Treceți la conținutul principal

miercuri, 5 august 2020

DESPRE AUDITUL CURTII DE CONTURI
PRECIZARE
-         In atentia tuturor membrilor SCMD –

Deoarece unii au descoperit, dupa opt ani, ”mersul pe jos”, va reamintim ca, motivat de gravele abuzuri comise prin OUG 1/2011, in ianuarie - mai 2012 SCMD a cerut tuturor corpurilor de control ale statului si Guvernului Romaniei, audit pe Casa Sectoriala de Pensii Militare. Acelasi lucru l-a solicitat si ministrul Apararii de atunci, gl. (r) Corneliu Dobritoiu. A raspuns cu promptitudine dl. Nicolae Vacaroiu, raportul Curtii de Conturi fiind remis, in septembrie, M.Ap.N. Din pacate, din 2009, Basescu a retras Curtii de Conturi dreptul de a urmari neregulile, penal, lasandu-i doar dreptul de sesizare. In repetate randuri, Curtea de Conturi a cerut M.Ap.N. remedierea situatiei, cu atat mai mult in 2016, cand a inceput, cu 1 ianuarie, recalcularea, pe o durata de doi ani. Remedierile trebuiau facute inainte de aplicarea recalcularii. Nefacandu-se acest lucru, recalcularea s-a produs la marea masa a pagubitilor pe cuantumurile restabilite pe Legea 241/2014 (de asemenea rezultatul luptei SCMD), in timp ce, la smecherii care s-au invartit pe OUG 1/2011, au ramas in plata (gratie tot SCMD, care a inclus in Legea 223/2015, prevederea din legea civila ca, daca la recalculare iti iese mai putin ramai cu suma cea mai mare) cu sumele stabilite prin OUG 1/2011. Va reamintim ca unii domni presedinti de OUG-uri, care au incercat sa ne desfiinteze in Justitie, numai sa nu rascolim afacerea, au crescut in cuantum in 2011, ca Fat-Frumos, ca de la 3200 lei la 16400 lei. De asta se opun si astazi oricaror verificari si recalculari reale!
Din decembrie 2019, SCMD a solicitat, la fiecare dezbatere pe pensii militare, comisiilor de Aparare si Munca din Senat si Camera Deputatilor, sa analizeze raportul Curtii de Conturi din 2012.
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele SCMD
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

marți, 4 august 2020

RAZBOIUL PENSIILOR MILITARE DE STAT
DIN NOU IN FAZA FINALA
-         Intrebari pe adresa calailor rezervistilor –
Motto:
    Calaii trambitele-si suna
    Disciplinate, oile se-aduna!

In urma cu patru decenii, locul actualului general Jianu, de sef al Directiei Financiar-contabile a M.Ap.N., era detinut de generalul Cetina. Nici o diferenta! Si, la bilantul Directiei, Cetina il invita si-l pune la loc de cinste pe generalul Ilie Ceausescu. Cel pe care marii deontologi si strategi NATO de astazi, il tamaiau atunci, in calitate de activisti PCR si UTC. Pentru posteritate, evenimentul a fost inregistrat de tanarul jurnalist, capitan, Valeriu Pricina. Si incepe Cetina sa se laude ce mari economii a facut taind, prin fortarea legii, din drepturile oamenilor. La sfarsit astepta, bineinteles, laude si o noua stea. Numai ca Ilie a cuvantat: ”–Drepturile astea, pe care spuneti ca nu le-ati acordat oamenilor, au fost stabilite de Marea Adunare Nationala? S-a dat un decret semnat de Presedinte? Cum de va permiteti sa le incalcati?”. Personajele nu mai exista dar intrebarile raman, pentru ca apucaturile s-au perpetuat.
Se pare ca oamenii se impart in doua categorii: finantistii si restul lumii! Mai ales la Armata si mai ales cand sunt asistati de magistratii militari, finantistii devin niste mici Dumnezei, care taie totul, cu frenezie, sfidand legile, principiile de drept, Parlamentul si Presedintele. In beneficiul propriu, inventand partea militara a legilor 119 si 263/2010, coloneii Maciu si Jianu si-au obtinut de la Basescu gradul de general iar trambita lor, Tiberiu Fratila, pe cel de amiral. Militarii si politistii in rezerva si in retragere au fost aruncati, ca asistati social, pe Casa Nationala de Pensii, banii de pensii militare fiind folositi pentru achizitia de avioane si corvete de muzeu, aducatoare de comisioane.
SCMD a declansat, in Parlament, in strada si in media, lupta pentru redobandirea statutului si drepturile rezervistilor. Si a castigat la ICCJ. In replica, ai nostri calai au inventat OUG 1/2011, prin care au introdus discriminarea intre rezervisti. Nu numai ca slugile lor au primit saci de grade in rezerva si in retragere dar si, prin frauda, pensii de zece ori mai mari, in timp ce recalcitrantii au fost redusi la cuantum iar marea masa, pe o baza total diferita, a sfidat aritmetica, ramanand pe loc. Cu ajutorul politicului, SCMD a obtinut revenirea, pentru discriminati, la cuantumurile din 2009, dreptul la munca, implicit la a doua pensie si a declansat lupta pentru reobtinerea statutului de rezervist. Solicitata USL-ului in octombrie 2011, Legea pensiilor militare de stat nu s-a facut ”pe genunchi” cum mint astazi calaii si trambitele lor paranoice. S-a lucrat la ea de catre toata lumea, timp de patru ani, sub trei ministri ai Apararii: gl. (r) Corneliu Dobritoiu, Mircea Dusa si gl. (r) Gabriel Oprea. Pas cu pas, rezistenta dumnezeilor financiari si juridici, adepti ai taierilor pe orice cale, a fost infranta si Legea 223/2015 a fost promulgata, in iunie 2015, de catre Presedintele Iohannis, cu aplicare insa de la 1 ianuarie 2016.
Profitand de caderea Guvernului Ponta, calaii nostri i-au manipulat pe noii veniti si au strecurat, intr-o OUG (57) a Guvernului Ciolos, ca articol (nr. 40), o intreaga OUG in 30 de articole, care desfiinta Legea 223/2015. Resturile acesteia, in ciuda promisiunilor lui Liviu Dragnea, aveau sa fie desfiintate de calaii nostri, prin manipularea LOV, orbita de resentimentul personal fata de ”colonei”. Noi am numit OUG 59/2017... a ”marii tradari nationale”, deoarece, data in 6 iulie, cu aplicare de la 15 septembrie, a dus la parasirea Sistemului de Aparare de catre peste 21.000 de cadre, bine pregatite.
SCMD a dat in judecata ministrii si Ministerele Apararii si Muncii, pentru nerespectarea deciziilor obligatorii ale CCR si ICCJ privind identitatea de tratament juridic dintre magistratii la pensie si rezervisti. A declansat lupta pentru lamurirea parlamentarilor ca sunt manipulati si mintiti de ”calaii” nostri, si ca nu avem ce cauta in nici o lege civila, pentru ca avem alt statut constitutional, alt mod de viata, alta filozofie a salarizarii si alt tip de pensie decat civilii.
In replica, M.Ap.N. sustine in justitie si in propaganda ca Legea 223 nu este buna si ca ordonantele restrictive sunt bune, aducand ca argument suprem faptul ca ”structurile asociative” ale rezervistilor sunt de acord. Pentru ca, momindu-i pe liderii diverselor ONG-uri militare, cu grade in rezerva si in retragere, cu decoratii inutile si promisiuni de indemnizatii in tot felul de ”comitii, comitete, consilii” chiar ”secretariate de guvern” si aruncand praf in ochi celorlalti cu promisiuni de legi noi sau proiecte gen Les, Fifor, mai nou Ciuca, proiecte ce nu ne dau nimic, decat la ”Sfantu asteapta”, si-au asigurat marea masa a oilor de manevra.
Atacat isteric de slugile calailor, SCMD a convins parlamentari de buna credinta din Comisiile de Aparare si Munca, atat la Senat cat si la Camera Deputatilor, ca dreptatea pentru rezervisiti nu se poate face decat prin intoarcerea la forma legii asa cum a fost promulgata in 2015. Acestia au introdus drept amendamente vechile texte ale articolelor de lege, distruse prin OUG-urile calailor. ”Niciodata!” – urla domnii Maciu, azi consilier, Jianu, inca sef de Directie, eternul secretar de stat pentru relatia cu Parlamentul – Marius Balu, si noua lor trambita, ieri maiorul, astazi colonelul Rosu, amenintand ca, si votate in Parlament, amendamentele nu vor fi niciodata aplicate. Nu mai sustin ca da faliment statul, pentru ca parlamentarii stiu acum, gratie SCMD, ca toate (inzestrare, dotare, instruire, salarii, pensii, etc) se acopera din cei 2% din PIB asigurati obligatoriu Apararii, prin tratatele militare la care Romania este parte, ci ca falimenteaza Armata. Si ca sa convinga, introduc in calculul pensiei aceleasi aiureli ca in 2015 si care nu sunt venituri salariale: chirii, cheltuieli de deplasare, echipament, etc. Ce nu rimeaza este ca ei insisi, pentru a-si mai atrage o categorie (medicii) introduc in calculul pensiei venituri intamplatoare (temporare) gen primele pentru lupta anti-COVID 19. Iar oilor le promit reparatii din 2023 incolo, bani pe grade (solda de grad este intre 200 si 400 lei la noi) in perioada de ”tranzitie”, bani pe care n-au cum sa-i dea daca nu ridica plafonul de la 85% la 100%. Scot din plafon doar OMM-ul dar lasa in baza de calcul si sub plafon pensia privata (suplimentara) care ne este confiscata ilegal. Deci nu vor sa dea nimic! Totul este amenintare sau promisiune la ”pastele cailor”. Plus o noua tentativa de manipulare a parlamentarilor! Pentru ca si-au convocat ciracii de doua ori pana acum si i-au obligat sa dea comunicate de sustinere. Oile nu conteaza!
Doar SCMD, fiind surd la sunetul goarnei calailor, prefera sa-i sprijine pe parlamentarii care, odata cu intoarcerea la textul initial al Legii 223/2015 vor intronarea dreptatii pentru toti rezervistii, pentru a reinstaura linistea in sistem. Cat despre camarazii care se lasa pacaliti de veninul trambitasilor care ne ”canta” de ani de zile, din ura fudulului nesatisfacut, noi i-am avertizat inca din 2017 ca aducerea tuturor ONG-urilor rezervistilor sub inalta obladuire a coordonatorului de sistem, ministrul Apararii, inseamna, in fapt, strangerea sub acelasi papuc! Probabil ca acum ne dau dreptate, in sinea lor, dar este prea tarziu sa mai paraseasca ”pozitia ghiocelului”. O expresie atat de draga lor si pe care o arunca, asemeni tuturor neimplinirilor proprii, in carca SCMD!
In concluzie, intrebarile adresate cu patru decenii in urma vesnicilor nostri calai, persista:” Ba, cine sunteti voi si cum de va permiteti?”. La care adaugam, una care sta astazi, pe buzele tuturor rezervistilor: ”Ba, dar voua chiar nu va e jena?

Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU


joi, 30 iulie 2020


CATRE MEMBRII S.C.M.D. DIN JUDETUL MURES
Subiect: Domnul deputat dr. Emil-Marius PASCAN
Doamnelor si domnilor,
M-am nascut cu ceva decenii in urma, in Targu Mures, cu ascendenta in satul Petrilaca/Cuci, deci ma adresez dvs. si in calitate de conjudetean.
Traiesc de o viata in Bucuresti, deoarece, ca fan al lui I.L.Caragiale, am avut de optat, de timpuriu, pentru unul dintre cele doua personaje cheie ale sale: Mitica, smecherul de Capitala, pe care il intalnesti si la Paris, Londra, Wasington sau ... Atananarive, si boul baltii, prostul fudul, Marius Chicos Rostogan, ramas cu mintea ”la Zolfarino ghe vale”, unde trecea ”un gheneral calare”. Bietul Chicos nazuia sa pupe fundul generalului dar n-a ajuns cu fruntea decat pana la fundul calului! In concluzie, eu am optat sa fiu ”Mitica” si nu ”Rostogan”, adica prostul fudul din cauza caruia, de 2000 de ani, esuam sistematic si ca popor si ca Tara.
De aproape un an de zile, ceea ce numiti dvs. ”securistii ratati”, sau ”sinecuristii”, cu alte cuvinte ”rostoganii” care capuseaza toate partidele si toate organizatiile civice sau culturale, au inceput sa se manifeste si in PMP Mures. Din principiu! Pentru ca nu suporta etalonul, adica pe cel care chiar face ceva, nu doar pretinde! Daca ”rostoganii” americani, lasi prin definitie, aspirau sa intre in Istorie, impuscandu-l pe la spate pe Buffalo Bill, ”rostoganii” romani, la fel de lasi, prefera executia civila a oamenilor de valoare, evident la adapostul anonimatului.
De un an de zile, in interesul vreunui Agamita Dandanache sau pur si simplu din invidie, ”rostoganii” locali il balacaresc in presa on line pe dl. deputat dr. Emil-Marius PASCAN, singurul lider autentic al P.M.P. Ce nu reusesc sa inteleg este de ce isi semneaza mizeriile cu numele meu. Eu nu reprezint nimic in comparatie cu marii oameni de valoare universala, al caror nume, daca l-ar folosi ar da pe spate o tara intreaga, gen Traian Basescu sau Eugen Tomac.
In ceea ce ma priveste, reafirm urmatoarele: nu am pagina proprie de Facebook, ma exprim doar pe mijloacele on line ale S.C.M.D.; nu consider ca in Romania exista partide ci doar gasti de interese, drept care pretuiesc doar oamenii de valoare, indiferent de partid, si consider ca in politica nu exista sentimente si sentimentalism de doi bani ci doar interese.
Reafirm ca dl. fost senator, actualmente deputat dr. Emil-Marius PASCAN, prin tot ceea ce a facut in calitate de politician si membru al Parlamentului, a aparat in mod inteligent interesele nationale si, ca un corolar, drepturile militarilor, fiind un sprijin constant al luptei S.C.M.D. pentru recuperarea acestor drepturi.
Prin prisma celor de mai sus, va transmit rugamintea personala, nu numai de a-l vota pe dl. deputat dr. Emil-Marius PASCAN la viitoarele alegeri dar si de a-i face lobby, indiferent cand vor avea loc alegerile si pentru ce partid va candida domnia sa! Pentru ca imi este foarte clar ca declansarea unor atacuri personale din interior, denota faptul ca activitatea reala a d-lui deputat dr. Emil-Marius PASCAN, a eclipsat imaginile contrafacute ale unor lideri din propriul partid, drept care mizeriile ”rostogane” este posibil sa-l faca, in cele din urma, ca pe atatia oameni de valoare, sa-si paraseasca, scarbit, formatiunea politica. Cat despre ”rostogani”, daca mai insista sa-mi foloseasca numele in astfel de jocuri, vor suporta consecintele legale, indiferent ce grade au in rezerva, in retragere sau pe sub camasa!
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.
Col. dr. Mircea DOGARU


miercuri, 29 iulie 2020

Amendamentele de revenire la L223/2015





AMENDAMENTELE DE REVENIRE LA LEGEA 223/2015
SI INITIATORII LOR
-         In atentia tuturor celor interes–

Doamnelor si domnilor,
Intrucat sunteti la greu manipulati de “formatorii” de opinie, aflati in slujba adversarilor nostri din MApN, si de diversi ambuscati, pe care ii numim “fudulii fara speranta”, facem precizarile care urmeaza…
Din 9 decembrie 2015, de cand am iesit in strada, si pana astazi, SCMD ESTE SINGURA ORGANIZATIE A REZERVISTILOR care lupta pentru revenirea la textul LEGII 223/2015, ASA CUM A FOST PROMULGATA. Celelalte s-au lasat prostite de propaganda MApN, ca OUG57/2015 este buna si Legea nu. Unele si-au revenit, altele sustin, in continuare, pozitia MApN, ca OUG 57/2015, OUG59/2017 scl. sunt bune, constitutionale si Legea nu. Parcurgeti arhiva SCMD pe ultimii 5 ani. In strada, in Parlament, in Justitie, doar SCMD se lupta, constant, pentru revenirea la Lege, asa cum a fost promulgata. Si tot SCMD va roaga, constant, sa intelegeti ca orice lege dispune pentru viitor, nu pentru trecut si ca singura noastra sansa de a ne obtine drepturile legitime, abuziv incalcate, este aceasta lege, care dispunea si ea, in 2015, pentru viitor. Motivul este ca la 1 ianurie 2016 NI S-A SCHIMBAT STATUTUL: (RE)DEVENEAM MILITARI IN REZERVA. Conform Legii 223/2015 ne aliniam (ca pensii) la venitul brut impozabil al celor care erau atunci pe functia de pe care am iesit noi, cu datele noastre de vechime. Asta nu au dorit finantistii si juristii MApN, care ne-au aruncat peste bord, ca balast!
SCMD a incercat sa convinga parlamentarii, indiferent de culoare politica, de faptul ca revenirea la L223/2015, distrusa de OUG-uri, este singura solutie si a dat in judecata, in paralel, ministerele Apararii si Muncii si ministrii de resort, din acelasi motiv. Solutia juridica a fost gasita de un fost senator, judecator la CCR si Secretar general al vechiului guvern, dl. Toni GREBLA: introducerea de catre parlamentari, ca amendamente la textul modificat al Legii, la fiecare articol modificat al vechiului text modificat de OUG-uri. Este motivul pentru care SCMD a sustinut PLx 221/2020 si, in rezerva, amendamentele initiate de senatorul Stefan MIHU, pentru modificarea catastrofalului proiect legislativ al lui Gabriel LES (L38/2019, astazi PLx 199/2020). Cum Guvernul a avizat negativ PLx221/2020 (initiatori deputatii Ion MOCIOALCA si Dtru. LUPESCU), dar nu se astepta la “Amendamentele MIHU”, asumate si de presedintele Comisiei de Aparare din Senat, dl. sen. Tit–Liviu BRAILOIU, SCMD a inceput sa faca propaganda pentru acesta. Delegatii MApN au plecat cu coada intre picioare de la dezbaterile din Senat, de la Comisia de Aparare, amenintand ca “au castigat ei (adica SCMD) la Senat, dar vor pierde la Camera”.
Declansarea starii de urgenta a impiedicat continuarea procedurii la Senat, dar la Camera Deputatilor, reprezentantii MApN s-au trezit cu amendamentele de revenire la textul initial al Legii 223/2015, initiate, pentru PLx 199/2020, de domnii deputati Adrian SOLOMON (presedintele Comisie de Munca), George-Gabriel VISAN (membru Comisie de buget finante), Radu BABUS (vicepresedintele Comisiei de Aparare), Mihai WEBER (membru Comisia de Aparare), Dorel CAPRAR (fost presedinte al Comisiei de Aparare). Acestora li s-a adaugat secretarul Comisiei de Aparare, dl. deputat Dumitru LUPESCU, initiatorul unui nou amendament privind drepturile militarilor in retragere de a lasa pensie de urmas. Domniile lor s-au revoltat marti, 28 iulie, ac., cand, la Comisia de Aparare, reprezentantii MapN au  incercat procedura tip ”suveica” – respingerea in bloc a amendamentelor pe care si noi le sustinem si acceptarea amendamentelor inventate de MapN pe linia neoperarii vreunei modificari pana in 2023 si, cu exceptia scoaterii doar a OMM din baza de calcul a pensiei militare de stat, pastrarea, chiar agravarea, mizeriilor impotriva carora luptam de 5 ani. Datorita lor procedura s-a reluat si, ca sa nu mai existe dubii (pentru ca si asupra dvs. se exercita, in scop manipulator, „suveica” dezinformarii), va punem, din nou, la dispozitie textul amendamentelor de revenire la Legea 223/2015, plus amendamentul nou al dlui. Lupescu. Cu precizarea ca SCMD ii va sustine in alegeri pe domnii senatori si deputati mentionati, indiferent de partidul pentru care vor candida, si pe altii care au sprijinit si sprijina aceeasi idee si al caror nume il vom dezvalui filialelor, la momentul potrivit.

Si mai facem o precizare. Daca strategia SCMD da roade in legislativ, adica se obtine revenirea la textul inital al Legii 223/2015, vor beneficia toti rezervistii, inclusiv cei care ne injura din ordin sau din invidia fudulului. In situatia in care, insa, vom castiga pe varianta de rezerva, adica la ICCJ, prin cele doua procese impotriva ministerelor si ministrilor Apararii si Muncii, de rezultat vor beneficia doar membrii de sindicat cu cotizatia la zi, in conformitate cu Statutul SCMD si pretentiile instantelor de judecata!


Honor et Patria! Vae Victis!


Presedintele SCMD,
        
Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar