Treceți la conținutul principal

 

SINDICATUL CADRELOR MILITARE  DISPONIBILIZATE
                       FILIALA 1  SLOBOZIA
                             BIROUL OPERATIV
    
                                                                                                                       
                                  
                                                                                                                                   
                CATRE,

                               DOMNUL VICEPRESEDINTE AL FILIALEI  ZONA SUD

                                                     Col .( r ) VICTOR POPESCU

 

        Domnule colonel,

 

Avand in vedere ca membrii COMITETULUI  DIRECTOR  pot face propuneri pentru completarea ordinei de zi a sedintei COMITETULUI DIRECTOR, BIROUL OPERATIV  al Filialei SCMD SLOBOZIA , prin compartimentul JURIDIC, va  propune si solicita in acelasi timp, ca notele inscrise cu rosu in textul atasat   sa fie  prezentate si sustinute in cadrul sedintei CD convocate de catre Presedintele SCMD , domnul Col.(r ) dr.MIRCEA DOGARU pentru data de 14.06.2013 orele 11.00

     Solicitam raspuns in sris (datat , semnat si stampilat )vizand cele propuse.

     

     Cu stima ,

 

                Biroul Operativ al Filialei SCMD Slobozia , Judet Ialomita

 

 

 

Convocarea Comitetului Director al SCMD


Data: vineri, 14.06.2013, orele 11.00
Locul desfasurarii: Sediul central al SCMD

Ordinea de zi:

1.      Informare privind stadiul proiectelor legislative care ne privesc. Propuneri de masuri (prezinta presedintele SCMD si Col. Caloian Monica)
-Informarea sa cuprinda si referiri la ce s-a intamplat cu Proiectul despre care, in comunicatul din 12 martie 2013 cu titlul “Referitor la proiectul de lege reparatorie-Raspuns presedintilor filialelor si membrilor SCMD care cer clarificari”, se afirma ca a fost transmis filialelor si depus la Guvern, Parlament si Ministerul Apararii.


2.      Analiza impactului depunerii de amendamente in nume personal, prin deputati din teritoriu, la proiectul Legii reparatorii. Consecinte si propuneri de masuri (prezinta presedintele SCMD)

3.      Prezentarea contractului de telefonie al SCMD si repartizarea telefoanelor/numerelor pe filiale (Secretarul general al SCMD)

4.      Algoritmul pregatirii si desfasurarii sedintelor Comitetului Director al SCMD (prezinta Secretarul general al SCMD)

5.      Atributiile vicepresedintilor SCMD (Secretarul general al SCMD)
-Sa se analizeze de ce pana acum (respectiv de la CNR din octombrie 2012 pana in prezent) vecepresedintii coordonatori zonali au postat / publicat / exprimat pozitii ca fiind si ale filialelor din zona, fara ca acestea sa adopte hotarari in acest sens(atentie-numai AGF poate adopta hotarari; se poate-dar nu e recomandabil-sa se adopte hotarare de imputernicire a BO sau presedintelui filialei sa comunice pozitii, pareri, etc, in numele filialei; chiar si asa, trebuie precizat ca s-au discutat si s-au adoptata masurile in sedinta BO, pentru fiecare situatie / caz in parte indicand si nr.PV al sedintei BO)


6.      Informare privind situatia economica-financiara a SCMD la 31 mai a.c. (prezinta Gl. mr. Constantin Nastase si Col. Marian Vasile)

7.      Situatia achitarii cotizatiilor de catre membrii SCMD (prezinta Gl. mr. Constantin Nastase si Col. Marian Vasile)
 -Sa se precizeze filialele in care sunt membri urmatorii: Dogaru Miecea, Balan, Pricina, Nastase, Racasan, Varban, Apostol, Caloian, Ranciog

8.      Prezentarea Raportului Comisiei de cenzori privind verificarea situatiilor financiare pe anul 2012. Prezentarea situatiei privind sumele virate filialelor in anul 2012 si 2013 (prezinta Gl. mr. Constantin Nastase si Col. Marian Vasile)

9.      Reducerea cu 50% a cheltuielilor cu personalul care deserveste structurile centrale ale SCMD (prezinta presedintele SCMD).
- consilierii juridici sa nu fie retribuiti daca nu ne pot reprezenta in instante (vezi art. 84 si 56(2) din noul C.pr.civila)

10.  Analiza contractului de asistenta juridica cu Casa de avocatura Gilca si Vasiliu (prezinta Col. Caloian Monica si Col. Vasile Mihai)
-analiza sa se refere atat la contractul nr. 2 (pe recalculare)  cat si la nr. 3 (pe revizuire)

11.  Analiza contractului de asitenta juridica cu Casa de avocatura Barla (prezinta Col. Caloian Monica si Col. Vasile Mihai)

12.  Algoritmul actualizarii evidentei membrilor de sindicat si a platii cotizatiilor (prezinta Coordonator Secretariat General)

13.  Rediscutarea si amendarea Deciziei nr. 115/08.02.2013 privind procedura de acordare a avansurilor si ajutoarelor (prezinta Gl. Mr Nastase Constantin si Col. Vasile Marian)

14.  Diverse 

Membrii Comitetului Director si sefii/responsabilii structurilor centrale ale SCMD pot propune si alte proiecte pentru ordinea de zi.
-propuneri pentru completarea ordinii de zi :
1) Posibilitatea reprezentarii in instante a membrilor tuturor filialelor de catre consilierii juridici ai SCMD;
2) Stabilirea continutului unui act aditional la contractul nr. 3 cu casa Galca si Vasiliu, pentru a putea fi reprezentati la CEDO pe revizuire si membrii filialelor care nu sunt precizate in acest contract.

Materialele de prezentat (proiectele de decizie) vor fi predate la Secretariatul General pentru a fi difuzate, spre analiza, membrilor CD, pana la data de 10.06.2013.

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor