joi, 16 noiembrie 2017
Incredibil! Dintre toate formațiunile politice, există doar una singură care a luat în serios batjocura contra armatei!
Nu facem absolut nicio reclamă, dar acesta este adevărul in ... urul gol! Adevăr pe care suntem obligați, să îl prezentăm! Formațiunea politică care pare interesată de soarta militarilor români, inclusiv de pensiile ciuruite ale militarilor, esteUniunea Salvați România! O formațiune care a creat anumite animozități pe scena politică și electorală. Dar care la acest moment, este pur și simplu, singura formațiune politică ce pare bine ancorată în problemele care privesc legislația nefastă și efectiv curvească, îndreptată contra pensiilor militarilor români!
Notă: Ceva mai greu, dar am aflat că deputatul Dumitru Lupescu, este de fapt și colonel în rezervă/retragere! Adică, dintre ai noștri! Are si cont de Facebook cu un îndemn la care ar trebuie să mediteze temeinic și pe care ar trebui să și-l însușească, fiecare dintre noi: "Camarazi! Cine nu luptă pentru drepturile sale, nu le merită!"
Notă: Ceva mai greu, dar am aflat că deputatul Dumitru Lupescu, este de fapt și colonel în rezervă/retragere! Adică, dintre ai noștri! Are si cont de Facebook cu un îndemn la care ar trebuie să mediteze temeinic și pe care ar trebui să și-l însușească, fiecare dintre noi: "Camarazi! Cine nu luptă pentru drepturile sale, nu le merită!"
![]() |
Col. (rtg.) și deputat, Lupescu L. Dumitru |
„Rezerviștii, bărbați și femei deopotrivă sunt discriminați, prin Art.40 din OUG nr. 57/2015 si, mai ales, prin OUG nr. 59/2017” spune deputatul USR de Dâmbovița, Dumitru Lupescu, secretar al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională a Camerei Deputaților. Acesta a formulat și o declarație politică în care le cere deputaților să nu aprobe modificările care vor adânci și mai mult discepanțele din sistem, prin neaplicarea Legii Pensiilor Militare de Stat. În fapt, pensiile militare nu sunt pensii speciale, ci pensii de serviciu, din acest considerent ele nefăcând, legal, obiectul reglementărilor de către Ministerul Muncii.
„OUG 59/2017 legiferează, în plus, discriminarea rezerviștilor militari și polițiști față de toate categoriile socio-profesionale civile prin faptul ca: rezeviștii sunt singura categorie la care calculul pensiei se face după net, nu după brutul impozabil și singura categorie la care pensiile îngheață până la moarte, deoarece nu mai cresc nici în conformitate cu creșterile salariale la activi, nici cu rata inflației. (…) OUG 59/2017 echivalează cu tradarea intereselor naționale și cu prăbușirea flancului estic al NATO deoarece, adoptată pe 4 august 2017, s-a anunțat că va intra în vigoare pe data de 15 septembrie 2017, ceea ce a însemnat hemoragia întregului sistem militar, astăzi aproape nefuncțional, peste 12.000 de profesioniști din Armată, Interne și Serviciile Speciale trecând în rezervă.”
Punctul de vedere al deputatului USR de Dâmbovița este susținut în Comisia de Muncă de colegii Cristian Seidler și Adrian Dohotaru. Votul se va da săptămâna viitoare. Camera Deputaților este for decizional în acest caz.
……………………………………………………………………………………………………….
Declarație politică
Discriminarea rezervistilor, barbati si femei deopotriva, prin Art. 40 din OUG nr. 57/2015 si, mai ales, prin OUG nr. 59/2017
"Mulțumesc stimate domnule președinte, Stimați colegi parlamentari, stimați guvernanți,
Camera Deputaților ca for decizional, a primit proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 59/2017 (Plx-310/2017) privind modificarea și completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu.
Mă adresez dvs. in calitatea pe care o aveti in Camera Deputatilor cat si in baza declaratiilor asumate privind lupta impotriva a ceea ce se numeste, indeobște, „SISTEMUL”, rugându-vă să interveniți în urmatoarele situatii:
I. Supunerea la vot, in Camera Deputatilor a Art. 40 din OUG 57/2015 al carui raport este gata in Comisia de Munca, asteptandu-se avizul Guvernului, in sensul propunerii noastre de respingere.
In fapt, constatand discriminarea in interiorul sistemului militar produsa de OUG nr.1/2011, care a introdus diferentele catastrofale intre rezervisti cu aceeasi vechime, aceeasi functie, acelasi grad, la propunerea SCMD, a fost elaborată Legea Pensiilor Militare de Stat – Legea nr.223/2015. Aceasta nu a fost aplicata, deoarece premierul Ponta a stabilit data de intrare in vigoare, nu in 30 de zile, ci la 1 ianuarie 2016, fapt de care a profitat partea kaki a „Sistemului” pentru a-si acoperi ilegalitatile comise in 2011 (drept proba, auditul efectuat la MApN de catre Curtea de Conturi in 2012).
Această parte a „SISTEMULUI” a introdus, fara ca Guvernul Ciolos, abia numit, sa observe, o intreaga Ordonanta in 30 de articole, drept ….. Articol (nr.40), intr-o banala OUG care se dadea, anual, in decembrie, pentru stabilirea salarizarii civililor pe anul urmator.
Prin Art. 40, din OUG 57/2015, pe langa discriminarile din interiorul structurilor militare, s-a legiferat discriminarea militarilor fata de magistrati si alte categorii socio-profesionale. Prin aceasta au fost incalcate prevederile Deciziei nr. 20/02.02.2000 a CCR, in Dosarul 5A/2000, care stabilea identitatea si imposibilitatea separarii juridice a „pensiei de serviciu pentru cadrele militare si pentru magistrati”!
Numai pentru rezervisti s-a stabilit, in mod discriminatoriu, coborarea limitei de 100%, la 85% din venitul brut impozabil si a bazei de calcul de la 80%, la 65%.
Tot discriminatoriu si ilegal, s-au introdus in baza de calcul a pensiei de serviciu pensia privata, zisa „suplimentara”, instituita in 1967 ca „altceva decat pensia militara de stat”, printr-o contributie de 5% – 25% din venitul net al militarilor si politistilor si, retroactiv, contributiile la pensie ale rezervistilor care au lucrat in calitate de civili, in varii domenii, dupa trecerea in rezrva.
Si, tot abuziv si discriminatoriu, li s-a luat militarilor si politistilor, dreptul de a opta, timp de 5 ani, intre a deveni rezervisti din punct de vedere juridic sau a ramane asistati social pe punctul de pensie, conform Legii 263/2010.
Urmare a celor de mai sus, discrepantele dintre promotiile de rezervisti s-au triplat sub aspectul cuantumului (cei iesiti inainte de 31 decembrie 2015 fata de cei pensionati dupa 1 ianuarie 2016), iar discriminarea intre rezervisti si pensionarii civili din Pilonul I, beneficiari de legi ocupationale, s-a legiferat.
- Amendarea OUG nr.59/2017 in sensul eliminarii rezervistilor din noua lege zisa a „pensiilor speciale” pe urmatoarele considerente:
- Constitutional, „activitatea” militarilor si politistilor este considerata altceva decat munca prestata de civili si nu se regaseste in Codul Muncii pentru ca, prin Constitutie (Art.42), se interzice folosirea, in cazul militarilor si politistilor, a termenului de „munca fortata”;.
- Conform tuturor adreselor primite in 2016 si 2017 de la Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, ultima fiind nr.2735/AMR/29.09.2017, Ministerul Muncii nu are competenta, de la 1 ianuarie 2016, si nu poate initia acte legislative in privinta sistemului militar;
- In plus, pensiile militare nu sunt considerate „speciale” ci „pensii de serviciu” care „sunt reglementate prin statute profesionale”, orice initiativa apartinand Ministerului Apararii in calitate de coordonator al Sistemului de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala. In mod ilegal, asadar, actualul ministru al Muncii i-a introdus pe rezervisti cap de afis in OUG 59/2017, aflat astazi ca Proiect legislativ in Camera Deputatilor (PLX 310/2017) si i-a supus unei ample ofensive mediatice de denigrare si umilire;
- Prin OUG 59/2017, discriminarea fata de magistrati se pastreaza invocandu-se decizii ale CCR, prin fals, deoarece amintita Decizie 20/02.02.2000, statua deplina egalitate de tratament intre militari si magistrati, atat in activitate cat si la pensie;
- OUG 59/2017 legifereaza, in plus, discriminarea rezervistilor militari si politisti fata de toate categoriile socio-profesionale civile prin faptul ca: rezevistii sunt singura categorie la care calculul pensiei se face dupa net, nu dupa brutul impozabil si singura categorie la care pensiile ingheata pana la moarte, deoarece nu mai cresc nici in conformitate cu cresterile salariale la activi, nici cu rata inflatiei.
- In fapt, pensiile civililor cresc cu cresterea punctului de pensie si cu rata inflatiei in timp ce, deja discriminati, rezervistii trebuiau sa opteze ori pentru aplicarea procentuala a cresterii unor elemente din veniturile activilor, ori pentru indexarea cu rata inflatiei. Spre exemplu, anul acesta indexarea a fost in ianuarie de 5,25% pentru toti pensionarii, pensionarilor civili le-a crescut pensia si cu punctul de pensie, in timp ce, la rezervisti, cresterea cu 15% a soldei de functie nu le-a adus in plus nici un ban.
- De azi inainte, insa, prin adoptarea de dumneavoastră a OUG 59/2017 în forma propusă, discriminarea este totala deoarece, prin introducerea expresiei „indicator definitiv”, pensiile de stat militare nu vor mai creste nici cu rata inflatiei. Prin urmare, daca pensiile soferilor iesiti in 2016, 2017 sunt de 2-3 ori mai mari decat ale generalilor iesiti inainte de 1 ianuarie 2016, pensiile soferilor care vor iesi peste 2-3 ani vor fi de 6 ori mai mari decat ale acelorasi categorii de rezerviști.
Referitor la cele doua ordonante, rezerviștii au adresat Presedintelui Romaniei o sesizare de neconstitutionalitate. In plus, au atras atentia domniei sale ca OUG 59/2017 echivaleaza cu tradarea intereselor nationale si cu prabusirea flancului estic al NATO deoarece, adoptata pe 4 august 2017, s-a anuntat ca va intra in vigoare pe data de 15 septembrie 2017, ceea ce a insemnat hemoragia intregului sistem militar, astazi aproape nefunctional, peste 12.000 de profesionisti din Armata, Interne si Serviciile Speciale trecand in rezerva.
Cu convingerea că veți cumpăni cu mare atenție asupra acestor subiecte, vă rog stimați colegi să primiți expresia deplinei mele considerații".
Deputat Dumitru Lupescu,
Circumscripția electorală nr. 16 Dâmbovița
Sursa: aici!