Treceți la conținutul principal



Se intampla in anul Centenarului,
An al definitivarii distrugerii structurilor militare
prin legile „LOV” (VIII)

FELICITARI  ISTORICULUI  dr. VASILE  LECHINTAN

Iata ca, pe fondul ofensivei iredentiste impotriva statului roman si al bataii de joc orchestrata de oficiali la adresa aniversarii Centenarului Marii Uniri, se mai intampla si minuni! Publicam fara comentarii memoriul trimis de istoricul dr. Vasile Lechintan factorilor politici si juridici de decizie, referitor la noua ofensiva horthysta si complicitatea, chiar tradarea celor alesi de noi sa ne apere existenta national statala.
(Departamentul Relatii al S.C.M.D.)

Memoriu adresat Preşedinţiei României, Guvernului Român,  Parlamentului României şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României

         Subsemnatul, dr. Vasile Lechinţan, istoric, vă  adresează  acest memoriu pentru soluţionarea grabnică a unor grave nedreptăţi care s-au făcut naţiunii române, în special românilor transilvăneni, cu prilejul aşa-ziselor “retrocedări”, efectuate de către instituţii administrative şi juridice ale statului român, din 1990 până astăzi. Nu ar fi bine sa intampinam marele eveniment din acest an, Centenarul României Mari, cu aceste nedreptăţi insuportabile care trenează de atâta timp din cauza unor oficiali români din administraţie şi justiţie, unii incompetenţi şi alţii, probabil, corupţi, dar sigur manipulaţi în mod direct de beneficiarii ilegali actuali, de după 1990, ai unor bunuri comune ale naţiunii noastre.

         Mă refer aici la averile uriaşe ale fundaţiilor făcute pentru Transilvania şi, în oglindă (de acelaşi tip), şi pentru Ungaria, de către împărăteasa Maria Tereza în anii 1773-1780, pentru românii greco-catolici, pentru maghiarii şi germanii/saşii romano-catolici şi pentru armenii de religie armeano-catolică, averi constituite şi din contribuţia românilor transilvăneni, prin robote iobăgeşti, dijme şi impozite, prin taxe şcolare la gimnaziile susţinute de aceste fonduri etc. Fundaţiile sau fondurile sunt următoarele:

         - Fundus Studiorum (Fondul/Fundaţia de Studii/Învăţământ, în maghiară: Tanulmányi alap);

         Fundus Religionum (Fondul/Fundaţia de Religie, în maghiară: Vallás alap);

         - Fundus Stipendiorum (Fondul/Fundaţia de Burse/ de Stipendii, în maghiară: Ösztöndíj Alap)acestea fiind cele mai importante, precum şi altele mai mici:

         Fundus Scholarum Elementarium (Fondul/Fundaţia pentru şcolile elementare);

         - Fundus Regii Catholici Orphanotrophii (Fondul/Fundaţia Orfelinatului Regesc Catolic [de la Sibiu]) etc.

         Pentru o corectă raportare între fondurile/fundaţiile “ungare” (create inclusiv pentru zonele Banat, Bihor, Maramureş) şi cele “transilvane” (create pentru interiorul arcului carpatic), este de remarcat de la bun început faptul că fondurile/fundaţiile create de numita împărăteasă pentru Ungaria, în oglindă (de acelaşi tip) cu cele pentru Transilvania, au fost administrate exclusiv de către statul ungar, de la 1780 până astăzi. De cele “ungare” au beneficiat astfel, până la 1918, şi 72 de biserici româneşti din zona Arad, Bihor, Maramureş, precum şi studenţi români - care au primit burse – la gimnazii catolice de pe actualul teritoriu al României, din Arad, Oradea, Carei, Timişoara, Satu Mare etc.

         Fundaţiile/fondurile create pentru Transilvania (interiorul arcului carpatic) au suferit - în contrast cu cele din Ungaria – un traseu istoric total diferit, beneficiile lor fiind deturnate până la urmă în scopuri pur romano-catolice şi maghiare. Astfel, aceste fundaţii au fost administrate de statul transilvan din 1780 până la 1866, când au fost date în administrare – nicidecum în proprietate – Statusului Romano-Catolic ardelean, care i-a înlăturat apoi treptat şi complet pe români de la beneficiile lor, producându-se una dintre cele mai mari deturnări de fonduri din istoria Transilvaniei. Din aceste fonduri/ fundaţii s-au ridicat în Transilvania palate şi internate ale unor gimnazii şi şcoli, ale căror proprietari sunt aceste fundaţii/fonduri şi tot din aceste bunuri s-au construit şi biserici şi case parohiale romano-catolice, clădiri şi chiar palate pentru închirieri în scopul obţinerii de beneficii exclusiv pentru romano-catolicii maghiari. Astfel nicio biserică românească greco-catolică din Transilvania nu a avut patron (susţinător cu fonduri financiare) Fondul de Religie Transilvan, pe când – repet - 72 de biserici greco-catolice româneşti din afara Transilvaniei propriu-zise, respectiv zona Bihor, Arad, Maramureş etc au avut patron Fondul de Religie Ungar, care era administrat de statul ungar.
După 1989, reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia au cerut să li se restituie “în proprietate”, în mod fraudulos, ilegal, numeroase clădiri dintre cele sus-amintite, fapt pentru care trebuie să răspundă penal în faţa justiţiei pentru uzurpare de drept de proprietate. Aceşti reprezentanţi, abuzând de interpretări inexacte şi cu rea credinta, au reuşit să obţină multe astfel de clădiri, care deja  au fost “retrocedate” numitei Arhiepiscopii. De fapt această instituţie a fost împroprietărită ilegal de către oficiali ai statului român incompetenţi şi/sau probabil corupţi, care trebuie să răspundă, şi ei, pentru aceste fapte penale. În această situaţie se află palatele unor licee din Târgu Mureş, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, deja “retrocedate”,  şi numeroase alte clădiri. Paradoxal şi trist este faptul că statul român plăteşte chirie pentru ele, adica pentru propriile sale proprietati ilegal instrainate, iar din aceste clădiri au fost practic alungaţi elevii români.
Deşi clădirea cunoscutului liceu, fost “piarist”, din Cluj-Napoca, unde au profesat şi au studiat mari personalităţi ale culturii şi istoriei româneşti transilvane, construita din fondurile mentionate, în 1821, liceu situat în fața  clădirii Universității “Babeş-Bolyai”, nu a fost încă “retrocedata”, fiind solicitata de numita Arhiepiscopie, încă din 1990 au fost alungaţi elevii români, spre stupoarea marelui istoric al Transilvaniei David Prodan şi a românilor clujeni. Tot din 1990 au fost alungaţi elevii români de la liceele, proprietate romaneasca din Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc. La Liceul Unirea din Târgu Mureş, viata elevilor romani a devenit imposibila, iredentistii urmarind furtul cladirilor, desi acestea au fost, în mod clar, conform cărţii funciare, proprietatea Fondului de Studii şi a Fondului de Stipendii/de Burse sus-amintite, până la “retrocedarea”acestor clădiri Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Alba Iulia. In fapt, aceasta a fost in mod ilegal împroprietărită cu ele de către Comisia guvernamentală care s-a ocupat de retrocedări şi de către o hotărâre a Curţii de Apel Târgu Mureş, creandu-se astfel o situaţie juridică cu totul nouă, in conditiile in care, nici pe vremea Austro-Ungariei nu a fost în proprietatea acestei Episcopii sau a Statusului Romano-Catolic Ardelean.
          Aceste clădiri/palate trebuie să fie și să rămână pentru eternitate un simbol al punţii comune de convieţuire pentru toate etniile din România. Ele nu au fost niciodată în proprietatea - sau înscrise pe cartea funciară a - Arhiepiscopiei romano-catolice sus-amintite sau a Statusului Romano-Catolic Ardelean, ci pe numele fundaţiilor sus-amintite, pe cartea funciară a acestora. Este o mare enigmă cum de oficialii Comisiei de retrocedări şi instituţiile judecătoreşti care au “retrocedat” astfel de clădiri nu au văzut aceste extrase de cărţi funciare şi cum de au interpretat abuziv şi ilegal textul acestora.  Aceste fonduri trebuie să fie administrate de statul român, în folosul tuturor etniilor din Transilvania, aşa cum le-a administrat statul ungar pe cele din Ungaria până la 1918. Ne mirăm cum de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia a acceptat să se implice în asemenea fapte profund ilegale, prin uzurpare de drept de proprietate şi considerăm că, totuşi, această instituţie va colabora cu Justiţia statului român pentru a se înlătura actele ilegale şi penale. De asemenea, că nu se va mai implica în „segregarea” elevilor români sau de alte etnii în aceste clădiri/palate care sunt o avere comună a românilor, maghiarilor, saşilor/germanilor, armenilor şi a altor etnii din România.
         Cu respect deosebit, vă propun, aşadar,  ca,  în regim de urgenţă, să fie abolite toate aceste “retrocedări”/împroprietăriri cu valoroasele clădiri care – şi pentru românii transilvăneni şi pentru toate etniile – au, nu numai o valoare  materială, ci şi o imensă valoare morală şi spirituală, încorporată în identitatea lor istorică şi culturală. 

Dr. Vasile Lechintan, istoric


 




miercuri, 11 iulie 2018

Se intampla in anul Centenarului - ACTIUNI IREDENTISTE





Se intampla in anul Centenarului,
An al definitivarii distrugerii structurilor militare
prin legile „LOV” (VII)

ACTIUNI IREDENTISTE


A atins apogeul actiunea declansata in 1990, de Laszlo Tokes, de transformare a unor proprietati ale statului roman, indolent pana la tradare in ceea ce priveste intabularea proprietatilor preluate de la Coroana Habsburgica, in 1918 si de la diversi criminali de razboi unguri si sasi, ulterior, in proprietati ale unor falsi revendicatori, fie persoane fizice, fie biserici, fie inventii aberante de tipul „Status-ul romano-catolic” etc. Imaginatia lor si tenacitatea transformarii masluirii in adevar istoric, nu au limite! Spre exemplu, in conditiile in care Biserica Romano-Catolica nu a avut proprietati in Transilvania, iar Justitia s-a pronuntat, iredentistii au pus mana pe inca o cladire romaneasca, pentru infiintarea Liceului Unguresc si Catolic „Francisc Rakoczi al II-lea” la Targu Mures.
Cum de a fost posibil? Prin alaturarea ministrului Educatiei Nationale colegilor sai din guvern, aflati, deja, pe lista Marii Tradari Nationale. Practic, s-a obtinut, in conditiile in care sistemul militar al tarii este destructurat prin ordonante de urgenta, OUG nr.48/18.06.2018, care restabileste conditiile infiintarii unitatilor de invatamant atipice in Romania. Sapte zile mai tarziu, Ministerul Educatiei Nationale a emis catre ISJ Mures, sub semnatura directorului Szepesi Alexandru si a inspectorului Vartic Mayla Iuliana, ordinul de infiintare a noii unitati „de invatamant romano-catolic, cu predare in limba maghiara, de sine statatoare, cu personalitate juridica proprie”, pe strada Mihai Viteazul nr.15-17, in Municipiul Targu Mures, din care amintirea lui Mihai si elevii romani au fost alungati.
Va prezentam, alaturat, documentul scanat.
Pe data de 4 iulie a.c., la ora 9.22 A.M., deputatul UDMR Jozsef Kulcsar-Terza, in realitate presedinte al filialei Covasna a Partidului Civic Maghiar (PCM), a trimis o scrisoare ambasadelor SUA, Rusiei, Marii Britanii, Frantei, Germaniei si Italiei, plangandu-se de respingerea proiectului de lege privind autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc si solicitandu-le sprijinul in acest sens. Citam: “Sunt conştient de faptul că nici elita politică românească, nici opinia publică din România nu este pregătită să discute această chestiune în cadrul unei dezbateri bazate pe argumente – iar asta, din cauza unui lung şir de dezinformări care au servit respingerii oricărei forme de autonomie şi a fricii insuflate de aceste dezinformări. De aceea vă cer să sprijiniţi, prin mijloace diplomatice, iniţierea unui dialog constructiv, astfel încât iniţiativa noastră, care exprimă voinţa legitimă a unei comunităţi,să schimbe această atitudine de refuz”. József Kulcsár-Terza a mai declarat pentru agenţia ungară de presă MTI, că, pentru a păstra subiectul în centrul atenţiei şi pentru a creşte gradul de conştientizare asupra dorinţei comunităţii maghiare din Secuime, este necesară ca partidele maghiare să încerce din nou, cel târziu anul viitor, obţinerea unei decizii favorabile din partea Parlamentului României. Deputatul a mai propus ca, începând din vara aceasta, să aibă loc negocieri între partidele maghiare, Consiliul Naţional Secuiesc şi Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania, în legătură cu strategia obţinerii autonomiei.
Pe data de 7 iulie a.c., la ora 18.00, Viktor ORBAN a aterizat, adica a descalecat ca Voda prin loboda, in zisul Tinut Secuiesc. Doua ore si jumatate mai tarziu, Toth Valentin (purtatorul de cuvant al HVIM) a declansat seria de actiuni menite sa duca la eliberarea celor doi teroristi Beke Istvan si  Szocs Zoltan, condamnati pentru incercarea de aruncare in aer a militarilor si manifestantilor romani, in urma cu doi ani, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Imediat au intervenit, in calitate de complici post-factum la terorism, urmatorii indivizi, a caror anchetare o solicitam structurilor de specialitate romanesti:
1.      Dr. Gaudi Nagy Tamas (fost deputat FiIDESZ) care a declarat la Budapesta: „Este o provocare  ceea ce se intâmplă cu cazul acesta, prin cei doi condamnați puterea vrea să suprime şi să intimideze atât secuimea cât  şi maghiarii din Ardeal. Statul vrea să se  legitimeze pentru a  monitoriza HVIM. Cu acest caz rezistența va fi mărită mai mult. Comunitatea română şi ei au observat că este o suprimare din partea statului cazul. Dorim ca prin org. civile şi guvernul ungar să fie  eliberați. PÂNĂ VOR FI ELIBERAȚI, NOI DORIM SĂ SE OBȚINĂ AUTONOMIA.”;
2.      Semjen Zsolt, vicepresedintele Ungariei, care a cerut explicatii Guvernului roman, afirmand cu impertinenta: Avem discutii cu Ministerul de Externe al României. Statul ungar nu va lăsa pe cei doi cu cetățenie maghiară. Vom depune solicitare la instituția  pentru drepturile omului ca România să fie trasă la răspundere.Nu sunt indicii ca să fie condamnati. Conform dreptului international sunt deținuți politici. Statul român nu își respectă nici procedurile juridice. Cazul este în atenția Parlamentului European.
Statul român în loc de astfel de dosare ar trebui să asigure drepturile comunității. Şi-a incălcat multe tratate asumate de el.”;
     3. Izsak Balazs, presedintele asa-zisului Consiliu National Secuiesc (CNS), care, uitand de cei doi teroristi, a precizat clar obiectivul: „Să fim solidari ,să proclamăm autonomia ca şi lupta pentru autonomie, CNS-ul şi toată Ungaria este inglobata în dosar. Statul nu e capabil să construiască căi ferate iar in comunități bagă ura. Ce putere e asta? Sunt lucruri ale serviciilor. Ei fac totul.”
     4. Sorban Ors (EMI), care a proclamat: „Trebuie să ne unim forțele prin toate organizațiile civile să nu ne lăsăm suprimați. Libertate pentru cei doi!”
Concluzionand, Jozsef Kulcsar-Terza a declarat: „Vasile Goldiş, acum 100 ani, a spus că  vrea Ardealul dar fără maghiari. Transmitem lui oriunde ar fi că Ardealul va exista cu maghiari şi secui. Am ințeles că joi, săptămâna viitoare va fi  miting din nou. Libertate celor doi!”
A doua zi,  in data de 08.07.2018 membrii formaţiunilor politice maghiare, (din partea PCM - Kulcsar Terza Jozsef, PPMT -Balint Zsozsef, CNMT - Sandor Krisztina și UDMR - Gruman Robert) au ținut o conferință de presă prin care au anunțat organizarea unui protest împotriva sentinței de condamnare al lui  Beke I. și Szocs Z. la terorism. Protestul urmează să se desfășoare în data de 12.07.2018 începând cu ora 18:00 în Tg. Secuiesc, PCM fiind angrenat în organizare. Reprezentanţii formaţiunilor politice au făcut apel către reprezentanţii bisericilor maghiare şi conducerea instituţiilor de invăţămănt să mobilizeze cetăţenii. A fost anunţată prezenţa la protest al Europarlamentarului Tokes Laszlo şi a preşedintelui PCM Biro Zsolt. Se preconizează participarea a peste 1000 de persoane.
Drept care, ne intrebam: Ce pazesc minunatii sefi politici ai si mai minunatelor noastre servicii de informatii si contrainformatii? Dar minunatii procurori din institutia stalinista, inventata de cel mai stalinist procuror al Romaniei ceausiste, care, astazi, porcaieste Romania in Consiliul Europei si-l protejeaza pe Guru Bivolaru? Blocheaza, in continuare, cu succes, construirea Autostrazii Transilvania si-i vaneaza pe patriotii romani? Halal Centenar! Halal aniversare! Halal clasa politica!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU




Postări populare de pe acest blog

sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar
vineri, 1 ianuarie 2016 Noutăți OK privind încadrarea în grupele de muncă a personalului M.Ap.N. urmare a Ordinului nr. 123/2015 al ministrului apărării naționale La multi ani, tuturor!  Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  este prezentat pe  site -ul Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N.  Ordinul  este  acesta  si este prezentat integral si la finalul acestui material. Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  stabileste noile norme metodologice privind incadrarea in condiții de muncă deosebite, speciale și alte condiții, specifice personalului militar, abrogând în același timp vechiul ordin al ministrului cu nr. M. 116.2002 care stabilea aceleași norme. La o analiză sumară a prevederilor ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  rezultă un element (probabil) benefic si pt. majoritatea militarilor in rezerva/retragere, concretizat in  Art. 9 alineatele (1) si (2) , astfel: - Dupa cum cunoastem, in urma prevederilor vechiului ordin al ministrului apar