Treceți la conținutul principal

miercuri, 15 aprilie 2015

Un nou atac legislativ la adresa militarilor! Niste senatori P.S.D. & U.N.P.R. s-au scotocit in fundul gandirii de tip apartheid, stabilind ca dintre toti pensionarii Romaniei condamnati dupa pensionare pt. fapte de coruptie si alte infractiuni savarsite in perioada de activitate, sa fie pedepsiti doar militarii!

[Atentie! Proiectul de lege cu pricina are Nr. 42/2015 si are termen de dezbatere inca 4 zile, respectiv pana pe data de19.04.2015]. 
In aceasta valtoare a dezbaterilor pt. legea pensiilor militare, unul dintre colegii nostri a sesizat ca un grup de senatori apartinand predominant coalitiei P.D.-L. 2 (P.S.D. + U.N.P.R.), a propus exact ceea ce scrie in titlu. Dintre toti coruptii si infractorii Romaniei ale caror fapte savarsite in activitate au fost dovedite dupa pensionare, nimeni nu pateste nimic in ceea ce priveste drepturile de pensie, cu o exceptie! Exceptia constituind-o, militarii! Fiind vorba despre fapte de coruptie si alte infractiuni, multi dintre noi consideram precis ca nu trebuie sa facem mult tapaj privind o situatie extrem de rar intalnita in spectrul militar, dar totusi! De ce dintre toti pensionarii romani doar militarii pensionati trebuie sa fie pedepsiti si inca exemplar prin lezarea drepturilor de pensie ale acestora legal obtinute? De ce nu si parlamentarii pensionati dovediti corupti sau infractori in activitate? Sau magistratii pensionati dovediti corupti sau infractori in activitate?  Sau profesorii pensionati dovediti corupti sau infractori in activitate? Sau croitorii pensionati dovediti corupti sau infractori in activitate? Sau politicienii condamnati dovediti corupti sau infractori in activitate - tinand cont de faptul ca Justitia a demonstrat din plin ca milioanele, zecile de milioane sau sutele de milioane de euro, NU au fost niciodata lucrate de militari, ci de altii!Altii care NU au nicio gara privind lezarea drepturilor lor de pensie functie de actele de coruptie si infractiunile savarsite de ei in activitate, drepturile de pensii in astfel de situatii fiind lezate doar militarilor! Tot militarilor! Exclusiv militarilor! [Militari care fie vorba intre noi, sunt niste "gainari" in ceea ce priveste coruptia - apropo de aceste 96 de condamnari pt. coruptie, unde se observa clar ca vreo 4-5 militari au luat ceva spaga care valoreaza in total cam cat o toarta a unei  posete ieftine de a E. Udrea, iar restul de peste 90 nu s-au ales cu nimic, fiind simpli executanti ai ordinelor volatile ale vrenui sef ierarhic care le solicita subalternilor sa avantajeze odrasla X sau Y, nu pt. ca fi primit si subordonatii vreo spaga pt. serviciile facute sefilor, ci pt. faptul ca reversul "nepercutarii" lor ar fi fost un control devastator de la esalon si alte "intemperii militare" asupra subalternilor care nu "executau" corespunzator "indicatiile" primite "de sus"]. 

Extras cu mostra de gandire de tip apartheid:
 

Facilitatea nenorocitului de militar fiind ca pt. activitatea desfasurata in grupa de munca conditii speciale saualte conditii, i s-a redus varsta de pensionare conform Legii nr. 263/2010Stupiditatea initatorilor proiectului de lege fiind mai mult decat evidenta! Reducerea varstelor de pensionare in functie de incadrarea in grupele de munca NU reprezinta o "facilitate" pt. niciun cetatean, ci este consecinta aplicarii unor norme interne si internationale de legislatia si medicina muncii si care stabilesc grade diferite de uzura fizica si psihica, risc profesional diferit, impact diferite asupra starii de sanatate, precum si o speranta de viata diferita, in functie de incadrarea intr-o grupa de munca sau alta. Or, proiectul obliga cetatenii pensionati vizati de situatia juridica descrisa (coruptie si alte infractiuni) sa returneze diverse sume de bani achitate cu titlu de pensie legal obtinuta, in conditiile in care acestia s-au pensionat prin reducerea varstei de pensionare, urmare a indeplinirii conditiilor de acordare a unei pensii in functie de incadrarea intr-o grupa de munca sau alta. Insa, cetatenii in cauza au suportat deja in activitate consecintele recunoscute de normele interne si internationale prevazute de legislatia si medicina muncii, respectiv un grad superior de uzura fizica si psihica, un risc profesional superior, un impact negativ ridicat asupra starii de sanatate, precum si o speranta de viata mai redusa decat cea in conditii normale de lucru. Proiectul de lege prevede efecte retroactive prin returnarea unor sume de bani in cazul persoanelor carora le-a fost redusa varsta de pensionare urmare a incadrarii intr-o grupa de munca cu risc superior pt. toti acei ani cu care le-a fost redusa varsta de pensionare,  insa proiectul nu poate reintregi retroactiv nici speranta de viata redusa cauzata de activitatea intr-o grupa de munca cu risc ridicat, nici nu poate diminua uzura fizica si psihica deja consumata intr-o grupa cu risc superior, nici nu poate atenua impactul medical cauzat de activitatea intr-o grupa de munca cu risc superior. Cetatenii vizati de sanctiuni, suportand in continuare efectele nocive ale incadrarii pe timpul activitatii in grupe de munca cu risc profesional ridicat. 
In sfarsit, mai este si o alta problema! Coruptia poate sa fie doar un pretext de "retezare" a pensiei militarilor  pt. cu totul alte motive! De exemplu, un militar in rezerva reactivat NU a fost niciodata corupt si NU a comis niciodata nicio infractiune. Dar nici NU are chef sa fie reactivat - si sa "crape" pt. patrie de gat cu rusii, dupa tot ce s-a intamplat in ultimii 5 ani de zile privind drepturile lui de pensie (desfiintata, diminuata, "inghetata"). Si atunci refuza "facilitatea" de "a crapa" pt. patrie - ceea ce inseamna "un pic" de infractiune. Situatie in care in afara de pedeapsa penala (probabil cu suspendare, fiind prima infractiune), proiectul de lege criticat il obliga frumos (daca devine lege) sa returneze si vreo 13 ani de pensii dintr-o pensie deja diminuata daca "nenorocitul" a mai lucrat si in grupa conditii speciale sau alte conditii. Si a lucrat mai mult ca sigur macar in grupa conditii speciale. De retinut posibila premeditare! Proiectul sanctioneaza exclusiv militarii pensionati dupa anul 2001, deci pe cei apti de reactivare, altfel ar fi propus astfel de sanctiuni si pt. militarii din Grupa 1 si Grupa 2 de munca - grupe existente inainte de anul 2001. Dar proiectul NU pomeneste de respectivii militari! Ceea ce poate conduce la ipoteza unei premeditari pt. situatii viitoare care tin de posibila reactivare in caz de conflict armat a personalului militar in rezerva!

De retinut si un aspect care tine de stupiditate! Orice militar, pe timp de razboi/campanie/mobilizare/in teatrele de operatii, are "facilitatea" de a intra in grupa de munca "alte conditii". Pe timp de razboi, apreciaza ca un pod oarecare trebuie minat si il arunca in aer, pt. a perturba actiunile rusesti. Ceea ce dupa Codul Penal este "un pic" de infractiune. Ne-am invatat ca dupa razboaie se arata toti vitejii, iar in Romania instantele judeca tehnic, adica obtuz! Militarul in cauza, desi poate ca a salvat Romania, risca sa fie condamnat penal pt. distrugerea unui pod, dar da si banii inapoi din pensie pt. toti anii in care a fost pe front si a activat in grupa "alte conditii" in care a avut "facilitatea" sa poarte un razboi. Exemplul este perfect aplicabil dupa actualul proiect de lege si este menit sa demonstreze unde poate conduce stupiditatea unor legiuitori!

Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial Partea I nr.852 din 20 decembrie 2010, actualizată în 2014

Număr de înregistrare Senat:B42/2015
Link pentru acces rapid la documentul legislativ:http://www.senat.ro/legis/lista.aspx?cod=18788
Adresa:-
Prima cameră:Senat
Tip inițiativă:Propunere legislativă
Inițiatori:Badea Leonardo - senator PSD; Bereanu Neculai - senator PSD; Bodog Florian Dorel - senator PSD; Bujor Dumitru-Marcel - senator UNPR; Burlea Marin - senator UNPR; Butnaru Florinel - senator PSD; Butunoi Ionel-Daniel - senator PSD; Chiriac Viorel - senator PSD; Coste Marius - senator PSD; Deneş Ioan - senator PSD; Donţu Ovidiu-Liviu - senator PSD; Dumitrescu Florinel - senator PSD; Duruţ Aurel - senator PSD; Fifor Mihai-Viorel - senator PSD; Grigoraş Viorel - senator PNL; Isăilă Marius Ovidiu - senator PSD; Lazăr Sorin-Constantin - senator PSD; Marin Nicolae - senator PSD; Mitu Augustin-Constantin - senator PSD; Mohanu Nicolae - senator PSD; Oprea Stefan-Radu - senator PSD; Pop Gheorghe - senator PSD; Purec Ion-Simeon - senator UNPR
Număr de articole:1
Avizul Consiliului Legislativ:270/26.03.2015
Procedura de urgență:Da
Stadiu:înregistrat la Senat pt. dezbatere
Caracterul legii:Organică
Opiniile persoanelor interesate asupra propunerilor legislative aflate în consultare publică:Opinii trimise (4)

Derularea procedurii legislative:
DataAcțiunea
18-02-2015Înregistrat la Senat pentru dezbatere cu nr.b42
24-02-2015trimis pentru aviz la Consiliul Economic şi Social
24-02-2015trimis pentru aviz la Consiliul legislativ (termen: 26.03.2015)
24-02-2015trimis pentru punct de vedere la Guvern
10-03-2015primire aviz de la Consiliul Economic şi Social - cu nr. 587/10.03.2015 (negativ)
26-03-2015primire aviz de la Consiliul legislativ - cu nr. 270/26.03.2015 (favorabil)

 - adresa de înaintare a iniţiativei legislative pentru dezbatere
 - forma iniţiatorului
 - expunerea de motive la iniţiativa legislativă
 - adresa pentru aviz la Consiliul legislativ, Guvern, Consiliul economic şi social,…
 - avizul Consiliului Legislativ

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor