Treceți la conținutul principal

Armata rusă va desfăşura exerciţii speciale de amploare

militari rusi in Arctica. foto romanian.ruvrMinisterul rus al Apărării a anunţat desfăşurarea de exerciţii speciale de amploare în şase regiuni ale Federaţiei Ruse. La exerciţii vor participa peste 6.000 de militari şi  aproximativ 750 de echipamente militare.
Pentru prima dată se vor desfăşura exerciţii şi în Arctica, relatează agenţiile de presă Itar TASS şi RIA Novosti, citate de AGERPRES.
Aplicaţii tactice sunt prevăzute în perioada 24-29 august în şase regiuni ale Federaţiei Ruse, pe teritoriul districtelor militare Vest şi Centru.
“În acelaşi timp, pentru prima oară, Rusia a început pe 24 august exerciţii navale în Arctica, implicând Flota rusă a Nordului”, a anunţat purtătorul de cuvânt al flotei, căpitanul de rangul I, Vadim Serga, subliniind  că obiectivul acestor aplicaţii este acela “de a asigura protecţia unui important obiectiv industrial”.
‘Aplicaţii tactice interarme cu implicarea tuturor efectivelor Flotei ruse a Nordului se desfăşoară în peninsula Taimâr, în apropiere de oraşul Norilsk’, a specificat el.
Exerciţiile în Arctica vizează organizarea interacţiunii între diferite categorii de arme şi verificarea pregătirii echipajelor şi a echipamentelor pentru a opera în zona arctică, pe un teren necunoscut”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Flotei ruse a Nordului.
Desfăşurarea acestor aplicaţii în Arctica a fost decisă după ce Moscova a depus la începutul lunii august o cerere la Comisia ONU pentru trasarea graniţelor platoului continental, în care revendică suveranitatea asupra a 1,2 milioane de kilometri pătraţi suplimentar în zona arctică.
Sursa:  Itar TASS, RIA Novosti, AGERPRES







SUA vor trimite avioane de vânătoare de tip F-22 în Europa

SUA vor trimite “foarte curând” avioane de vânătoare de tip F-22 în Europa. Această decizie vine pe fondul unui efort mai amplu de susţinere a membrilor est-europeni ai NATO, îngrijoraţi de intervenţia Rusiei în Ucraina.
Anunţul a fost făcut de Deborah James, şefa Forţelor Aeriene, relatează Reuters online, preluat de MEDIAFAX.
James nu a oferit detalii despre numărul exact de avioane, data sau locul în în care vor fi dislocate, dar a subliniat că această mobilizare este urmarea solicitării Secretarului Apărării, Ash Carter, “la o abordare mai echilibrată faţă de Rusia”.
Această primă mobilizare în Europa a avioanelor de vânătoare de tip F-22 este o măsură care răspunde îngrijorărilor tot mai mari în rândul aliaţilor NATO faţă de agresiunea militară rusă.
Reuters, MEDIAFAX
Etichete: 


“Swift Response 15″ – asalt aeropurtat în poligonul Smârdan

Militari din Italia, Spania şi Forţele Terestre ale SUA vor desfăşura un asalt aeropurtat pe 26 august, începând cu ora 14.00, în Poligonul Smârdan, judeţul Galaţi.
Acest asalt aeropurtat este parte a exerciţiului multinaţional “Swift Response 15″, condus de Forţele Terestre ale SUA.
Exerciţiul se desfăşoară în patru ţări europene, în perioada 17 august – 13 septembrie.
La exerciţiu participă paraşutişti din 11 ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice.
Comandantul grupării operative întrunite – care este şi comandantul Corpului XVIII Aeropurtat, general-locotenent Stephen J. Townsend – şi consilierul său pentru problemele subofiţerilor, plutonier-adjutant principal Benjamin Jones, se vor paraşuta împreună cu militarii.
La exerciţiul care se desfăşoară în Bulgaria, Germania, Italia şi Romania, participă peste 4.800 de militari din Bulgaria, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania şi Statele Unite ale Americii.
“Swift Response 15″ presupune desfăşurarea de mai multe asalturi aeropurtate care vor avea loc aproape simultan în poligoanele Smârdan, din România, Hohenfels, din Germania, Novo Selo, din Bulgaria.În aceste poligoane se vor desfăşura şi antrenamente ulterioare.
Contingentul multinaţional care urmează să se antreneze în România va include militari italieni din Regimentul 187 Infanterie Aeropurtată, militari spanioli din Brigada 6 Aeropurtată şi militari americani din Corpul XVIII Aeropurtat, din Brigada 1 Luptă a Diviziei 82 Aeropurtate şi din Batalionul 1 al Regimentului 75 Rangeri.
Aceştia vor interacţiona, la sol, cu militari ai Batalionului 300 Infanterie din Galaţi.
“Swift Response 15″ este cel mai mare exerciţiu NATO aeropurtat desfăşurat pe continentul european de la încheierea Războiului Rece.
Exerciţiul a fost creat în ideea integrării forţelor de răspuns rapid ale mai multor naţiuni, care să acţioneze în comun şi să confirme capacitatea Alianţei de a desfăşura într-un timp cât mai scurt trupe şi de a acţiona în sprijinul menţinerii unei Europe puternice şi sigure.
Sursa: comunicat al MApN

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor