Treceți la conținutul principal

 

1 IULIE 2021 ,  SARBĂTORIM 190 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA MUZICILOR MILITARE .LA MULȚU ANI .!

1 iulie – Ziua muzicilor militare în România  .

LA MULȚI ANI TUTUROR CADRELOR MILITARE CARE AU ACTIVAT SAU SUNT SUB DRAPEL ,ÎN CADRUL MUZICII MILITARE .


FILIALA SCMD SLOBOZIA , LE UREAZĂ COLEGILOR DIN ARMA MUZICII MILITRE , UN SINCER ȘI CĂLDUROS LA MULȚI ANI .! 

Google TranslateTranslate

1 iulie – Ziua muzicilor militare în România. Prima fanfară militară a fost înfiinţată la Iaşi, la 1 iulie 1831, în cadrul „Strajei Pământeşti”.

În 1864, în cadrul administraţiei centrale a Ministerului de Război, a luat fiinţă o secţie specială ce avea în subordine toate fanfarele militare. Secţia a stat la baza constituirii ulterioare a Inspectoratului Muzicilor Militare.În 1867, în cadrul Ministerului de Război se instituie funcţia de „inspector general al muzicilor militare”, funcţie în care este numit căpitanul Eduard Hübsch.
În cei aproape 30 de ani cât Hübsch a fost inspector al muzicilor militare au fost elaborate regulamentele speciale destinate formaţiilor de fanfară şi s-a asigurat muzicilor militare un nou statut în cadrul oştirii.
    În perioada de după războiul de independenţă s-a hotărât ca la fiecare regiment de dorobanţi să se constituie câte o muzică militară sub denumirea de „fanfară”. Începând cu 26 mai 1895, la conducerea muzicilor militare, în funcţia de inspector, este numit Iosif Ivanovici, autorul celebrului vals „Valurile Dunării”. Ivanovici a înzestrat muzicile militare cu instrumente noi, a introdus un repertoriu valoros şi divers, sprijinind în acelaşi timp activitatea de pregătire a viitorilor instrumentişti militari.
       La 10 octombrie 1936 a fost înfiinţată „Şcoala elevilor muzicanţi militari”, instituţie menită să asigure pregătirea şi formarea personalului muzicilor militare. La 10 decembrie 1941, Inspectoratul Muzicilor Militare a fost restructurat, funcționând, în continuare, pe lângă Direcția Superioară a Infanteriei, sub denumirea Serviciul Muzicilor Militare. La 25 martie 1949, acesta s-a transformat în Secția Muzicilor Armatei, iar în 1965, în Inspectoratul General al Muzicilor Militare, ulterior — Inspectoratul General al Muzicilor Militare (1 mart. 1990). La 15 octombrie 2001 a devenit Serviciul Muzicilor Militare.
        În paralel cu perfecţionarea organizatorică şi în plan profesional a muzicilor militare, la 15 iunie 1954 a luat fiinţă Muzica Reprezentativă a Armatei, formaţie de referinţă în viaţa culturală a armatei şi a ţării. Condusă de doi ofiţeri-dirijori şi având în compunere 70 de subofiţeri-instrumentişti, formaţia poate interpreta creaţii ce acoperă genuri muzicale diverse, cum sunt: marşuri, suite, concerte, uverturi, simfonii, opere, jazz, muzică uşoară şi folclor muzical naţional.
       Serviciul Muzicilor Militare sărbătorește , în 1 iulie 2021, 190 de ani de existență, punând alături foști ofițeri și subofițeri ai armei, precum și actualii ei slujitori. După nouă ani, colonelul Valentin Neacșu, șeful Serviciului Muzicii Militare și inspectorul Armei Muzică Militară, a predat ștafeta noului comandant, colonelul Aurel Gheorghiță.

La mulţi ani tuturor celor ce activează sau au activat în muzica militară românească!…

Postări populare de pe acest blog

sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a...
  joi, 9 septembrie 2021   03 -04 septembrie 2021 -  Oarda ( Jud.Alba ) Concluzii si Masuri rezultate in urma Deciziilor Comitetului Director al SCMD    Vicepresedinte CD Coordonator Filiale SCMD MUNTENIA COMUNICAT Camarazi din Filialele SCMD  MUNTENIA,                                                                                                                           Intrunit statutar la Oarda (jud. Alba), CD al SCMD a analizat consecintele masurilor antiromanesti, luate exclusiv in interes strain, de guvernele succescive ale  imposturii si tradarii nationale, cu ...
  DOCUMENT! Raportul care aruncă în aer Ministerul Apărării! Se mai miră cineva de ce l-au decorat atâta americanii pe generalul Ciucă? Publicăm astăzi o primă parte din raportul contrainformativ absolut incendiar care arată specialiștilor și românilor de rând deopotrivă ce se ascunde de fapt în spatele operațiunii de înzestrare a Armatei Române! Proces mai mult decât binevenit, dacă nu am înlocui ruginiturile noastre cu ale altora! Dar pe bani mulți, mai mulți decât s-a pomenit în orice caz instrumentat până acum de către Direcția Națională Anticorupție până și în vremurile sale de glorie. Piranha 5 stau degeaba, că nu au muniție de 30mm ca să efectueze trageri! Numai că de această dată ditamai procurorii anticorupție, ofițeri de informații și demnitari români, indiferent de culoarea lor politică sau structura din care fac parte nu mai au niciun pic ”de sânge în instalație” pentru a raporta măcar mai departe detaliile absolut halucinante din documentul contrainformativ intrat, log...