Treceți la conținutul principal

LT. col. (retr.) Dumitru Lupescu, Deputat în Circumscripția Electorală nr. 16 Dâmbovița - Declaratie politica



GRUPUL PARLAMENTAR UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA

Declarație politică
“M.Ap.N., fierul vechi, pensiile de serviciu şi revoluţionarii din ’89.
Ce ţară am dorit, ce dorim şi ce facem pentru cetăţeni!”

Mulțumesc stimată doamnă președintă/stimate domnule președinte de şedinţă,
            Stimate colege și stimați colegi parlamentari,

I/ Am luat act cu justificată îngrijorare de aspectele publicate la 26 septembrie 2017 de Gazeta Dâmboviței în articolul ”TÂRGOVIȘTE: Mascații au descins peste un transport de fier vechi de la o unitate militară către COS”.

Astfel, un transport de fier vechi a fost oprit în ultima decadă a lunii septembrie a.c. în Târgoviște de către polițiștii însoțiți de mascați. Organele de cercetare au constatat că transportul provenea din incintele fostelor unități militare din zona Gării Târgoviște (U.M.01417 și U.M.01378) și era destinat topirii în Combinatul de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște. 
Este interesant că se justifică de către reprezentantii societății transportatoare preluarea fierului vechi (provenit din ce?) prin eventuala existență a unui contract prin care Ministerul Apărării Naționale vinde combinatului aceste deșeuri metalice.
În același timp, polițiștii dâmbovițeni nu au oferit detalii, spunând că în acest caz se fac cercetări cu privire la „legalitatea transportului”. 
Verificarea legalității unui transport de fier vechi efectuată cu trupe speciale ne duce cu gândul la elemente, echipamente și subansamble metalice cu caracter militar.
Dar cine va oferi detalii privind contractul dintre M.Ap.N. și COS Târgoviște și despre ce elemente metalice este vorba?
Unitatea militară de la Gara Târgoviște a intrat în istoria României în 1989. Acum, prin transferuri de terenuri între M.Ap.N. și administrația locală, în zonă urmează să se construiască un parc, un stadion, sediul ARR și un nou cartier.
Uniunea Salvaţi România și opinia publică asteaptă răspunsul de la conducerile Ministerului Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște și societății care a contractat aceste transporturi.
Totodată, Uniunea Salvaţi România trage un nou semnal de alarmă asupra modului cum deţinătorii unor terenuri şi bunuri ce aparţin ori au aparţinut Armatei Române sunt transformate în câştiguri pentru buzunarul propriu şi înteresele de partid ori grup.
x

II/ În tot acest timp, Uniunea Salvaţi România remarcă cu îngrijorare atacul concertat la care personalul activ şi din rezervă din structurile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională este supus unui atac mediatic şi economico-financiar concertat, prin care vădit se doreşte discreditarea imaginii acestuia şi diminuarea veniturilor acestuia (solde/salarii/pensii militare de stat).
Astfel, aplicarea cu dicrepanţe majore a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizareapersonalului plătit din fonduri publice, Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, ordonanţele de guvern nr. 57/2015 şi 59/2017 au condus la nemulţumiri  majore din partea persoanelor îndreptăţite să beneficieze de prevederile acestora.
x

III/ Uniunea Salvaţi România, formaţiune politică ce asigură secretariatul Comisiei parlamentare comune a revoluţionarilor din Decembrie 1989, consideră că Guvernul României, nenumind mult timp titular la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, nu s-a implicat în rezolvarea în termenul legal de către personalul propriu secretariatului, a cererilor şi contestaţiilor pe linia aplicării Legii nr. 341 din 12 iulie 2004 -Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 si OUG 95/2014 pentru modificarea şi completarea Legii recunoştintei și luptătorii care au contribuit la victoria Revoluției române din decembrie 1989.
Astfel, Comisia parlamentară comună a revoluţionarilor din Decembrie 1989 din legislatura precedentă a studiat şi analizat dosarele, a audiat mare parte dintre participanţii contestatari şi a avizat favorabil un număr de 890 de contestaţii în cursul anului 2016.
Dosarele cu documentele studiate şi tabelele nominale cu cei avizaţi au fost retrimise cu poşta specială în cursul lunii noiembrie 2016 Secretariatului de Stat (este păstrătorul arhivei ca emitent de certificate de revoluţionari) şi nici până acum petiţionarii nu au primit decât vorbe!
Un exemplu concludent îl reprezintă persoanele din mun. Târgovişte care s-au prezentat la audienţele birourilor parlamentare şi au solicitat sprijin în acest sens.
X

Cu convingerea că veți cumpăni cu mare atenție asupra acestor subiecte, vă rog stimați colegi să primiți expresia deplinei mele considerații.


AŞA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU!


LT. col. (retr.) Dumitru Lupescu 
Deputat în Circumscripția
Electorală nr. 16 Dâmbovița

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor