Treceți la conținutul principal

DE PRIN PRESA ADUNATE, 16.02.2011

Comisia de Apărare din Senat a dat aviz favorabil, marţi,15 februarie, Ordonanţei de urgenţă care prevede recalcularea pensiilor militarilor, cu amendamentul potrivit căruia dacă la recalculare vor rezulta sume mai mari, acestea se vor aplica, iar dacă vor rezulta sume mai mici, vor rămâne în plată pensiile care au cuatumul mai mare.

Preşedintele Comisiei senatoriale pentru Apărare, liberalul Teodor Meleşcanu, a declarat, în calitate de coautor al amendamentului, că la formularea acestuia s-au avut în vedere atât principiile de drept, cât şi prevederile Legii 19/2000 a pensiilor.
“Singura problemă la care nu am primit răspuns este de ce a fost nevoie de tot acest exerciţiu. Mă refer la desfiinţarea sistemului de pensii ocupaţionale şi trecerea la cele pe bază de contributivitate, în condiţiile în care nu se face nicio economie şi în condiţiile în care bulversarea, pentru foarte mulţi e foarte mare”, a afirmat Meleşcanu.
Notă: Amendamentul a fost acceptat în Senat, însă în Camera Deputaţilor, ce va fi?
Sursa: AGERPRES



COMENTARIU
MARE ATENTIE!

OUG. 1/2011 reglementeaza REVIZUIREA pensiilor recalculate conform L. 119/2010, respectiv revizuirea pensiilor stabilite folosind partial sau exclusiv salariul mediu brut pe economie si nu recalcularea pensiilor militare prin care intelegem pensia in baza L. 164/2001. Prin urmare, amendamentul se refera la cuantumul pensiei stabilit folosind salariul mediu brut pe economie care va fi revizuita si nu la cuantumul stabilit pe baza L. 164/2001. Astfel, rezulta ca daca prin REVIZUIRE (nu prin recalculare) pensia este mai mica decat cea recalculata pe baza salariului mediu brut pe economie se mentine in aplata aceasta din urma, nu pensia stabilita pe baza L. 164/2001(uzual numita pensia din luna decembrie). Este posibil sa fie gresita abordarea si terminologia folosita in articolul preluat de pe AGERPRES. Am cautat pe site-ul Senatului stenograma sedintei comisiei de aparare sau alte materiale lamuritoare fara succes, fiind atentionat ca este daunator PC personal continuarea.
Ma intreb de ce Comisia de Aparare din Senat nu a formulat amendamente pentru ca OUG. 1/2011 sa solutioneze si MAREA ILEGALITATE A RECALCULARII PENSIILOR EXCLUSIV PE BAZA SALARIULUI MEDIU BRUT PE ECONOMIE DESI DOCUMENTELE DOVEDITOARE LEGALE S-AU DEPUS IN TERMENUL DE RECALCULARE. Faptul ca documentele doveditoare s-au depus in termenul legal dar spre sfarsitul acestuia si astfel neexistand timpul necesar pentru valorificarea lor, nu justifica incalcarea prevederilor art. 5 alin. 4 din L. 119/2010 si art. 6 alin. 4 din HG. 735/2010. Cu alte cuvinte, sunt si pensii dintre cele prevazute la art. 1 lit. a) si b) din L. 119/2010 pentru care, la determinarea punctajului mediu anual, NU s-a utilizat salariul mediu brut pe economie potrivit art. 5 alin. 4 din aceeasi lege. Consecinta este ca acestea NU FAC OBIECTUL REVIZUIRII DIN OFICIU potrivit prevederilor art. 1 alin. 1 din OUG. 1/2011. Ca Guvernul a trecut sub tacere o ilegalitate si consecintele ei nu surprinde, nu este o noutate, ba chiar este REGULA pentru actualul guvern. Problema este de ce senatorii opozitiei nu au abordat ilegalitatea semnalata mai sus? Sunt curios cine va solicita guvernului lamuririle necesare si cine va avea curajul sa demaste cu temei legal intentia ca prin OUG. 1/2011 sa se ascunda incalcarea, tot cu intentie, a L. 119/2010.

Compartimentul juridic al filialei Slobozia a SACMD

Postări populare de pe acest blog

sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar
vineri, 1 ianuarie 2016 Noutăți OK privind încadrarea în grupele de muncă a personalului M.Ap.N. urmare a Ordinului nr. 123/2015 al ministrului apărării naționale La multi ani, tuturor!  Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  este prezentat pe  site -ul Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N.  Ordinul  este  acesta  si este prezentat integral si la finalul acestui material. Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  stabileste noile norme metodologice privind incadrarea in condiții de muncă deosebite, speciale și alte condiții, specifice personalului militar, abrogând în același timp vechiul ordin al ministrului cu nr. M. 116.2002 care stabilea aceleași norme. La o analiză sumară a prevederilor ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  rezultă un element (probabil) benefic si pt. majoritatea militarilor in rezerva/retragere, concretizat in  Art. 9 alineatele (1) si (2) , astfel: - Dupa cum cunoastem, in urma prevederilor vechiului ordin al ministrului apar