Treceți la conținutul principal
PENSIILE MILITARE IN ATENTIA COMISIEI DE MUNCA A CAMEREI DEPUTATILOR
-         In atentia tuturor membrilor S.C.M.D. –
Doamnelor si domnilor,
Ieri, 10 decembrie a.c., la Comisia pentru munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor au fost dezbatute, intre altele, urmatoarele initiative legislative, vizand si pensiile militare de stat:
·        abrogarea OUG 59/2017;
·        abrogarea/amendarea OUG 114/2018;
·        Plx. 166/2018 vizand abrogarea pensiilor speciale - proiect al deputatilor si senatorilor USR;
·        Plx. 292/24.06.2019 privind abrogarea/limitarea pensiilor speciale – proiect initiat de 4 senatori si deputati PNL (Catu Florin Vasile, Bulacu Romulus, Buican Cristian si Stirbu Gigel-Sorinel) si dezavuat in scris, la cererea S.C.M.D., de domnul Ludovic Orban in luna iulie.
Au fost prezenti ca invitati lideri ai sindicatelor politistilor in activitate si lucratorilor din penitenciare, grefierilor si lideri ai asociatiilor fostilor diplomati, parlamentari, piloti si functionari publici din Curtea de Conturi.
Rezervistii din M.Ap.N., M.A.I. si Servicii au fost reprezentati doar de S.C.M.D. prin subsemnatul si doamna col. (r) Caloian Monica.
S.C.M.D. a prezentat membrilor comisiei materiale rezumand, din punct de vedere juridic, situatia pensiilor militare de stat si, separat, a pensiilor civile, protestand impotriva includerii rezervistilor in legislatia muncii normate, cata vreme „munca fortata” a acestora presupune contracte de activitate 24/24 ore la ordin, fara posibilitati de normare si pedepse aspre, mergand pana la cea capitala in caz de neexecutare in situatie de razboi. A solicitat si obtinut excluderea pensiilor militare de stat, din categoria celor zise, ilegal si peiorativ, „speciale”, abrogarea prevedrilor OUG 59/2017 din „forma consolidata” a Legii 223/2015 si promisiunea procedarii in acelasi sens cu prevedrile OUG 57/2015.
S.C.M.D. a atras atentia ca retinerile salariale la militari sub forma de contributii (cu incepere de la 01.04.1991) au fost de 64% din brut si inca 5% din net pentru Pilonul II, actualmente confiscat si ca plata pensiilor militare de stat nu presupune un surplus de la buget sau un efort al Casei Nationale de Pensii, incadrandu-se in bugetul de 2% destinat Apararii. De asemenea, a protestat pentru includerea nejustificata in categoria „pensii” a cca. 3 milioane de ajutoare sociale, rente viagere si indemnizatii de merit (ca ale parlamentarilor sau primarilor).
S.C.M.D. a cerut imperativ abrogarea Art. 41 din OUG 114/2018 care suspenda pentru inca 3 ani, nelegal, pe baza unei legi abrogate (284/2010) a ajutoarelor salariale, rezervistii fiind singura categorie socio-profesionala care nu le primeste.
S.C.M.D. a solicitat respingerea in ceea ce-i priveste pe rezervisti a celor 2 Plx.–uri si a oricaror initiative legislative care vizeaza plafonarea/desfiintarea pensiilor militare de stat, pe baza dreptului muncii.
S-a obtinut raport definitiv de abrogare a prevederilor OUG 59/2017 si a celor din OUG 114/2018 referitoare la rezervisti. Pentru celelalte proiecte discutiile vor fi reluate in luna februarie 2020.
In ceea ce-i priveste pe politistii in activitate, S.C.M.D. a subliniat ca acestia devin la pensie militari in rezerva, neputand face obiectul altei legi decat al Legii pensiilor militare de stat, Sistemul de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala fiind unic si unitar. Drept urmare, recomandam actualilor politisti in activitate SA NU IASA LA PENSIE pana la sfarsitul urmatorului an electoral.
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Postări populare de pe acest blog

sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar
vineri, 1 ianuarie 2016 Noutăți OK privind încadrarea în grupele de muncă a personalului M.Ap.N. urmare a Ordinului nr. 123/2015 al ministrului apărării naționale La multi ani, tuturor!  Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  este prezentat pe  site -ul Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N.  Ordinul  este  acesta  si este prezentat integral si la finalul acestui material. Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  stabileste noile norme metodologice privind incadrarea in condiții de muncă deosebite, speciale și alte condiții, specifice personalului militar, abrogând în același timp vechiul ordin al ministrului cu nr. M. 116.2002 care stabilea aceleași norme. La o analiză sumară a prevederilor ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  rezultă un element (probabil) benefic si pt. majoritatea militarilor in rezerva/retragere, concretizat in  Art. 9 alineatele (1) si (2) , astfel: - Dupa cum cunoastem, in urma prevederilor vechiului ordin al ministrului apar