Treceți la conținutul principal

Felicitari militarilor activi care denunta starea de discriminare a militarilor romani in noua lege a personalului militar!

Dupa cate am afirmat in materialul de aici, o noua lege a pensiilor militare va aparea doar in pachet legislativ complet, alaturi de cel putin alte 2 legi: noul al statut al personalului militar si statutul rezervistului. Primul pas si care este cel mai important element al pachetului, a fost deja infaptuit. Dupa cum se cunoaste, pe site-ul M.Ap.N. (mai exact al Directiei pentru Relatia cu Parlamentul si Asistenta Juridica) se afla expus proiectul noului statut al personalului militar. Proiectul si expunerea de motive pot fi descarcate de aici.

De ce este atat de important statutul personalului militar si ce legatura are acesta cu viitoare lege a pensilor militare? Statutul personalului militar este extrem de important, intrucat doar un astfel de statut poate lumina mintile pauker-iste intunecate ale celor care au desfiintat pensiile militare, precum si ale celor care inca se mai opun acestui drept. Si nu numai atat: statutul ii acuza pentru discriminare in stare pura!

Referitor la statutul personalului militar, este cazul sa ii felicitam pe militarii activi! De ce? Intrucat lovesc inteligent si letal in cei care indraznesc sa mai arunce cu noroi in militarii romani! Opozantii pensiilor militare au considerat intotdeauna ca acestea sunt un privilegiu pentru militari, insa nu au refuzat intotdeauna sa observe cum respectivul privilegiu era in realitate o compensatie pentru o serie de interdictii de drepturi si de libertati constitutionale din statutul cadrelor militare. 

Dar ce are inedit noul statut al personalului militar? Are elemente esentiale. In primul rand ca se observa educatia si mentalitatea militarilor generatiilor NATO. Astfel ca noua lege nu mai este doar o lege a cadrelor militare, ci o LEGE PRIVIND STATUTUL CADRELOR MILITARE, GRADAŢILOR ŞI SOLDAŢILOR. Asadar, pentru prima data in Romania, soldatii si gradatii profesionisti sunt considerati militari cu drepturi si obligatii egale precum cele ale cadrelor militare dupa cum era firesc, diferind dupa cum era tot firesc, doar rangul (gradul). Asa este in NATO si asa trebuie sa fie intr-o armata profesionista! 

Mai observam ceva! Militarii activi isi negociaza privarea de drepturi si libertati constitutionale! Pe bani sau printr-un alt tip de compensare, ceea ce este foarte normal! Exemple:

Art. 13. – Interzicerea şi restrângerea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi constituţionale şi obligativitatea îndeplinirii misiunilor încredinţate până la sacrificiul vieţii se compensează financiar prin acordarea unei bonificaţii lunare de fidelitate pentru fiecare an de activitate în instituţii militare, de la numirea în prima funcţie, de 1 % din solda funcţiei de bază, care se acordă în condiţiile stabilite prin ordin al conducătorului instituţiei militare.

Art. 15. – (1) Personalul militar în activitate beneficiază şi de următoarele drepturi: 
m) recuperarea timpului lucrat peste durata normală de lucru, în condiţiile stabilite prin ordin al conducătorului instituţiei militare, sau plata muncii prestate peste durata normală a timpului de lucru, în condiţiile legii; 
4) Pentru restrângerea dreptului la liberă exprimare publică şi pentru păstrarea cu stricteţe a confidenţialităţii în legătură cu exercitarea profesiei militare, personalul militar în activitate beneficiază de o compensaţie financiară lunară în cuantum de 15% din solda funcţiei de bază.

Din start se observa niste revendicari simple ale militarilor activi. Interzicerea şi restrângerea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi constituţionale sau restrângerea dreptului la liberă exprimare publică reprezinta discriminare in stare pura fata de ceilalti cetateni, daca nu sunt compensate cu ceva. De asemenea, se observa solicitarea de a li se aplica Codul Muncii. Astfel, militarii activi pun in contrast si aduc in echilibru in noul statut al personalului militar, restrictiile de drepturi si libertati constitionale vs. compensarile pentru acestea. Nu se observa inca legatura cu pensiile militare, dar rezervstii isteti o pot deduce din contest! Calcule financiare elementare conduc facil la concluzia ca este mai economic ca statul sa ofere pensii militare personalului militar, decat sa ii plateasca si pe militari la tarif orar pentru munca suplimentara. Sau sa le mareasca soldele cu 15% pentru interzicerea dreptului la libera exprimare. Prin urmare, militarii activi aplica in negocieri si o tactica a invaluirii: solicita tot, nu cu jumatati de masura. Si acest tot tine de normalitate, nu este nimic exagerat. Cum pensiile militare costa mai putin decat normalitatea tuturor celorlalte cerinte ale militarilor activi, este previzibil ca acestea reprezinta si miza adevarata a negocierilor.

In acest mod se adevereste astfel ceea ce membrii si simpatizantii "R-26500" am afirmat, sustinut si solicitat dintotdeauna! De exemplu aici sau aici. Reprezentantii organizatiilor de rezervisti au gresit in strategiile abordate in negocieri. Opozanti isterizati ai pensiilor militare trebuiau luati prin invaluire de la bun inceput. Adica - daca tot ne-au desfiintat pensiile militare pe care le-au considerat privilegii, noi ar fi trebuit sa cerem imediat in strada sau prin orice alta forma, ceea ce revendica acum in statut - militarii activi: ori discriminare compensata, ori fara discriminare la modul complet. Si acum, tot invaluirea este cea mai buna metoda de reusita. Insa parte dintre noi s-au dezis complet de militarii activi, considerand ca facem parte din 2 lumi diferite. Ceea ce este contrazis de militarii activi prin noul statut al personalului militar:

Art. 2. - (1) În înţelesul prezentei legi, prin personal militar se înţelege cetăţenii români care au dobândit calitatea de ofiţer, maistru militar, subofiţer, gradat sau soldat, în urma acordării unui grad militar, în condiţiile legii şi se află în activitate, în rezervă sau în retragere.

(3) Personalul militar în rezervă este cel care întruneşte condiţiile pentru a îndeplini serviciul militar în rezervă, potrivit legii şi este constituit din:
a) rezervişti, respectiv personal care a îndeplinit serviciul militar, a încetat raporturile de serviciu cu instituţia militară şi poate fi utilizat pentru instruire, îndeplinirea unor misiuni sau completarea structurilor instituţiilor militare;

Se observa deja premisele pentru justificarea legii pensiilor militare prin accentuarea faptului ca nu toti pensionarii au obligatii militare, ci doar cei proveniti din armata. Suficient pentru a justifica Art. 86. – (1) Personalul militar trecut în rezervă sau direct în retragere beneficiază de pensie militară de stat, potrivit legii. Cu alte cuvinte, militarii activi actioneaza tot inteligent, reliefand faptul ca nu toti pensionarii au dreptul sa stea cu dansa in sus dupa iesirea la pensie. Iar aceasta discriminare trebuie compensata din nou prin ceva, adica printr-o lege a pensiilor militare. Atentie! Militarii activi nu au cazut in capcana intinsa de M. Campeanu cu denumirea "pensii ocupationale", despre care cunoastem ca reprezinta un pilon de pensii gestionat privat. Nu, acestia solicita "pensii militare de stat".  Iar USL a promis "pensii ocupationale" si  nu "pensii militare de stat". 

