Treceți la conținutul principal
1 Decembrie Ziua Naţională a României
       
 La 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, sprijinită de peste 100.000 de români veniţi din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat Rezoluţia prin care s-a consfinţit unirea Transilvaniei, întreg Banatului (cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre) şi Ţării Ungureşti (Crişana, Sătmar şi Maramureş) cu România.
                 Ziua de 1 Decembrie 1918 devenea astfel o zi simbol, fiind corolarul procesul creării României Reîntregite, ziua când se finalizau acţiunile unioniste precedente - unirea Basarabiei (27 martie 1918) şi Bucovinei (15 / 28 noiembrie 1918). Făurirea României Reîntregite a fost un act de voinţă al naţiunii române, izvorât dintr-o necesitate istorică - naţiunea trebuia să trăiască într-un stat naţional, întregit între hotarele sale fireşti.
                 În acest act de voinţă supremă a fost deplin angajată şi Armata Română: la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz a apărat cu eroism însăşi existenţa României; a apărat dreptul liber consimţit de unirea cu patria mamă al Basarabia şi Bucovinei împotrivă acţiunile armatelor bolşevice, petliuriste şi albgardiste, care le voiau sub stăpânirea lor; a apărat străvechiul pământ transilvan în faţa încercării armatei bolşevico-ungare de a-l ocupa cu forţa; a apărat Banatul împotriva tendinţelor expansioniste sârbeşti. Ofiţerii români au fost prezenţi în diversele comisii ale conferinţei de pace de la Paris. Oştenii au fost una cu poporul, îndeplinindu-şi cu cinste şi onore misia de sabie şi pavăză în făurirea şi apărarea României Reîntregite.
 Cu prilejul ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI, Biroul Filialei SCMD Slobozia urează membrilor săi, tuturor cadrelor militare în rezervă şi retragere, militarilor unităţilor brăilene, precum şi familiilor acestora numai de bine, sănătate, prosperitate, fericire și capacitatea de a înțelege sacrificiul înaintașilor noștri, eroi cunoscuți și necunoscuți, care au luptat și s-au jertfit pentru reîntregirea ţării, hotărâre, putere de muncă şi curajul de a luptă pentru a reconstrui ROMÂNIA ca un stat întreg, puternic şi prosper!                     Unirea au făcut–o înaintaşii noştri românii, deci România este şi trebuie să rămână a noastră, a românilor! DE ZIUA NATIONALA A ROMANIEI!IN DATA DE 01.12. 2015, CU OCAZIA ZILEI NATIONALE A ROMANIEI, SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE – FILIALA SLOBOZIA VA INVITA SA LUATI PARTE LA MANIFESTARILE DESFASURATE   DIN PIATA UNIRII ,LANGA HOTELUL SELECT SI CASA SINDICATELOR DIN MUNICIPIULSLOBOZIA UNDE VOM DEPUNE O CORANA DE FLORI IN MEMORIA PRIMEI UNIRI A CELOR TREI TARI SURORI  " TARA VALAHIEI ,TARA ARDEALULUI ,TARA MOLDOVEI CUM A SPUS MARE VOIEVOD MIHAI VITEAZU ", MAREA UNIRE DE LA 1 DECEMBRIE  1918 ,PRECUM SI PENTRU TOTI EROII NEAMULUI ROMANESC  CARE AU DAT SUPREMA JERTFA PE TOATE CAMPURILE DE BATALIE .

ACTIVITATILE SE VOR DESFASURA INTRE ORELE 11 – 12.20 :

    

- INTONAREA IMNULUI DE STAT              
-          CEREMONIE  – RELIGIOASA
-          ALOCUTIUNI PRIVIND INSEMNATATEA EVENIMENTULUI
-         DEPUNERI DE COROANE DE FLORI.
-          PARADA MILITARA             

AVEM RUGAMINTEA CA DISPOZITIVUL SA FIE INCHEIAT CEL MAI TARZIU LA ORELE 10.30
VA MULTUMIM.

BIROUL OPERATIVAL FILIALEI SCMD SLOBOZIA

Postări populare de pe acest blog

Raspuns de la DIICOT
De ce este necesara Reforma Justitiei? Pentru ca, ajunsi magistrati, procurorii justifica si apara tradarea de Tara! -Catre toti cei care mai simt si gandesc romaneste –
               Doamnelor si domnilor,         Va transmitem, fara alte comentarii, documentele alaturate, rugandu-va sa analizati si sa decideti!
SCMD A AVUT DREPTATE PRIN CHEMAREA ÎN JUSTIȚIE A CELOR CARE NE _ AU DISTRUS DREPTURILE NOASTRE FIREȘTI , A REZERVIȘTILOR. PRIN ACEASTĂ ORDONANȚĂ 96  DIN 09.11.2018 NU MAI SUNTEM LA MANTINELĂ CI PUR ȘI SIMPLU VOR SĂ NE SPÂNZURE. LOV ÎMPREUNĂ CU  O ALTĂ PERSOANĂ CE NE IUBEȘTE FOARTE MULT PRECUM SAREA IN OCHI , DOMNUL NASTA DE LA MApN, AU DAT GIR ACESTEI NEMERNICII . 


STIMAȚI COLEGI DE SUFERINȚĂ. COMPLETAȚI  DOCUMENTUL PREZENTAT  DE CĂTRE SCMD ȘI SĂ LE INAINTĂM CELOR CARE NE REPREZINTĂ DREPTURILE ȘI NI LE APĂRĂ ÎN INSTANȚĂ.. NUMAI CEI CARE VOR FI ENUNȚAȚI ÎN CADRUL PROCEDSELOR CU LOV , MApN,ȘI FOȘTII MINIȘTRI  DREPTURILE PREVĂZUTE DE LEGEA 223 SE VOR APLICA. 

NU MAI SATȚI PE MATRGINE ȘI SĂ VĂ AUTOCOMPĂTIMIȚI. 

CU RESPECT CAMARADERESC. 


IN ÎNCHEIEREA ACESTUI MATERIAL SUNTEȚI CHEMAȚI SĂ O DAȚI ÎN JUDECATĂ PE LOV ȘI MINISTRUL. 

CITIȚI CU RĂBDARE MATERIALUL DE MAI JOS.


A fost publicată OUG 96.09.11.201814 noiembrie 2018Categoria Despre Armata3.797 afisariScris de  A fost în sfârșit p…
BĂGĂTORII  DE  SEAMĂ

Văzând conţinutul acţiunii în contencios administrativ, formulată de S.C.M.D. în contradictoriu cu LOV, şi „băgătorii de seamă” de pe unele site-uri care, cu o poftă viscerală, cronică şi netratabilă, critică orice demers făcut de S.C.M.D. în sprijinul cadrelor miliare în rezervă, nu pot decât să constat totala lipsă de colegialitate (ca să mă exprim eufemistic) a celor care, cu rea-credinţă, dacă nu pot construi ceva, dărâmă. Sigur că, de principiu, o acţiune în justiţie, oricât de întemeiată şi bine motivată ar fi, nu este perfectă şi suportă îmbunătăţiri. În cazul în speţă, chiar dacă pot fi discuţii cu privire la obiectul acţiunii şi referitor la instanţa de fond competentă să judece acţiunea, nu este un "capăt de ţară" pentru că se pot face completări/precizări până la primul termen de judecată iar Tribunalul Bucureşti îşi va verifica competenţele în baza art.131 alin.(1) C.proc.civilă, inclusiv pe cea materială, şi va putea, dacă este cazul, să dispun…