Treceți la conținutul principal

Rezoluție România stat de drept documentul. Grapini: Schimbarea lui Kovesi, în text

Vlad Manolache / 08 noi 2018 / 18:01  
Parlamentul European. foto: Twitter, European Parliament@Europarl_EN
Descriere foto: Parlamentul European. foto: Twitter, European Parliament@Europarl_EN
Maria Grapini a dezvăluit, pentru DCNews, cele mai mari acuzații aduse României în rezoluția "Nefuncționarea statului de drept în România" care va fi votată pe 13 noiembrie în Parlametul European. 
Maria Grapini a dezvăluit ce s-a întâmplat la ultima ședință de la Bruxelles pe tema rezoluției privind statul de drept din România. Europarlamentarul a enumerat cele mai grave acuzații și a declarat că în text existau referiri cu nume și prenume. Laura Codruța Kovesi și Liviu Dragnea apăreau în rezoluție. 
Mitingul din 10 august, unul din punctele importante
"Am avut ultima discuție în comisie în această dimineață și au fost multe, multe discuții. Rezoluția a ieșit, dacă putem spune, puțin mai bună decât era inițial. Numai că sunt acolo lucruri cu care eu nu am fost de acord, am depus amendamente pentru plenară acum, pentru că așa este procedura. Eu cred că, așa cum am spus în dezbatere, nu își avea rost rezoluția, dacă ne gândim și la titlul ei, dar și la conținut, pentru că acuzațiile cele mai mari sunt legate de mitingul din 10 august, ori intervenția forțelor de ordine au fost și în alte state chiar la proteste autorizate și mai ales că nu s-a finalizat ancheta. Și am spus că nu are rost să cuprinzi în rezoluție ceva dacă nu ai un rezultat al anchetei", a declarat Maria Grapini pentru DCNews.
"Jurnaliștii fără frontiere" au furnizat informații
"Un alt punct, care m-a surprins și mai tare, a cuprins libertatea presei, ori noi nu suntem nici în situația să avem jurnaliști omorâți ca în Malta și nici posturi închise ca în Ungaria. Nu vin cu exemple, tocmai asta am spus și noi. Au spus că jurnaliștii fără frontiere le-au furnizat date, dar nu avem nicio dată concretă", a mai spus europarlamentarul. 
Situația de la DNA
"Un punct pe care eu am spus să îl scoată, dar a rămas în rezoluție, este punctul S din rezoluție care este strict legat de schimbarea doamnei Kovesi. Ori eu am spus foarte clar că atât timp cât traseul de schimbare este constituțional și există avizul Curții Constituționale, ați intrat în subsidiaritate. Este un punct special. Ce am reușit să scoatem era chiar numele domniei sale. Acum a scos numele, așa cum a fost scos, la un punct, și numele domnului Dragnea și au lăsat la general schimbarea procurorului-șef al DNA, dar nu a mai lăsat și numele", a mai declarat Grapini. 
O directivă neasimilată
"Punctele care sunt nevralgice pentru România, și din păcate asta este, nu s-a asimilat în legislația din România directiva care prevedea confiscarea averilor și lichiditățile. Era termen în iulie și acolo nu avem ce să spunem", a explicat politicianul.
Un punct despre corupție
"Mai este un punct legat de corupție și am spus că România nu se află între cele nouă state pe care recent le-am analizat pe marea evaziune de peste 50 de miliarde. Nu există, nu e acolo cuprinsă România. Și atunci ce facem, declanșăm rezoluții pentru toate statele?", a declarat Maria Grapini.
"Mă interesează mai puțin supărarea grupului"
Europarlamentarul a declarat că dacă nu vor trece amendamentele pe care le-a depus, va refuza să voteze rezoluția. "Am spus că rezoluția asta nu are de ce să fie pentru că nici nu am pus garduri cum a făcut Ungaria și a încălcat regulamentul Schengen pentru migranți, nici nu am închis presă cum a făcut Ungaria, nici nu am trecut legi, cum a făcut Polonia, care să nu aibă avizul Curții Constituționale sau să nu aplicăm ce spune Curtea Constituțională. Dacă nu vor trece amendamentele mele, nu o să votez rezoluția, cu toată supărarea grupului politic. Pe mine mă interesează mai puțin supărarea grupului, mă interesează să apăr România", a conchis Maria Grapini.

Postări populare de pe acest blog

sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a...
  joi, 9 septembrie 2021   03 -04 septembrie 2021 -  Oarda ( Jud.Alba ) Concluzii si Masuri rezultate in urma Deciziilor Comitetului Director al SCMD    Vicepresedinte CD Coordonator Filiale SCMD MUNTENIA COMUNICAT Camarazi din Filialele SCMD  MUNTENIA,                                                                                                                           Intrunit statutar la Oarda (jud. Alba), CD al SCMD a analizat consecintele masurilor antiromanesti, luate exclusiv in interes strain, de guvernele succescive ale  imposturii si tradarii nationale, cu ...
  DOCUMENT! Raportul care aruncă în aer Ministerul Apărării! Se mai miră cineva de ce l-au decorat atâta americanii pe generalul Ciucă? Publicăm astăzi o primă parte din raportul contrainformativ absolut incendiar care arată specialiștilor și românilor de rând deopotrivă ce se ascunde de fapt în spatele operațiunii de înzestrare a Armatei Române! Proces mai mult decât binevenit, dacă nu am înlocui ruginiturile noastre cu ale altora! Dar pe bani mulți, mai mulți decât s-a pomenit în orice caz instrumentat până acum de către Direcția Națională Anticorupție până și în vremurile sale de glorie. Piranha 5 stau degeaba, că nu au muniție de 30mm ca să efectueze trageri! Numai că de această dată ditamai procurorii anticorupție, ofițeri de informații și demnitari români, indiferent de culoarea lor politică sau structura din care fac parte nu mai au niciun pic ”de sânge în instalație” pentru a raporta măcar mai departe detaliile absolut halucinante din documentul contrainformativ intrat, log...