Acum poate integem toti mai bine ce inseamna pachet legislativ. Din pachetul legislativ mai lipseste o veriga - statutul rezervistului. Acesta va intari si mai mult argumentatia privind noua lege a pensiilor militare. Ministrul Dusa a avut dreptate cand a afirmat ca nu trebuie emisa o noua lege a pensiilor militare in afara unui pachet legislativ. Nu a vorbit insa cu vocea dumnealui de politician, ci cu cea a militarilor activi. Din punct de vedere politic, lucrurile nu sunt deloc rotunde. Cunoastem foarte bine ca Romania are un acord cu FMI. Guvernul Boc a contractat un imprumut in conditiile unui angajament de a mentine neschimbata legislatia de salarizare si de pensionare. Premierul Ponta a preluat angajamentul si l-a mai si prelungit. Niciun un angajament insa nu este imperativ, iar orice poate fi renegociat. Din cate se observa insa, Ponta nu are chef sa isi sifoneze scaunul cu noi negocieri pentru niste militari discriminati si oprimati in propria lor tara. A preferat sa ii pacaleasca pe rezervistii cu pensiile diminuate ca le reintregeste pensiile de la 1 octpmbrie prin Legea nr. 241-2013, insa de la 1 ianuarie 2014 le ia reintregirile inapoi prin inghetarea si neindexarea pensiilor, adica balanta financiara in fata FMI este aceeasi. Cu toate acestea F.M.I. nu impune discriminari pentru cetatenii unui stat, ci doar guvernele comode care doresc sa isi pastreze privilegiile.

In aceste conditii, consideram ca politicienii romani trebuie dezmeticiti urgent. Militarii activi vor sa iasa din discriminare pe care o reliefeaza in clar in noul statut al personalului militar, iar noi idem. Din pacate, propriul statut al militarilor activi nu le permite sa actioneze si la modul concret. Insa noi putem sa ii ajutam. Cum? Trebuie sa cerem politicienilor ca niciun militarii activ sau in rezerva sa nu mai poate fi obligat sa poarte steaua galbena. Intrucat asta se intampla la acest moment in societatea romana. Militarii activi - acum, iar noi post-cariera. Totul sub privirile lui Basescu, Oprea, Ponta si Antonescu! Si in mod evident si cu complicitatea conducerilor unor organizatii de rezervisti care au ca ordin si scop sa isi tina rezervistii in lesa si cat mai departe de militarii activi!
 
Documentul a fost preluat de pe site  - ul R - 26500
Publicat de secretariatul SCMD al Filialei  Slobozia

Postări populare de pe acest blog

sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a...
  joi, 9 septembrie 2021   03 -04 septembrie 2021 -  Oarda ( Jud.Alba ) Concluzii si Masuri rezultate in urma Deciziilor Comitetului Director al SCMD    Vicepresedinte CD Coordonator Filiale SCMD MUNTENIA COMUNICAT Camarazi din Filialele SCMD  MUNTENIA,                                                                                                                           Intrunit statutar la Oarda (jud. Alba), CD al SCMD a analizat consecintele masurilor antiromanesti, luate exclusiv in interes strain, de guvernele succescive ale  imposturii si tradarii nationale, cu ...
  DOCUMENT! Raportul care aruncă în aer Ministerul Apărării! Se mai miră cineva de ce l-au decorat atâta americanii pe generalul Ciucă? Publicăm astăzi o primă parte din raportul contrainformativ absolut incendiar care arată specialiștilor și românilor de rând deopotrivă ce se ascunde de fapt în spatele operațiunii de înzestrare a Armatei Române! Proces mai mult decât binevenit, dacă nu am înlocui ruginiturile noastre cu ale altora! Dar pe bani mulți, mai mulți decât s-a pomenit în orice caz instrumentat până acum de către Direcția Națională Anticorupție până și în vremurile sale de glorie. Piranha 5 stau degeaba, că nu au muniție de 30mm ca să efectueze trageri! Numai că de această dată ditamai procurorii anticorupție, ofițeri de informații și demnitari români, indiferent de culoarea lor politică sau structura din care fac parte nu mai au niciun pic ”de sânge în instalație” pentru a raporta măcar mai departe detaliile absolut halucinante din documentul contrainformativ intrat, log...