Treceți la conținutul principal

joi, 12 noiembrie 2015

LA MULTI ANI STATULUI MAJOR GENERAL !




ZIUA STATULUI MAJOR GENERAL
După actul Unirii din 24 ianuarie 1859, contopirea celor două armate ale Principatelor avea să definească "întâiul pas către unirea definitivă a țărilor surori" iar Alexandru Ioan Cuza devine comandantul suprem al acestora.


Acțiunea de unificare a început în martie 1859, când au fost dislocate la București două batalioane din Regimentul de muschetari și Bateria de artilerie călăreață din Iași, în capitala Moldovei deplasându-se un regiment de infanterie din Muntenia.
La începutul anului 1859, efectivele totale ale oștirii Moldovei numărau 4.238 de militari, în timp ce armata Țării Românești era formată din 6.359 de militari. Tabăra institituită la Florești (Prahova) a avut un rol important în acest proces, aici concentrându-se circa 11.000 de oameni. Pusă inițial sub comanda generalului Constantin Milicescu, tabăra a fost preluată ulterior chiar de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. În luna martie 1859, Comisia militară mixtă, întrunită la Focșani, a propus adoptarea aceleiași uniforme pentru "ambele corpuri ale armiei române".
Apogeul transformărilor militare a fost atins la 12/24 noiembrie 1859, odată cu înfiinÈ›area, prin ÃŽnaltul Ordin de Zi nr. 83, a Corpului de Stat Major General al Principatelor Unite, organism format din ofiÈ›eri până la gradul de colonel inclusiv. Principala sa menire consta în crearea unei structuri militare unice de concepÈ›ie È™i organizare pe întreaga armată. ÃŽn cei È™apte ani ai domniei lui Alexandru Ioan Cuza, armata permanentă a cunoscut importante transformări de ordin calitativ È™i cantitativ. Din 1859 până în 1865 inclusiv, în medie 25% din bugetul anual a fost rezervat pentru satisfacerea nevoilor oÈ™tirii, pentru modernizarea acesteia.
Organism superior de concepție și comandă al Armatei, Statul Major General a fost principalul coordonator al procesului de dezvoltare și consolidare al oștirii române. Prin măsurile și reformele concepute și materializate în această perioadă, România a fost capabilă să-și constituie o forță militară bine instruită.

LA MULTI, FRUMOSI SI SANATOSI ANI !
BIROUL OPERATIV AL SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE – FILIALA SLOBOZIA


Consolidarea capacitatii nationale de aparare, modernizarea si  înzestrarea Armatei - prioritati ale SMG

Agerpres -  Presedintele Klaus Iohannis afirma ca modernizarea si înzestrareaArmatei, consolidarea capacitatii nationale de aparare si continuarea procesului de transformare trebuie sa fie prioritati ale Statului Major General.
'ÃŽn actualul mediu de securitate, caracterizat de complexitate si dinamismca urmare a evolutiilor recente, dar si a interdependentelor politice, economice si tehnologice produse de fenomenul globalizarii, Statului Major General, alaturi de celelalte institutii cu atributii în domeniul securitatii nationale, îi revine sarcina de a-si concentra eforturile strategice pentru apararea tarii, precum si pentru respectarea angajamentelor internationale asumate. Consolidarea capacitatii nationale de aparare, continuarea procesului de transformare, modernizare si înzestrare a Armatei României trebuie sa constituie prioritati aflate permanent pe masa  de lucru a Statului Major General', spune seful statului în mesajul transmis cu prilejul sarbatoririi a 156 de ani de la înfiintarea SMG.
Presedintele Iohannis arata ca exercitiile multinationale, bilaterale, în context aliat sau regional, coordonate de Statul Major General în acest an confirma experienta dobândita în teatrele de operatii, precum si profesionalismul categoriilor de personal.
'Anul acesta sarbatorim 156 de ani de când a luat fiinta Statul Major General, structura a Ministerului Apararii Nationale, cu rol esential în pregatirea Armatei si a natiunii române pentru aparare. Pe parcursul  întregii sale existente, Statul Major General a fost organismul superior de conceptie si comanda al Armatei României, structura militara de specialitate învestita cu competente specifice în domeniul militar', sustine seful statului.
El precizeaza ca apartenenta la NATO si Parteneriatul Strategic cu Statele  Unite ale Americii, alaturi de calitatea de membru al Uniunii Europene, sunt pilonii politicii externe ai României.
'În acest context, România si-a asumat angajamentul de a fi un furnizor de securitate într-o regiune cu provocari multiple. Alocarea anuala a minimum 2% din PIB bugetului apararii, timp de 10 ani, începând cu anul 2017, va asigura suportul necesar unei forte moderne, flexibile si interoperabile', arata seful statului.
Presedintele subliniaza ca încrederea de care Armata se bucura în rândul populatiei este pe deplin justificata. 'Este datoria dumneavoastra sa mentineti acest nivel de încredere, pregatindu-va permanent pentru onoranta misiune pe care o aveti', a conchis  Iohannis.
Mesajul lui Klaus Iohannis a fost prezentat la ceremonia aniversara de consilierul prezidential Ion Oprisor.


Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
SoÅ£ia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Åžcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la PreÅŸedinÅ£ie, este acuzat că împreună cu soÅ£ia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ÅŸtie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaÅ£i pentru organe. ÃŽnaintea intermedierii adopÅ£iilor, soÅ£ii Iohannis aveau o radiografie completă a situaÅ£iei copiilor cu probleme din judeÅ£ ce puteau fi folosiÅ£i ca marfă. Åži aceasta pentru că el, Klaus, era inspector ÅŸcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Åžcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soÅ£ia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză ÅŸi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Åžcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiÅ£ie în oraÅŸul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor