Treceți la conținutul principal
PĂI DACĂ ȘI ACEST MINISTRU AL APĂRĂRII NE MINTE ÎN FAȚĂ,NU MAI  AVEMNICI - O SPERANȚĂ.  RUȘINE.


Gafa de proporții a ministrului Fifor, evidențiată și de un Comunicat al MApN din august a.c.

La o întrunire cu sefii unor structuri asociative ale rezerviștilor, din data de 21 11 2017, ministrul apărării, domnul Mihai Fifor,  și-a permis să motiveze OUG nr. 59/2017, art. VII, de înghețare a cuantumului pensiilor militare în plată, prin neactualizare cu soldele de funcție ale celor în activitate, în fața unor sefi de asociații neinformați, cu următoarele argumente:
Cred că a fost și greșit înțeleasă povestea asta cu pensiile. Această creștere este foarte foarte greu de suportat de bugetul statului și asta vă spun cu toată onestitatea acest lucru, că vă place sau nu vă place ce spun dar e de datoria mea să vă spun. Ar fi însemnat anul viitor, dacă s-ar fi păstrat această actualizare, un impact de de 11 miliarde pe care efectiv bugetul statului nu îl duce, nu îl poate duce. Și atunci s-a căutat o variantă, cum să rămânem la un nivel acceptabil de buget și să nu mințim oamenii, vă dăm, nu vă dăm”


Comparați argumentele penibile ale ministrului cu un comunicat remis de MApN Ziarului Financiar în luna august a.c. cu referire la pensiile militare în plată la Casa Sectorială a MApN din luna iulie a.c.  
************
Pensia medie în luna iulie a acestui an în rândul foştilor militari angajaţi ai Ministerului Apărării Naţionale este de 3.372 de lei, potrivit datelor furnizate de instituţie la solicitarea ZF.
„În evidenţa Casei de pensii sectoriale a Ministerului Apărării Naţionale se găsesc 78.932 beneficiari de drepturi de pensii şi alte drepturi sociale, din care 78.803 de persoane care beneficiază de pensii militare de stat şi 129 de persoane beneficiare de alte drepturi de asigurări sociale (fără pensii). Nivelul minim al pensiilor aflate în plată este de 379 lei, iar cel maxim este de 33.393 lei (fost magistrat militar). Pensia medie în luna iulie a fost de  3.372 lei”, se arată în răspunsul transmis către ZF de secţia de presă a MApN.
Prin comparaţie, pensia medie din sistemul asigurărilor sociale de stat este de circa 980 de lei pe lună.
Sumele alocate lunar de la bugetul de stat pentru plata pensiilor militare de stat se ridică la aproximativ 270 milioane lei, mai spun oficialii ministerului, adică 3,24 miliarde de lei pe an. Astfel, bugetul de 3,24 miliarde de lei pe an alocat pensiilor foştilor militari reprezintă 5,6% din bugetul total de pensii din România, de 58 de miliarde de lei pe an.
***************
Ziarul Financiar greșește când compară fondul pentru pensiile militare din MApN cu fondul de 58 de miliarde lei pe an al Fondului pentru pensii civile. Pensiile militare se plătesc din bugetul MApN.
Din cele 11 miliarde de lei, care ar fi necesare pentru actualizarea pensiilor MApN în anul 2018, conform zicerilor domnului ministru, în realitate ar fi nevoie de 800 milioane lei, corespunzătoare unei creșteri de 25% a soldei brute, potrivit art. 38 al Legii salarizării unitare. 
Calcul:
3 240 000 000 x 0,25 = 810 000 000 lei 

Suma necesară actualizării pensiilor în MApN este mai mică de 800 milioane lei(roni). Nu toate elementele bazei de calcul al pensiei s-ar fi actualizat cu 25%, potrivit fostului art. 60 al Legii nr.  223/2015.

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor