si pana astazi, asupra actiunii? Pentru ca am asteptat Decizia CCR in ceea ce priveste suprataxarea ”pensiilor speciale si ale militarilor”, adica acceptarea triplei impozitari a pensiilor militare de stat, pentru a decide daca vom da in judecata si CCR pentru complicitate la generarea si perpetuarea faptelor de discriminare si incriminare a rezervistilor, initiate de numitul Traian Basescu, pe atunci presedinte, inca din 2009, prin campanie mediatica si Legea 329/2009. Si pentru ca ne-am gandit ca aceasta veste, venita in plina perioada de dezastru national si de tradare a noastra, a rezervistilor, de catre camarazii cu sete de parvenire si ambitii politice, ar constitui un neasteptat cadou de Mos Craciun, pe care vi-l face SCMD.

La Multi Ani!”, asadar, tuturor si la multi, foarte multi ani pentru Traian Basescu si slugile lui UDM-riste sau neaose!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele SCMD

Col.  (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 16 decembrie 2020

 

INSTITUTUL NATIONAL AL MAGISTRATURII SI CALITATEA PROCESUALA A SCMD

-         In atentia lingatorilor de clante ministeriale –

 

Pe 7 ianuarie 2011, SCMD a spulberat, la ICCJ, HG 735/2010 de aplicare a Legii 119/2010 care desfiinta asa-zisele ”pensii speciale”, blocand si articolele referitoare la rezervisti din Legea 263/2010. Slugile basiste au reactionat prin chemarea, din ordinul Codrutei Kovesi, de catre ministrul de atunci al Justitiei (acelasi cu cel de azi) Catalin Marian Predoiu, a judecatorilor – presedinti de sectii pentru cauze privind conflicte de munca, la Bucuresti. Aici le-a trasat sarcini clare in vederea respingerii actiunilor rezervistilor in justitie (SCMD avea c. 40000, blocand tribunalele) pe linia ”recursului in interesul legii (RIL)”. Si a mai inventat ceva Puterea, de ”Martisor” – OUG 1/2011. Prin aceasta a legiferat falsul si uzul de fals si discriminarea intre rezervisti. Selectati, sau intrati prin pile in grupul profitorilor, lingatorii de clante s-au trezit cu pensii de pana la zece ori mai mari. Marea masa a rezervistilor, adica cei fara opinii sau masa amorfa, a ”beneficiat”, pe o baza de calcul total diferita, de acelasi cuantum, ceea ce este o absurditate matematica iar recalcitrantii, c. 26500, s-au trezit cu pensiile sensibil reduse.

In martie 2011, SCMD a declansat lupta pentru revenirea pensiilor ciuntite la cuantumul din 2010 (fapt obtinut in 2013) pentru redobandirea dreptului la munca pentru toti pensionarii (fapt realizat la 1 octombrie 2014, primul beneficiar fiind... col. (r) Traian Basescu) si redobandirea statutului de rezervist, obtinuta prin Legea pensiilor militare de stat nr. 223/2015. Adversarul SCMD, cu incepere din 2011, a devenit nu mafia politica ci mafia kaki din directiile de specialitate ale M.Ap.N. care avea si are de acoperit prestatiile legate de OUG 1/2011. Utilizand lingatorii de clante, aceasta a declansat ample campanii mediatice impotriva conducerii SCMD si a SCMD in ansamblu, atragand, cu promisiuni de tinichele, grade in rezerva si functii onorifice si membri ai SCMD pe care ii regasiti astazi pe la asa-zisele ”structuri asociative”, ombilical legate si sustinute financiar de ministrii Apararii Nationale, indiferent de culoare politica. Esecul imploziei programate a SCMD in 2014, a dus la actionarea in justitie a SCMD de catre conducerea ANCMRR (si cea veche si cea noua) care a contestat decizia judecatoreasca, definitiva si irevocabila, de infiintare a SCMD la 18 august 2009. O decizie care putea fi contestata in termen de 15 zile, a fost contestata dupa 5 ani iar procesele s-au terminat definitiv in 2018 prin victoria SCMD!

Le-a ramas doar propaganda facuta de personaje de 2 bani, pentru naivi sau pentru cei ce nu citesc nimic, impotriva SCMD. Ne-am plictisit sa raspundem celor care confunda ”lipsa de calitate procesuala activa” a SCMD, proclamata din ordin sau din slaba pregatire a unor judecatori, cu existenta legala a SCMD. Am dat chiar si exemplul, de rasul curcilor, al avocatului ministrilor si Ministerului Apararii, care invoca, in 2019, urmatoarele: lipsa de calitate procesuala activa a SCMD, lipsa de calitate procesuala pasiva a M.Ap.N. si lipsa de calitate procesuala a TMB, pentru ca fiind vorba de un minister, procesul ar fi fost de competenta ICCJ. Ceea ce, in mintea prostilor fuduli, manipulati de lingatorii de clante, ar insemna ca nu exista legal nici SCMD, nici M.Ap.N., nici Tribunalul Bucuresti. Intrucat astfel de bazaconii mai circula, punem la dispozitia tuturor rezervistilor de buna credinta, cateva concluzii ale conclavului magistratilor, care a avut loc in zilele de 9-10 noiembrie 2020, la Bucuresti, la Hotel Hilton Garden Inn.

Provocat de jurisprudenta, adica de hotararile aiuristice luate de judecatori, care nu raspund nici in fata lui Dumnezeu, in cauze identice, evenimentul a fost organizat de Institutul National al Magistraturii, sub titlul ”Justitia 2020 – Profesionalism si integritate”. Au participat presedintii tuturor sectiilor din tara, pentru cauze privind conflicte de munca si asigurari sociale, din cadrul curtilor de apel. Temele in dezbatere au fost 4. Doua privind salarizarea (I. Contractul individual de munca si II. Drepturi banesti), una privind pensiile militare (IV. Stabilirea cuantumului pensiei prin aplicarea procentului corespunzator reprezentand semn onorific) si una privind Conflictele de munca, care se rezuma pe intreaga Romanie doar la ”Calitatea procesuala activa si calitatea de reprezentant conventional a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate in litigiile de asigurari sociale”. Rezulta ca numai SCMD ridica probleme si da dureri de cap ”Justitiei” romane. Nu alte sindicate si cu atat mai putin ONG-urile care nu conteaza, avand alte scopuri.

In ceea ce priveste ”Meritul militar”, desi este acordat printr-o lege separata, instantele sustin ca este legat de pensie si apara decizia luata de LOV prin OUG-59/2017 de a intra in baza de calcul a pensiei, decizie in conformitate si cu pozitia actualului ministru al Apararii care, sprijinit prin semnaturi de unele ”structuri asociative”, nu vrea sa ne redea nimic din drepturile confiscate.

In ceea ce priveste situatia SCMD, distinsa adunare a luat in calcul solutiile Curtii de Apel Bucuresti din care citam, spre edificare, doar doua, in baza Deciziei nr. 1/2013 a ICCJ – ”in interpretarea si aplicarea unitara a dispozitiilor Art. 28, Alin. 2 din Legea sindicatelor nr. 54/2003 (in prezent abrogata prin Legea dialogului social nr. 62/2011) stabileste ca organizatiile sindicale au calitate procesuala activa in actiunile promovate in numele membrilor de sindicat”:

Curtea de Apel Bucuresti, prin decizia civila nr. 811/12.02.2018 s-a pronuntat ca ”in speta, nu se poate face abstractie de faptul ca a existat o imputernicire expresa din partea membrului de sindicat pentru ca sindicatul sa introduca cererea de chemare in judecata pentru protejarea drepturilor de asigurari sociale afirmate, iar Sindicatul Cadrelor Disponibilizate este o persoana juridica, inscrisa in registrul persoanelor juridice, in temeiul prevederilor Legii nr. 54/2003 – Legea sindicatelor si a sentintei civile nr. 83/18.08.2009, pronuntata de Judecatoria Secorului 1 Bucuresti in dosar nr. 26479/299/2009...Cum SCMD este o persoana juridica legal inregistrata ca organizatie sindicala, instanta de judecata nu poate sa-i cenzureze si sa-i limiteze, pe cale de interpretare, exercitarea atributiilor pe care le are in aceasta calitate, inclusiv formularea de cereri avand ca obiect drepturi care se circumscriu jurisdictiei asigurarilor sociale, pentru ce in acest mod s-ar incalca atat principiul fundamental al liberului acces la justitie, cat si dreptul fundamental de asociere, in vederea realizarii scopului prevazut in actul sau constitutiv (de a promova si apara drepturile cadrelor militare disponibilizate ce deriva inclusiv din legislatia asigurarilor sociale, legate in principal, de dreptul la pensie)”.

Magistratii prezenti au apreciat ca ”relevante” si considerentele deciziei civile nr. 224/16.01.2019 a Curtii de Apel Bucuresti. Decisiva ramane insa motivarea aceleiasi Curti de Apel prin decizia nr. 5040/16.11.2018. Prin urmare, ”Opinia redactorului referatului, in interpretarea si aplicarea dispozitiilor Art. 28, Alin. 3 din Legea nr. 62/2011, este ca SCMD justifica calitatea procesuala activa ca urmare a prevederilor din Statutul acestei organizatii sindicale, care reuneste cadrele militare in rezerva, in calitate de membri de sindicat si urmareste sa promoveze si sa apere drepturile cadrelor militare disponibilizate ce deriva inclusiv din legislatia asigurarilor sociale, legate in principal, de dreptul la pensie. Acesta fiind scopul principal pentru care a fost infiintata organizatia sindicala, scop validat prin sentinta civila nr. 83/18.08.2009, pronuntata de Judecatoria Secorului 1 Bucuresti, in dosar nr. 26479/299/2009 prin care s-a dispus inscrierea organizatiei sindicale in registrul special, moment de la care organizatia sindicala a dobandit personalitate juridica, consideram ca prin negarea calitatii procesuale active a reclamantului in litigiile de asigurari sociale s-ar incalca principiul fundamental al liberului acces la justitie si dreptul fundamental de asociere, in vederea realizarii scopului prevazut in actul sau constitutiv

Pe cale de consecinta, dupa amplele dezbateri pe care le regasiti la paginile 58-65 ale Minutei incheiate, formatorii INM au hotarat ca ”in privinta acestei probleme de drept” sa pastreze concluziile precedentei Minute, ca urmare a consfatuirii similare desfasurata la Cluj Napoca in perioada 18-19 aprilie 2019: ”Opinia formatorilor INM, exprimata si la Cluj Napoca, este in sensul ca, in interpretarea si aplicarea dispozitiilor Art. 28, Alin. 3 din Legea nr. 62/2011, SCMD justifica calitate procesuala activa ca urmare a prevederilor din Statutul acestei organizatii sindicale care reuneste cadrele militare in rezerva, in calitate de membri de sindicat si urmareste sa promoveze si sa apere drepturile cadrelor militare disponibilizate ce deriva inclusiv din legislatia asigurarilor sociale, legate, in principal de dreptul la pensie”.

Cele de mai sus fiind concluzia concluziilor, ii asiguram si pe cei care nu citesc nimic dar le stiu pe toate, ca lingatorii de clante ai ministrilor Apararii bat campii din ordin sau din prostia fudulului si invidie, atunci cand neaga existenta legala a SCMD si calitatea sa procesuala activa in apararea membrilor sai si numai a membrilor sai! Adica, potrivit Statutului, a membrilor SCMD cu cotizatia la zi. Este motivul pentru care instantele au cerut in ultimii doi ani chitantele de plata a cotizatiei. Pentru a limita pagubele in situatia in care M.Ap.N. pierde la ICCJ procesul cu SCMD! De recuperat drepturile, le vor recupera prin Justitie, numai membrii SCMD. SCMD este singurul organism combativ al rezervistilor, care, in ochii Justitiei, are calitate procesuala si ii poate reprezenta pe membrii sai. ONG-urile rezervistilor au alt tip de statut si alte obiective din punct de vedere juridic. Si, am adauga noi, cu totul si cu totul alte interese, la nivelul sefilor lor ,pliabili in fata ministrilor Apararii, decat dreptatea pentru toti!

Honor et patria! Vae victis!

Presedintele S.C.M.D.

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor