Treceți la conținutul principal
1 Decembrie Ziua Naţională a României
       




 La 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, sprijinită de peste 100.000 de români veniţi din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat Rezoluţia prin care s-a consfinţit unirea Transilvaniei, întreg Banatului (cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre) şi Ţării Ungureşti (Crişana, Sătmar şi Maramureş) cu România.
                 Ziua de 1 Decembrie 1918 devenea astfel o zi simbol, fiind corolarul procesul creării României Reîntregite, ziua când se finalizau acţiunile unioniste precedente - unirea Basarabiei (27 martie 1918) şi Bucovinei (15 / 28 noiembrie 1918). Făurirea României Reîntregite a fost un act de voinţă al naţiunii române, izvorât dintr-o necesitate istorică - naţiunea trebuia să trăiască într-un stat naţional, întregit între hotarele sale fireşti.
                 În acest act de voinţă supremă a fost deplin angajată şi Armata Română: la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz a apărat cu eroism însăşi existenţa României; a apărat dreptul liber consimţit de unirea cu patria mamă al Basarabia şi Bucovinei împotrivă acţiunile armatelor bolşevice, petliuriste şi albgardiste, care le voiau sub stăpânirea lor; a apărat străvechiul pământ transilvan în faţa încercării armatei bolşevico-ungare de a-l ocupa cu forţa; a apărat Banatul împotriva tendinţelor expansioniste sârbeşti. Ofiţerii români au fost prezenţi în diversele comisii ale conferinţei de pace de la Paris. Oştenii au fost una cu poporul, îndeplinindu-şi cu cinste şi onore misia de sabie şi pavăză în făurirea şi apărarea României Reîntregite.
 



Cu prilejul ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI, Biroul Filialei SCMD Slobozia urează membrilor săi, tuturor cadrelor militare în rezervă şi retragere, militarilor unităţilor brăilene, precum şi familiilor acestora numai de bine, sănătate, prosperitate, fericire și capacitatea de a înțelege sacrificiul înaintașilor noștri, eroi cunoscuți și necunoscuți, care au luptat și s-au jertfit pentru reîntregirea ţării, hotărâre, putere de muncă şi curajul de a luptă pentru a reconstrui ROMÂNIA ca un stat întreg, puternic şi prosper!



                     Unirea au făcut–o înaintaşii noştri românii, deci România este şi trebuie să rămână a noastră, a românilor!



 DE ZIUA NATIONALA A ROMANIEI!



IN DATA DE 01.12. 2015, CU OCAZIA ZILEI NATIONALE A ROMANIEI, SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE – FILIALA SLOBOZIA VA INVITA SA LUATI PARTE LA MANIFESTARILE DESFASURATE   DIN PIATA UNIRII ,LANGA HOTELUL SELECT SI CASA SINDICATELOR DIN MUNICIPIULSLOBOZIA UNDE VOM DEPUNE O CORANA DE FLORI IN MEMORIA PRIMEI UNIRI A CELOR TREI TARI SURORI  " TARA VALAHIEI ,TARA ARDEALULUI ,TARA MOLDOVEI CUM A SPUS MARE VOIEVOD MIHAI VITEAZU ", MAREA UNIRE DE LA 1 DECEMBRIE  1918 ,PRECUM SI PENTRU TOTI EROII NEAMULUI ROMANESC  CARE AU DAT SUPREMA JERTFA PE TOATE CAMPURILE DE BATALIE .

ACTIVITATILE SE VOR DESFASURA INTRE ORELE 11 – 12.20 :

    

- INTONAREA IMNULUI DE STAT              
-          CEREMONIE  – RELIGIOASA
-          ALOCUTIUNI PRIVIND INSEMNATATEA EVENIMENTULUI
-         DEPUNERI DE COROANE DE FLORI.
-          PARADA MILITARA             

AVEM RUGAMINTEA CA DISPOZITIVUL SA FIE INCHEIAT CEL MAI TARZIU LA ORELE 10.30
VA MULTUMIM.

BIROUL OPERATIVAL FILIALEI SCMD SLOBOZIA

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor