Treceți la conținutul principal

1 MARTIE 2017 Primavara....automobilistilor militari și a forțelor speciale

Prima zi de primavara,

Un martisor si o floare pentru toate doamnele si domnisoarele din viate noastra!
 Ziua Automobilistului Militar
La 1 martie 1917, a fost înființat în Moldova (în cadrul procesului de reorganizare a armatei române, refugiate) Regimentul de Tracțiune Automobilă, înființare consfințită prin Înaltul Decret nr. 245 din 22 martie 1917. Acest moment marchează apariția Armei Auto în cadrul organismului militar românesc.
Regimentul nou-înființat înlocuia Compania de Automobile a Armatei, creată prin Decizia Ministerială nr. 304 din 11 august 1915.
Prin Decizia Ministerială nr. 520 din 27 martie 1917, se prevedea ca Regimentul de Tracțiune Automobilă să fie structurat, pentru partea activă, pe trei batalioane ''de automobile, autocamioane, autocamionete și alte asemenea'', precum și companii de motomitraliere, grupuri de autotunuri și automitraliere. Pentru partea sedentară se stipula înființarea unui batalion de depozit și a unei școli de șoferi.
Dificultățile inerente începutului de drum (înzestrarea sub necesități cu mijloace auto, ca număr și putere, traseele lungi și drumurile desfundate), dificultăți agravate și de condițiile dramatice ale războiului, nu i-au împiedicat pe automobiliștii militari, alături de ceilalți ostași ai Armatei României, să-și îndeplinească datoria față de țară în timpul Războiului de Întregire.
În deceniile următoare, creșterea gradului de motorizare și mecanizare a armatei a constituit unul dintre obiectivele de primă importanță al factorilor de decizie din cadrul organismului militar românesc, automobiliștii militari contribuind, de-a lungul timpului, la îndeplinirea cu succes a misiunilor încredințate.
(Articol preluat de pe Facebook-Scoala de ofiteri activi tancuri si auto "Mihai Viteazul")

Forțe armate speciale din România




Cu aceasta ocazie,
 BiroulOperativ al Filialei SCMD Slobozia

Ureaza tuturor celor care au purtat cu mandrie semnul de arma,
isi indeplinesc sau si-au indeplinit datoria sub drapel,
multa sanatate, prosperitate, bucurii de la cei dragi!
LA MULTI ANI!

Postări populare de pe acest blog

Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar
sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
vineri, 1 ianuarie 2016 Noutăți OK privind încadrarea în grupele de muncă a personalului M.Ap.N. urmare a Ordinului nr. 123/2015 al ministrului apărării naționale La multi ani, tuturor!  Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  este prezentat pe  site -ul Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N.  Ordinul  este  acesta  si este prezentat integral si la finalul acestui material. Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  stabileste noile norme metodologice privind incadrarea in condiții de muncă deosebite, speciale și alte condiții, specifice personalului militar, abrogând în același timp vechiul ordin al ministrului cu nr. M. 116.2002 care stabilea aceleași norme. La o analiză sumară a prevederilor ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  rezultă un element (probabil) benefic si pt. majoritatea militarilor in rezerva/retragere, concretizat in  Art. 9 alineatele (1) si (2) , astfel: - Dupa cum cunoastem, in urma prevederilor vechiului ordin al ministrului apar