Treceți la conținutul principal

miercuri, 25 februarie 2015

Manevre militare ale armatei ruse la granitele Statelor Baltice! Cu forte aeropurtate si trageri de lupta! Si alte evenimente ingrijoratoare legate de Rusia, "in cascada"!

1]. In urma cu o saptamana, ministrul britanic al apararii, Michael Fallon, a declarat că există un "pericol real si iminent" ca Rusia să destabilizeze cele trei state baltice membre ale Aliantei Nord-Atlantice (Lituania, Letonia și Estonia), apreciind în consecintă că NATO trebuie să se pregătească pentru o posibilă agresiune. Dupa cum cunoastem, cand oficialii britanici afirma lucruri, acestea se adeveresc intotdeauna - motivul credibilitatii acestora fiind simplu: au unele dintre cele mai bune servicii de informatii din lume! Si sigur cel mai bun serviciu militar de informatii!

2]. Detaliu extrem de interesant! Marti, 24.02.2015, Estonia si-a sarbatorit independenta. Cu paradă NATO la numai 300 de metri de frontiera cu Rusia, in orasul Narva - cu participarea si a unor militari americani, olandezi, spanioli, britanici, precum si din celelalte 2 state baltice! Parada incluzand la intimidare si mijloace blindate si de artilerie de provenienta ex-baltica si dirijate si de alti militari dect baltici!

3]. Astazi, 25.02.2015, rusii au inceput manevre militare exact la granitele Statelor Baltice! Informatia este preluata din diverse surse, de exemplu de aici, de aici sau de aici! Cu un scenariu tactic extrem de interesant. 

Din urmatoarele puncte de vedere:

- exercitiile se desfasoara in regiunea rusa Pskov, in imediata vecinatate a statelor baltice;
- statele baltice invecinatate cu regiunea rusa Pskov au o caracteristica pe care am intalnit-o si la anexarea Crimeei, si la invadarea Ucrainei: populatiile din zona de granita cu Federatia Rusa sunt si rusofone si rusofile;
- exercitiile includ simularea cuceririi unui aeroport. Cu forte aeropurtate! Daca ar fi fost vorba despre apararea unui aeroport, nu era nevoie neaparat de forte aeropurtate. Singurul aeroport din regiunea rusa Pskov este aeroportul din orasul-capitala al regiunii! Dar, toti militarii cunosc ca niciun stat nu isi cucereste propriile aeroporturi. Undeva mai spre est, la numai 280 km de orasul Pskov (cca. 4 ore de mars pe mijloace blindate - exista sosea si foarte bine intretinuta), se afla  insa un aeroport care poate reprezenta tema exercitiului. Numai ca este in Letonia, respectiv aeroportul din Riga! Insa, mai exista un aeroport apartinand unui stat NATO si mai apropiat decat cel din Riga! La 170 km de orasul Pskov, la cca. 2 ore si jumatate de mars pe mijloace blindate, aeroportul Tartu din Estonia. Ideal pt. o actiune a fortelor aeropurtate, sprijinite si de forte blindate ce pot aflui pe soseua Pskov-Tartu!
-  scenariul exercitiilor militare prezinta si o tema mai mult bizara (ca sa nu spunem hazlie), decat realista: manevre de lupta pt. apararea frontierelor Federatiei Ruse! Federatie care (cica) ar avea temeri serioase ca statele baltice din zona si care din punct de vedere militar constituie doar entitati simbolice, presupune ca ar invada Federatia Rusa! Este ceva similar ca si cum fortele militare din Caracal ar invada  Romania!

De constatat ca mass media afirma ca manevrele se vor incheia pe 27.02.2015 cu "exercitii de tir". Militarii cunosc insa prea bine ca termenul folosit de mass media inseamna in realitate, trageri de lupta cu munitie reala. Acestea desfasurandu-se si in Romania in mod curent in cadrul exercitiilor aplicative, de regula, tot la finalul acestora. Numai ca in Romania, finalul este mereu intr-un poligon de exercitii (trageri), si nu intr-un camp real de lupta!


Evenimente ingrijoratoare, "in cascada", cu si despre Rusia

Crimeea anexata de Federatia Rusa: 400 km de Romania (15 minute de zbor supersonic). Bucurestiul poate fi lovit lejer cu rachete aer-sol si mare-sol lansate din din apele internationale ale M. Negre (10-15 minute durata traiectoriei)
Transnistria
1]. Franta ameninta Rusia: "Stati departe de Mariupol!Dupa cum se observa, desi a incercat un joc duplicitar la Minsk incercand sa isi apere exclusiv propriile interese nationale in defavoarea intereselor generale ale NATO, Franta a realizat ca este considerata de rusi tot o simpla "tinta" (a se vedea  manevra Rusiei de infiltrare in flacul sudic vest-european pe directia Cipru-Grecia).
2]. Lituania: Reintroduce serviciul militar obligatoriuBalticii fiind intotdeauna argumentati si rationali in luarea propriilor decizii.
3]. Putin ameninta Ucraina ca ii taie alimentarea cu gaze: "Va crea o problema pentru Europa!" Era de asteptat. Flanc sudic blocat, flanc nordic blocat - taierea gazelor pt. Europa Centrala si de Vest mai lipsea.
4]. Rusia: Principalele supermarketuri si farmacii ingheata preturile la produsele de bazaCe nu sesizeaza insa mass media: aceasta este o masura tipica de razboi!
5]. PutinIntr-una din interventiile sale din zilele trecute, a adresat un mesaj mobilizator muncitorilor din fabricile rusesti de armament, precizandu-le ca Rusia va avea nevoie de o productie intensiva de armament si pe o perioada de lunga durata! Mesaj tipic transmis industriilor oricarui stat pe timp de razboi!
6]. Rusia: Sparge embargoul contra Iranului si ofera statului respectiv mult ravnitul sistem antibalistic S-300, dar in forma modernizata, respectiv Antey 2500! Ceea ce creeaza o problema suplimentara importanta pt. S.U.A./NATO in cazul unui conflict in regiune Rusia versus S.U.A./NATO. Sistemul balistic respectiv permite practic controlul intregului spatiului aerian din regiune. [Pe de alta parte, Rusia pune "untul pe paine" Iranului in cazul unui conflict independent intre Iran si Israel sau intre Iran si S.U.A. - care ar fi tot in avantajul Rusiei]. Manevra rusilor este pe cat de logica, pe atat de simpla: prin livrarea respectivului sistem Iranului, Rusia isi asigura de fapt propria protectie in cazul unui conflict cu S.U.A.-NATO, Iranul devenind o zona-tampon naturala catre granitele sud-vestice ale Federatiei Rusiei. Pe de alta parte, prin dotarea cu sisteme Antey 2500, Iranul poate tine sub control in mod independent, intregul spatiu aerian din zona Golfului Persic! 
7]. Cipru. Lovitura sub centura la adresa U.E. si NATO care permite infiltrarea Rusiei spre vestul european, prin flancul sudic via M. Mediterana! Acord între Rusia şi Cipru: Navele militare ruseşti pot acosta în porturile cipriote! In conditiile in care si Grecia a dat in ultima perioada dovezi ferme de "prietenie tovaraseasca fata de Rusia". Una dintre consecintele cele mai nefaste pt. NATO este aceea ca permisiunea Ciprului si pozitia duplicitara a Greciei, permite Rusiei sa izoleze/sa blocheze d.p.d.v. militar pe cel mai puternic stat al NATO din Europa de Sud-Est, Turcia. Turcie care pe de o parte trebuie sa faca fata singura ofensivei dinspre Asia a Statului Islamicpe de alta parte - este blocata sa sprijine NATO via M. Mediterana in urma permisiunii cipriote de a-i fi folosite porturile acordate Rusiei, pe fondul in care Turcia are disensiuni "mocnite" in problema cipriota - dar care pot degenera subit, atat cu statul in cauza (Cipru), cat si (mai ales) cu Grecia!
8]. Ministrul rus al apararii. Rusia, pregătită să-şi apere interesele în Arctica cu ajutorul armelor! Statele-tinta care deranjeaza Rusia in regiunea arctica fiind Canada, S.U.A, Norvegia si Danemarca - toate state NATO! Lucrurile se precipita intens de la o ora la alta, acest ultim mesaj al Rusiei intarind faptul ca rusii vizeaza, intr-adevar, o confruntare militara directa, inducand in acelasi timp ideea ca ar fi si totala - acest ultim element fiind insa ilogic. Pe de alta parte, sunt indicii care demonstreaza ca Rusia nu vizeaza o confruntare totala, ci una in special cu S.U.A. si cu aliatii neconditionati ai acestora (Romania este partener "strategic" al S.U.A. - desi S.U.A. nu a contribuit cu nimic la inzestrarea armatei romane asa cum a procedat cu alte state, "strategia" fiind in fapt folosirea gratuita a teritoriul romanesc in scopuri particulare de catre S.UA.). Dispersarea actiunilor rusesti este prea vasta incat sa fie viabila, incat este de intuit ca rusii au intentia mai degraba sa creeze deruta care sa camufleze existenta unui cu totul alt plan de operatii - mai simplu, mai pragmatic, chiar clasic. Cum surprinderea este element clasic al strategiei militare de cand lumea, este de asteptat ca rusii sa indice tinte si scopuri false prin comunicatele oficiale si prin actiunile militare "la vedere" ale acestora, planul real de operatii fiind insa cu totul altul. Asta numai daca Putin nu a innebunit complet! 

Mai ramane sa aflam cu "surprindere" despre o posibila prezenta militara rusa in Cuba si Venezuela, si faptul ca statul nord-coreean a initiat manevre tot "surprinzatoare" incalcand linia de demarcatie cu Coreea de Sud sau lansandu-si rachetele prin M. Japoniei, si tabloul devine complet!

Romania?  Ar fi prea multe lucruri de spus! Care se rezuma, in principiu, la faptul ca desi ne "laudam" ca supravietuim de peste 2 000 de ani, tot nu am reusit sa invatam nimic din istorie si mai ales sa folosim "invatamintele" in folos propriu, asa cum procedeaza celelalte natii la fel de "milenare"!

UPDATE 1

Europa, pregătită de RĂZBOI: Polonia salută decizia Londrei de a trimite TRUPE în UCRAINA!

Cam asta a fost! Decizia britanica este logica! Conflictul intre S.U.A si Rusia fiind inevitabil, englezii procedeaza ca si "mentorii" lor americani! "Il imping" cat mai departe de S.U.A., de granitele britanice [M. Britanie avand serioase oscilatiiprivind apartenenta la U.E., refuzand de altfel (alaturi de Irlanda) si apartenenta la Spatiul Schengen - doar Romania "milogindu-se" sa primeasca un statut ferm refuzat "din prima" de altii] si de vestul Europei, si unde poate fi mai bine de "stabilizat" un conflict militar decat in estul Europei? Adica tot pe umerii natiilor care au suportat cel mai mult consecintele unor conflicte militare, si in alte perioade ale istoriei (Polonia, Romania, Ucraina)!

  
UPDATE 2
Fost ministru german de externe: Putin ar putea cuceri sudul Ucrainei şi să-şi extindă controlul în Transnistria. "Rusia ar putea încerca să cucerească portul strategic Mariupol, de la Marea Azov, ceea ce i-ar permite Kremlinului să creeze un pod terestru între Rusia şi peninsula Crimeea. Mai mult, capturarea oraşului Mariupol ar lăsa deschisă opţiunea cuceririi sudului Ucrainei, inclusiv a Odesei, şi ar extinde controlul Rusiei până în Transnistria, regiunea separatistă prorusă din Republica Moldova", scrie fostul ministru german de externe. Cu mentiunea ca in acesta situatie, de altfel extrem de previzibila, rusii nu se vor bloca in mod stupid in zona transnistreana avand deja ocupat sudul Ucrainei, intrucat sudul Ucrainei se invecineaza exact cu Romania in portiunea Galati-Tulcea-Sulina! O a 2-a mentiune este aceea ca populatiile din sudul R. Moldova sunt puternic rusofile si rusofone,  ceea ce va determina extinderea in mod natural a operatiunilor rusesti si in R. Moldova cel putin pana pe la limita de granita cuprinsa intre Cotul Morii (aproximativ zona Husi)-Galati!

UPDATE 3
Si Polonia trimite TRUPE în Ucraina! "Generalul Boguslaw Pacek, înalt responsabil militar în Polonia a anuntat că tara sa va coopera împotriva Rusiei.Polonia se pregăteste să trimită militari în Ucraina, a anuntat într-o conferință de presă, Boguslaw Pacek, înalt responsabil militar de la Varsovia. Într-o primă fază vor merge în Ucraina specialisti care să acorde sprijin în formarea și instruirea militarilor ucraineni. Deocamdată, a precizat Boguslaw Pacek, nu s-a stabilit numărul ofițerilor, care vor fi trimisi dar este vorba, probabil de câteva zeci, până într-o sută. Detaliile aceste misiuni vor fi cunoscute în câteva săptămâni". Dupa anuntul britanicilor, si polonezii au intrat in jocul S.U.A. Se confirma ipoteza de la "UPDATE 1" despre "impinsul la inaintare" a unor natii traditionale de sacrificiu! In mod firesc, ar trebui sa fie scoasa "la inaintare" si Romania! Care tocmai a fost "impinsa in fata", dar in alt mod! Apar 2 elemente noi care prefigureaza directia de interventie a Romaniei. Angela Merkel exprima sperante romanesti, nespecifice caracterului saxon, asupra faptulului ca R. Moldova poate ca nu va fi invadata de Rusia! In mentalitatea saxona si in inflexiunile limbilor saxone, "a spera" are insa conotatia ca un eveniment se va produce sigur, daca nu faci nimic concret sa il previi! Al 2-lea element, presedintele Iohannis a primit misiunea europeana si in mod cert si de la NATO de a "calma" Ungaria!  Tot la modul concret, "a calma" in inflexiunile anglo-saxone, nu inseamna doar "a da din gura", ci la nevoie - cu fapte concrete, adica militare! Cu alte cuvinte, Romania a primit 2 misiuni in clar: de a interveni preventiv militar in R. Moldova in cazul in care colosul rus inainteaza, dar si de a neutraliza "iesirile" Ungariei din matca NATO-U.E. in cazul in care chiar isi transpune in practica apropierea de Rusia. Deciziile Germaniei sunt extrem de logice, neavand bineinteles drept tinta protectia Romaniei, ci a propriilor interese. Care includ si intangibilitatea Austriei - austriecii indiferent de ce spun unele teorii, neagreand in niciun caz apropierea rusilor de granitele lor via Ungaria care dupa cum bine vedem este "tradatoare" a NATO/U.E. "pe fata", dar care isi cunoaste bine propriile interese nationale vizavi de care actioneaza mai mult decat corect, fapt pt. care liderii maghiarii pot fi felicitati fara retineti!

***
Sintetizand multitudinea de date, rezulta astfel:  Federatia Rusia are in intentie sa actioneze clasic, respectiv prin dubla manevra de invaluire a flancului vestic european, desfasurata strict aerian si maritim, una via nordul Europei, cea de-a doua via sudul Europei, cu directia de tatonare terestra si care va fi transformata in caz de succes si ca directie strategica de ofensiva via centrul Europei! Cu 2 directii terestre secundare, altele nici nu sunt posibile: prima pe Ucraina-Polonia-Germania, a 2-a pe Romania-M. Adriatica, urmand ca jonctiunea celor 2 directii sa se realizeze pe un aliniament unic pe axa sud-nordvia centrul Europei, ce ar reface vechile granite asemanatoare cu ale U.R.S.S. Dar care nu sunt total identice! Analiza hartii de mai jos si care coincide cu cea trasata candva de tarul rus Petru I, indica foarte clar planurile militare ale Rusiei si granitele pe care doreste sa le stabileasca! Odata stabilite scopurile Rusiei, tot ce se intampla de un an de zile si mai ales in aceste ultime zile, devine foarte logic!


Testamentul lui Petru I "Dumnezeu, din care noi toţi ne tragem, îmi permite să privesc poporul rus ca pe unul chemat de azi înainte să domine toată Europa! Motivul pentru care gândesc astfel este că naţiunile europene au atins în marea lor parte o fază de bătrâneţe, aproape de imbecilitate, sau se apropie cu rapiditate de această fază; astfel, este firesc ca ele să fie cucerite cu uşurinţă şi în mod cert de un popor puternic, tânăr şi viguros. Privesc invazia viitoare a ţărilor răsăritene şi apusene din nord ca pe o mişcare periodică, poruncită de Providenţă”.

***
In ceea ce priveste situatia Romaniei, o harta initiata in urma cu cca. un an de ofiterii romani de comanda si stat major in rezerva/retragere, conduce exact la situatia prezentata in harta "legendara" de mai sus! E drept, in portiunea valabila strict pt. Romania (directia secundara terestra dinspre sud) - fara a realiza la acel moment in care puzzle complet de actiune este inclusa Romania! Normal intr-un fel, educatia ofiterilor romani ca si a multor militari ai altor natii, nu cuprinde elemente "mitologice", vise de "imperii" ale unor "idoli legendari" si altele asemenea, care insa pt. alte natii sunt mai viidecat oricand! Acum este insa clar: Romania are acelasi simplu rol de zona de sacrificiu in ofensiva ruseasca catre un scop cunoscut de toate marile puteri - care insa nu pot fi atinse la modul concret de acel scop, finalul fiind oricum acelasi pt. Romania! Adica de tara de sacrificiu mereu pentru altii, niciodata pt. noi! Ca si Polonia, Ucraina sau Tarile Baltice pe directia lor secundara mai spre nord! Intr-o miscare ciclica, exact cum previziona candva tarul rus! Miscare care nu poate fi intrerupta decat atunci cand se inverseaza rolurile, adica directia de ofensiva! Caz in care A. Merkel are dreptatea ei: daca Romania nu actioneaza acum pe picioarele ei, sfarseste tot ca de obicei, respectiv tot ca victima!

Aceasta este directia secundara de ofensiva a Rusiei pentru a-si asigura iesirea la M. Adriatica si implinirea Testamentului Tarului Petru I!
Exercițiul include simularea cuceririi unui aeroport și acțiuni de luptă pentru apărarea frontierei naționale - See more at: http://www.dcnews.ro/armata-rusa-manevre-militare-langa-statele-baltice_468624.html#sthash.1s0JL3du.dpuf
Exercițiul include simularea cuceririi unui aeroport și acțiuni de luptă pentru apărarea frontierei naționale - See more at: http://www.dcnews.ro/armata-rusa-manevre-militare-langa-statele-baltice_468624.html#sthash.1s0JL3du.dpuf
Exercițiul include simularea cuceririi unui aeroport și acțiuni de luptă pentru apărarea frontierei naționale - See more at: http://www.dcnews.ro/armata-rusa-manevre-militare-langa-statele-baltice_468624.html#sthash.1s0JL3du.dpuf
Exercițiul include simularea cuceririi unui aeroport și acțiuni de luptă pentru apărarea frontierei naționale - See more at: http://www.dcnews.ro/armata-rusa-manevre-militare-langa-statele-baltice_468624.html#sthash.1s0JL3du.dpuf

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor