Treceți la conținutul principal

 

1 IULIE 2021 ,  SARBĂTORIM 190 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA MUZICILOR MILITARE .LA MULȚU ANI .!

1 iulie – Ziua muzicilor militare în România  .

LA MULȚI ANI TUTUROR CADRELOR MILITARE CARE AU ACTIVAT SAU SUNT SUB DRAPEL ,ÎN CADRUL MUZICII MILITARE .


FILIALA SCMD SLOBOZIA , LE UREAZĂ COLEGILOR DIN ARMA MUZICII MILITRE , UN SINCER ȘI CĂLDUROS LA MULȚI ANI .! 

Google TranslateTranslate

1 iulie – Ziua muzicilor militare în România. Prima fanfară militară a fost înfiinţată la Iaşi, la 1 iulie 1831, în cadrul „Strajei Pământeşti”.

În 1864, în cadrul administraţiei centrale a Ministerului de Război, a luat fiinţă o secţie specială ce avea în subordine toate fanfarele militare. Secţia a stat la baza constituirii ulterioare a Inspectoratului Muzicilor Militare.În 1867, în cadrul Ministerului de Război se instituie funcţia de „inspector general al muzicilor militare”, funcţie în care este numit căpitanul Eduard Hübsch.
În cei aproape 30 de ani cât Hübsch a fost inspector al muzicilor militare au fost elaborate regulamentele speciale destinate formaţiilor de fanfară şi s-a asigurat muzicilor militare un nou statut în cadrul oştirii.
    În perioada de după războiul de independenţă s-a hotărât ca la fiecare regiment de dorobanţi să se constituie câte o muzică militară sub denumirea de „fanfară”. Începând cu 26 mai 1895, la conducerea muzicilor militare, în funcţia de inspector, este numit Iosif Ivanovici, autorul celebrului vals „Valurile Dunării”. Ivanovici a înzestrat muzicile militare cu instrumente noi, a introdus un repertoriu valoros şi divers, sprijinind în acelaşi timp activitatea de pregătire a viitorilor instrumentişti militari.
       La 10 octombrie 1936 a fost înfiinţată „Şcoala elevilor muzicanţi militari”, instituţie menită să asigure pregătirea şi formarea personalului muzicilor militare. La 10 decembrie 1941, Inspectoratul Muzicilor Militare a fost restructurat, funcționând, în continuare, pe lângă Direcția Superioară a Infanteriei, sub denumirea Serviciul Muzicilor Militare. La 25 martie 1949, acesta s-a transformat în Secția Muzicilor Armatei, iar în 1965, în Inspectoratul General al Muzicilor Militare, ulterior — Inspectoratul General al Muzicilor Militare (1 mart. 1990). La 15 octombrie 2001 a devenit Serviciul Muzicilor Militare.
        În paralel cu perfecţionarea organizatorică şi în plan profesional a muzicilor militare, la 15 iunie 1954 a luat fiinţă Muzica Reprezentativă a Armatei, formaţie de referinţă în viaţa culturală a armatei şi a ţării. Condusă de doi ofiţeri-dirijori şi având în compunere 70 de subofiţeri-instrumentişti, formaţia poate interpreta creaţii ce acoperă genuri muzicale diverse, cum sunt: marşuri, suite, concerte, uverturi, simfonii, opere, jazz, muzică uşoară şi folclor muzical naţional.
       Serviciul Muzicilor Militare sărbătorește , în 1 iulie 2021, 190 de ani de existență, punând alături foști ofițeri și subofițeri ai armei, precum și actualii ei slujitori. După nouă ani, colonelul Valentin Neacșu, șeful Serviciului Muzicii Militare și inspectorul Armei Muzică Militară, a predat ștafeta noului comandant, colonelul Aurel Gheorghiță.

La mulţi ani tuturor celor ce activează sau au activat în muzica militară românească!…

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor