Treceți la conținutul principal
Se continuă bătaia de joc a domnilor de la Departamentul juridic , financiar si SCP ,la adresa noastră a rezerviștilor.

Filialele din țară, la fel ca și noi, am informat colegii din cadrul filialei SCMD SLOBOZIA  , că , atunci cînd primesc DECIZIILE RECALCULATE ,indiferent de  CUANTUMUL  PENSIEI RECALCULATE , situatie în care crește , scade sau rămîne la fel valoare pensiei după recalculare să se facă o contestație și înintatata CASELOR SECTORIALE DE PENSII în TERMEN de 30 DE ZILE DE LA PRIMIREA PLCULUI de corespondemță cu DECIZIA DE RECALCUARE.

marți, 14 martie 2017

Cateva precizari

Pentru membrii SCMD cu cotizatia achitata la zi:

1.    La primirea deciziei de recalculare:

Va recomandam:
-faceti o copie a Plicului(fata-verso) si Deciziei;
-cu aceste copii  si ultima decizie de pensie(anterioara recalcularii), se 
va lua legătra cu presedintele filialei sau secretarul filialei SLOBOZIA 
pentru discutii, in urma carora veti hotara calea de urmat.

2.    Dupa decizia de recalculare contestata

Precizarile sefului Departamentului Juridic al SCMD, completate cu precizarile filialei:

·         dupa depunerea contestatiilor termenul de raspuns este de 45 zile;
·         daca raspunsul Comisiei de contestatii este trimis inainte de expirarea celor 45 zile, atunci se poate formula actiune in instanta in 30 zile de la data postei primirii raspunsului.Termenele in instanta sunt exclusiv calendaristice, nu lucratoare.
·         in cazul in care comisia nu raspunde in termenul de 45 zile, atunci dupa implinirea acestui termen se poate formula oricand actiune in instanta, max. 3 ani termen de prescriptie de la comunicarea deciziei de pensie.
    Actiunea in instanta se promoveaza exclusiv prin SCMD Bucuresti si pentru acest demers juridic sunt necesare urmatoarele:
1.  plata cotizatiei SCMD la zi, inclusiv 2017 (Se elibereaza de filiala BRAILA);
2dovada platiii-300 lei onorariu pentru toate caile procesuale fond si recurs. taxa se plateste in contul SCMD cu mentiunea obligatorie - taxa proces recalculare 223, petent, CNP34 ex. copii xerox,  certificate de membrul de sindicat, "Conform cu originalul"+ semnaturapix albastru, dupa urmatoarele documente: 
1.      decizia de recalculare L/223 + anexe si plicul de primire fata/verso,cu data de primire lizibila; 
2.      decizia de pensie primita anterior + anexe; 
3.      contestatie cu dovada trimiterii- confirmarea de primire; 
4.      raspuns contestatie (daca exista)+plic fata/verso cu data de primire lizibila;
5.      talon pensie recent,2017;
6.      carte de identitate;
4.      2 imputerniciri reprezentare in instanta,(model existent la filiala SLOBOZIA) - completat olograf de fiecare contestator-pix albastru: 1 pentru fond si 1 pentru recurs.
5.      5 lei - contravaloare plicuri, adrese, expeditie


Documentele se centralizeaza si se expediaza prin grija B.Op. al filialei SLOBOZIA  la SCMD BUCURESTI, departamentul juridic, numai daca exista timpul fizic necesar de actionare in instanta

marți, 14 martie 2017


COMUNICAT

Catre,
membri de sindicat din filialele SCMD - MUNTENIA SUD !

doamnelor si domnilor camarazi!
Spuneam in 2010 si ulterior am accentuat in 2011, 2012 si 2013, despre nevoia de UNITATE , pentru a lupta organizat , la timp si eficient , impotriva penalilor din MAp.N., care s-au opus si se opun in continuare, redobandirii legale a drepturilor noastre de pensie, s.a.; In opinia penalilor care se opun, dupa modul de aplicare a legilor, Romania ar avea mai multe armate, asa ca unii care AM SLUJIT CU ONOARE TARA in armata din trecut, nu putem avea drepturi de pensie similare cu cei de azi...pentru ca vezi Doamne...noi nu avem sporuri de fidelitate, stampile , etc...," deoarece "n-am fost fideli si nu lucram cu stampile la Documentele Operative si de Mobilizare"...
Nu numai ca asta nu s-a intamplat, dar locul sau , a fost luat de DEZBINARE - o dezbinare fara precedent, cum nu a mai fost NICIODATA in  istoria militara a Romaniei;
Regret ca marea majoritate a militarilor rezervisti, au cazut in aceasta capcana !
Din pacate, si  astazi, o tinem langa cu vorba si parerile...care...nu numai ca NU intereseaza ,dar e curata PIERDERE de TIMP!

doamnelor si domnilor camarazi !
Atasat la Contestatia pe care am trimis-o Comisiei de Contestatii a MAp.N, dupa primirea deciziei de recalculare, am depus TOATE H.J.( Sentinte Civile definitive si irevocabile) - deoarece asa dupa cum multi stiti, am castigat definitiv si irevocabil , dreptul la pensia militara de servici . Ce credeti ca mi-a raspuns presedintele comisiei de contestatii???
Contestatia este NEINTEMEIATA !
Deci Hotararile Justitiei ( 8 opt la numar ) sunt NEINTEMEIATE !
Vedeti cine face justitie in Armata Romaniei ?
Ce trebuie facut acestui individ si altora ca el?
Domnule ministru al Apararii : A venit primavara! Scoate-ti mizeria din minister afara , ca ne-a omorat camarazii si ne infecteaza zilnic! 
Oricum NOI venim sa va sprijinim!
Asadar sa trecem la Prima Treapta a Capacitatii de Riposta , domnilor colegi din SCMD!

VICEPRESEDINTE SCMD-coordonator F M Sud
colonel Victor POPESCU

Postări populare de pe acest blog

Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar
sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
vineri, 1 ianuarie 2016 Noutăți OK privind încadrarea în grupele de muncă a personalului M.Ap.N. urmare a Ordinului nr. 123/2015 al ministrului apărării naționale La multi ani, tuturor!  Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  este prezentat pe  site -ul Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N.  Ordinul  este  acesta  si este prezentat integral si la finalul acestui material. Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  stabileste noile norme metodologice privind incadrarea in condiții de muncă deosebite, speciale și alte condiții, specifice personalului militar, abrogând în același timp vechiul ordin al ministrului cu nr. M. 116.2002 care stabilea aceleași norme. La o analiză sumară a prevederilor ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  rezultă un element (probabil) benefic si pt. majoritatea militarilor in rezerva/retragere, concretizat in  Art. 9 alineatele (1) si (2) , astfel: - Dupa cum cunoastem, in urma prevederilor vechiului ordin al ministrului apar