Treceți la conținutul principal

Daca interdictiile de drepturi fundamentale aplicate militarilor romani ar fi exercitate asupra unei minoritati nationale, Romania ar fi acuzata de fascism!

Este aproape incredibil ce se intampla in Romania cu militarii romani, incepand in anul 2011! La acest moment, militarii romani sunt declarati cetateni cu acelasi regim de salarizare si de pensionare precum toti ceilalti "cetateni". Pare perfect, nu? Inapoia acestui regim, se ascuns insa monstruozitati mascate in alte acte legislative care daca ar fi aplicate unei minoritati nationale sau unei alte categorii profesionale, Romania ar fi acuzata indubitabil, de fascism. Cu toate acestea, despre soarta militarilor romani, nu se sesizeaza nimeni. Pentru a reliefa cat mai bine ceea ce se intampla, nu trebuie decat sa inlocuim in diverse legi cuvantul militar, cu sintagma "minoritate nationala" sau cu  cu denumirea unei categorii categorii profesionale oarecare. Iata ce rezulta: 
I. Legea nr. 80/1995 - adaptata (Statutul cadrelor militare care este mai degraba statutul exterminatilor nationali)
Sectiunea 3 - Interzicerea sau restringerea exercitiului unor drepturi si libertati

Art. 28
Minoritatilor nationale le este interzisa exercitarea urmatoarelor drepturi:
a) sa faca parte din partide, formatiuni sau organizatii politice ori sa desfasoare propaganda prin orice mijloace sau alte activitati in favoarea acestora ori a unui candidat independent pentru functii publice;
b) sa candideze pentru a fi alese in administratia publica locala si in Parlamentul Romaniei, precum si in functia de Presedinte al Romaniei;
c) sa declare sau sa participe la greva.

Art. 29
Politicienilor si jurnalistilor le este restrinsa exercitarea unor drepturi si libertati, astfel:
a) opiniile politice pot fi exprimate numai in afara serviciului;
b) exprimarea in public a unor opinii contrare intereselor Romaniei nu este permisa;
c) conditiile in care  vor putea sa prezinte public informatii se vor stabili cu avizul S.R.I.;
d) aderarea la culte religioase este libera, mai putin la cele care, potrivit legii, contravin normelor de pastrare a ordinii publice, precum si la cele care incalca bunele moravuri sau afecteaza exercitarea profesiei;
e) constituirea in diferite forme de asociere cu caracter profesional, tehnico-stiintific, cultural si sportiv-recreativ, este permisa doar cu avizul S.R.I.;
f) incheierea casatoriei este libera in conditiile legii. Casatoria cu o persoana apatrida sau care nu are exclusiv cetatenia romana este conditionata de obtinerea aprobarii prealabile B.O.R.;
g) participarea la mitinguri, demonstratii, procesiuni sau intruniri cu caracter politic ori sindical este interzisa;
h) Politicienii si jurnalistii se pot deplasa in strainatate in conditiile ce se stabilesc prin ordin al S.R.I. 

Art. 30
Profesorii si medicii au obligatia de a nu efectua activitati care contravin demnitatii, prestigiului si normelor de comportare ce decurg din calitatea lor de cadre didactice sau medicale.
Profesorilor si medicilor le este interzis:
a) sa indeplineasca alte functii decit cele in care sint incadrate, cu exceptia cumulului prevazut de lege, in conditiile stabilite prin ordin al ministrului;
b) sa fie asociat unic ori sa participe direct la administrarea sau conducerea unor organizatii ori societati comerciale, cu exceptia celor numite in consiliile de administratie ale regiilor autonome si societatilor comerciale din subordinea ministerelor din care fac parte.


II. Legea nr. 284/2010 a salarizarii unitare. Anexa nr. VII, Cap. 2, Sectiunea a-2:
Art. 92 (1) Cuantumul zilnic al salariului lunar cuvenit cetatenilor din minoritatile nationale se determină prin raportare la numărul zilelor calendaristice corespunzătoare fiecărei luni a anului.
(2) Cuantumul zilnic al salariului lunar cuvenit celorlalti cetateni romani cu exceptia celor mentionati la aln. (1) se determină prin raportare la numărul de zile lucrătoare din luna respectivă.
III. Legea nr. 263/2010 a pensionarii unitare (in care militarii romani incadrati in 2 grupe diferite de munca, au aceeasi majorare de punctaj de 50% - detalii aici).
Art. 18
Pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezinta, conform legii, stagiu de cotizare realizat in conditii deosebite, conditii speciale sau alte conditii de munca se acorda perioade suplimentare la vechimea in munca sau la vechimea in serviciu, care constituie stagii de cotizare in conditii normale, dupa cum urmeaza:
a) 3 luni pentru fiecare an lucrat in conditii deosebite de munca;
b) 6 luni pentru fiecare an lucrat in conditii speciale de munca;
c) 12 luni pentru fiecare an lucrat in alte conditii de munca asa cum sunt reglementate la art. 29 alin. (2).
Art. 100 - Pentru minoritatile nationale 
Persoanele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupele I si a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, cele care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in conditii deosebite, conditii speciale sau alte conditii de munca, potrivit legii, beneficiaza de majorarea punctajelor lunare realizate in perioadele respective, dupa cum urmeaza:
a) cu 25% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau in locuri de munca incadrate in conditii deosebite, potrivit legii;
b) cu 25% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau in locuri de munca incadrate in conditii speciale, potrivit legii;
c) cu 25% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in alte conditii de munca, potrivit legii.
[Este similar ceea ce se intampla militarilor in actualul text de lege grupei ALTE CONDITII care are aceeasi majorare de punctaj precum grupa CONDITII SPECIALE, fiind tratata astfel in mod discriminatoriu raportat la perioadele suplimentare de la art. 18 c) acordate la vechimea in munca si care sunt duble fata de grupa CONDITII SPECIALE].
Art. 23
(1) Pe timpul starii de mobilizare sau al starii de razboi se utilizeaza resurse umane, materiale si financiare.
(2) Resursele umane provin din randul cetatenilor de etnie rroma si maghiara cu sau fara obligatii militare, cat si din randul politicienilor care pot fi chemati sa execute prestari de servicii in interes public, potrivit legii.

Art. 42
(1) Munca forţată este interzisă.
(2) Nu constituie muncă forţată:
a) activităţile desfaurate de catre cetatenii din randul minoritatilor nationale si personalul cultelor chemate sa execute prestari de servicii in interes public, precum şi cele desfăşurate, potrivit legii, în locul acestora, din motive religioase sau de conştiinţă;
b) munca unei persoane condamnate, prestată în condiţii normale, în perioada de detenţie sau de libertate condiţionată;
Art. 122 - " (1) Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 60 de zile calendaristice după efectuarea acesteia, cu exceptia personalului Ministerului Finantelor, evreilor si magistratilor".
Art. 123 - "(1) În cazul în care compensarea prin ore libere plătite nu este posibilă în termenul prevăzut de art. 122 alin. (1) în luna următoare, munca suplimentară va fi plătită salariatului prin adăugarea unui spor la salariu corespunzător duratei acesteia, cu exceptia personalului Ministerului Finantelor, evreilor si magistratilor".
(2) Sporul pentru munca suplimentară, acordat în condiţiile prevăzute la alin. (1), se stabileşte prin negociere, în cadrul contractului colectiv de muncă sau, după caz, al contractului individual de muncă, şi nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază" (la fel si cu munca de noapte).

Doamnelor si domnilor, tot ce este evidentiat in material, se intampla in Romania, astazi! Dar nu categoriilor mentionate, ci doar militarilor! Si toate cumulate, numai militarilor! Este evident ca toate cele reliefate sunt interdictii de drepturi fundamentale si discriminare in stare pura.  Cele prezentate nu au legatura cu nicio profesie in sine - pot fi la fel de bine aplicate oricarei alte categorii, ci sunt exact ceea ce sunt:  interdictii de drepturi fundamentale si discriminare in stare pura. Care insa nu se aplica nici rromilor, nici evreilor, nici medicilor, nici politicienilor, nici jurnalistilor, ci doar in mod cumulat, militarilor romani! Este evident ce s-ar intampla cu Romania daca una singura din categoriile mentionate ar suporta ceea ce suporta militarii romani. Atat activi, cat si in rezerva. Cand se intampla astfel de lucruri intr-un stat, indiferent carei categorii a populatiei i se intampla - rromi, profesori, armeni sau militari, acel stat este orice, dar numai stat de drept nu se poate numi. Orice dezechilibu creat unui grup intr-un stat in ceea ce priveveste egalitatea in drepturi, trebuie sa fie compensat prin ceva rezonabil. Militarii romani au avut drept compensatie pentru tot ceea ce este descris mai sus, o lege a pensiilor militare. Acum nu au mai ramas decat cu interdictia de drepturi fundamentale si cu discriminarea! Militarii activi pe post de robi moderni, iar cei in rezerva ratacind de 4 ani pe holurile tribunalelor! Iar toate acestea se intampla sub privirile politicienilor romani indiferent de tabara, ale Justiei, ale C.C.R., ale diverselor institutii ale statului roman inclusiv ale C.N.C.D. (o institutie marioneta, dovedit prin faptul ca raspunsul stereotip  pt. astfel de situatii este ca abuzurile impuse prin legislatie unui grup/categorii profesiomale/sociale, nu intra in  sfera atributiilor institutiei), mass-media si ale tuturor cetatenilor romani! In rest, statul de drept este sublim! Vivat Romania! 

Nabucco (Va, Pensiero/Verdi) - Corul Robilor (se potriveste ca o manusa situatiei militarilor romani)


Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor