Treceți la conținutul principal

vineri, 30 decembrie 2016

La mulți ani, cu multiple bucurii și impliniri!

Tuturor militarilor români și familiilor acestora! Și in mod deosebit tuturor interlocutorilor care s-au apropiat de zona "R-26500 Elita"! Este clar că după 5 ani de înfrîngeri, 2016 a avut un oarecare succes pentru militari. Succesul ar fi fost deplin, numai că adversarul ne-a învăluit cu Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015. Pe un fond ceva mai complex: dezbinarea sau izolarea noastră, traditionalele trădări ale conducerilor politice ale ministerelor (similare) sau ale sindicatelor,  ignoranța sau chiar comoditatea multora dintre noi. 

Cu toate acestea, am descoperit și vunerabilitățile sistemului care acționeaza contra intereselor militarilor. De fapt, nu are decât o singură vulnerabilitate: teama de adevăr, bine distorsionat de sistem, pe fondul unei lipsei totale de transparenta. Numai ca din fericire, procedura nu mai dă rezultate pentru sistem, intrucat epoca internetului a generat un antidot care se extinde cu multă repeziciune. Cu extrem de multa repeziciune!  Este vorba despre retelele de socializare care includ mii si mii de militari, multi in rezerva/retragere, dar si foarte multi in activitate. Care comunica, se mai informeaza, mai afla ce si cum și chiar se organizează. Iar în multile cazuri, dau peste bot in mod direct, "politicii de partid si de stat" indreptate contra armatei.

Ne bucuram ca am rezolvat cel putin un caz (au mai fost si altele, dar de ordin secundar), care a dovedit în același timp și că sistemul nu doarme, ci ne fișează cu deosebită dăruire și abnegație. Tradus prin faptul că se teme nu neapărat de noi, ci de adevăr. Și ar mai fi un aspect! De când cu amenințările rusești, este mult prea evident că sistemul se ferește ca dracu' de tămâie să prezinte atât estului, cât și vestului, faptul că militarii români ar fi masiv nemulțumiți de binefacerile politicii de partid și de stat îndreptate contra armatei. Element care ne este favorabil nouă, întrucât oricât s-ar încerca ascunderea situației reale sub preș, acesta este plin de prea multe găuri!
Mulțumim acelor persoane care ne-au furnizat informații care ne-au ajutat să depistăm realitatea diverselor stări de lucruri. Vom continua și în 2017, cu mențiunea că ne vom axa pe acțiuni punctuale despre care am sesizat deja că provoacă frisoane sistemului. Dar toate la timpul lor!

Vă dorim încă o dată, un călduros "La mulți ani"! 





joi, 29 decembrie 2016

Spre disperarea aparatului securistoid de partid si de stat, Î.C.C.J. a decis: "Militarii în activitate nu sunt negri, fapt pt. care se pot exprima liber în public, la fel ca toți ceilalți cetățeni!"


Legat de drepturile militarilor români, am încercat să atragem atenția în repetate rânduri că vom rămâne mereu fazanii societății, cât timp nu facem uz de cea mai redutabilă armă a unui cetățean și care nu este alta decât respectarea drepturilor fundamentale și constituționale și pentru militarii români. Fără nicio discriminare față de niciun alt cetățean, fie el profesor sau zidar, rrom sau sasalb sau negru. Legat de acest element vital, în ultimii ani am asistat din păcate la un fel de ceață în mințile multor militari, mai ales din generațiile trecutului, care nu au reușesc nici după 27 ani de așa numită democrație, să realizeze diferența între atribuțiile punctuale ale serviciului militar și încălcarea drepturilor drepturilor fundamentale și constituționale. Respectarea sau nerespectarea unui drept fundamental sau constituțional, nefiind atribuție profesională a niciunei bresle profesionale. Fapt pt. care în apărarea drepturilor militarilor, am observat și continuăm să observăm cum diverși lideri ai militarilor sau diverse organizații, bat câmpii în fața diverșilor opozanți ai militarilor. În loc să pună în gât respectivilor opozanți, arma noastră nr. 1 și care este nerespectarea în România și pt. militari a drepturilor fundamentale și constituționale. Această este singura arma în fața căreia nimeni nu are curajul să i se opună. Nici măcar în România! 

Pe acest fond, legat de problematica pensiilor militarilor, am asistat si asistam in continuare la o neputință generală în fața clasei politice  și chiar în fața acelei părți incisive a societății care tot ne tachinează că am fi privilegiați pt. faptul că am beneficia de pensii militare de stat. Fapt pt. care ba ni le desființează periodic (cum s-a întâmplat între anii 2011-2016), ba ni le diminuează (cum se întâmplă acum prin efectele Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015). Iar noi, în loc să contracarăm cu arma noastră nr. 1 și despre care am stabilit că este cerința fermă de respectare a drepturilor fundamentale și constituționale și pt. militarii români, ne ținem de cioace, acționând pe direcții secundare care nu conduc la nimic:  ne milogim de partide, cerșim, sperăm.

Vă readucem că într-un stat care se pretinde democratic, nicio lege internă și niciun act administrativ intern nu pot limita/interzice/restrânge/restricționă drepturile fundamentale și constituționale pt. nicio breaslă profesională, pt. niciun grup etnic și pt. nicio categorie socială. Nici pentru rromi, nici pentru profesori, nici pentru militari! Este adevărat că în cazuri extreme legate de securitatea și apărarea națională, Constituția (a se vedea Art. 53) permite restrângerea unordrepturi fundamentale și constituționale. Atenție, în niciun caz interzicerea, ci doar restrângereaAtenție și mai mare! Aceste restrângeri nu se aplică unui anumit grup profesional, etnic sau social, ci tuturor cetățenilor, în mod nediscriminatoriu. În consecință, cf. Constituției este ilegal a restrânge exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi doar militarilor sau doar albilor sau doar negrilor. În sfârșit, tot cf. Constituției, restrângerea unor drepturilor fundamentale și constituționale nu poate fi infinită, ci are o durată limitată în timp, respectiv pt. perioada derulării situațiilor prevazute de Art. 53.

Cu toate acestea, Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare cuprinde o secțiune întreagă (a se vede Secțiunea a 3-a) de limitări/interziceri/restrângeri/restricționări ale drepturilor fundamentale și constituționale, pentru militari! Doar pentru militari și cu durată nedeterminată punctual, respectiv pe viață. Sectiunea este aplicabila inclusiv soldatilor si gradatilor profesionisti, iar aceasta încalcă la modul grosolan, atât drepturile fundamentale ale omului, cât și Constituția României. Doamnelor și domnilor, din zona militară! Aceasta secțiune este de fapt arma nr. 1 a noastră, pe care dacă o utilizăm, se va lăsa o tăcere mormântală printre toți opozanții militarilor, inclusiv peste Curtea Constituțională a României! Întrucât nimeni nu va îndrăzni într-un stat pretins democratic, nu doar sa afirme, ci să și recunoască faptul că în România anului 2017, există un grup de cetățeni, cărora le sunt călcate în picioare drepturile fundamentale și constituționale! Cu toate acestea, acest grup există și este cel al militarilor români! Motivul fiind mai mult decât suficient pt. constatarea și declararea ilegimității oricărui organism și autorități din România (președinție, guvern, parlament, C.C.R., justitie etc.)  care își desfășoară activitatea pe fondul în care asistă imperturbabil la  încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale și constituționale ale unui grup de cetățeni români, acest grup fiind format întâmplător sau nu, din militari!

***

Legat de libertatea de exprimare a militarilor în activitate. Acest fapt a fost consfințit într-un final, si de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, în cazul procesului celebrului Lt. Alexandru Gheorghe. Vă readucem aminte că în anul 2012 când națiunea protesta intens contra regimului sectant portocaliu,  Lt. Alexandru Gheorghe a apărut în uniformă militară alături de protestatarii din P-ța Universității. Ocazie cu care a indraznit să își exprime liber opiniile sale asupra evenimentelor de atunci. În urma întâmplării, acesta a fost dat afară din armată, prin decizia arbitrară a unui organism intern numit Consiliu de Judecată. Acest consiliul este un organism administrativ de sancționare a militarilor si care funcționează în baza unor norme interne ale armatei, multe dintre acestea încălcând atât  drepturile fundamentale ale omului, cât și Constituția României. Pe de altă parte, este evident că numitul Consiliu de Judecată nu a îndeplinit decât niște ordine politice ale momentului. 

Ulterior, Lt. Alexandru Gheorghe a acționat în instanță Ministerul Apărării Naționale. Puterea judecătorească a decis că M.Ap.N. l-a dat afară pe locotenent în baza unor găselnițe derivate de niște norme administrative interne ilegale, obligând ministerul să îl reîncadreze pe locotenent. Ceea ce s-a și întâmplat - a se vedea aici

Din motivația Î.C.C.J., rezultă cu claritate faptul că militarii în activitate pot exprima liber orice punct de vedere civic, în public, în mass media etc. La fel ca orice alt cetățean. Fireste, cat timp opiniile exprimate nu lezeaza securitatea nationala, integritatea teritoriala sau divulgarea de informatii. Militarii fiind protejați în acest sens și de prevederile Art. 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului. În realitate, dreptul la liberă exprimare este acordat militarilor ca oricărui alt cetățean, inclusiv prin Art. 30 din Constituția RomânieiQ.E.D.!

Rezoluția Î.C.C.J. constituie un sprijin imens acordat de justitie, militarilor în activitate, în apărarea drepturilor lor fundamentale și constituționale! Sprijin care se resfrânge cu siguranță și asupra personalului în rezervă/retragere! Acest sprijin trebuie valorificat la maxim, intrucat decizia I.C.C.J. acorda cel mai important drept si militarilor, drept care este cuvântul!

În consecință, oricare militar în activitate are dreptul legitim de a reacționa în mass media și oriunde în public, contra celor care atacă sistematic armata! Fără a i se putea pune pumnul în gât de către conducerile politice ale ministerelor! Este un pas extrem de important pentru armata. De exemplu, un militar agasat de vreun opozant al pensiilor militare, are dreptul sa contracareze intrebandu-l pe acel opozant in fata natiunii, de ce este privilegiat si nu are atributii de serviciu si dupa pensionare, asa cum au militarii romani pensionati?

La fel cum orice militar in activitate poate sa il declare ilegitim in orice interviu, pe orice ministru, presedinte, parlamentar etc. mai colțos, cat timp respectivii provin in urma unor alegeri nedemocrate! Alegeri nedemocrate fiind toate acele alegeri, in care poporului ii este suprimat prin forta - respectiv prin lege interna, dreptul fundamental si constitutional de a alege in functii de demnitate publica si militari in activitate! Ultimilor fiindu-le interzis sa candideze si sa fie alesi, prin infama Sectiune a 3-a din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, care incalcă flagrant nu doar drepturile fundametale si Constitutia României, ci si dreptul elementar al poporului roman de a-si alege reprezentantii, fara limitari si restrictionari! Poate nu ar fi nicio problema daca interzicerea acestui drept fundamental si constitutional, ar fi compensat militarilor prin ceva rezonabil. Dar NU este compensat cu nimic. Cum tot cu cu nimic NU este compensata interdictia altui drept fundamental si impusa tot numai militarilor, respectiv de a se organiza in sindicate. Prin urmare, clasa politica a taiat drepturi fundamentale militarilor, fara a li se oferi nimic in schimb.  Ba mai mult, dincolo de incalcarea drepturilor fundamentale si profesionale, pe fondul creat  militarii au devenit singura breasla profesionala care nu mai are are niciun instrument de aparare a propriilor lor drepturi profesionale, salariale etc. Chiar nu mai exista o alta breasla in aceasta situatie, categoriile din zona asimilata armatei cum ar fi politia sau angajatii din pentineciare, avand macar drept de organizare sindicala! Militarii? Nimic - niciun drept!

La fel cum orice militar in activitate  poate sa acuze de discriminare si perversiune legislativa un intreg parlament sau guvern, pe ministrul muncii, pe presedinte, pe propriul ministru, pe Avocatul Poporului sau chiar C.C.R., de prevederile bizare ale  Art. 92 (1) din Legea nr. 284/2010 a salarizarii unitare care cuprinde o măgărie de proportii la adresa militarilor. In sensul ca desi acestia sunt introdusi la modul formal in aceeasi grila de salarizare cu politistii si functionarii din Administratia Penitenciare, militarii au remuneratiile calculate la zile calendaristice, iar politistii si angajatii din Administratia Penitenciare, au remuneratiile calculate la zile lucratoare la fel precum toti ceilalti angajati din Romania. Egali, dar platiti unii cu ora si altii cu ziua? Decalaj care se regaseste automat, nu doar la lefuri, ci si la pensii. Prosteala legislativa la adresa militarilor, fiind mai mult decat evidenta!


Nota! Legat de decizia I.C.C.J., observam si o eroare a instantei, care tine de superficialitatea judecatorilor privind cunoasterea reglementarilor militare. Astfel, instanta indusa probabil in eroare de juristii stalinisti ai armatei - in agresiunea lor de a-l infunda cu price pret pe locotenent, a retinut ca in baza Art. 89 aln. 1 din R.G.-1, militarilor in activitate le este interzis portul uniformei militare in afara serviciului. Ceea ce este complet fals, lucru cunoscut de oricare militar. Tot legat de decizia I.C.C.J., ne-am interesat si am aflat ca pana la acest moment, niciun membru al armatei implicat in mascarada din 2012 indreptata contra Lt. Alexandru Gheorghe si dovedita  de justitie ca fiind ilegala, nu a suportat nicio consecinta!


Au fost alegeri! "Mitomanii de stânga" i-au învins pe "ciorditorii de dreapta"! Militarii pot fredona linistiti "Vin ai noștri, pleacă ai noștri!"

Iar niște români mai altfel, dorind o clasă politică nouă, nu i-au votat nici pe unii, nici pe alții. Fapt pt. care au reușit să trimită în Parlament o formațiune politică ai cărei membri sunt dovediți public ca fiind sponsorizați la greu de George Soros, fondator al unor "republici paralele" în interiorul unor state. De fapt doar în România a reușit, alte nații precum cea americană trezindu-se la timp. Așa că românii mai altfel, în dorința lor nestăvilită de schimbare a clasei politice, au reușit să expedieze în Parlament și pe soldații lui Soros care se alătură astfel tradiționalilor noștri mitomani de stânga și manglitori de dreaptaDe stânga sau de dreapta susțin ei că ar fi, realitățile din ultimii ani dovedind însă că în România nu există niciun fel de politici de dreapta sau de stângaPolitici de stânga înseamnă pe scurt, totul către stat, totul de la statPolitici de dreapta înseamnă tot pe scurt, nimic către stat, nimic de la stat. Ori ai noștri, au amestecat stânga cu dreapta rezultând o doctrină unică și care sună cam așafraierii dau la stat, iar deștepții sug numai de la stat!
Despre ce să mai discutăm? Despre patriotismul și naționalismul românilor? Din nou este egal cu zero. Dovedit prin faptul că românii au  dat iar cu flit formațiunilor politice care visează Românii Mari, reînvierea diverselor sentimente patriotice, păstrarea tradițiilor și identității naționale, respectul față de familie sau față de istorie și altele asemenea. Ca atare, românii nu au dorit ca în Parlament să intre vreun patriot sau vreun apărător al valorilor de altădată al acestui popor.

În schimb, asistăm la altceva! Deși ultimul recensământ a prezentat o populație de etnie maghiară în scădere, procentajele de reprezentare în Parlament ale acestei etnii au crescut. Ceea ce nu înseamnă că populația de etnie maghiară a intrat subit în creștere demografică. Ci doar faptul că un număr important de români au votat cu reprezentanții etniei maghiare! De ce așa? Nu cunoaștem. Cel mai probabil fiind din lehamite față  de prestația partidelor tradiționale românești. 

Încercăm să tragem linie și să adunăm! P.N.Ls-a autoruinat! Era de așteptat. Românii au sancționat această formațiune politică dintr-un motiv simplu. Asocierea acesteia prin fuzionarea cu sectanții portocalii ai fostului P.D.-L. care au măcelărit români în anii 2011-2012. Ar mai fi poate și un motiv secundar. Am stabilit doar că politici de dreapta înseamnă în esență, nimic către stat, nimic de la stat! Or, P.N.L a dovedit că politicile sale nu au nicio legătură cu dreapta autentică, liberalii mioritici transformându-le în altceva, respectiv în nimic către stat, totul de la stat! Românii nu s-au lăsat înșelați nici de garda fanatică a fostului partid portocaliurevopsită în formațiunea politică numită Mișcarea PopularăSectanții portocalii au încasat-o masiv peste ochi de la români. Cu toate acestea, au reușit totuși să iși strecoare câțiva practicanți în Parlament. Inclusiv pe starostele acestora, Traian Băsescu! Cu voturi mai mult furate printr-un siretlic electoral, respectiv de prin Republica Moldova.  

Ce sa mai aducem in discutie? Numita diaspora! Denumirea atribuita este oarecum incorecta sau mai bine zis fortata. Fie vorba intre noi, adevarata diasporă este ca și inexistentă. fiind formată dintr-un număr redus de cetățeni de origine română stabiliți definitiv în alte state. Or, ai noștri când definesc diaspora bagă la grămadă și pe cele 5 milioane de romani alungati de foame de prin Romania (care nu sunt cetățeni ai statelor în care lucrează și nici măcar nu intenționează să devină), ba chiar și pe militarii români aflați în misiuni. În sfârșit, nu am fi adus in discutie numita diaspora, daca nu ne-ar fi atras atentia un anumit interlocutor intr-unul din materialele anterioare. Care isi imagina probabil ca românii din străinatate ar fi atât de excitati de politica din România, încât ar vota cu milioanele. Aiurea! Cel mai mare procentaj al românilor din străinătate care au votat vreodată a fost de 3.75% in anul 2009, la alegerile prezidentiale. Si aceasta numai dupa ce sectantii portocalii au pulsat cate 20-50 euro la fiecare votant, mai mult din jumatate dintre ei fiind adunati cu autobuzele de prin parcuri si de prin taberele de nomazi situate pe la periferii si  dusi sa voteze la ambasade, intr-o organizare mai abitir decat la Teleorman! La prezentele alegeri votand sub 2% dintre romanii din numita diaspora. In ceea ce priveste votul prin corespondenta, românii din străinătate au dovedit aceeași lipsă de interes, iar reclama pt. acest tip de vot s-a dovedit doar o mare fâsâită. Doar 4 000 au apelat la aceasta forma de vot, iar 1/2 din buletine au fost și anulate, fiind completate in mod eronat! Desigur insa ca banii alocati de la buget pentru organizarea alegerilor cu milioanele de votanti-fantomă din numită diaspora,  au fost spalați în totalitate! Banii alocați fiind de fapt șmenul principal al celor isterizați de importanța votului românilor din străinătate, și nicidecum vreun interes pentru concetățenii noștri alungați de atâta bine, pe meleaguri străine!

Și un ultim aspect cu caracter general! Îi vizează pe militarii atacați veșnic de diverși egalitariști pe motiv militarii că ar avea privilegii, întrucât ar beneficia de pensii de serviciu! Ai dracu' egalitariști. La aceste alegeri nu a mai făcut niciunul gâlci urmare a faptului pe când ei au privilegiul de a candida și a fi aleși, militarilor le este interzis acest drept fundamental și constituțional. De parcă militarii ar fi negrii României.

În concluzie, mitomanii de la P.S.D. au câștigat totul! De ce s-a intâmplat astfel? Este foarte greu de apreciat. Dar cel mai probabil, nu din prea multă dragoste a românilor pt. P.S.D. Ci din alte motive. Un motiv ar fi acela că prin prestația lor, ceilalți din așa numită tabără de dreapta, i-au dezgustat sau i-au speriat pe români urmare a unor politici și a unor declarații incisive. Sau ambele. Un alt motiv și care nu mai poate fi ascuns de oficialitățile din România oricât ar încerca, este sărăcia. Cunoscut fiind faptul că cea mai parte a electoratulului care voteaza în mod tradițional pe social-democrați, este sărac lipit pământului. Îngrijorător este faptul că procentajul masiv acordat social-democraților, demonstrează că flagelul sărăciei a atins cote alarmante în România. Un alt motiv poate ar fi și acela că românii de rând s-au săturat să fie conduși de vedete cu aere de Bruxelles, Berlin sau Washington, în timp ce milioane de români au tot WC în fundul curții. În sfârșit, un ultim motiv și care este legat de cel anterior, ar purtea fi și acela că românii încep să se îndoiască din ce în ce ce mai mult de propaganda proliferată agresiv de zona politică de dreapta în ultimii ani privind implantarea valorilor europene și euro-atlantice în România. Rezultatele pragmatice fiind doar o sărăcire din ce în ce mai accentuată a românilor și despre care am discutat deja, plus 1/4 din populație nomadă prin alte state! 

De ce mitomanii de la P.S.D.? Aici este o problemă pe care o cunosc extrem de bine militarii in rezerva/retragere! Sau ar trebui să o cunoască! P.S.D. este în realitate la putere, continuu, începând cu data de 7 mai 2012. Având deja de 4 ani majoritatea în Parlament. Doar că acum acea majoritate se va extinde. În cei 4 ani în care  P.S.D. a fost tot jupân, cei în rezervă/în retragere ne-am confruntat cu anumite situații, care dovedesc din plin faptul că  P.S.D.:

1]. Fabrică legi cu titlu pozitiv, dar cu un conținut golambiguu sau chiar contrar celor sugerate de titlu. Un exemplu? Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat care în forma sa originală sare efectiv din schemă revenirea la pensiile militare de stat și a personalului pensionat anterior anului 2011. Vă readucem aminte că legea menționată are în forma sa inițială niște prevederi generice privind recalcularea și a pensiilor personalului pensionat anterior anului 2011, însă termenul de aplicare este unul evaziv care poate fi la fel de bine si la Paștele Cailor

2]. Fabrică legi cu titlu înșelător care sugerează că ar îndrepta stări de lucruri. Realitatea fiind însă că ceea ce pretinde P.S.D. că ar repara cu stânga, îți ia pe partea cealalta cu dreapta. Exemplu? Legea nr. 241/2013 prin care P.S.Da simulat că  reîntregește pensiile diminuate ale militarilor în regimul portocaliu. Dovada este in textul legii, unde prin Art. 1 (1) P.S.D. chiar a reintregit pensiile celor in cauza, insa prin Art. 1 (4) le-a "inghetat" pe viata, prin taierea oricarei indexari ulterioare. Rezultatul final urmare a algoritmului fiind nicio pierdere pt. buget, iar pt. pensionarii in cauza - revenirea la situatia intiala de diminuare (fiind evident ca stagnarea cuantumului prin neacordarea indexarilor, constituie doar o metoda ordinara de recuperare a sumelor acordate cu titlul de reintregire).

3]. Își anulează sau își torsioneaza în mod radical propriile proiecte legislative. Problema este binecunoscută de militarii cu pensii diminuate in regimul portocaliu. Poate ne readucem aminte anul 2012. Mai tineti proiectul de lege initiat printre altii si de celebra Olguta Vasilescu? Cand P.S.D. era in opozitie? Este vorba despre faimosul proiect de lege PL-x 102/2012 care avea sa devina franjuri in final prin Legea nr. 112/2012Aici este procesul legislativ complet. Ce observam? La data de 23.04.2012 cand PSD se afla inca in opozitie, proiectul era adoptat de Senat in forma initiala, iar actul normativ legifera 2 lucruri simple: reintregirea completa a pensiilor diminuate (curat, fara ţeapa care avea sa apara in Legea nr. 241/2013) si returnarea tuturor sumelor de bani retinute de regimul portocaliu). Aceasta este forma adoptata de Senat. In mai 2012 a venit Ponta la putere. Iar in iunie 2012, oamenii lui Ponta din Camera Deputatilor au facut zob proiectul deja adoptat de SenatNu a mai ramas din proiect decat titlulasa cum demonstreaza Legea nr. 112/2012 care a torsionat complet proiectul initial al acesteia. 

4].  P.S.Dmimează că ar face opoziție dușmanilor de dreapta. Sub forma unor artificii juridico-financiare extrem de inselatoare pentru un neavizat. Dar care au ca rezultat final material, tot ca cel al dușmanilor de dreapta! Exemplu? Celebrul Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015.  Conceput de dușmanii de dreapta, respectiv de Guvernul Cioloș. Procesul legislativ este aici! Stiti ce au facut senatorii PSD? Au facut ...ahatul praf! Au mimat că fac opozitie dușmanilor de dreapta! Dovada? Legea de aprobare a O.U.G. nr. 57/2015 asa cum a fost adoptata cu 2 maini si de senatorii P.S.D. Va readucem aminte ca O.U.G. nr. 57/2015 prevede un plafon maxim al pensiilor militare de 85% - la care se adauga Ordinul Meritul Militar si contributia la pensia suplimentara. Ce au facut cameleonii de la P.S.D.? Senatorii au readus plafonul maxim la 100%. Numai că in plafonul maxim de 100% au introdus cu de-a valma si Ordinul Meritul Militar si si contributia la pensia suplimentara. Adica tot ca la Ciolos iese rezultatul final! Ba, dacă o luam la amanunt, in varianta lui Ciolos anumite pensii pot depasi cu cateva procente 100%. In varianta senatorilor, nici Zdrulea nu poate depasi 100%.

5].  P.S.D. mai are un nărav. La inceputul mandatului - pt. a simula ca onoreaza ceva promisiuni electorale sau atunci când începe să își erodeze imaginea, aruncă pe piață proiecte de legi sau chiar adoptă legi cu tentă pozitivă pentru cetățeni, dar cu termen de aplicare care să pice neapărat în cârca viitorului Parlament sau viitorului Guvern. Cum s-a intamplat de exemplu, in cazul Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. A fost aruncată pe piață înainte de alegerile parlamentare din 2012 și abia după 4 ani a intrat în vigoare. P.S.Dpasând însă responsabilitatea aplicării legii către guvernului dușmanilor de dreapta,  care au violat un pic legea prin Art. 40 din O.U.G. nr. 57/2015 inaintea ca aceasta sa mai poata intra in vigoare in forma sa initiala. Fara ca parlamentarii P.S.D. sa schiteze vreun gest că ar fi deranjați de violurile asupra propriilor legi, săvârșite de guvernul dușmanilor de dreapta!

