Treceți la conținutul principal


Basescu l-a "turnat" pe Ponta ca a fost agent S.I.E.! Ocazie cu care ii "turnam" si noi pe "smecherii" cu grade militare care au desfiintat pensiile militare!

1]. Dovezile prezentate de Basescu (care pe vremuri  "dadea cu ciocul" atat la D.I.A, cat si le Securitate), sunt de necontestat! Ponta a fost intre anii 1997-2001, ofiter S.I.E.! Cu o problema grava de incompatibilitate, dar si de moralitate! Era si procuror, si conform Constitutiei dinainte de modificarile din 2003, procurorii nu aveau dreptul sa detina si functii intr-un serviciu precum S.I.E. Mai departe este problema celor 2 cum trebuie sa se paruiasca! Basescu era oricum un mort politic, insa dezvaluirile acestuia pot sa il declare tot un mort politic si pe Ponta! Oricum, smecheriile lui Ponta de a-si ascunde trecutul via Melescanu, vor cantari greu asupra opiniei publice care a inteles ca baietii destepti au fost, sunt si vor fi mereu niste granguri lansati de niste servicii numite in mod enigmatic ca fiind de informatii, in realitate respectivele servicii fiind doar simple rampe de capatuiala pt. diversi fosti si actuali nomenclaturisti ai sistemului.

2]. Dar daca totul e pe turnate in aceasta societate, cu ocazia denuntului lui Basescu ii turnam si noi pe cei cu grade militare care au desfiintat pensiile militare! O situatie reala si actuala 2014! Intr-o ambasada sau intr-un consulat apartinand Romaniei, lucreaza in medie 15-30 de persoane! Daca ridicam perdeaua secretelor de stat, toti au grade si functii militare! In S.I.E., S.R.I., dar si cativa in M.Ap.N. (atasatii militari). Pana aici nu este nicio problema! Problema este in alta parte! Pe timpul misiunilor in cadrul ambasadelor/consulatelor, cel mai amarat dintre angajati, respectiv cei de latalpa (gen secretari, portari etc.), beneficiaza de o indemnizatie de minim 3 000 de euro. Iar partenerul/partenera de casatorie al celui/a celei  in cauza primeste o indemnizatie fixa de 25% din respectiva indemnizatie. Celelalte cheltuieli (chirie, intretinere) fiind oricum achitate de statul roman! La varf, indemnizatiile ajung lejer la suma de 10 000 de euro! Si toate acestea, in afara de soldele cuvenite pt. gradele si functiile militare detinute, solde care devin astfel maruntis pt. cafea in totalitatea veniturilor!

Mai departe, este simplu exercitiu matematic! Daca esti de exemplu, locotenent-colonel roman pe functie de colonel, poti fi intr-una din 2 situatii:
-  esti locotenent-colonel palmas pe functie de colonel normal, cu o solda normala, fara alte venituri
 sau
 - esti locotenent-colonel cu mot pe functie de colonel in afara tarii, cu o solda normala la care se adauga venituri de minim 3 ori mai mari pt. talpasi si de 7-10 ori mai mari, la varf.

Caz in care, daca esti locotenent-colonel palmas pe functie de colonel normal, pensia militara care a avut baza de calcul ultima solda, este parfum! Insa, daca esti locotenent-colonel cu mot pe functie de colonel in afara tarii, avand venituri mai mari de 3-10 ori decat solda, nu iti mai convine pensia militara raportata la ultima solda precum prostimea militara, si vrei pensie contributiva!

Cu aceasta ocazie poate inteleg toti militarii de cariera, cine sunt cei cu grade si functii militare care au actionat si actioneaza (din umbra - asa cum si-au trait intreaga activitate) pt. desfiintarea pensiilor militare, si carora le convin de minune pensiile contributive! Cei in cauza au fost, sunt si vor fi "baietii destepti", adica "privilegiatii" oricarui sistem, fie el trecut sau actual! Oricum, este sfidator ca un locotenent-colonel pe functie de colonel - comandant de batalion in Romania si cu 5-6 misiuni in teatrele de operatii, sa aiba solda mai mica de 3-10 ori decat veniturile unui alt locotenent-colonel si tot pe functie de colonel, insa nu in Romania, ci pe la vreo ambasada sau la vreun consulat, precum si pensia mai mica de 3-10 decat ale aceluiasi omolog care nu face altceva decat sa taie frunza la caini in calitate de ofiter S.I.E. (sau S.R.I.), in numele si pe banii statului roman!


Breaking News! Rezervistii care nu au primit inca indemnizatiile de rezervisti acordate de Guvernul Ponta, precum si celor carora nu li s-au majorat pensiile "recalculate in scadere de catre fosta guvernare", sunt rugati sa se adreseze in scris caselor de pensii sectoriale, dar mai ales sediilor P.S.D. si U.N.P.R.! Si alte "pontisme" si mai bune!

1]. In urma cu 2 luni, Ponta scotea o perla monumentala! Aceea ca militarii in rezerva beneficiaza de anumite indemnizatii, recunoscand (cica) astfel rolul acestora in rezerva armatei. Intrucat nimeni dintre rezervisti nu a beneficiat (inca) de astfel de indemnizatii, am scotocit legislatia. Nu am descoperit decat ca pensionarii diplomati beneficiaza de astfel de indemnizatii, in valoare fixa de 3 571 lei si care se adauga astfel la pensia diminuata de regimul Boc, Guvernul Ponta emitand in acest sens O.U.G. nr. 96/2013.

Extras din afirmatiile premierului: "Problema este în felul următor: domnul Boc le-a tăiat pensiile și la militari, și la diplomati, și la aviatori, si la grefieri. La militari si la diplomati noi nu am revenit la pensiile speciale (...). Am acordat niste indemnizatii prin care recunoastem rolul lor". Prin urmare, beneficiem de indemnizatii, clar, nu? Nu avem cum sa il contrazicem pe premier, doar e premier responsabil, nu?

Si cum un premier de talia lui Ponta nu poate minti (mereu), doar nu o fi mitoman, noi nu trebuie sa punem la indoiala afirmatiile acestuia, prin urmare ne conformam si ne ridicam indemnizatiile. Probabil ca ordonanta pt. militari este secretaasa cum este si cea emisa de Boc cu grupele de munca (H.G.-S 1019/2010). Caz in care pt. a ne incasa indemnizatiile secrete, recomandam sa solicitati indemnizatiile pt. militari, in scris, prin cereri adresate caselor de pensii si in special sediilor P.S.D. si U.N.P.R. din tara! Pe surse se spune ca mai multi rezervisti au inteles mesajul lui Ponta, si cei care si-au solicitat indemnizatiile le-au primit prompt, acestea avand valori duble fata de cele acordate diplomatilor!

2]. In cadrul aceleiasi conferinte de presa, Ponta mai mintea ceva! "Comisia Europeană si FMI nu sunt de acord să revenim la pensii speciale )...). În zona reprezentantilor personalului navigant nu sunt de acord cu acest lucru, spun că ei vor să revină la pensia specială si, cu tot respectul pe care îl am pentru cei care fac această meserie destul de dificilă, nu putem să revenim la pensii speciale". De fapt, nu mintea ci atragea atentia in mod voalat, dar ferm - C.E. si F.M.I. asupra faptului ca se amesteca in treburile interne ale Romaniei la fel ca in cazul statelor din Africa. Dovada? Imediat dupa declaratiile premierului, Comisia Europeana si FMI s-au razgandit si au decis sa nu se mai amestece in treburile interne ale Romaniei, fapt pt. care nu mai ordona Parlamentului Romaniei ce legi sa adopte. Prin urmare, au dat liber la pensiile speciale (de serviciu fiind denumirea corecta). Imediat dupa a aparut si primul rezultat concretizat in faptul ca Parlamentul Romaniei a adoptat pe data de 9 septembrie 2014 Legea pt. completarea Legii nr. 223/2007 privind statutul personalului navigant civil din aviatia Romaniei, in baza careia tot personalul navigant civil (inclusiv stewardesele) beneficiaza (dupa promulgarea legii de catre Presedintie) de pensie de serviciu (numita in mod tendentios de sectantii basisti ca fiindspeciala).

Devine evident ca premierul care a fost fruntas in armata romana, nu are cum sa accepte ca personalul navigant civil sa aiba drept de pensie de serviciu, iar cel militar sa ramana cu pensie contributiva. Surse din interiorul P.S.D. si U.N.P.R. afirma ca Ponta a pregatit deja o ordonanta de urgenta privind Legea pensiilor militare de stat, pe care o va adopta exact in ziua promulgarii de catre presedinte a legii privind pensiile de serviciu pt. personalul aeronautic civil. Aceleasi surse afirma ca in cazul militarilor, baza de calcul la stabilirea pensiei de serviciu va fi de 150% din ultima solda, si nu doar de 80% ca la personalul aeronautic civil, magistrati si consilierii Curtii de Conturi. "- E normal ca militarii sa aiba pensii de serviciu, si nu oricum ci in procent de 150% din ultima solda"ar fi spus Ponta in cercul sau de apropiati! Vorbim de pensionari, nu? Rusii bat la usa! La razboi, si personalul aeronautic civil, si magistratii si consilierii Curtii de Conturi vor sta la telenovele pe Kanal D la fel ca mama si alti pensionari civili, doar cei din armata vor muri pt. patrie! Nu este corect ca unii sa stea cu cracii in sus la TV, iar altii sa moara ca fraierii!", a mai completat Ponta! In visul celor care mai cred in el, desigur!

"Am majorat pensiile militarilor diminuate de catre fosta guvernare!"
3]. Dar vestile bune nu se incheie aici! Ponta a majorat pensiile militarilor "care fusesera recalculate in scadere de catre fosta guvernare". Asa afirma aicilaudandu-se ce a facut pentru securitatea nationala! Am tot cautat prin legislatie si nu  am gasit absolut nicio majorare! Nu am gasit decat Legea nr. 241/2013  care a reintregit incepand cu data de 01.10.2013 pensiilor victimelor in cauza, dar pe care Ponta le-a "inghetat " pe viata, recuperand reintregirile incepand cu 01.01.2014 din banii alocati pt. indexarile anuale si care nu se mai primesc in veci de catre cei in cauza. Interpelat de catre victime, premierul a ramas stupefiatcand a aflat ce se intampla. Fiind politician si fost procuror, nu intelegea matematic despre ce e vorba, dar i s-a desenat cum legea in cauza acorda niste reintregiri prin art. 1 (1), pe care apoi cei in cauza le returneaza din sumele de neindexare prin art. 1(4). Drept urmare, i-a convocat pe ministrul muncii - Rovana Plumb si pe cea de la finante - Ioana Petrescu!  

"- Fa, voi sunteti normale?", s-ar fi rastit la ele Ponta! Voua v-ar conveni sa va dau acum niste prime de vacanta, cu conditia sa le rambursati pana la sfarsitul anului?"
"- Astea e prosteala pe fata, cum sa ne faci asa ceva, mai Viorele?", i-ar fi raspuns cele doua in cor!
"- Exact cum ati facut si voi cu reintregirile la militari prin art. 1(4) din Legea nr. 241/2013, ce mare smecherie?" 
"- Dar militarii parca nu stiu matematica Viorele, cum de s-au prins ce ţeapa le-am tras? Si apoi, noi daca le reintregeam "pe bune" pensiile fara se le "inghetam" si sa ne scoatem "parleala", noi de unde mai aveam prime de vacanta"?

In final, Ponta s-a enervat asa de tare incat a abrogat art. 1(4) din  Legea nr. 241/2013 - cel care "ingheta" pe viata pensiile diminuate in trecut de Boc, si  ca sa demonstreze afirmatia in baza careia a sustinut ca a majorat pensiile militarilor "care fusesera recalculate in scadere de catre fosta guvernare", cum reintregirea nu este majorare, a dublat-o! Prin ordonanta de guvern care este tot secreta! Ordonanta emisa tot in visele celor care mai cred in el, desigur! Cei care nu ati beneficiat inca de majorarile respective, vi se recomanda sa solicitati, in scris, prin cereri adresate caselor de pensii si in special sediilor P.S.D. si U.N.P.R. din tara, acordarea drepturilor in cauza! 

Nota! Materialul este desigur, la "şto"! Relevante raman doar superficialitatea, indolenta si mai ales tupeul personajului central, care mai are pretentia sa devina si comandant suprem al Fortelor Armate.

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor