Treceți la conținutul principal

 

Azi 4 noiembrie , Delegația SCMD în frunte cu Presedintele SCMD Col ( r ) Dogaru  Mircea  , au depus  la MAI și Presedintele Camerei Deputatilor  cerererile  / solicitările, cu revenirea la normalitate și  punerea în aplicare a L. 223  ,în baza textuui promulgat de către Presedintele Țării .Dar ce sa vezi  . Stupoare . La MApN ,domnul asa zisul ministrul apărării  ,Ciucă  NU NUMAI CĂ NU A VRUT SĂ PRIMEASCĂ DELEGAȚIA , DAR A ȘI INTERZIS ÎNREGISTRAREA DOCUMENTELOR LA REGISTRATURĂ . Se pune întrebarea . Oare acest personaj , care se dorește senator , mai reprezintă aceată țară și pe rezerviștii ARMATEI ROM;ÂNE , sau numai pe cei cu coloana vertebrală pînî la pământ .Pentru ce unor asociacii , asociative la dă bani ministrul ; ANCMRR , Romil , AORR , LIGI de toate felurile etc .  Păi furtul din banii publici , OARE CUM SE NUMEȘTE . ???????? după LEGE .?????????????? 


  Cemai stimați colegi . E JALE MARE .  JIGODII ORDINARE . TICĂLOȘI ,CÂT CASA POPORULUI . 


marți, 3 noiembrie 2020

Lupta cu MApN ... pe banii ministerului

 

SI DA-I SI LUPTA SI DA-I SI LUPTA CU MApN …

… TOT PE BANII MINISTERULUI

-         In atentia tuturor celor interesati –

 

De peste un an de zile, la toate comisiile parlamentare la care a participat, solicitand, prin amendamente, intoarcerea “formei consolidate” a Legii 223/2015, la forma initiala, promulgata, a legii pensiilor militare de stat, SCMD a fost contracarat de domnul Secretar de stat Marius BALU, seful “Departamentului pentru relatia cu Parlamentul si calitatea vietii personalului” din MApN, cu amendamente, atestand faptul ca “prietenii” din Directiile generale Juridica si Financiara nu vor sa ne dea decat … Marele Nimic, la Pastele Cailor! Si MAI a depus amendamente, dar mai blande, contracarand, practic, jumatate din amendamentele MApN, respinse la Senat si sustinute la Camera Deputatilor, pana acum, de un singur deputat bine plasat. Este motivul pentru care, in marsul de protest de maine, 4 noiembrie, vom depune amendamentele pe care SCMD le sustine si la MAI si la MApN si, inca odata, la Camera Deputatilor, pentru presedinte.

Surprinzator si trist este faptul ca, de fiecare data, reprezentantii MApN au sustinut ca propunerile in cauza nu le apartin, autorii lor fiind “structurile asociative ale rezervistilor” din MApN. Care “structuri asociative”? … N-au vrut sa ne spuna!

Am atras atentia tuturor celor interesati, in repetate randuri, ca adunarea ONG-urilor militare sub acelasi papuc exclude orice posibilitate de a lupta pentru drepturi, chiar daca nu le ai in statutul juridic, impotriva stapanului care iti asigura grade si decoratii in rezerva si retragere (perfect inutile), pe spranceana locuri la centrele de odihna si bilete de tratament, spatii de functionare, birotica, autoturisme pentru deplasari, in mod gratuit si, in baza unui articol aparut in “Observatorul militar” din luna iunie, chiar bani. O multime de bani, lunar (230.00 lei?), in conditiile in care se plang ca nu au bani sa dea pensionarilor drepturile hotarate prin lege organica!

Nu ne-am preocupat de risipirea iluziilor celor care inca mai cred ca inteligenta, bunul simt si hotararea de a face tuturor camarazilor dreptate se ascund in gradele inalte care i-au capatuit pe unii (nu se stie cum) si nici acum nu o facem. Prezentam doar, spre autotrezirea celor care “balacesc” SCMD impotriva propriilor interese, o stire pusa in circulatie prin mijloacele online, vineri, 30 octombrie, cu urmatorul continut:

 

“Departamentul pentru relatia cu parlamentul si calitatea vietii personalului. 

30 octombrie la 13.05

 

Astazi, 30 octombrie a.c., la sediul ministerului, a avut loc sedinta Comisiei constituite in baza prevederilor art.3, alin.(1) din Ordinul ministrului apararii nationale, nr. M161/2018 pentru stabilirea criteriilor de sprijinire a asociatiilor si fundatiilor de utilitate publica, cu reprezentare la nivel national, care isi desfasoara activitatea in domeniile de responsabilitate ale Ministerului Apararii Nationale.

Sedinta Comisiei a fost condusa de catre colonelul Valeriu Rosu, in calitate de presedinte al acesteia, iar ordinea de zi a constat in analizarea solicitarilor structurilor asociative care indeplinesc criteriile si conditiile prevazute de art.2 din Ordin si care pot beneficia de prevederile art.63, alin.(3) din Legea nr. 346/2006, privind organizarea si functionarea Ministerului Apararii Nationale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Comisia a fost de acord, in unanimitate, cu redistribuirea/alocarea sumelor de bani din fondurile aprobate in anul anterior, pentru anul 2020, solicitate de catre organizatiile neguvernamentale.”

Daca stirea este adevarata, ne permitem sa punem si noi o intrebare naivilor care confunda cuantumurile pensiilor stabilite la 1 ianuarie 2011, prin Legea 263/2010, cu cele stabilite, ca raspuns la victoria SCMD in Justitie, de OUG nr.1/2011, ordonanta care a legiferat falsul si uzul de fals, ca si discriminarea intre rezervisti: “- Cum poti sa lupti impotriva calaului care iti taie toate drepturile, cand esti platit, intretinut si onorat de acesta?”

Oricum, in baza dreptului la informare, SCMD este hotarat sa solicite MApN si MAI, fiind vorba de cheltuirea banului public, listele “structurilor asociative” sponsorizate si sumele acordate acestora, anual.

 

Honor et Patria Vae Victis!

 

Presedintele SCMD,

         Col.(r) dr. Mircea DOGARU

Postări populare de pe acest blog

sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
  DOCUMENT! Raportul care aruncă în aer Ministerul Apărării! Se mai miră cineva de ce l-au decorat atâta americanii pe generalul Ciucă? Publicăm astăzi o primă parte din raportul contrainformativ absolut incendiar care arată specialiștilor și românilor de rând deopotrivă ce se ascunde de fapt în spatele operațiunii de înzestrare a Armatei Române! Proces mai mult decât binevenit, dacă nu am înlocui ruginiturile noastre cu ale altora! Dar pe bani mulți, mai mulți decât s-a pomenit în orice caz instrumentat până acum de către Direcția Națională Anticorupție până și în vremurile sale de glorie. Piranha 5 stau degeaba, că nu au muniție de 30mm ca să efectueze trageri! Numai că de această dată ditamai procurorii anticorupție, ofițeri de informații și demnitari români, indiferent de culoarea lor politică sau structura din care fac parte nu mai au niciun pic ”de sânge în instalație” pentru a raporta măcar mai departe detaliile absolut halucinante din documentul contrainformativ intrat, logic,

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo