Treceți la conținutul principal
OBIECT DECIZIILE DE REVIZUIRE IN BAZA OUG. 1/2011 EMISE IN ANUL 2013

1. Noul model de contestatie la care se face referire in postarea Departamentului Juridic de vineri, 05.07.2013, a fost modificat si completat. Modelul poate fi solicitat la sediul filialei (vezi si postarea din 08.07.2013 de pe Filiala Satu Mare).

2. Dupa caz, contestatia se poate completa si cu aspectele de mai jos: 

2.1. Pentru cazul celor care, dupa intrarea in vigoare a OUG. 1/2011, nu au formulat nicio cerere de recalculare sau revizuire, nici chiar pentru acordarea drepturilor pentru vechimea realizata dupa trecerea in rezerva ca urmare a pensionarii:

   Nelegalitatea “Deciziei nr. _____privind revizuirea pensiei in baza OUG nr. 1/2011”, emisa la _______.2013.       
Conform art. 1 din OUG. 1/2011, pensia mea putea sa fie revizuita, din oficiu, cel mai tarziu pana la data de 31.12.2011, pe baza datelor necesare revizuirii transmise la casa de pensii sectoriala de catre institutiile precizate in articol, cel mai tarziu pana la 31.10.2011.
Conform art. 2 din OUG. 1/2011, pensia imi mai putea fi revizuita la cererea mea, pe baza actelor doveditoare prezentate de mine.
Cum de la intrarea in vigoare a OUG. 1/2011 si pana la data emiterii deciziei contestate, eu nu am formulat nicio cerere de revizuire, rezulta ca aceasta decizie a fost emisa din oficiu. Avand in vedere termenele prevazute de art. 1 din OUG. 1/2011, decizia privind revizuirea, din oficiu, a pensiei mele in baza acestei ordonante, emisa la ____.2013, este nelegala.
Decizia emisa la ______.2013 nu putea solutiona eventuala situatie de acordare gresita a unor conditii de munca  deoarece este emisa in baza OUG. 1/2011 care nu are prevederi in acest sens. Daca, prin decizia contestata prin prezenta, s-a dorit solutionarea situatiei de mai sus, este evidenta nelegalitatea deciziei deoarece, la  _____.2013, sunt aplicabile alte dispozitii cuprinse in Legea nr. 263/2010.
2.2. Pentru cazul celor care au depus, in NOV-DEC 2010, Adeverinta emisa de CMJ si recalcularea in baza L. 119/2010 s-a facut exclusiv prin utilizarea salariului mediu brut pe economie:
Nelegalitatea Deciziei nr. ____/_____.2013 ca urmare a faptului ca pensia mea nu face obiectul revizuirii, din oficiu, in baza OUG. 1/2011, neincadrandu-se in prevederile art. 1 alin. (1) din aceasta.
Potrivit prevederilor art. 1 alin. (1) din OUG. 1/2011 Pensiile prevăzute la <LLNK 12010   119 10 202   1 43>art. 1 lit. a) şi b) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, pentru care la determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat salariul mediu brut pe economie, potrivit art. 5 alin. (4) din aceeaşi lege, se revizuiesc, din oficiu, cel mai târziu până la data de 31 decembrie 2011, pe baza actelor doveditoare ale veniturilor realizate lunar de beneficiari.”

Din acest text rezulta ca, pentru revizuirea din oficiu a categoriilor de pensii precizate, conditia este ca, anterior intrarii in vigoare a OUG. 1/2011(deci la recalcularea in baza L. 119/2010), la determinarea punctajului mediu anual, utilizarea salariului mediu brut pe economie sa se fi  facut potrivit art. 5 alin. (4) din Legea nr. 119/2010.

Conform art. 5 alin. (4) din Legea 119/2010, „In cazul pensiilor prevazute la alin. (1), pentru perioadele care constituie stagiu de cotizare si pentru care nu pot fi dovedite venituri de natura salariala, la determinarea punctajului mediu anual se utilizeaza salariul mediu brut pe economie din perioadele respective.”
Prin urmare, salariul mediu brut  pe economie se utilizeaza numai daca nu pot fi dovedite venituri de natura salariala acest lucru fiind indeplinit numai in doua situatii:
 -cand nu s-au depus documentele doveditoare in termenul legal, caz in care se utilizeaza exclusiv salariul mediu brut pe economie;
-cand documentele doveditoare depuse in termenul legal sunt incomplete, caz in care salariul mediu brut pe economie se utilizeaza numai pentru perioadele lipsa, fiind exclusa utilizarea exclusiva a salariului mediu brut pe economie.
La _____.12.2010, deci in termenul legal, am depus la MApN-Directia Financiar-Contabila-Sectia pensii militare, ca document doveditor, Adeverinta nr. ____ din ____.2010, emisa de CMJ_____.
Cu toate acestea, desi salariul mediu brut pe econonie se putea utiliza numai pentru perioadele lipsa din adeverinta precizata mai sus, recalcularea pensiei mele s-a facut exclusiv prin utilizarea salariului mediu brut pe economie, ceea ce reprezinta evident incalcarea prevederilor art. 5 alin. (4) din Legea nr. 119/2010.
Prin urmare, nefiind indeplinita conditia  ca utilizarea salariului mediu brut pe economie sa se faca potrivit art. 5 alin. (4) din Legea nr. 119/2010, pensia mea, stabilita prin incalcarea acestor prevederi, nu poate fi revizuita, din oficiu, in baza OUG. 1/2010.
Pe cale de consecinta, decizia de revizuire contestata este nelegala deoarece, pentru pensia care face obiectul revizuirii, stabilirea punctajului mediu anual utilizand salariului mediu brut pe economie nu s-a facut potrivit art. 5 alin. (4) din Legea nr. 119/2010.
Din aceleasi motive, toate deciziile de revizuire a pensiei mele in baza OUG. 1/2011, sunt nelegale.
2.3. Cu privire la recunoscut gradul militar prin inscrierea acestuia inaintea numelui
Conform reglementarilor in vigoare, gradul militar precede numele titularului. In textul deciziei de revizuire nu se respecta aceasta norma, iar inscrierea gradului cu caractere ingrosate intr-una din rubricile deciziei, nu reprezinta recunoasterera gradului la momentul emiterii ei deoarece rubrica respectiva cuprinde informatii referitoare  la data trecerii in rezerva.
Pentru sustinere, invoc Decizia civila a CAB, pronuntata la 18.09.2012 in Dosarul nr. 3600/98/2011, prin care admite recursul, modifica în tot sentinta recurata admitand cererea si obligand parata Casa de Pensii Sectoriala a MApN sa modifice decizia de pensie a reclamantului, in sensul ca numele reclamantului sa fie precedat de gradul militar avut de acesta.

Lt.col.(r) Lesnic Costel-membru al Compartimentului Juridic, SCMD-Filiala Slobozia

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor