E oficial! România, scoasă de sub scutul NATO!

Acesta este crudul adevăr cu privire la adevărata ”importanță” a României în cadrul NATO, oricât s-ar chinul atât ministrul Nicolae Ionel Ciucă, cât și alți oficiali guvernamentali de a cosmetiza imaginea Armatei Române. Singurul statut care ne este recunoscut fiind cel de ”contribuabil model”, după cum reiese și din ultima statistică oficială a NATO. Cea care arată că România se numără printre fruntașele statelor care își plătesc ”taxele de înarmare”, în timp ce codașa Uniunii Europene este… Germania!

Dar nici măcar așa, cu noi și noi miliarde tăiate de la construcția de autostrăzi, școli și spitale și alocate ”Programului Rabla” implementat de Administrația Statelor Unite ale Americii pentru Guvernul României, nu ne alegem tot doar cu câteva ”tinichele” agățate pe piepturile câtorva generali. Din cei care chiar și-au luat în serios fantasmagoricul rol de lideri regionali. Însă uite că, în timp ce generalul Ciucă declara nonșalant că statul român cumpără doar rachete americane pentru că sunt cele mai bune, fără a pomeni însă niciun cuvințel despre prețul acestora sau despre încălcarea legii prin inexistența niciunui acord offset, NATO îi dă un cap cu un comunicat oficial!
Proiectul GBAD, interzis Armatei Române!
Nicolae Ionel Ciucă tocmai ce a participat la reuniunea informală a miniștrilor Apărării din statele membre ale Uniunii Europene. Acolo unde s-au pus bazele unui acord istoric, privind crearea unui nou scut al NATO în Europa. Numai că, ”ghinion”, România nu face parte din acest ”proiect inteligent”. Comunicatul oficial al NATO fiind cât se poate de clar în acest sens: ”miniștrii Apărării din Belgia, Danemarca, Germania, Italia, Letonia, Olanda, Slovenia, Spania, Regatul Unit și Ungaria au semnat o scrisoare de intenție privind crearea unei soluții inovatoare de luptă împotriva atacurilor cu rachete și alte mijloace aeriene. Proiectul va implementa o abordare modulară de apărare antiaeriană comună, cu raza de acțiune de la foarte scurtă la medie, în care aliații participanți vor fi dotați cu soluții versatile și scalabile, care le vor permite să creeze pachete de forțe GBAD adaptate amenințărilor”. Numai că printre aliații participanți la revoluționarul Proiect GBAD se numără Ungaria! Dar nu și România… Cea care va continua să cumpere sisteme vechi anti-rachetă de la americani, în loc să se pună la adăpostul noului scut bazat pe tehnică militară de ultimă oră…