Treceți la conținutul principal

joi, 9 iulie 2020

Initiativa legislativa a deputatului Dumitru LUPESCU

AMENDAMENT
LA PROPUNEREA LEGISLATIVA PRIVIND MODIFICAREA LEGII
NR.223/2015 PRIVIND PENSIILE MILITARE DE STAT SI INSTITUIREA UNOR
MASURI IN DOMENIUL PENSIILOR MILITARE DE STAT

Forma actuala a Legii nr.223/2015:

Art.55 alin.1 din Legea nr.223/2015: „Urmasii militarilor, politistilor ori functionarilor publici cu statut special in activitate sau in rezerva, mobilizati ori concentrati in unitatile militare, decedati ca urmare a unor actiuni specifice, prin accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite in timpul si din cauza
serviciului ori a unor misiuni si operatii in afara teritoriului roman, beneficiaza de o pensie de urmas egala cu solda functiei de baza/salariul functiei de baza avuta/avut la data decesului”.

Amendament propus:

Art.55 alin.1 din Legea nr.223/2015 se completeaza si va avea urmatorul continut: „Urmasii militarilor, politistilor ori functionarilor publici cu statut special in activitate sau in rezerva, mobilizati ori concentrati in unitatile militare, decedati ca urmare a unor actiuni specifice, prin accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente intervenite in timpul si din cauza
serviciului ori a unor misiuni si operatii in afara teritoriului roman, beneficiaza de o pensie de urmas egala cu solda functiei de baza/salariul functiei de baza avuta/avut la data decesului. Urmasii militarilor, politistilor ori functionarilor publici cu statut special beneficiaza de pensie de urmas in cuantumul si in conditiile prevazute la articolele 47, 48 si 49 ale prezentei legi .”

Motivatie:

Se poate interpreta ca numai urmasii militarilor, politistilor ori functionarilor publici cu statut special in activitate sau in rezerva beneficiaza de o pensie de urmas egala cu solda functiei de baza/salariul functiei de baza avuta/avut la data decesului, cu excluderea militarilor, politistilor ori functionarilor publici cu statut special in retragere, ceea ce constituie o discriminare fata de toate celelalte categorii de pensionari din Romania si o incalcare a articolelor 47-49 si 53 din lege:

Art.47 despre pensia de urmas care se cuvine copiilor si sotului supravietuitor;  este inadmisibila excluderea copiilor si a sotului supravietuitor de la atribuirea pensiei de
urmas in cazul cadrelor militare in retragere decedate si care sunt prevazute in acest articol;
Art.48 despre conditiile in care copiii au dreptul la pensie de urmas.
Art.49 despre conditiile in care sotul supravietuitor are dreptul la pensie de urmas.
Art.53 despre modul de calcul stabilit pentru pensia de urmas.

