Treceți la conținutul principal

miercuri, 2 iulie 2014

Propunerea Departamentului Juridic al SCMD cu privire la data de desfasurare a Consiliului National al Reprezentantilor (CNR) 2014, adresata presedintelui SCMD



             In sedinta Departamentului Juridic din 26.06.1014, in urma analizei situatiei ce se preconizeza a se creea in sindicat cu privire la data de desfasurare a viitorului CNR - care va avea pe ordinea de zi si alegerea unui nou Comitet Director – si consecintele care pot aparea in legatura cu acest eveniment, va prezentam urmatoarele:
1.      In interpretarea strict juridica a termenului de 4, respectiv 5ani, prevazut in Actul constitutiv al SCMD (art. 7.2/cap.VII – Organele de conducere), respectiv in Statutul SCMD (art. nr. 16/cap.V – Organele de conducere ale sindicatului), cu privire la durata mandatului Comitetului Director, trebuie subliniat faptul ca data certa care poate fi retinuta in calculul termenului mentionat  este data la care SCMD a dobandit pesonalitate juridica. In lumina prevederilor legale in vigoare,  art. 17 si 18 din Legea nr. 62/2011, privind dialogul social, cat si a celor din Legea nr. 54/2011 (abrogata), aceasta este data inscrierii SCMD in Registrul special al sindicatelor, fapt  petrecut in termen de maxim 7 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti prin care s-a acordat personalitate juridica sindicatului, respectiv 02.09.2009. Cu alte cuvinte, putem lua in calcul data de 09.09.2009.
2.      In mod normal, data desfasurarii viitorului CNR ar trebui sa fie in interiorul mandatului precedent. In situatia in care, din motive intemeiate, desfasurarea urmatorului CNR nu poate fi asigurata pana la data respectiva, solutia de ordin juridic este o prorogare a desfasurarii acestuia printr-o decizie  motivata a Comitetului Director, luata pana la 09.08.2014.
3.      Decizia va trebui sa cuprinda, in afara prorogarii datei de desfasurarea a CNR, mentiunea expresa ca atributiile CD, pe perioada dintre 09.09.2014 si data desfasurarii efective a CNR, se limiteaza la functionarea operativa a sindicatului.
4.      Numai daca o astfel de decizie nu se va lua, exista riscul ca deciziile si actele elaborate in sindicat in perioada mentionata sa fie contestate de catre cei care au interes, cu consecinte negative asupra intregii activitati sindicale. In acest risc se incadreaza inclusiv actele elaborate de Departamentul Juridic al SCMD, semnate de presedinte  si depuse la instantele de judecata.
        Fata de situatia prezentata mai sus, va rog sa fiti de acord cu includerea pe ordinea de zi a viitoarei sedinte a CD, care sa se desfasoare pana la 09.08.2014, a unui punct referitor la decizia de prorogare a datei de desfasurare a CNR 2014.
  

Seful Departamentului Juridic
Col (r) Monica I. CALOIAN

Postări populare de pe acest blog

sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a...
  DOCUMENT! Raportul care aruncă în aer Ministerul Apărării! Se mai miră cineva de ce l-au decorat atâta americanii pe generalul Ciucă? Publicăm astăzi o primă parte din raportul contrainformativ absolut incendiar care arată specialiștilor și românilor de rând deopotrivă ce se ascunde de fapt în spatele operațiunii de înzestrare a Armatei Române! Proces mai mult decât binevenit, dacă nu am înlocui ruginiturile noastre cu ale altora! Dar pe bani mulți, mai mulți decât s-a pomenit în orice caz instrumentat până acum de către Direcția Națională Anticorupție până și în vremurile sale de glorie. Piranha 5 stau degeaba, că nu au muniție de 30mm ca să efectueze trageri! Numai că de această dată ditamai procurorii anticorupție, ofițeri de informații și demnitari români, indiferent de culoarea lor politică sau structura din care fac parte nu mai au niciun pic ”de sânge în instalație” pentru a raporta măcar mai departe detaliile absolut halucinante din documentul contrainformativ intrat, log...

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: ...