Treceți la conținutul principal


La ceas aniversar, B.Op.SCMD filiala SLOBOZIA urează tuturor celor care şi-au făcut şi îşi fac datoria sub tricolor, în astfel de unitaţi si subunitati, multă sănătate, prosperitate şi depline împliniri în întreaga activitate!

ZIUA ARMELOR :

Ziua SCAFANDRILOR  MILITARI  - 1 OCTOMBRIE

    La 1 octombrie 1976 s - a infiintat Centrul de Scafandri - CONSTANTA - prima unitate de scafandri.

În fiecare an, la 1 octombrie se marchează Ziua scafandrilor militari. Înființat la 1 octombrie 1976, pe structura Grupului 279 Scafandri Mangalia, Centrul de Scafandri din Constanța este singura instituție din România autorizată să breveteze scafandri profesioniști și să autorizeze și să inspecteze activitățile cu scafandri.
Foto: (c) PAUL BUCIUTA / AGERPRES ARHIVA
Acest statut, întărit prin HG nr. 350 din 21 iulie 1993, este urmarea anilor de muncă asiduă în Laboratorul Hiperbar, a miilor de ore de scufundări simulate și reale, a recordurilor proprii de scufundare, a cercetării științifice aplicative sau a lucrărilor de mare complexitate executate atât în folosul Forțelor Navale, cât și al economiei naționale.
Conform site-ului oficial al Centrului de Scafandri din Constanța, scafandrii militari români, forțe operaționalizate, participă, în timp util, la acțiuni de prevenire și combatere a terorismului sau de înlăturare a pericolului generat de dispozitivele explozive, atât pe teritoriul național cât și în afara acestuia, independent sau în cooperare cu alte forțe similare NATO, în zone unde se impune intervenția lor.
Printre realizările de excepție ale scafandrilor militari se numără: prima scufundare în saturație cu amestecuri heliu-oxigen la adâncimea de 301 m (1981), prima scufundare în saturație după o tehnologie proprie cu amestecuri heliu-oxigen la adâncimea de 350 metri (1982), prima scufundare în saturație după o tehnologie proprie cu amestecuri azot-oxigen (februarie 1983), omologarea unei tehnologii de scufundare în saturație cu amestecuri azot-oxigen și recordul național de scufundare la 500 metri, stabilit la 25 septembrie 1984.
În 1998, Centrul de Scafandri a fost acceptat ca membru în Grupul de Lucru pentru Standardizarea Problemelor de Scufundare (UDWG), structură coordonată de Agenția Navală de Standardizare a NATO, iar un an mai târziu a fost inclus în ATP 67 B — Manual de Salvare de pe Submarine.
AGERPRES/(Documentare-Andreea Onogea; editor: Irina Andreea Cristea)

     Ziua  RESURSELOR UMANE  -9 Octombrie

       La 9 octombrie  1862 ,prin Inaltul Decret al domnitorului ALEXANDRU IOAN CUZA ,in cadrul Ministeruliui de Razboi , a luat fiinta ,"I -a Directie Personal si Operatii Militare " , organizata pe " doua diviziuni "

    ZIUA RESURSELOR UMANE ALE ARMATEI ROMÂNE


    • Marime text-+
    armata.jpgÎn fiecare an, pe 9 octombrie, militarii români sărbătoresc Ziua Resurselor Umane. La 9 octombrie 1862, prin Înaltul Decret al domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în cadrul Ministerului de Război, a luat fiinţă, „I-a Direcţie Personal şi Operaţii Militare“, organizată pe două „diviziuni“.

    Data de 9 octombrie a început să fie sărbătorită prin Ordinul ministrului Apărării nr. M32, din 23 februarie 2006. Referitor la Direcţia Personal şi Operaţii Militare înfiinţată de Alexandru Ioan Cuza, este de menţionat că, potrivit Directorului Direcţiei Management Resurse Umane, Ion Gurgu, „atribuţiile noii structuri evidenţiază activităţi deosebit de complexe, care pot fi apreciate la adevărata valoare şi dimensiune în anii următori“. „Dezvoltarea diferitelor componente ale administraţiei militare centrale şi apariţia, în timp, a unor noi arme şi specializări militare au făcut ca, de-a lungul existenţei sale, actuala Direcţie Management Resurse Umane să parcurgă un proces continuu de schimbări în structură şi în denumiri, printre care enumerăm: Direcţia Personal; Serviciul Personal; Direcţia Generală a Personalului şi Direcţia Personal; Direcţia Superioară a Personalului; Direcţia Cadrelor Armatei; Direcţia Cadre şi Învăţământ; Direcţia Personal, iar din 1997, Direcţia Management Resurse Umane“, a explicat Ion Gurgu. Totodată, acesta a adăugat că „indiferent însă de denumirea structurii, în timp de pace şi în timp de război, compartimentele de bază ale structurii centrale de personal au păstrat neîntrerupt atribuţiile lor specifice şi au continua să funcţioneze eficient, pentru a asigura armatei necesarul de resurse umane“.

    Ziua RELATIILOR PUBLICE MILITARE -
                30 Octombrie
       La 30 octombrie 1993 , in baza Ordinului general al ministrului aparariisi a Ordinului Marelui Stat Major , Sectias de Informare si Relatii Publice a Armatei 
    ( SIRPA - infiintata la sfarsitul lunii octombrie 1991 _, s - a transformat in Directia de Informare si Relatii Publice a Armatei 9 DIRPA ), iar in perioada 30 aprilie 1997 - 20 februarie 2007 a purtat denumirea de Directia Relatii Publice ( DRP).
    Incepand cu 20 februarie 2007 , denumirea structurii este Directia informare si relatii publice.
    Biroul Operativ Al filialei SCMD Slobozia 

    Postări populare de pe acest blog

    GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

    Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
    Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

    Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

    LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor