De la
Dumitru Craciunescu
EXCLUSIV. Tinerii secui învață să mânuiască arme într-o tabără de husari din Covasna. Copiii învață să lupte sub drapelul Ungariei. Tabăra este finanțată din fonduri publice

AUGUST 8, 2019 •EXTREMISM MAGHIAR •VIEWS: 140
În perioada 4-10 august a.c. la Castelul Mikes din Zăbala, județul Covasna, are loc o tabără „tradițională” în care tinerii secui sunt învățați să jure credință Ungariei, să mânuiască armele și să laude faptele de arme ale înaintașilor care au lupta la 1848-1849.
Vezi și ELOGIATĂ DE UDMR LA MIERCUREA CIUC. Cu ce se ocupa faimoasa Divizie secuiască: uciderea, terorizarea şi jefuirea civililor
Consiliul Județen Covasna și Primăria Târgu Secuiesc, împreună cu Uniunea Maghiară de Păstrarea Tradiţiilor Husarilor şi Militarilor din Ungaria, sprijină desfășurarea unei tabere de husari la Castelul Mikes din Zăbala.
Uniunea Maghiară de Păstrarea Tradiţiilor Husarilor şi Militarilor din Ungaria este o organizaţie civilă înfiinţată în 1991. Scopul principal este îngrijirea tradiţiilor milităreşti maghiare, prin asta întărirea conştiinţei maghiare, sentimentul de dragoste de patrie, aprecierea valorilor naţionale, şi să contribuie la educaţia de apărare a patriei.
Această asociație este una de utiliztate publică în Ungaria. Activitatea de specialitate a organizaţiei este sprijinită prin parteneriate de către Ministerul Apărării, Armată, Ministerul Agriculturii din Ungaria.
Tinerii maghiari, în marea lor majoritate minori, sunt educați să jure credință drapelului Ungariei și să mânuiască armele.
Copii sunt antrenați în simulări de bătălii cu arme și ședințe tactice în care se utilizează harta Ungariei Mari.
Copii se plimbă pe străzile din Zăbala în uniforme militare, imagine care îi îngrozește pe românii din zonă care știu foarte bine ce au avut de suferit românii la 1848-1849 de la oameni înbrăcați în aceleași uniforme.
Ne întrebăm dacă astfel de manifestări ajută la îmbunătățirea relațiilor interetnice din România? Sau, din contra, stimulează atitudini refractare față de români.
Ne întrebăm de asemenea care sunt sumele de bani din fonduri publice cu care sunt finanțate astfel de evenimente „tradiționale” și „educative” și dacă acele sume de bani nu ar fi putut fi utilizate pentru creșterea nivelului de trai din zonă sau pentru îmbunătățirea relației dintre cetățeni și instituțiile publice.
- Solicitați un link
- X
- Alte aplicații