6].  Ar mai fi ceva, dar nu neapărat legat de practicile P.S.D., ci mai mult de (in)cultura electoratului P.S.D. Electorat din care fac parte si multi militari, A.N.C.M.R.R. avand si un protocol oficial de sustinere a P.S.D. Astfel, am constatat valuri întregi de militari in rezerva/retragere - susținători sau simpatizanți ai P.S.D. care condamnă O.U.G. nr. 57/2015 în integralitatea acesteia, considerand ca este o emanatie exclusiva a Guvernului Ciolos! Numai ca nu este deloc asa! Această O.U.G. nr. 57/2015 este in realitate o ordonanta care se emite anual de catre toate guvernele - de la Boc, la Cioloș. Este de fapt o ordonanta care reduce cheltuielile bugetare, iar fiecare guvern a tăiat de unde a putut. Adică a emis-o și Ponta cu frenezie, anual, cât timp a fost premier. Descoperim acest lucru numai daca citim primul paragraf din O.U.G. nr. 57/2015 si in care scrie negru pe alb că O.U.G. nr. 57/2015 inlocuieste cu imbunatatiri O.U.G. nr. 83/2014 a Guvernului Ponta. Iar daca dam o raită prin O.U.G. nr. 83/2014, descoperim ca Ciolos a plagiat-o in proportie de peste 95%. Elementul de imbunatatire adus de Ciolos, fiind doar ca ne-a bagat si pe noi in malaxorul multitudinilor de taieri bugetare. Dacă găsim și în O.U.G. nr. 83/2014 a Guvernului Ponta prevederi ostile militarilor? Dar - bineinteles, de exemplu si Ponta, la fel ca si Boc sau ca Ciolos, a dispus anual prin ordonante - prin derogare de la Legea nr. 284/2010 a salarizarii unitare, sa nu fie aplicati noii coeficienii din legea salarizarii si militarilor, acestia ramand cei din anul 2009. Sau sa nu fie acordate ajutoarele cuvenite militariloe cf. aceleiasi  Legi nr. 284/2010 a salarizarii unitare. Sau de exemplu, Art. 34 din O.U.G. nr. 83/2014 a Guvernului Ponta, face misto ca si Art. 15 din O.U.G. nr. 57/2015 a Guvernului Ciolos de catre cetanii carora justitia obliga statul sa le acorde diverse drepturi banesti: in 5 ani calculati din anul urmator obtinerii hotararii judecatorsti, transele din primi ani  avand valori de caterinca: 5%, 10%. Si nu numai, acelasi articol face misto de fapt de intreaga justitie, apropo de statul de drept. Ca atare, noul guvern P.S.D. va emite in aceasta luna, o noua O.U.G. nr. 57/2015 cu aplicare pt. anul 2017 si care va fi plagiată dupa Cioloș, în proporție de peste 95%. Care la randul lui a plagiat-o dupa Ponta. Iar Ponta a plagiat-o după Boc.  Urmând ca și mitomanii P.S.D. să îmbunătăească renumita ordonanta, cu noi victime! Cu o probabilitate destul de mare - tinand cont de calendarul desemnarii guvernului, ca noul guvern sa nu isi intre in atributii decat la inceputul anului viitor. Astfel incat Ciolos sa emita in aceasta luna,  o ordonanta similara O.U.G. nr. 57/2015, cu aplicabilitate pentru anul 2017. Ordonanta pe care noul guvern P.S.D o va prelua și respecta, desigur, cu sfintenie - asa pt. continuitate si stabilitate, fara sa clintească o literă din ea! 

Vă readucem aminte că la acest moment, O.U.G. nr. 57/2015 creată de dușmanii de dreapta și cosmetizată de senatorii P.S.D. de a ieșit tot ca Cioloș, se află la Camera Deputaților. Cu majoritate P.S.D. Deputatii PSD fiind cei care vor lua decizia finală!

Faptele le-am prezentat! Istoricul il cunoaștem! Realitatea demonstrând că am scăpat (temporar) de "ciorditorii de dreapta" și am rămas până la proba contrarie, doar cu "mitomanii de stânga"! Totul semănând izbitor cu celebrul cântec al lui Victor Socaciu "Vin ai noștri,  pleacă ai noștri!" Mama lor la toți! 

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor