Treceți la conținutul principal

marți, 16 aprilie 2019

Comentarii pe marginea O.M. 46/14.03.2019



“SA TRAITI BINE, MAI TOVARASI!”
-         Comentarii pe marginea O.M. 46/14.03.2019 -
Expresia din titlu este imprumutata. Apartine unui general adevarat, care cunoaste toate dedesubturile distrugerii sistematice si programate, in interes strain, a rezervei Sistemului National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala. Nu-i dam numele, ca sa ne mai poata lumina si altadata!
In ceea ce ne priveste, avertizam de trei ani ca s-a primit ordinul desfiintarii puzderiei de ONG-uri militare, prin amalgamarea intr-o megastructura care sa fie pusa sub controlul politicului, plan bazat pe manipularea orgoliilor (fuduliei), servilismului, lacomiei si ambitiilor nefondate ale unora.
Anul trecut s-a incercat adunarea tuturor ONG-urilor rezervistilor MApN sub un secretariat, ori subsecretariat de stat pus sub comanda unui general in rezerva, pocnitor din calcaie pe la Cotroceni. Ideea a cazut pentru ca s-a impotrivit SMA, care a cerut subordonarea de catre el a noii structuri, printr-un general activ.
Drept urmare, ministrul Apararii, personaj politic paralel cu domeniul militar, a inventat, prin O.M. 46/14.03.2019, publicat in MO cu numarul 244/29.03.2019, cu intrare in vigoare in aceasi zi, un asa-zis “Consiliu consultativ al militarilor in rezerva si in retragere”.
Din textul Ordinului M46, scris in “limba Dancila”, aflam la Art.1, ca respectivul Consiliu “isi desfasoara activitatea ca organ consultativ in scopul asigurarii ministrului apararii nationale”. Coada frazei (“a consultantei de specialitate in domeniile de interes specific militarilor in rezerva si in retragere”) nici nu mai conteaza, fiind atasata aiurea. Rezulta ca dl. ministru, vinovat de toate relele abatute asupra noastra, prin OUG-urile arhicunoscute si pe care SCMD l-a dat in judecata, va fi “asigurat” de catre noul Consiliu. De ce anume asigurat? Putem doar presupune ca de obedienta si servilismul respectuos al respectivilor membri!
La Art.2, aflam ca respectivul Consiliu “functioneaza la nivelul Cabinetului ministrului, pe langa structura de consilieri”, evident politici ai ministrului politic al Apararii Nationale. In mod profund democratic si agramat, activitatea sa va fi “sprijinita si coordonata” (ori e sprijinita, ori e coordonata – n.n.) de catre un consilier desemnat de ministrul Apararii Nationale. Deci, intrare clara sub papuc, si nu direct sub papucul ministrului, ci al unui tuter de incredere al acestuia!
La Art.3, aflam ca respectivul Consiliu este “compus din militari (inclusiv soldati si fruntasi? – n.n.)trecuti in rezerva sau in retragere din MApN, recunoscuti (De catre cine? De catre politic? – n.n.)pentru expertiza si experienta lor in domeniile de intreres specifice”. Ale cui interese specifice? Ale presedintelui, Guvernului? Sau e vorba de expertiza si experienta respectivilor in domenii ca AVC, prostata, Alzheimer etc?
Tot democratic, numarul consilierilor “se stabileste de catre ministrul apararii, la propunerea secretarului de stat (tot politic – n.n.) pentru relatia cu Parlamentul si calitatea vietii personalului.”. Desemnarea va fi facuta de catre “structurile asociative”, dar nu singure, ci impreuna cu “consilierul coordonator” si cu avizul secretarului de stat mai sus amintit, “cu aprobarea ministrului apararii nationale”. Adica, tovarasul candidat va trece prin 3 filtre politice, de interes. Curat democratic!
Activitatea respectivilor oameni de paie se va desfasura doar in baza aprobarii ministrului, la propunerea consilierului si cu avizul secretarului de stat amintiti. Se va desfasura “in sedinte sau in anumite situatii, in grupuri de lucru tematice (ca la Cantarea Romaniei? – n.n.), constituite din numarul de persoane, propus de consilierul desemnat.”. Mai mult, “modalitatea de desfasurare a activitatii va fi stabilita in metodologia aprobata de ministrul apararii nationale (scris cu litere mici peste tot “Apararii Nationale” – n.n.), la propunerea consilierului prevazut la Art.2, cu avizul secretarului de stat”.
Ca bomboana sa fie pusa pe coliva …. dreptului constitutional de exprimare al rezervistilor, “accesul la informatiile vehiculate in cadrul Consiliului se face cu respectarea prevederilor actelor normative din domeniul informatiilor clasificate”.
In plus, doritorii de pupat mana calailor politici sunt informati ca “participarea la activitatea Consiliului este optionala si neremunerata”. Atunci, de ce s-ar duce, daca nu au acces la nimic, au voie sa spuna doar “Am inteles!” si sa faca sluj gratis in fata unor “pulifrici” politici, ca s-o citam pe d-na Lia Olguta Vasilescu, calaul sef al rezervistilor. Se vor duce din fudulie si ca sa se simta bine, adulandu-se reciproc si injurand SCMD fiindca nu pricep de ce lumea se strange sub steagul acestuia.
Si, in conditiile astea, ne mai intreaba unii, “Noi de ce nu am pus botul?”. Ce sa le spui? Ca nu suntem ai MApN? Ai MAI? Ai SRI etc., ci ai tuturor rezervistilor? Ca suntem sindicat si nu ONG? Ca tot raul ne vine, de 10 ani, de la directiile Generala Juridica si Financiara ale MApN, care ne tot taie drepturile, umflandu-si-le, proportional, pe ale lor, cu diferite “Oscaruri”, sau sa le spunem simplu, camaradereste … “Ba, ati trait degeaba!”.
SERVIM PATRIA!
Onoarea si Patria! Vai de cei invinsi!
Presedintele SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor