Treceți la conținutul principal

miercuri, 10 ianuarie 2018

Pensiile militarilor pe luna ianuarie 2018! Să raportăm cuminți cum am rămas cu ochii în soare, atât privind actualizarea în funcție de majorările soldelor militarilor în activitate, dar și privind indexarea cu 100% rata inflației, cât și cu adaosul de 50% din creșterea salariului mediu brut!

Notă: Materialul cuprinde 2 parti, în scopul eliminării posibilelor confuzii legislative! Pe de altă parte, materialul este destinat a contracara orice tip de propagandă, care încearcă să camufleze faptul ca militarii români pensionați, doar că nu au primit și dispoziție oficială, să își coasă în piept, stigmatul din imaginea de mai jos!

PARTEA I

Noul model de medalie pt. rezervistii romani pensionați
Urmare a odiosului Art. VII din OUG 59/2017, opera actualului guvern și a actualei coaliții de guvernare și care au (re)desființat în fapt, pensiile militare de stat! Principalul element al concepției care stă la baza pensiilor militare de stat și care este actualizarea pensiilor militare ori de câte ori se majorează soldele militarilor în activitate, fiind abrogat din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, prin  Art. VII din OUG 59/2017.

În afară de cele menționate, Art. VII din OUG 59/2017cuprinde și 2 alte element de-a dreptul halucinante și care creează un fenomen de stigmatizare a militarilor români, suficient de asemănător cu cel al stigmatizării cetățenilor evrei, rromi și polonezi de către fosta Germanie nazistă!

Astfel, prin prevederile Art. VII din OUG 59/2017, începând din această lună, actuala coaliție de guvernare a trecut la diminuarea cuantumurilor cuvenite pensionarilor militari. Printr-o metodă rafinată în fața căreia ar păli și cei mai diabolici bancheri și cămatari ai lumii. Actuala coaliție de guvernare a trecut la diminuarea pensiilor militare, fără să taie un cent din pensiile actuale! Refuzând însă ca pe viitor să mențină puterea de cumpărare a acestor pensii, așa cum prevede  Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat - în original! Respectiv prin indexarea pensiilor militarilor cu 100% rata inflației, la care se adaugă 50% din creșterea salariului mediu brut (la fel ca și în cazul cetățenilor civili). Actuala coaliție de guvernare excluzând prin Art. VII din OUG 59/2017, cel mai important al menținerii puteri de cumpărare al pensiilor militarilor și care este majorarea anuală a acestor pensii cu 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie!

Astfel încât a mai rămas un singur element și cel mai firav care să mai acopere cât de cât pierderea puterii de cumpărare a pensiilor militare, acest element fiind indexarea pensiilor militarilor cu 100% rata inflației! Numai că actuala coaliție de guvernare i-a pălit pe toți militarii pensionați și la acest capitol! În sensul că Art. VII din OUG 59/2017 prevede că la actualizarea cu 100% rata inflației, se ia în calcul ultimul indicator cunoscut al inflației. Și care la modul oficial este cel din anul ... 2016, când inflația a fost negativă, respectiv de  - (minus) 1,5%. Acesta fiind ultimul indicator cunoscut al ratei inflației la acest moment și care fiind negativ, va determina o indexare a pensiilor militarilor în anul 2018 cu zero lei. De remarcat și aici schema maschină aplicată de actuala coaliție de guvernare și care a eschivat indexarea pensiilor militarilor cu rata inflației pe anul 2017, sub pretextul că nu ar fi cunoscut! Inflația pe anul 2017 este de fapt cunoscută și este de 3,2%, dar nu este publicată încă în mod oficial de INS, la ordin politic, astfel încât să nu poată fi indexate pensiile militarilor cu nici măcar un cent!

În consecință, începând cu această lună, pensiile tuturor militarilor intră în descreștere, fără a fi furat nici un leu la modul fizic! Ci prin neacordarea actualizărilor cuvenite așa cum au fost stabilite inițial de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat - în original! Sumele cuvenite și destinate păstrării puterii de cumpărare a pensiilor militarilor, fiind tăiate din pix de actuala coaliție de guvernare, prin perversul Art. VII din OUG 59/2017!


PARTEA A II-A
Secvența nr. 1: Parte dintre militarii care cunosc mai puțin legislația, vor fi probabil induși în eroare asupra celor menționate în prima parte. În sensul că în această lună, unii pensionari militari vor primi în plus câțiva lei la pensie! Numai că acest lucru nu are legătură cu furtul la pensii, menționat în partea I. Despre ce este vorba? Pe scurt, urmare a OUG nr. 79/2017 de modificare a Codului Fiscal, începând cu luna ianuarie a acestui an, se reduce impozitul pe cuantumul pensiilor mai mari de 2000 lei de la 16% la 10%.  Nu contează că aceste pensii sunt militare sau din sistemul public (la modul informativ, pensiile mai mici de 2000 lei au impozit 0% încă din luna februarie 2017, atât la militari, cât și la civili). Urmare a artificiului menționat, cuantumurile pensiilor mai mari de 2 000 lei, vor crește ușor in cuantumul net (in medie, cu cca. 2%). Dar furtul menționat în prima parte a materialului, rămâne tot intact!

Secvența nr. 2O altă parte dintre militarii care de asemenea, cunosc mai puțin legislația, vor fi probabil induși și aceștia în eroare asupra celor menționate în prima parte. Urmare a faptului că a început să producă efecte, prima și ultima actualizare în funcție de majorările soldelor militarilor în activitate. Prima și ultima, întrucât actualizarea pensiilor despre care discutăm, provine dinainte ca perversul Art. VII din OUG 59/2017 să producă efecte. Pe scurt este vorba despre aplicarea Art. II (3)b) din Legea nr. 152/2017 întrată în vigoare în iunie 2017, care a majorat soldelor de functie ale militarilor in activitate cu 15%.  OUG nr. 59/2017 neputând stopa actualizarea pensiilor militare în funcție de majorarea soldelor militarilor în activitate, decât în cazul majorărilor salariale survenite după adoptarea fatidicei ordonanțe (august 2017). Legat de acest subpunct, casele de pensii sectoriale ale ministerelor au început încă din cursul lunii trecute să emită și decizii de actualizare a pensiilor în baza Art. II (3)b) din Legea nr. 152/2017. Problema este că acest actualizări nu presupun creșteri ale pensiilor tuturor pensiilor militarilor, ci doar ale unora, fiecare caz fiind unul particular. Pe acest fond de confuzie, este extrem de posibil ca în cazul pensiilor majorate prin actualizarea cf. Art. II (3)b) din Legea nr. 152/2017, să apară persoane care să considere că pensiile le-au fost indexate pe baza elementelor precizate în Partea I. Nu, furtul menționat în prima parte, rămâne intact!

La modul informativ, pe surse neconfirmate, se spune că deciziile de actualizare a pensiilor in baza Art. II (3)b) din Legea nr. 152/2017, sunt emise gradual, respectiv în ordinea ... înmormântării, adică a deschiderii dreptului de pensie. De ce așa? Din simplul motiv că emiterea unor astfel de decizii are un caracter de maculatură pur simbolică pentru generațiile pensionate înainte de anii 2 000 - 2 002, întrucât în cazul acestor generații nu se produce nici o creștere de pensie în urma actualizării! Ministerele eschivând astfel cât mai mult actualizarea acelor pensii care ar urma să fie și majorate, fiind rostogolite astfel alocările financiare necesare, cât mai târziu cu putință!

Am ținut neapărat sa precizăm detaliile din Partea a II-a, intrucât au început să apară deja confuzii, unii pensionari militari afirmând că li s-au ... indexat pensiile! Nu, nu există nici o indexare în cazul nici unei pensii a nici unui militar, ci doar majorări de cuantumuri pe aici, pe acolo în baza elementelor precizate în Partea a II-a, singura regulă valabilă fiind cea a norocului!

Zona "R-26500 Elita" readuce aminte tuturor faptul că orice putere politică generată și exercitată în România, pe fondul încălcării militarilor români, de către acea putere politică, a 12 categorii de drepturi și libertăților fundamentale prevăzute de  fi respectate în egală măsură pentru toți cetățenii - inclusiv militarilor români, atat de Declarația Universală a Drepturilor Omului si de Convenția Europeana a Drepturilor Omului, precum și de insăși Constituția României, este ilegitimă din punct de vedere democratic! Cele 12 categorii de drepturi și libertăți fundamentale încălcate militarilor români, de către actuala putere politică din România, sunt înscrise în Secțiunea a 3-a din Legea nr. 80/1995 privind statul cadrelor militare.  Readucem aminte frecvent de existența acestor crase încălcări de drepturi și libertăți fundamentaleîntrucât prin loviturile îndreptate contra armatei, clasa politică actuală dovedește că a devenit complet inconștientă, asupra faptului că nici nu ar mai fi existat, dacă poporului român i s-ar fi permis, dreptul fundamental de a alege în funcții de demnitate publică, pe oricine are încredere, inclusiv din cadrul militarilor în activitate!

După cum precizat și în multe alte ocazii, zona "R-26500 Elita" consideră că până nu rezolvăm problema de legitimitate democratica a actualei clase politice - prin obligarea acesteia, prin orice metodă, de acorda și militarilor români, drepturi și libertăților fundamentale și militarilor, perfect egale cu ale celorlalți cetățeni, stigmatul care este îndreptat actualmente contra armatei, se va acutiza! La acest moment, devenind nu doar legitim, ci imperativ, ca orice cetățean cu convingeri democratice - militar sau civil, să intervină pentru asigurarea și militarilor români, a acelorași drepturi și libertăților fundamentale de care beneficiază ceilalți cetățeni, inclusiv cei care lovesc sistematic în armată!


C.C.O.M. "R-26500 Elita"

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor