Treceți la conținutul principal

miercuri, 18 februarie 2015

Si totusi va fi razboi! Suntem deja hartuiti de avioane militare rusesti!

Undeva intr-unul din materialele anterioare, afirmam exact acelasi lucru dintr-o informatie provenita din "surse proprii". De altfel, dincolo de "sursele proprii" locuitorii din anumite zone ale Romaniei sunt deranjati sistematic, mai ales noaptea, de reactoarele uzatelor si extrem de putinelor supersonice romanesti ridicate la interceptare. Cetateni care fiind prea putini familiarizati cu sursa zgomotelor, considera cel mai probabil ca Romania a introdus curse aeriene de linie(de pasageri) de noapte, desi in niciun orar de zbor intern nu exista asa ceva! Ca sa nu mai discutam de faptul ca un avion de linie nu poate depasi bariera sonica. Alti cetateni recunosc insa imediat zgomotul reactoarelor aviatiei de lupta si cunosc la fel de bine ca se intampla ceva.

Ceva dezvaluit si oficial de Iulian Fota, fost consilier prezidential. Care confirma faptul ca "suntem deja hartuiti de avioane militare rusesti care vin si zboara ostentativ pe la granitele noastre!" Mai sunt si alte informatii interesante - a se citi aici! Iar tot interviul - aici!

In materialele anterioare am anticipat ca Romania va fi trasa intr-un razboi inevitabil. Ulterior am realizat ca acest razboi vizeaza in realitate un conflict intre S.U.A. si Rusia, si nu neaparat intre Rusia si NATO sau Rusia si U.E. - fara ca acest element sa schimbe cu ceva situatia Romaniei! In fapt, situatia Romaniei se agraveaza in cazul unui conflict excusiv S.U.A.-Rusia, tinand cont ca Romania este partener militar strategic al S.U.A. in afara cadrului NATO! Tinand cont ca tacticile si strategiile sunt aceleasi in orice armata a lumii, ne-am pus in locul militarilor rusi si am conceput si o hartasimplificata,  sa realizam exact ce obiectiv strategic ne-am fixa daca am fi locul lor! Este suficient de clar: rupereacontinentului european de sprijinul militar al S.U.A., concomitent bineinteles - cu neutralizarea bazelor militare americane din Europa. Care nu poate fi realizata decat prin invaluirea flancului vestic  european, pe doua directii simultane de operatii: una nordica (lovituri aeriene si maritime) cu ruperea jonctiunii intre S.U.A. si Europa undeva in zona M. Britanie/M. Nordului, una sudica (aeriana si terestra) in scopul iesirii Rusiei pe tarmul estic al M. Adriatice (apartinand unor state non-NATO) de unde poate fi controlat practic intreg flancul sudic al NATO, dar si centrul Europei. Este evident ca directia sudica nu poate ocoli in niciun scenariu Romania/Bulgaria, dimpotriva - sunt teritorii NATO care impiedica iesirea Rusiei la M. Adriatica si care au si capabilitati militare deosebit de vulnerabile! Iar dintre cele 2 teritorii, doar Romania este aliat strategic al S.U.A. - deci, Romania este considerata o simpla baza militara a S.U.A., prin urmare este tinta sigura! La fel cum este si situatiei Poloniei pe directia nordica - alt partener strategic al NATO, care devine astfel tinta ruseasca la fel ca si Romania. In ceea ce priveste teoriile unor amatori in ale strategiei militare, cum ca Rusia ar avea obiective strategice suprematia asupra M. Negre si/sau ocuparea unei parti din Ucraina, acestea sunt stupide! La M. Neagra rusii au oricum iesire practic nelimitata, deci nu se justifica a fi fixat ca obiectiv strategic ceva ce deja exista! Ocuparea estului Ucrainei sau a intregii Ucraine, din nou nu se justifica a fi fixat ca obiectiv strategic, intrucat intretinerea regiunii costa bani, nu produce bani, in conditiile in care un obiectiv strategic este destinat de cand lumea a produce avantaje materiale care nu doar ca trebuie sa suplineasca costurile operatiunilor militare, ci sa le si depaseasca! Asa ca oricat am fi dorit sa limitam interesele rusesti spre estul Romaniei, nu este logic si nu este posibil!

De curand, mai ales de la ultimul acord Rusia-Ucraina de la Minsk care reprezinta doar o hartie fara valoare, fiind incalcat in mod previzibil de Rusia, lumea pare ca incepe sa se dezmeticeasca din somnul ratiunii.

Din pacate, pentru Romania poate fi foarte tarziu! Nu are multe variante! Practic nu avem nicio sansa sa iesim neșifonatidin clenciul care pune in mod inevitabil fata in fata S.U.A. si Rusia! In timp ce cele mai multe state europene din NATO si-au luat masuri din timp sa nu fie prinse la mijloc! Unele au dat la pace cu rusii protejandu-si asa cum este normal propriile interese nationale, altele au tradat un pic mai pe fata - ceea ce am mai intalnit in istorie! Dar mai este un aspect care tine de o eroare fundamentala a politicienilor romani privind organizarea Armatei Romaniei: toate statele NATO cu exceptia Romaniei, au la dispozitie forte si mijloace proprii (teritoriale) - altele decat cele puse la dispozitia aliantei. Noi le-am distrus, desi nimeni nu ne-a cerut acest lucru vreodata. [Exista acea intoxicare conform careia pt. a adera la NATO, Romania a trebuit sa isi reduca mare mare parte din forte si mijloace. Acest lucru este fals! NATO a cerut Romaniei doar un numar limitat de forte si mijloace care sa fie permanent la dispozitia aliantei. In rest, fiecare stat a fost si este liber sa isi pastreze la dispozitie in afara cadrului NATO, ce forte si mijloace a considerat/considera de cuviinta. Eroarea Romaniei este aceea ca nu a pastrat la dispozitia proprie (aproape) nimic], considerand ca  fortele si mijloacelor destinate indeplinirii misiunilor in cadrul aliantei sunt suficiente]. A se citi si materialul de aici. Concluziile apartin de aceasta data unor analisti straini. Scenariul seamana la indigo cu ceea ce afirmam de cca. un an de zile! Inclusiv harta in ceea ce priveste situatia Romaniei este identica!



UPDATE 1

Imagini rare din interiorul unui bombardier rusesc TU-95 "infiltrat" in flancul vestic european al NATO si interceptat de aviatia R.A.F.


UPDATE 2 
  • Gl. (r) C-tin Degeratu - fost sef al S.M.G.: Rusia va ataca ROMÂNIA şi Estonia[Generalul este tactician si strateg de prima clasa. În cadrul exercițiilor Parteneriatului NATO pentru Pace, Statul Major General al Armatei Române a condus nemijlocit activitățile de ordin militar în timpul conflictului din Iugoslavia, al "crizei albaneze" și al instituirii forțelor de menținere a păcii în Kosovo. A lucrat apoi între anii 2001-2004 ca profesor de Studii de Securitate pentru Europa Centrală la Centrul European de Studii de Securitate “George C. Marshall” din Garmisch-Partenkirchen, Germania (Parteneriat Americano-German organizat de Departamentul Apărării și comandamentul Trupelor SUA din Europa)].Analiza situatiei strategice realizata de Gl. (r) C-tin Degeratu  conduce in mod firesc la detectarea planului de operatii rusesc. "Probabil că Rusia va încerca să demonstreze că Articolul 5 nu funcționează sau nu funcționează pentru toți şi nu aşa cum îşi imaginează unii”, a spus Constantin Degeratu la DIGI 24. În ceea ce privește țara noastră, Constantin Degeratu spune că „nu se pune problema ocupării unui teritoriu”, ci, eventual, „scoaterea unui teritoriu de sub controlul forțelor guvernamentale”. Generalul arată că o posibilitate ar fi „însămânţarea unor mişcări separatiste care ar pune România în incapacitate de acțiune a NATO cu o intervenție de tipul Articolului 5”. Nu este vorba doar de coordonarea și pregătirea unei intervenții din punct de vedere militar, ci și de o decizie politică. Aceasta, în condițiile în care Rusia are relații tot mai strânse cu state care sunt atât membre UE, cât și membre NATO. „În primul rând e vorba de un vot, iar un vot e o chestiune politică. Liderii politici din NATO nu au mandat popular pentru angajare militară. Sunt sigur ţări care n-ar putea vota pentru acțiune militară acum: Ungaria, Grecia, Bulgaria. Altele ar fi cu siguranță reticente”, a spus Constantin Degeratu. Mai pe romaneste: in situatia atacarii Romaniei de catre Rusia, majoritatea statelor NATO din Europa vor spune "pas" sprijinului militar acordat Romaniei! Decizie care in urma semnalelor oferite recent de Franta si Germania si care practic "au dat la pace" cu Rusia, va fi aprobata de majoritatea statelor NATO din U.E. cu majoritate de voturi!
  • Oficial NATORusia poate ataca un stat est-european din alianta, cu riscul unui razboi nuclear!
  • Fost sef al fortelor aeriene britanice: "Suntem la mila lui Putin, in cazul unui razboi cu Rusia!"
  • Rusia: Miting de solidarizare a populatiei rusesti cu planurile de razboi ale lui Putin.
  • Putin: ''Nimeni nu trebuie să aibă iluzia că poate obține superioritatea militară asupra Rusiei sau că poate pune vreun fel de presiune pe ea. Vom avea mereu un răspuns adecvat pentru orice astfel de aventuri'', a spus șeful statului rus.
Romania? Mai putin presedintele Iohannis, nimeni dintre decidenti nu pare sa fie preocupat de situatie! Monica Tatoiu este tunsa scurt, Elena Udrea are posete "misto" si este temporar in libertate, Victor Ponta este pasionat de raliuri auto, M. Gadea il urmareste "pana la capat" pe dusmanul de moarte al puscariasului Felix Voiculescu, Florin Salam canta manele, Alina Gorghiu are lentile la moda in nuante "lila", S.R.I. si S.I.E. sunt institutii decorative ca de obicei, iar ultimele stiri spun ca mieii de Pasti vor fi mai multi si mai mari ca anul trecut. Undeva tot in Romania, zeci de mii de militari in rezerva (in principiu, cei din rezerva operationala si imediat operationala - adica cei selectati de "patrie" sa lupte cu rusii) au pensiile neindexate (inghetate) din 2013 dupa ce anterior au fost diminuate dramatic, si tot aceiasi au pensiile (inghetate) inca din 2008, dar realitatile negative despre armata romana nu conteaza decat poate pt. rusi - in avantajul lor, desigur!

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor