Treceți la conținutul principal


DIVERSIUNEA DE PRIMAVARA


DIVERSIUNEA DE PRIMAVARA
-         In atentia tuturor rezervistilor –
Pentru al treilea an consecutiv, cineva isi bate joc de rezervisti, inundand Internetul cu stirea ca „ieri, marti”(urmeaza data), s-ar fi votat in plenul Senatului un amendament la Legea 223/2015, privind revenirea la plafonul de 100% si la baza de calcul de 85% pentru pensiile militare de stat, lege promulgata dar neaplicata ca urmare a aparitiei OUG57/2015.
Am verificat .... Ieri, 9 aprilie, Senatul nu s-a intrunit in plen. S-au intrunit comisiile si o singura initiativa legislativa s-a discutat in Comisia de Munca, privind pensiile militare de stat.
Proiectul de lege, initiat de Mihail-Viorel FIFOR, privind introducerea unui nou aliniat (3) la Art.21 din Legea 223/2015, referitor la varsta si conditiile de vechime necesare depunerii cererii de pensionare. Practic, se introduc aceleasi conditii si pentru „soldatii si gradatii profesionisti”.
Masura face parte din cerinta externa de scoatere din Sistem a celor care au facut carte inainte de anul 2000, pentru ca inteleg prea multe si nu este cazul.
Profitam de ocazie, pentru a va face cunoscute numele parlamentarilor vinovati de initiative legislative contrarii Deciziilor CCR si ICCJ, care stabilesc egalitatea de tratament juridic dintre pensionarii magistrati si rezervisti si, deci, contrarii intereselor si drepturilor noastre legitime:
-         Mihai-Viorel FIFOR- senator PSD;
-         Beniamin – Gabriel LES – deputat PSD;
-         Lia-Olguta VASILESCU – deputat PSD
(Cei trei sunt, deja, actionati in Justitie, de catre SCMD)
-         Eugen-Orlando TEODOROVICI – senator PSD;
-         Tit-Liviu BRAILOIU – senator PSD;
-         Romulus BURLACU – senator PNL;
-         Florin–Vasile CITU – senator PNL;
-         Cristian BUICAN – deputat PNL;
-         Gigel–Sorinel SARBU – deputat PNL.
Ne vom reaminti numele lor, la vot!

Honor et Patria! Vae Victis!
Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU

TEMATICA SEDINTEI CD A SCMDTEMATICA C.D. DIN 18 – 19 aprilie 2019

Loc de desfasurare: Municipiul Alba iulia
(Oarda, 18-19 aprilie 2019)

1   1. Prezentarea prototipurilor materialelor aniversare pentru CNR 2019 (insigne,      plachete, diplome).
      – prezinta vicepresedinte - col.(r) Adrian DEAC;
      – discutii, decizii.
2     2.   Situatia financiara a SCMD. Costul estimativ al CNR aniversar.
       – prezinta lt.col.(r) Madalin OARGA;
       - propuneri, hotarari.
3     3.     Situatia proceselor SCMD.
        – prezinta col.(r) CALOIAN Monica;
        -         discutii, dezbateri, decizii.
4     4.     Initiative legislative privind pensiile militare.
        – prezinta col. (r) dr. Mircea Dogaru si col.(r) CALOIAN Monica;
        - discutii, propuneri.
  5. Probleme si propuneri ale filialelor.
       – prezinta vicepresedintii responsabili de zona;
       - discutii, hotarari.
   6.     Derularea proiectului „Centenar” al SCMD in contextul vizitei Papei Francisc I in Romania. Propuneri ale filialelor.
          - prezinta presedintele SCMD, col.(r) dr. Mircea DOGARU si vicepresedintii -     col.(r) Adrian DEAC si cdor.(r) Ilie TRUTA;
       – dezbateri, hotarari.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
                Col.(r) dr. Mircea DOGARU

marți, 9 aprilie 2019

Modificari la Legea 80/1995


Modificari si completari la Legea Statut a cadrelor militare
 (Legea 80 din 1995)
-         In atentia membrilor SCMD proveniti din MApN –


Doamnelor si domnilor,

In Parlament se lucreaza pe repede inainte la modificarea, din nou, a Legii 80/1995. Proiectul, inregistrat ca Pl-x nr.199/2018, are camera decizionala – Senatul.
Pentru a putea interveni in timp util, cu propuneri din partea dvs., pe langa membrii Senatului, care inteleg problematica militara, va transmitem, spre analiza, urmatoarele:
1.     Situatia Pl-x nr.199/2018;
2.     Forma Proiectului de Lege elaborata de Senat;
3.     Forma Proiectului modificata in Camera Deputatilor;
4.     Legea 80/11.iulie.1995, cu modificarile ulterioare, asa cum se aplica astazi.
Rog analizati si transmiteti-ne, rapid, obiectiile si propunerile dvs.!

Honor et Patria! Vae Victis!
Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU

luni, 8 aprilie 2019

INFORMARE


CLARIFICARI CU PRIVIRE LA LEGISLATIA
PENSIILOR MILITARE DE STAT
-         In atentia doamnelor si domnilor parlamentari –

Doamnelor si domnilor deputati si senatori,
Intrucat multi dintre dvs. ne-ati sunat spre a ne intreba care dintre articolele din OUG 57/2015, OUG 59/2017, OUG 114/2019 ar trebui modificate, va raspundem, simplificat, urmatoarele:
-         Conform Constitutiei Romaniei, Art.42 – militarii si politistii nu presteaza “munca”, ci activitati la ordin (similare doar muncii fortate, interzisa pretutindeni). Ca atare, nu li se poate aplica legislatia muncii, orice asociere cu legile aplicabile civililor fiind neconstitutionala.
-         In toata lumea exista doua categorii de pensii: civile si militare, legislatia fiind separata datorita multiplelor diferente intre munca si activitatile militare (8 ore, fata de 24 de ore, asumarea riscului pierderii vietii, renuntarea de catre militari la drepturi civile si acceptarea de privatiuni etc.).
-         Doar in Romania, militarii, inclusiv rezervistii, au primit statutul de tratament juridic identic impreuna cu o categorie socio-profesionala civila, asimilata – MAGISTRATII (Decizia 20/2000 a CCR si Decizia 29/2011 a ICCJ).
-         In OUG 57/2015, OUG 59/2017, OUG 114/2019, magistratii nu se regasesc (nu fac obiectul). De ce rezervistii fac obiectul acestor OUG-uri, fiind asimilati, ilegal, nu magistratilor, ci functionarilor publici din Curtea de Conturi, de exemplu?
Pe cale de consecinta, SCMD VA SOLICITA ELIMINAREA TUTUROR PREVEDERILOR (ARTICOLELOR) REFERITOARE LA REZERVISTI DIN AMINTITELE OUG-URI. Orice alta masura (initiativa legislativa), va fi considerata de catre noi ca fiind neconstitutionala, contrazicand deciziile OBLIGATORII ale CCR si ICCJ, drept care, vom fi obligati sa ne adresam Justitiei, impotriva initiatorilor, asa cum am procedat cu ministrii Muncii si Apararii Nationale, vinovati de haosul creat, prin OUG-uri, in legislatia pensiilor militare de stat. Cu alte cuvinte, dorim eliminarea noastra din OUG-uri si intoarcerea la Legea 223/2015, asa cum a fost promulgata, deoarece inlatura toate inechitatile dintre categoriile de rezervisti si discriminarea rezervistilor fata de magistrati.
Adresam multumiri domnilor parlamentari care au inteles demersul nostru juridic si s-au pronuntat, deja, in acest sens:
-         Senator Stefan Mihu (PSD);
-         Senator Adrian Tutuianu (ProRomania);
-         Senator Alina Gorghiu (PNL);
-         Deputat Dumitru Lupescu (USR);
-         Deputat Marius Pascan (PMP);
-         Deputat Dorel Gheorghe Caprar (PSD);
-         Deputat Victor Viorel Ponta (ProRomania);
-         Deputat Otto Weber (PSD);
-         Deputat Adrian Solomon (PSD);
-         Deputat Ion Mocioalca (PSD).
Le multumim, adresandu-le rugamintea de a depune eforturi sa-si convinga si colegii de grupuri parlamentare!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARUvineri, 5 aprilie 2019

APRECIERI


DIN NOU, MULTUMIRI
 DOMNULUI DEPUTAT MARIUS PASCAN
-         In atentia tuturor membrilor SCMD -

Actiunea filialelor SCMD de lamurire a parlamentarilor, indiferent de culoarea politica, in ceea ce priveste riscurile si privatiunile vietii de militar si politist, legislatia separata privind obligatiile si drepturile lor, incepe sa dea rezultate.
Marti, 2 aprilie, a.c., la B1TV, la emisiunea dlui. Silviu Manastire, dl. deputat PMP de Mures, Marius Pascan, a sustinut timp de doua ore, cu argumente, punctul de vedere al SCMD in privinta legislatiei avand ca obiect pensiile militare de stat. Apropiat al Filialei 2 Targu Mures, domnia sa ne sprijina si in cadrul programului “Mihai Viteazul in Cetate”.
La polul opus, s-a situat flasneta care canta in falset la PNL (oficial, purtator de cuvant al PNL), Danca Ionel, care, la acelasi post de televiziune, si-a permis, ieri, 4 aprilie, a.c., sa insulte rezervistii in toate modurile posibile, amenintand cu desfiintarea Legii pensiilor militare de stat, a doua zi dupa venirea la putere a PNL. Individul dovedeste ca nu cunoaste initiativele parlamentare si declaratiile publice facute pe aceasta tema de presedintele PNL, dl. Ludovic Orban. Si, din pacate, nu este singurul PNL-ist.
Ca atare, transmitem tuturor membrilor SCMD, care sunt si membri PNL, sa-si intensifice actiunea de lamurire a colegilor de partid care bat campii in totala necunostinta de cauza. In mod deosebit, domnului lt.col. (r) Tiberiu Vasile Nagy Petroniu, presedintele Filialei 1 Targu Mures!
Incepand de luni, 8 aprilie, a.c., vom deschide lista actualilor parlamentari pe care SCMD ii recomanda alegatorilor (indiferent de apartenenta de partid) si, bineinteles, lista celor care, prin declaratii si fapte contrarii, nu se vor bucura de sprijinul nostru in alegeri.

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU

joi, 4 aprilie 2019

CULMEA TUPEULUICULMEA TUPEULUI
“Pe Adrian TUTIANU il mananca pielea si vrea sa fie scarpinat”
(LOV dixit)
Dar pe Lia Olguta Vasilescu ce o mananca?
-         In atentia tuturor rezervistilor –

In data de 3 aprilie a.c., la cateva minute dupa ce fostul ministru al Apararii, dl. Adrian TUTUIANU, astazi senator defector de la PSD la partidul lui Victor PONTA (ProRomania), a iesit cu un comunicat privind plafonarea pensiilor militare prin OUG59/2017, doamna Lia Olguta Vasilescu, fost ministru al Muncii si (In)Justitiei Sociale, a umplut Internetul cu un atac furibund si suburban la adresa numitului senator. Pe scurt, il acuza pe acesta ca ar fi initiatorul OUG 59/2017 si ca, in ceea ce o priveste, nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase.
Hai sa restabilim adevarul!
Cine a declansat in ianuarie 2017 o campanie ticaloasa la posturile de televiziune care aveau ordin sa o promoveze, pe tema pensiilor militare? Lia Olguta Vasilescu!
Cine ne-a insultat in toate felurile, ignorandu-ne obligatiile si atacandu-ne drepturile, cu metodele egalitarismului bolsevic (stalinist – stahanovist)? Lia Olguta Vasilescu!
Cine mentiona in fiecare zi, de 2 - 3 ori, dand ca exemplu pensiile magistratilor ca fiind ale militarilor, “Legea speciala 223/2015”. amenintandu-i pe “DOMNII COLONEI” (Se pare ca are domnia sa un OFF! personal cu gradul asta…. o fi dezamagit-o vreun colonel, cine stie….) cu initiative legislative extreme? Lia Olguta Vasilescu!
Cine a bagat, in luna mai 2017, in Proiectul Legii salarizarii unitare (astazi Legea 153/2017) celebrul Art.40, care desavarsea distrugerea produsa de OUG57/2015, inghetand la minim pensiile militare? Lia Olguta Vasilescu!
Cine a aparut pe 17 mai, in declaratie de presa, la orele 12.00, comunicand intregii media ca a trimis Proiectul de lege in Parlament si ca a rezolvat si pensiile speciale ale “domnilor colonei”? Lia Olguta Vasilescu!
Dupa ce, la orele 13.00, in aceeasi zi, un “desant” al SCMD a avut loc la Camera Deputatilor, subsemnatul si colonelul (r) Valeriu PRICINA protestand in fata conducerii PSD impotriva autoarei “Legilor haosului” si acuzand-o pe Diva ca va destructura Sistemul national de aparare, distrugand electoratul PSD, cine a aparut cu declaratie de presa, la ora 14.00, anuntand cu ura ca “La cererea conducerii partidului, am eliminat Art.40 din Proiectul Legii, DAR VOR VEDEA DOMNII COLONEI, IN TOAMNA!”Lia Olguta Vasilescu!
Cine a aflat, din procesul intentat de SCMD, ca nu mai are atributii, de la 1 ianuarie 2016, asupra militarilor? Evident, Lia Olguta Vasilescu! Pentru ca, dupa ce i-am trimis o multime de scrisori deschise dlui Dragnea, atragandu-i atentia ca LOV este pentru el, ceea ce a fost Dalila pentru Samson, la 6 iulie s-a dat si la 15 septembrie s-a aplicat OUG 59/2017 a “Marii Tradari Nationale”, care a scos peste 20.000 de cadre din Sistem. Iar pensiile militare, intai, au fost facute praf si apoi inghetate in spiritul LOV, pentru care salariul avut acum 30 de ani este tot una cu cel actual si pensiile trebuie “recalculate” in functie de acesta, ca si cum in Romania nu ar fi avut loc, in 30 de ani, nici o inflatie si paritatea leu-dolar ar fi aceeasi de pe vremea lui Ceasca. Avand toate declaratiile ei probe la dosar, SCMD a dat-o in judecata, si asa a inceput doamna in cauza sa o faca pe mimoza, dupa ce a aflat, din cererea noastra de chemare in judecata nr.48/15.01.2018, inregistrata ca Dosar nr.1218/3/2018, ca nu are nici o competenta saupra militarilor si politistilor. De atunci, tot spune ca nu are “calitate procesuala pasiva”, iar noi nu am avea “calitate procesuala activa”. Cu alte cuvinte, ca am dat-o in judecata degeaba, ea, saracuta, neavand nicio vina. Am intarziat atat, pentru ca nu ne-a venit sa credem! Fara implicarea totala a SCMD, LOV nu ar fi ajuns primar al Craiovei, in 2012. Si, chiar daca, drept multumire, in 2013 si 2014, nu s-ar fi implicat in actiunile de destructurare a SCMD, sprijinind ambitii interne, am continuat sa o sustinem pana la inceputul lui 2016, chiar si cand a fost abuziv retinuta, din ordinul lui Kovesi.
Toate declaratiile ei publice impotriva militarilor sunt probe la dosar. Astazi, culmea tupeului, se declara “nemultumita” de plafonarea pensiilor militare! De bataia de joc in ceea ce priveste salariile militarilor, de egalizarea Sefului SMA cu un balerin la Opera de Stat si cu secretara pimariei din Falticeni, nu spune, insa, nimic. Mai mult, uitand ca a actionat ca ministru potrivit principiului basist “Ciocu mic! Acuma noi suntem la putere si facem ce vrem!”, arunca totul in carca domnului TUTUIANU.
Dl. TUTUIANU a fost singurul ministru al Apararii care a chemat SCMD la discutii, din proprie initiativa, solicitand adevarul in privinta situatiei noastre. L-am lamurit, impreuna cu unul dintre cei mai puternici generali activi, care a amenintat ca si ei, cei in activitate, vor iesi alaturi de noi, in toamna, daca nu este oprita campania furibunda a LOV impotriva militarilor. I-am cerut sa dea avizul pe OUG 57/2015, pentru ca aceasta sa fie respinsa la vot in Camera Deputatilor. Omul a fost de acord, s-a certat cu LOV in sedinta de guvern, acuzand-o ca-si baga nasul unde nu-i fierbe oala si, drept urmare … a fost demis.
Cat despre declaratia senatorului Adrian TUTIANU, care a trezit furia LOV, aceasta este, textual, materialul transmis de membrii SCMD, tuturor parlamentarilor, indiferent de culoarea politica si insusit, deja, de multi dintre acestia, indiferent de partid.
In concluzie, referitor la LOV, reluam apelul din 2017, lansat catre toti rezervistii, ca va trebui sa ne mobilizam si sa-i “reperam onoarea”!

Honor et Patria! Vae Victis!

Col.(r) dr. Mircea DOGARU,
Presedintele SCMD

Postări populare de pe acest blog

Raspuns de la DIICOT
De ce este necesara Reforma Justitiei? Pentru ca, ajunsi magistrati, procurorii justifica si apara tradarea de Tara! -Catre toti cei care mai simt si gandesc romaneste –
               Doamnelor si domnilor,         Va transmitem, fara alte comentarii, documentele alaturate, rugandu-va sa analizati si sa decideti!
SCMD A AVUT DREPTATE PRIN CHEMAREA ÎN JUSTIȚIE A CELOR CARE NE _ AU DISTRUS DREPTURILE NOASTRE FIREȘTI , A REZERVIȘTILOR. PRIN ACEASTĂ ORDONANȚĂ 96  DIN 09.11.2018 NU MAI SUNTEM LA MANTINELĂ CI PUR ȘI SIMPLU VOR SĂ NE SPÂNZURE. LOV ÎMPREUNĂ CU  O ALTĂ PERSOANĂ CE NE IUBEȘTE FOARTE MULT PRECUM SAREA IN OCHI , DOMNUL NASTA DE LA MApN, AU DAT GIR ACESTEI NEMERNICII . 


STIMAȚI COLEGI DE SUFERINȚĂ. COMPLETAȚI  DOCUMENTUL PREZENTAT  DE CĂTRE SCMD ȘI SĂ LE INAINTĂM CELOR CARE NE REPREZINTĂ DREPTURILE ȘI NI LE APĂRĂ ÎN INSTANȚĂ.. NUMAI CEI CARE VOR FI ENUNȚAȚI ÎN CADRUL PROCEDSELOR CU LOV , MApN,ȘI FOȘTII MINIȘTRI  DREPTURILE PREVĂZUTE DE LEGEA 223 SE VOR APLICA. 

NU MAI SATȚI PE MATRGINE ȘI SĂ VĂ AUTOCOMPĂTIMIȚI. 

CU RESPECT CAMARADERESC. 


IN ÎNCHEIEREA ACESTUI MATERIAL SUNTEȚI CHEMAȚI SĂ O DAȚI ÎN JUDECATĂ PE LOV ȘI MINISTRUL. 

CITIȚI CU RĂBDARE MATERIALUL DE MAI JOS.


A fost publicată OUG 96.09.11.201814 noiembrie 2018Categoria Despre Armata3.797 afisariScris de  A fost în sfârșit p…
VINERI 15 FEBRUARIE 2019   ORELE                                12.00 - 14.30
LA CENTRUL ,, CULTURAL  UNESCO 
 IONEL  PERLEA ,, VA AVEA  LOC  ȘEDINȚA  COMUNĂ A CELOR DOUA FILIALE ALE SCMD IALOMIȚA.


 IN DATA DE 15.02 2019  , LA CENTRUL CULTURAL UNESCO IONEL PERLEA  VA AVEA LOC O MANIFESTATIE CULTURALĂ ÎMPREUNĂ CU ASOCIAȚIA DIMITRIE CANTEMIR  .  

DIN PARTEA CONDUCERII CENTRALE PARTICIPĂ  DOMNUL PREȘEDINTE COL. MIRCEA DOGARU ȘI DNA COL.CALOIAN MONICA

ACTIVITATEA SE DESFĂȘOARĂ ÎN DOUĂ PĂRȚI.

ÎN PRIMA PARTE TIMP DE 45 - 50 DE MINUTE SE VOR PREZENTA RECENZIA UNOR CĂRȚI DE CĂTRE COLEGII DE LA ASOCIAȚIA CULTURALĂ DIMITRIE CANTEMIR.


ÎN PATEA A DOUA  DOMNUL PREȘEDINTE COL. MIRCEA  DOGARU  ȘI DNA COL.CALOIAN MONICA  NE VOR PREZENTA SITUAȚIA CU CARE SE CONFRUNTĂ TOȚI REZERVIȘTII DAR ȘI ACTIVII ÎNDIFERENT DE CADRUL DE ACTIVITATE ÎN  CADRUL  SNAOP.

LA ACESTĂ ACTIVITATE SUNT INVITAȚI TOȚI MEMBRI DE SINDICAT , FOȘTII MEMBRII DE SINDICAT , TOȚI REZERVIȘTII INDIFERENT DE ORGANIZAȚIA , FEDERAȚIA SAU LIGA APARȚI…