Treceți la conținutul principal

 Se intampla la Tribunalul Bacau !!!

Mai clar de atat... ce o fi ??!!!
Preambul !!!
Cand mergi la vot si nu alegi cu creierul...in Parlament vor ajunge...pe o lista...multi dintre cei alesi...fara prea mult creier si far de caracter ! Acestia fac legi...multe dintre ele fiind...fie strambe...fie cu dedicatie...fie cu multe articole interpretabile ! Iar acolo unde sunt dispozitii interpretabile e...paine buna de mancat...pentru judecatori ! Si cum in justitie nu exista o practica judiciara unitara...oare de ce ?!...iata ...,,o minunatie,, !!!
Asadar...
Iesi la pensie !...primesti decizia !...o contesti - in termenul legal - la comisia de contestatii !...primesti raspunsul de la comisie !...ataci hotararea comisiei - in termenul legal - la instanta de judecata ! Toate acestea sunt reglementate - cu privire la militari - in art.14, 64, 97 si 99 din Legea nr.223 / 2015 privind pensiile militare de stat !!!
Iata - in oglinda si pentru acelasi gen de litigiu - ceea ce spune Tibunalul Brasov ( in Hotararea nr.909 / 22.11.2019 ) si ceea ce spune... Tribunalul Bacau ( in Hotararea nr.415 / 05.10.2020 ) !!!
Daca n-ar fi de plans, ar fi de ras !!! Caragiale e printre noi ! Curat murdar, coane Fanica !!! Cititi si faceti -va cruce !!!
1.
a) Brasov...Tip solutie: Admite cererea
b) Bacau... Tip solutie: Respinge cererea
2.
a) Brasov...Solutia pe scurt : Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a intimatei Comisia de Contestatii din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, invocata de catre aceasta parte prin intampinare, in raport de petitul privind anularea Deciziei nr.204562 / 20.02.2019 emisa de catre Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne.
b) Bacau...Solutia pe scurt : Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive invocata prin intampinare de intimata Comisia de Contestatii din cadrul MAI raportat la capatul de cerere privind anularea deciziei de pensionare si in consecinta : Respinge actiunea formulata in contradictoriu cu Comisia de Contestatii din cadrul MAI referitor la capatul de cerere privind anularea deciziei de pensionare, pentru lipsa calitatii procesuale pasive.
3.
a) Brasov...Solutia pe scurt : Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a intimatei Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne, invocata de catre aceasta parte prin intampinare, in raport de petitul privind anularea Hotararii nr.19387 / 13.05.2019 emisa de catre Comisia de Contestatii din cadrul Ministerul Afacerilor Interne.
b) Bacau...Solutia pe scurt : Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive invocata prin intampinare de intimata Casa de pensii sectoriala din cadrul MAI raportat la capatul de cerere privind anularea hotararii emisa de Comisia de contestatii si in consecinta : Respinge actiunea formulata in contradictoriu cu Casa sectoriala de pensii din cadrul MAI referitor la capatul de cerere privind anularea hotararii emisa de Comisia de contestatii, pentru lipsa calitatii procesuale pasive.
4.
a) Brasov...Admite contestatia formulata de catre contestatorul Ciubotaru Alexandru, in contradictoriu cu intimatele: Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne si Comisia de Contestatii Pensii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, si in consecinta : Anuleaza Hotararea nr.19387 din 13.05.2019 emisa de Comisia de Contestatii din cadrul Ministerul Afacerilor Interne si Decizia nr. 204562 din 20.02.2019 emisa de Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Afacerilor Interne. Obliga intimatele la valorificarea procentului de 20% pentru cei 25 de ani de activitate ai contestatorului, desfasurati in domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale, prin adaugarea acestui procent la cuantumul net al pensiei de serviciu neplafonate, incepand cu data trecerii in rezerva, respectiv, 01.01.2019. Obliga intimatele la acordarea sporului in procent de 9% pentru contributia la Fondul pentru pensia suplimentara si / sau contributia individuala la buget, incepand cu data trecerii in rezerva, respectiv, 01.01.2019. Obliga paratele la plata drepturilor de pensie actualizate cu rata inflatiei si dobanda legala penalizatoare, incepand cu data de trecerii in rezerva si pana la data platii efective.
b) Bacau...Respinge contestatia, ca nefondata.
5.
Intr-un final...cu scuze pentru ironie...o spune si Bacaul...ca si Brasovul, adica...
Brasov...Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare.
Bacau...Cu apel in termen de 30 zile de la comunicare.
...doar ca...Hotararea Tribunalului Brasov...este in aceiesi nota cu Hotararea nr.564 / 12.04.2019 a Tribunalului Buzau....ramasa definitiva prin respingerea apelului - ca fiind nefondat - de catre Curtea de Apel Ploiesti ( Hotararea nr. 2344 / 10.10.2019 ) !!!
In final...doar o intrebare ! In ce tara traim ?! Mai stam pe aici sau...emigram ??!!!
Gand bun, oamenilor buni !!!
Îmi place
Comentează

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar