Treceți la conținutul principal

Conflictul dintre China și India se adâncește - autoritățile indiene spun că chinezii au „premeditat și planificat” lupta de luni

Soldați indieni în Kashmir

Autoritățile indiene acuză din nou China în ce privește conflictul violent de luni de la granița dintre cele două țări, în urma căruia au murit 20 de soldați indieni. Indienii spun că atacul a fost „premeditat și planificat”, relatează The Guardian.
Autoritățile indiene spun că trupele chineze și-au desfășurat un cort militar pe partea indiană a graniței, că au îndiguit un râu, au adus utilaje și că au așteptat înconjurați de sărmă ghimpată pentru a lansa o ambuscadă.
Incidentul din noaptea de luni, în care 20 de soldați indieni au murit iar 76 au fost răniți, a fost cel mai violent care a avut loc între cele două țări în ultimii 45 de ani. Autoritățile nu au precizat dacă printre militarii săi au fost victime. Zece soldați indian care ar fi fost capturați de armata chineză în timpul atacului au în India în noaptea de joi.
India și China continuă să dea vina una pe cealaltă pentru confruntarea sângeroasă. China care acum spune despre valea Galwan din Ladakh că este teritoriul său suveran, a acuzat trupele indiene că pășesc ilegal pe teritoriul său.
„Responsabilitatea aparține în totalitate statului indian”, a spus Zhao Lijian, purtător de cuvânt al ministerului de Externe chinez. 
De cealaltă parte, India cauză China că acționează „premeditat și planificat” pe partea sa de graniță. Imagini din satelit ale Văii Galwan de dinainte de conflict, arată activitate crescută pe partea chineză a graniței, inclusiv îndiguirea unui râu și mișcarea trupelor și utilajelor militare în aproapierea graniței mult-disputate și foarte vag definite.
Institutul Australian pentru Politici de Strategie a analizat imaginile din satelit și a concluzionat că există „dovezi care sugerează puternic că armata chineză a trecut în mod regulat granița în partea indiană”.
Confruntarea dintre militarii indieni și cei chinezi în urma căreia cel puțin 20 de soldați indieni au fost uciși a fost o bătaie generală care a durat ore bune și în care 600 de combatanți au aruncat unii în alții cu pietre, s-au bătut cu bare de metal sau chiar cu mâinile goale. Lupta s-a desfășurat pe terenul abrupt și dificil din zona Ladakh, regiuna Kașmir. Majoritatea celor uciși și-au pierdut echilibrul sau au fost aruncați de pe crestele înguste ale munților Himalaya.
Editor: Adrian Dumitru

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar