Treceți la conținutul principal

ZIUA FORTELOR TERESTRE


Ca în fiecare an, pe 23 aprilie, militarii din Forţele Terestre sărbătoresc ziua categoriei de forţe, al cărei patron spiritual și ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtătorul de Biruinţă.
Sfântul Mare Mucenic Sfântul Gheorghe a fost ocrotitorul oștii lui Ștefan cel Mare, icoana sa, în care se lupta cu balaurul, fiind pictată sau cusută pe steagurile de luptă ale slăvitului voievod al Moldovei. Balaurul simboliza Imperiul Otoman, forțele răului, tot ceea ce este potrivnic voinței lui Dumnezeu și demnității umane.
Istoria Forţelor Terestre vine din vremuri imemoriale, începând luptătorii pedeştri, arcaşii şi călăreţii geto-daci şi a cunoscut cu permanetă evoluţie ascendentă, calitativă şi ca diversitate a forţelor pe care le-a integrat. Istoria Forţelor Terestre este o însumare a istoriilor armelor şi specialităţilor ce au compus-o dintotdeauna şi o compun şîn prezent: infanteria, artileria, vânătorii de munte, tancurile si auto, geniul, apărarea NBC etc.
Bazele moderne ale constituirii și consacrării Forțelor Terestre se plasează în prima jumătate a secolului al XIX-lea (la 30 aprilie 1830 s-a înfiinţat Infanteria Română Modernă ca arma de sine stătătoare, la 10 noiembrie 1843 s-a constituit prima baterie a Artileriei Române Moderne). Unirea de la 1859 a permis înfăptuirea politicii militare a domnitorului Alexandru Ioan I, care a marcat cu adevărat începutul formării şi dezvoltării armatei române moderne.
Indiferent de denumire, armată de uscat, armată terestră ori forţele terestre, acestea au constituit, dintotdeauna, cea mai numeroasă componentă a oştirii, capabilă să angajeze, să desfăşoare şi să desăvârşească lupte, bătălii şi operaţii,îndeplinind misiuni deosebit de grele, uneori chiar fără sprijinul celorlalte componente ale armatei. Oştenii Forţele Terestre, indiferent de specialitate, şi-au câştigat un binemeritat prestigiu pe câmpurile de bătălie, patriotismul lor fiind pe deplin probat de jertfele de sânge care au asigurat apărarea leagănului strămoşesc.
Prin complexitatea misiunilor ce le revin în actuală etapă, Forțele Terestre constituie o componentă importantă a securității României, ele având obligaţia şi, implicit, capacitatea de a acționa în toată gama operațiunilor militare. Unul dintre principalele deziderate privind Armata Română îl constituie transformareaForțele Terestre într-un organism militar modern, cu o capacitate operaţională similară forţelor terestre din armatele ţărilor europene avansate din punct de vedere militar, flexibile, suple şi dinamice, apte să dea o ripostă eficace oricărei agresiuni armate la adresa securităţii României şi de a-şîndeplini cu profesionalism misiunile ce le revin din obligaţiile militare internaţionale asumate de cătreţara noastră.
Exprimându-ne deplinul respect şi consideraţia faţă de toţi cei care îmbraca haina militară a oricărora dintre specialităţile Forţelor Terestre, le urăm realizări şi satisfacţii profesionale depline în importanta activitate pe care o desfăşoară, să fie mereu gata să apere pământul sfânt al României şi libertatea cetăţenilor săi!

Cu ocazia zilei Forţelor Terestre Române, transmitem tuturor cadrelor şi angajaţilor unităţilor acestora, în rezervă, retragere sau în activitate, sincere şi respectuoase felicitări şi urări de sănătate, bunăstare şi împliniri!



Cu stimă și respect ,


Biroul Operativ al Filialei nr. 1 Slobozia , Județ Ialomița.

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor