Treceți la conținutul principal

joi, 23 iulie 2020


I N F O R M A R E
CU PRIVIRE LA SEDINTA DE LUCRU A COMISIEI DE MUNCA A CAMEREI DEPUTATILOR DIN 22 IULIE 2020
-         In atentia tuturor membrilor S.C.M.D. –
Doamnelor si domnilor,
Sedinta de lucru a Comisiei de Munca, la care am participat prin mijloace on line, a inceput la orele 11.00. Prin amabilitatea presedintelui Comisiei, dl. deputat Adrian SOLOMON, Plx. 199/2020 a fost devansat in ordinea de zi, fiind dezbatut intre 11.40-13.35, pentru ca existau participanti externi: S.C.M.D. prin presedinte, S.N.P.P.C. prin presedinte (Dumitru COARNA), M.Ap.N. prin dl. secretar de stat Marius BALU si dl. deputat Dumitru LUPESCU, de la Comisia de Aparare, initiatorul amendamentului privind dreptul militarilor in retragere de a lasa pensie de urmas, domnia sa sustinand si obiectiile d-lui deputat Radu BABUS (Comisia de Aparare), la cererea M.Ap.N. de eliminare a 2 amendamente.
S-a dezbatut, asadar, doar Plx. 199/2020, anuntandu-se ca Plx. 221/2020 (initiatori deputatii Ion MOCIOALCA si Dumitru LUPESCU) a fost declarat respins la Comisia de Aparare de catre presedintele acesteia dl. Ion MOCIOALCA.
Spre deosebire de Comisia de Aparare, unde reprezentantii S.N.P.P.C. si S.C.M.D., au fost audiati la inceput, dupa care au fost deconectati, aici am participat la discutiile pe fiecare amendament. Si dl. COARNA si deputatii care au venit cu unele solutii bune (exemplu: pentru evitarea abuzurilor, baza de calcul a pensiei sa nu fie media a 6 luni din ultimii 5 ani, ci media veniturilor brute pe 60 de luni) au renuntat, la solicitarea noastra, deoarece asta insemna anularea intregului parcurs, intoarcerea la Senat a proiectului pentru toamna si pierderea oricarei sanse de a rezolva problemele in acest an.
Surprinzator sau nu, M.Ap.N. nu a mai avut pozitia vehementa de pana acum, impotriva drepturilor rezervistilor. Presupunem ca este rezultatul demersurilor noastre la Cotroceni.
Intrucat noi nu am avut la dispozitie textul (mult laudat, in orb, de diversi interesati politic pe bloguri) votat la Comisia de Aparare, am solicitat sa ni se transmita forma finala, deoarece, procedural: proiectul votat ieri a fost deja trimis la Comisia de Aparare pentru a se pune de acord, luni 27 iulie si a fi elaborat marti raportul comun al celor 2 comisii. Proiectul va fi votat in plenul Camerei Deputatilor miercuri 29 iulie a.c. Dupa care va fi trimis la promulgare, unde, speram sa nu existe probleme, avand pana la ora actuala doua promisiuni ale Presedintelui ca va sustine o lege reparatorie (impotriva Art. 40 din OUG 57/2015 si a OUG 59/2017). Daca vor exista obiectii ale unor grupuri politice la Curtea Constitutionala, totul se blocheaza. Daca nu, legea va fi trimisa la Monitorul Oficial. Si S.C.M.D. si S.N.P.P.C. au solicitat aplicarea imediata, respingand propunerile d-lui ministru CIUCA de aplicare in 2023.
Posibilitatea anularii tuturor eforturilor depuse pana acum exista datorita barzaunilor care n-au de lucru, se agita pe mijloacele on line, atribuindu-si inexistente merite si ofera, astfel, posibilitatea adversarilor nostri interni sa denatureze caracterul legii si sa asmuta, politicianist, media si diverse categorii socio-profesionale, impotriva noastra.
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar