Treceți la conținutul principal


Tacerea lui Klaus Iohannis, cam de tinichea

 Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis
O acuzatie extrem de grava a fost lansata impotriva presedintelui Romaniei. Este vorba de un tun financiar imobiliar dintre cele mai mari, al carui cuantum se plaseaza intre 15 si 18 miliarde de euro. Acesti bani ar fi fost practic sustrasi, in mod fraudulos, cu contributia majora a domnului Klaus Iohannis. Profesorul Radu Golban, cel care ii cere azi socoteala presedintelui, nu este un personaj oarecare. El e cetatean german de origine romana, este doctor in Drept si autor a numeroase carti de succes si lucrari de specialitate. Intrucat nu este “un penal”, cred ca este de datoria celui acuzat sa raspunda.
Aceasta dezvaluire cutremuratoare poate fi, in esenta, sintetizata astfel: in calitate de presedinte al Forumului Democrat al Germanilor din Romania, dar si de primar al Sibiului, domnul Klaus Iohannis a initiat un proces, judecat tot la Sibiu, prin organizatia pe care a condus-o. A cerut ca aceasta sa fie recunoscuta drept succesoare a Grupului Etnic German, scos in afara legii pentru crime de razboi la capatul celui celei de-a doua conflagratii mondiale si ale carei proprietati au fost confiscate de statul roman, conform deciziei aliatilor, printr-un decret semnat de Regele Mihai. Aceste proprietati, in general imobiliare, reprezentau nu numai imobile care au apartinut Grupului Etnic German, ci si imobile confiscate, in mod abuziv si criminal, de la evreii prigoniti si exterminati de nazisti. O judecatorie din Sibiu a consacrat aceasta faradelege prin incalcarea acordului de Armistitiu. Dupa care, cativa ani mai tarziu, la insistentele doamnei Angela Merkel si ale lui Klaus Iohannis, in 2014, Forumul Democratic al Germanilor din Romania a intrat in posesia acestui urias fond patrimonial, extras din avutia publica. Domnul Klaus Iohannis, cu putin timp inainte sa devina presedinte, a fost decorat cu Crucea de Fier, cea mai inalta distinctie a statului german. Si, din acel moment, institutiile statului roman platesc chirie Forumului German pentru utilizarea respectivelor imobile, evaluate de catre Ministerul Finantelor la o valoare plasata intre 15 si 18 miliarde de euro.
Aceasta fiind istoria pe scurt, astfel cum este ea relatata de dr. Golban, ne asteptam, fireste, ca presedintele Klaus Iohannis sa dea un raspuns. Pana atunci, imi permit sa ofer eu insumi cateva detalii.
La sfarsitul anului 2014, eram alaturi de Klaus Iohannis in campania sa electorala, fiind unul dintre cei mai activi promotori ai departamentului sau de comunicare publica. De altfel, mi-am adus o contributie majora in elaborarea intregii strategii. Spre surprinderea mea, in ceea ce priveste comunicarea in mediul electronic, domnul Klaus Iohannis mi-a spus ca de acest domeniu nu se va ocupa partidul, ci cu totul si cu totul altcineva. Ca sa fiu sincer, am crezut ca exista un grup specializat la Sibiu responsabil cu aceasta sarcina. Zilele trecute, in urma unei dezvaluiri detaliate, argumentate si probate facuta in presa, am descoperit cu uimire ca serviciul de comunicare publica in spatiul electronic a fost asigurat de un departament SRI. Extrem de grav. Inca un motiv ca domnul Klaus Iohannis sa dea explicatii. Ca de altfel si domnul Hellvig, care ar trebui sa infirme sau sa confirme aceasta dezvaluire. Si iata ce a urmat.
Cu circa doua luni inainte de alegerile prezidentiale, pe blogul profesorului Radu Golban, au aparut primele informatii privind uriasul tun imobiliar tras de Klaus Iohannis impotriva statului roman. Nu numai ca nu l-am crezut pe Radu Golban. Nu numai ca nu m-am aplecat suficient de atent asupra dovezilor prezentate de acesta. Dar, mai mult decat atat, m-am si certat cu el, riscand sa pun astfel capat unei prietenii trainice. Pe care, de altfel, amandoi am si suspendat-o o vreme, fiind pe baricade diferite si traind fiecare, o perioada, cu adevarul lui.
Iata insa ca, astazi, dr. Golban revine in forta cu argumente noi, detaliate si temeinice la care domnul Klaus Iohannis, de asta data in pozitia de presedinte al Romaniei, refuza cu obstinatie sa raspunda. Acest refuz este extrem de suspect si se poate afirma, fara a exagera, ca e pur si simplu scandalos. De aceea am decis ca, la randul meu, sa ii solicit lui Klaus Iohannis un raspuns.
Merit atata lucru pentru ajutorul substantial si total dezinteresat pe care i l-am dat in campania electorala. Merit atat lucru pentru buna-credinta pe care am dovedit-o in raporturile cu el.
Dar important nu este daca eu merit sau nu un raspuns. Merita un raspuns etnicii germani care cred ca sunt de buna-credinta si nu s-ar putea simti confortabil stiind ca au dobandit proprietati ale unei organizatii criminale, declarata, in plan international si national, ca atare, si ca o parte dintre acestea au apartinut evreilor deposedati de bunuri si ucisi cu sange rece. Merita un raspuns cetatenii Romaniei care trebuie sa stie ca au pierdut, in urma demersurilor presedintelui Klaus Iohannis, un fond urias imobiliar pentru care, din 2014, platesc chirie. Merita un raspuns si aliatii nostri euroatlantici care au fost inselati prin calcarea in picioare a acordului de Armistitiu.
Vedeti dumneavoastra, domnule presedinte Klaus Iohannis, se intampla uneori ca tacerea sa nu fie de aur. Ci de tinichea. Aveti cuvantul!
Un comentariu de Sorin Rosca Stanescu, jurnalist

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor