Treceți la conținutul principal
1 Decembrie Ziua Naţională a României
       
 La 1 Decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia, sprijinită de peste 100.000 de români veniţi din toate colţurile Ardealului şi Banatului, a adoptat Rezoluţia prin care s-a consfinţit unirea Transilvaniei, întreg Banatului (cuprins între râurile Mureş, Tisa şi Dunăre) şi Ţării Ungureşti (Crişana, Sătmar şi Maramureş) cu România.
                 Ziua de 1 Decembrie 1918 devenea astfel o zi simbol, fiind corolarul procesul creării României Reîntregite, ziua când se finalizau acţiunile unioniste precedente - unirea Basarabiei (27 martie 1918) şi Bucovinei (15 / 28 noiembrie 1918). Făurirea României Reîntregite a fost un act de voinţă al naţiunii române, izvorât dintr-o necesitate istorică - naţiunea trebuia să trăiască într-un stat naţional, întregit între hotarele sale fireşti.
                 În acest act de voinţă supremă a fost deplin angajată şi Armata Română: la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz a apărat cu eroism însăşi existenţa României; a apărat dreptul liber consimţit de unirea cu patria mamă al Basarabia şi Bucovinei împotrivă acţiunile armatelor bolşevice, petliuriste şi albgardiste, care le voiau sub stăpânirea lor; a apărat străvechiul pământ transilvan în faţa încercării armatei bolşevico-ungare de a-l ocupa cu forţa; a apărat Banatul împotriva tendinţelor expansioniste sârbeşti. Ofiţerii români au fost prezenţi în diversele comisii ale conferinţei de pace de la Paris. Oştenii au fost una cu poporul, îndeplinindu-şi cu cinste şi onore misia de sabie şi pavăză în făurirea şi apărarea României Reîntregite.
 Cu prilejul ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI, Biroul Filialei SCMD Slobozia urează membrilor săi, tuturor cadrelor militare în rezervă şi retragere, militarilor unităţilor brăilene, precum şi familiilor acestora numai de bine, sănătate, prosperitate, fericire și capacitatea de a înțelege sacrificiul înaintașilor noștri, eroi cunoscuți și necunoscuți, care au luptat și s-au jertfit pentru reîntregirea ţării, hotărâre, putere de muncă şi curajul de a luptă pentru a reconstrui ROMÂNIA ca un stat întreg, puternic şi prosper!                     Unirea au făcut–o înaintaşii noştri românii, deci România este şi trebuie să rămână a noastră, a românilor! DE ZIUA NATIONALA A ROMANIEI!IN DATA DE 01.12. 2015, CU OCAZIA ZILEI NATIONALE A ROMANIEI, SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE – FILIALA SLOBOZIA VA INVITA SA LUATI PARTE LA MANIFESTARILE DESFASURATE   DIN PIATA UNIRII ,LANGA HOTELUL SELECT SI CASA SINDICATELOR DIN MUNICIPIULSLOBOZIA UNDE VOM DEPUNE O CORANA DE FLORI IN MEMORIA PRIMEI UNIRI A CELOR TREI TARI SURORI  " TARA VALAHIEI ,TARA ARDEALULUI ,TARA MOLDOVEI CUM A SPUS MARE VOIEVOD MIHAI VITEAZU ", MAREA UNIRE DE LA 1 DECEMBRIE  1918 ,PRECUM SI PENTRU TOTI EROII NEAMULUI ROMANESC  CARE AU DAT SUPREMA JERTFA PE TOATE CAMPURILE DE BATALIE .

ACTIVITATILE SE VOR DESFASURA INTRE ORELE 11 – 12.20 :

    

- INTONAREA IMNULUI DE STAT              
-          CEREMONIE  – RELIGIOASA
-          ALOCUTIUNI PRIVIND INSEMNATATEA EVENIMENTULUI
-         DEPUNERI DE COROANE DE FLORI.
-          PARADA MILITARA             

AVEM RUGAMINTEA CA DISPOZITIVUL SA FIE INCHEIAT CEL MAI TARZIU LA ORELE 10.30
VA MULTUMIM.

BIROUL OPERATIVAL FILIALEI SCMD SLOBOZIA

Postări populare de pe acest blog

BĂGĂTORII  DE  SEAMĂ

Văzând conţinutul acţiunii în contencios administrativ, formulată de S.C.M.D. în contradictoriu cu LOV, şi „băgătorii de seamă” de pe unele site-uri care, cu o poftă viscerală, cronică şi netratabilă, critică orice demers făcut de S.C.M.D. în sprijinul cadrelor miliare în rezervă, nu pot decât să constat totala lipsă de colegialitate (ca să mă exprim eufemistic) a celor care, cu rea-credinţă, dacă nu pot construi ceva, dărâmă. Sigur că, de principiu, o acţiune în justiţie, oricât de întemeiată şi bine motivată ar fi, nu este perfectă şi suportă îmbunătăţiri. În cazul în speţă, chiar dacă pot fi discuţii cu privire la obiectul acţiunii şi referitor la instanţa de fond competentă să judece acţiunea, nu este un "capăt de ţară" pentru că se pot face completări/precizări până la primul termen de judecată iar Tribunalul Bucureşti îşi va verifica competenţele în baza art.131 alin.(1) C.proc.civilă, inclusiv pe cea materială, şi va putea, dacă este cazul, să dispun…
Se pune întrebarea : Când a avut grija față de noi rezerviștii domnul Gl Ciucă. Șeful SMG?????? La CASA SECTORIALĂ DE PENSII A MApN ,este o doamnă, ofițer , instalată se pare la insistentețele domnei Olguța Vasilescu ,  pentru care,  noi rezerviștii suntem,  ca o pietricică in pantof  ,iar fostul șef a fost numit la auditul financiar ,că de ,așteaptă steua de general. În emisiunea de la RTV ,domnul Gl. GROPAN a prezentat situația noastră,foarte corect. Surpriză. ,Deși documentul de la NATO arată clar că suntem o categorie socio profesională , datorită lui BOC ,in cele doua OUG ,suntem scoși din context. Am stat de vorbă cu mai mulți rezerviști  asupra problematicii noastre.Acum îmi dau dreptate. .Dacă s - au convins ,îi așteptăm în rîndurile noastre ale SCMD  - ului. În ceea ce privește MEMORANDUMUL.înaintat  ministrului FIFOR , tot mai multi rezerviști se întreabă de ce  nu s - a atașat și acțiunea în instanță a SCMD -ului.  Îmi pun întrebarea. De ce spune de fiecare dată domnul mini…
SINGURI NE ÎMBOLNĂVIM DE BOLI GRAVE ȘI APOI MERGEM LA MEDIC.UNEORI  ESTE PREA TÂRZIU.MU MAI CONSUMAȚI COCA COLA  ,MAI ALES COPII.

Coca-Cola sub microscop:aceste dovezi vor pune punctul dubiilor tale
În anul 2006 în Turcia, pentru prima dată în lume, a început procesul judiciar referitor la conținutul acestei băuturi. Pe eticheta sticlei de obicei scrie, că Coca Cola conține zahăr, acid fosforic, cofeină, caramelă, acid carbonic și un oarecare <<extract>>. Anume acesta a creat suspiciune consumatorilor. Și compania Coca-Cola a fost nevoită să dezvăluie secretul, din ce într-adevăr este făcută cola. Asta s-a dovedit a fi lichidul, obținut din insectele Cochineal. Coșenila este insecta, ce trăiește pe insulele Canare și în Mexic. Este o insectă ce se lipește cu trompa sa mică de plantă, și absoarbe tot sucul și nu se mișcă niciodată din loc. Pentru coșenilă sunt create câmpuri speciale, iar aceste insecte sunt culese de către locuitorii din acele sate… Din femele și ouă se ext…