miercuri, 8 iulie 2020


JIGODISMUL SI CALITATEA PROCESUALA
-         In atentia tuturor rezervistilor –
Doamnelor si domnilor,
De ani buni va este clar ca inamicii nostri nu sunt politicienii, care sunt total straini de problematica militara, indiferent de ”colegiile” aducatoare de functii absolvite, ci ”camarazii” nostri din directiile de taiat frunze la caini ale M.Ap.N., dedicati trup si suflet intereselor straine, in dauna intereselor M.Ap.N. ale cadrelor active si, mai ales, ale rezervistilor. Ei sunt cei care ne privesc, statistic, drept o masa inutila, ”comunista” si care trebuie sa dispara, sa nu le mai incurce cariera lor de ”genii” eterne. In fapt, ne urasc pentru ca simt, instinctiv, ca nu se vor ridica niciodata la nivelul nostru de competenta si de patriotism, baltind in zeama naimitului cu bani, care sluga a fost, sluga moare.
Celor de mai sus li se alatura impotentii, adica prostii fuduli care n-au fost niciodata in stare sa faca ceva concret, ”meseria” lor real fiind sa-i critice pe toti cei care produc ceva si pe care ii invidiaza si ii urasc. Iar martelarea o dezlantuie la adapostul pseudonimelor, pentru ca prostul fudul este si las pe deasupra.
De ani de zile, SCMD este atacat, online, pentru orice initiativa sau, mai ales, pentru ca nu se lasa manipulat si nu consimte sa participe la initiativelor hilare ale altora. Cel mai adesea, lasand la o parte atacul la persoana impotriva membrilor reprezentativi ai SCMD, se ataca sindicatul in ansamblu, pe motiv ca n-ar exista legal fiindca un judecator din Cocarlati ar fi pretins, din ordin sau din incompetenta, ca n-ar avea ”calitate procesuala activa”.
Va reamintim ca, in procesul cu SCMD, avocatul M.Ap.N. si al ministrilor Apararii a declarat in instanta ca: SCMD nu are calitate procesuala activa, M.Ap.N. si ministrii nu au calitate procesuala pasiva si nici tribunalul nu are calitate procesuala. Ca sa inteleaga, vorba unui celebru jurnalist, toti ”prostoboii” care ne ataca, asta nu inseamna ca cele trei institutii nu exista legal, ci ca SCMD a dat in judecata fantezist adica nejustificat M.Ap.N. care este acuzat degeaba, pentru ca OUG 57/2015 si OUG 59/2017 sunt si constitutionale si bune si acceptate de toti rezervistii (cu exceptia a doi, trei nemultumiti de la SCMD, gen Dogaru si Caloian) iar instanta nu are calitatea sa judece M.Ap.N. care este minister si procesul trebuie stramutat la Curtea de Apel. In acea imprejurare, am cerut tuturor membrilor SCMD sa inainteze, ca proba la dosar, declaratia personala ca ordonantele de urgenta nr. 57/2015, 59/2017 si 114/2018 le-au produs grave prejudicii.
Un exemplu la indemana tuturor, spre intelegere ar fi ca, tu, cetateanul Popescu, somer de la 40 de ani, dai in judecata statul la 65, cerand pensie de ... cosmonaut, pentru ca si tu ai zburat... din serviciu. Asta inseamna sa nu ai calitate procesuala activa! Sau, tu, care nu ai fost niciodata agent de politie, sa faci cerere sa ti se aplice OUG 75/2020, aplicabila doar agentilor iesiti la pensie intre 01 februarie 2017 si 21 mai 2020, pentru ca asa te-au indemnat unii mai nauci decat tine. Ce treaba ai tu, fost jandarm, fost pompier, fost militar M.Ap.N. sau din Servicii, sau chiar fost agent iesit la pensie inainte de 01.02.2017, cu prevederile ordonantei? Niciuna! Asta inseamna sa nu ai calitate procesuala activa. Tribunalul iti primeste actiunea si ti-o respinge ca nefondata la prima infatisare iar daca, intre timp, nu te dumiresti ca nici un ONG nu te poate reprezenta, te trezesti singur in proces, cu bani cacalau dati unui avocat, adica ramai si cu ”onoarea nereperata” si cu banii luati si cu nervii intinsi pana la apoplexie.
Ce a facut sindicatul in aceasta situatie? V-a atentionat ca niste incompetenti au dat ordonanta, uitand ca, prin pensionare, agentii de politie devin militari in rezerva si se supun legii militare care nu poate fi aplicata selectiv. Dovada nu numai comunicatele M.A.I. care lichideaza sperantele viitorilor beneficiari ci si Decizia nr. 15/2020 a ICCJ, aparuta in Monitorul Oficial nr. 512/16 iunie 2020, care anuleaza toata povestea. SCMD a dat in judecata Guvernul pentru discriminare si profitand de ocazie, a atentionat comisiile parlamentare de resort si presedintia, ca respectiva OUG, devenita lege, impune abrogarea OUG 59/2017 a Olgutei Vasilescu, aceea care deconecteaza pensiile militare de la cresterile salariale ale celor in activitate.
Tot SCMD, referitor la Plx 396/2019, i-a cerut Presedintelui Romaniei sa-si respecte promisiunea facuta SCMD la 05.10.2017, la petitia nr. 16429/16.08.2017, trimitand la Curtea Constitutionala o lege care amesteca pensiile militare cu cele ”speciale”.
In concluzie, stimati camarazi, SCMD lupta in plan legislativ, nu pentru parvenirea catorva rezervisti ci pentru dreptatea tuturor iar in Justitie pentru drepturile membrilor sai legali (cu cotizatia la zi, verificata de instante in ultimul an). SCMD nu trage pe nimeni de maneca sa se inscrie in randurile sale, sprijina actiunile, care merita sprijinite, ale tuturor ONG-urilor militare si nu ataca in online pe nimeni. Nici nu raspunde balacarelilor prostilor fuduli care nu mai pot de grija sa, pentru a nu ii scoate din anonimatul in care se balacesc.
In ceea ce priveste rezultatele solicitarilor facute la comisiile parlamentare si la presedintie, va vom tine la curent cu rezultatele obtinute, atunci cand aceste rezultate nu vor mai putea fi compromise de vreo initiativa aiuristica a celor care tin mortis sa se bage singuri in seama.
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) Mircea DOGARU

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar