Treceți la conținutul principal

Armata rusă va desfăşura exerciţii speciale de amploare

militari rusi in Arctica. foto romanian.ruvrMinisterul rus al Apărării a anunţat desfăşurarea de exerciţii speciale de amploare în şase regiuni ale Federaţiei Ruse. La exerciţii vor participa peste 6.000 de militari şi  aproximativ 750 de echipamente militare.
Pentru prima dată se vor desfăşura exerciţii şi în Arctica, relatează agenţiile de presă Itar TASS şi RIA Novosti, citate de AGERPRES.
Aplicaţii tactice sunt prevăzute în perioada 24-29 august în şase regiuni ale Federaţiei Ruse, pe teritoriul districtelor militare Vest şi Centru.
“În acelaşi timp, pentru prima oară, Rusia a început pe 24 august exerciţii navale în Arctica, implicând Flota rusă a Nordului”, a anunţat purtătorul de cuvânt al flotei, căpitanul de rangul I, Vadim Serga, subliniind  că obiectivul acestor aplicaţii este acela “de a asigura protecţia unui important obiectiv industrial”.
‘Aplicaţii tactice interarme cu implicarea tuturor efectivelor Flotei ruse a Nordului se desfăşoară în peninsula Taimâr, în apropiere de oraşul Norilsk’, a specificat el.
Exerciţiile în Arctica vizează organizarea interacţiunii între diferite categorii de arme şi verificarea pregătirii echipajelor şi a echipamentelor pentru a opera în zona arctică, pe un teren necunoscut”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Flotei ruse a Nordului.
Desfăşurarea acestor aplicaţii în Arctica a fost decisă după ce Moscova a depus la începutul lunii august o cerere la Comisia ONU pentru trasarea graniţelor platoului continental, în care revendică suveranitatea asupra a 1,2 milioane de kilometri pătraţi suplimentar în zona arctică.
Sursa:  Itar TASS, RIA Novosti, AGERPRESSUA vor trimite avioane de vânătoare de tip F-22 în Europa

SUA vor trimite “foarte curând” avioane de vânătoare de tip F-22 în Europa. Această decizie vine pe fondul unui efort mai amplu de susţinere a membrilor est-europeni ai NATO, îngrijoraţi de intervenţia Rusiei în Ucraina.
Anunţul a fost făcut de Deborah James, şefa Forţelor Aeriene, relatează Reuters online, preluat de MEDIAFAX.
James nu a oferit detalii despre numărul exact de avioane, data sau locul în în care vor fi dislocate, dar a subliniat că această mobilizare este urmarea solicitării Secretarului Apărării, Ash Carter, “la o abordare mai echilibrată faţă de Rusia”.
Această primă mobilizare în Europa a avioanelor de vânătoare de tip F-22 este o măsură care răspunde îngrijorărilor tot mai mari în rândul aliaţilor NATO faţă de agresiunea militară rusă.
Reuters, MEDIAFAX
Etichete: 


“Swift Response 15″ – asalt aeropurtat în poligonul Smârdan

Militari din Italia, Spania şi Forţele Terestre ale SUA vor desfăşura un asalt aeropurtat pe 26 august, începând cu ora 14.00, în Poligonul Smârdan, judeţul Galaţi.
Acest asalt aeropurtat este parte a exerciţiului multinaţional “Swift Response 15″, condus de Forţele Terestre ale SUA.
Exerciţiul se desfăşoară în patru ţări europene, în perioada 17 august – 13 septembrie.
La exerciţiu participă paraşutişti din 11 ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice.
Comandantul grupării operative întrunite – care este şi comandantul Corpului XVIII Aeropurtat, general-locotenent Stephen J. Townsend – şi consilierul său pentru problemele subofiţerilor, plutonier-adjutant principal Benjamin Jones, se vor paraşuta împreună cu militarii.
La exerciţiul care se desfăşoară în Bulgaria, Germania, Italia şi Romania, participă peste 4.800 de militari din Bulgaria, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania şi Statele Unite ale Americii.
“Swift Response 15″ presupune desfăşurarea de mai multe asalturi aeropurtate care vor avea loc aproape simultan în poligoanele Smârdan, din România, Hohenfels, din Germania, Novo Selo, din Bulgaria.În aceste poligoane se vor desfăşura şi antrenamente ulterioare.
Contingentul multinaţional care urmează să se antreneze în România va include militari italieni din Regimentul 187 Infanterie Aeropurtată, militari spanioli din Brigada 6 Aeropurtată şi militari americani din Corpul XVIII Aeropurtat, din Brigada 1 Luptă a Diviziei 82 Aeropurtate şi din Batalionul 1 al Regimentului 75 Rangeri.
Aceştia vor interacţiona, la sol, cu militari ai Batalionului 300 Infanterie din Galaţi.
“Swift Response 15″ este cel mai mare exerciţiu NATO aeropurtat desfăşurat pe continentul european de la încheierea Războiului Rece.
Exerciţiul a fost creat în ideea integrării forţelor de răspuns rapid ale mai multor naţiuni, care să acţioneze în comun şi să confirme capacitatea Alianţei de a desfăşura într-un timp cât mai scurt trupe şi de a acţiona în sprijinul menţinerii unei Europe puternice şi sigure.
Sursa: comunicat al MApN

Postări populare de pe acest blog

Raspuns de la DIICOT
De ce este necesara Reforma Justitiei? Pentru ca, ajunsi magistrati, procurorii justifica si apara tradarea de Tara! -Catre toti cei care mai simt si gandesc romaneste –
               Doamnelor si domnilor,         Va transmitem, fara alte comentarii, documentele alaturate, rugandu-va sa analizati si sa decideti!
SCMD A AVUT DREPTATE PRIN CHEMAREA ÎN JUSTIȚIE A CELOR CARE NE _ AU DISTRUS DREPTURILE NOASTRE FIREȘTI , A REZERVIȘTILOR. PRIN ACEASTĂ ORDONANȚĂ 96  DIN 09.11.2018 NU MAI SUNTEM LA MANTINELĂ CI PUR ȘI SIMPLU VOR SĂ NE SPÂNZURE. LOV ÎMPREUNĂ CU  O ALTĂ PERSOANĂ CE NE IUBEȘTE FOARTE MULT PRECUM SAREA IN OCHI , DOMNUL NASTA DE LA MApN, AU DAT GIR ACESTEI NEMERNICII . 


STIMAȚI COLEGI DE SUFERINȚĂ. COMPLETAȚI  DOCUMENTUL PREZENTAT  DE CĂTRE SCMD ȘI SĂ LE INAINTĂM CELOR CARE NE REPREZINTĂ DREPTURILE ȘI NI LE APĂRĂ ÎN INSTANȚĂ.. NUMAI CEI CARE VOR FI ENUNȚAȚI ÎN CADRUL PROCEDSELOR CU LOV , MApN,ȘI FOȘTII MINIȘTRI  DREPTURILE PREVĂZUTE DE LEGEA 223 SE VOR APLICA. 

NU MAI SATȚI PE MATRGINE ȘI SĂ VĂ AUTOCOMPĂTIMIȚI. 

CU RESPECT CAMARADERESC. 


IN ÎNCHEIEREA ACESTUI MATERIAL SUNTEȚI CHEMAȚI SĂ O DAȚI ÎN JUDECATĂ PE LOV ȘI MINISTRUL. 

CITIȚI CU RĂBDARE MATERIALUL DE MAI JOS.


A fost publicată OUG 96.09.11.201814 noiembrie 2018Categoria Despre Armata3.797 afisariScris de  A fost în sfârșit p…
BĂGĂTORII  DE  SEAMĂ

Văzând conţinutul acţiunii în contencios administrativ, formulată de S.C.M.D. în contradictoriu cu LOV, şi „băgătorii de seamă” de pe unele site-uri care, cu o poftă viscerală, cronică şi netratabilă, critică orice demers făcut de S.C.M.D. în sprijinul cadrelor miliare în rezervă, nu pot decât să constat totala lipsă de colegialitate (ca să mă exprim eufemistic) a celor care, cu rea-credinţă, dacă nu pot construi ceva, dărâmă. Sigur că, de principiu, o acţiune în justiţie, oricât de întemeiată şi bine motivată ar fi, nu este perfectă şi suportă îmbunătăţiri. În cazul în speţă, chiar dacă pot fi discuţii cu privire la obiectul acţiunii şi referitor la instanţa de fond competentă să judece acţiunea, nu este un "capăt de ţară" pentru că se pot face completări/precizări până la primul termen de judecată iar Tribunalul Bucureşti îşi va verifica competenţele în baza art.131 alin.(1) C.proc.civilă, inclusiv pe cea materială, şi va putea, dacă este cazul, să dispun…