Treceți la conținutul principal

  • Păi daia s- a votat împotriva noastră pe data de 19 iunie a. c la C.D. Acum recent a fost un grup de fortă cu Mirică , Bălăceanu , Băhnăreanu , Tudor, Monac , Tudose , etc . care nu au fost de acord cu o noua propunere pentru noi. Suntem luați de fraieri.PE 30 IULIE 2019 ÎN M.Of. A FOST PUBLICATĂ DECIZIA NR.237 / 2019 A CCR , RESPINGEREA EXCEPȚIEI DE NECONSTITUȚIONALITATE A ar.28, 29 , 30 din L 223.Art.   40 pct.4, 5 , 6 ,, OUG 57 / 2015.  privind salarizarea personalului pătit din fondurile publice în anul 2016 ,prorogarea unor termene ,precyum și unele măsuri fiscal - bugetare.Suntem luati de proști. Art. 40 ne LOVEȘTE CEL MAI TARE. PROPBLEMA IMPOZITĂRII ESTE LUATĂ. DACĂ CEI DE LA PSD PICĂ , SĂ NU UITĂM DE B 14 , a celor de la PNL și USR ,CARE TAIE ÎN CARNE VIE. VA FI DEZASTRU PENTRU NOI PENSIONARII REZERVIȘTI.DAR ȘI PENTRU CIVILI. .

  •  PROIECTUL LEGISLATIV TREBUIA SĂ FIE GATA PE DATA DE 23 IULIE 2019 , NU TOT TERGIVERSĂRI . DE CE NU A FOST GATA PE 23 IULIE .????????????? SE MAI TRAGE DE TIMP , DOAR , DOAR MAI PLEACĂ LA CER CINEVA DINTRE NOI.?????????????



Pentru cei interesați, prezint o preluare:
Comunicatul
Consiliului consultativ al militarilor in rezerva si in retragere din cadrul Ministerului Apararii Nationale
nr. 19 din 02 august 2019
Va aducem la cunostinta ca in data de 02 august, la sediul Ministerului Apararii Nationale a avut loc intalnirea de lucru a Consiliului de conducere al Consiliului consultativ al militarilor in rezerva si in retragere.
La intalnire au participat 13 militari in rezerva si in retragere, consilierul ministrului - gl. (rz.) Tase Marian si col. Iordan de la Casa de pensii.
In cadrul intalnirii s-au discutat si s-au stabilit urmatoarele:
1 - transformarea Ordonantei de urgenta deja elaborata in Hotarare de guvern si urgentarea promovarii acesteia;
2 - organizarea unui grup de lucru care sa elaboreze un proiect legislativ prin care sa se asigure inlaturarea IN TOTALITATE a inechitatilor existente intre pensionarii militari care au indeplinit aceleasi functii si care s-au pensionat in perioade diferite de timp - grupul va incepe lucrul luni, 5 august, ora 9 si va porni de la proiectele elaborate deja de diferite structuri asociative;
3 - s-a decis formalizarea participarii la Consiliu a structurilor asociative care au in componenta lor militari in rezerva si in retragere - pe baza invitatiilor pe care le va trimite Consilierul desemnat pentru coordonarea Consiliului;
4 - s-a prezentat situatia intocmita de Comisia de analizare a contestatiilor la Deciziile de pensii si au rezultat urmatoarele:
- in perioada 2011 - 2019 au fost inregistrate in jur de 50000 de contestatii;
- actuala incadrare a comisiei nu permite solutionarea contestatiilor in timp real.
Se va organiza un grup de lucru care sa identifice cai si modalitati de optimizare a modului de lucru al Comisiei de alalizare a contestatiilor.
Consiliul consultativ adreseaza rugamintea tuturor militarilor in rezerva si in retragere proveniti din cadrul Ministerului Apararii Nationale si care au aflat de existenta sa sa informeze pe toti camarazii cu care intra in contact referitor la activitatea acestuia precum si despre existenta Grupului de facebook cu aceeasi denumire in care se fac toate informarile legate de activitatea noastra.
Reamintim incaodata ca pot participa la activitatea Consiliului toti camarazii specialisti pe problemele in dezbatere sau care considera ca au probleme de interes pentru Ministerul Apararii Nationale si pentru Consiliu.
Va asiguram ca acest Consiliu nu este o structura exclusivista ci este o structura a tuturor militarilor in retragere si in rezerva unde fiecare poate prezenta problemele pe care le considera de interes.
Echipa de comunicare a Consiliului consultativ va sta la dispozitie pentru orice informatie referitoare la Consiliu si isi propune sa va tina la curent cu toata activitatea acestuia.
Semneaza:
Echipa de comunicare a Consiliului consultativ



  • cunde sau raportează acest comentariu


    În comunicatul AORR din 02.08.2019:
„ AORR a susținut că în actualul context este deosebit de contraproductiv să se înaiteze un proiect de OUG sau HG care să facă trimitere la pensiile militare de serviciu, dar care nu rezolvă problemele fundamentale legate de discriminare și eliminarea actualizării, existând riscul real de a nu se mai putea promova un al doilea proiect cu aceeași problematică, în speță, pensiile militare de serviciu.”?
Precizez că ministrul Leș, la propunerea mea și la recomandarea DGJ, a achiesat la emiterea unei OUG cu cele trei puncte(majorarea 5% conf OUG 57/2015-suspendată la 01.07.2017, adăugirea pensiei suplimentare la pensia de serviciu și finalizarea recalculării pensiilor militarilor din industria de apărare), termenul final stabilit pentru înaintare la semnare fiind 23.07.2019.
Ce-au făcut ANCMRR ȘI AORR, ai căror reprezentanti nu au catadicsit a participa la sedinta CCMR din 16.07.2019, la auzul acestei vești?
Au torpilat inițiativa în cauză, cu complicitatea secretarului de stat, polițistul Chirică, susținînd tâmpenia de mai sus, un proiect făcut repede, în contrapondere, pe genuchi.. Precizez că nu m-aș opune unei asemenea inițiative legislative, dacă propunerea dlui col Monac ar fi una viabilă, lipsită de imperfecțiunile acum existente; abia după dezbatere și adoptare în CCMR, aș fi de acord cu promovarea ei, dar nu stopând-o pe cea realizată, după trei luni de zile de muncă și susținere, de către alții decât ANCMRR și AORR.
Nu a restricționat nimeni vreo inițiativă de genul celei propuse acum de către ANCMRR și AORR, dar liderii acestora s-au gândit s-o „torpileze” pe cea a altui grup de lucru, prin mularea celei proprii pe șablonul celei finalizate și agreate de ministru.
Procesul de recalculare a pensiilor militarilor proveniți din industria de apărare a fost stopat prin emiterea mârșavului Ord MS 101/11.06.2018, prevederile lui încălcând grav conținutul art 28 (5) din Legea 223/2015. Să vă reamintesc că necesitatea soluționării celor peste 1700 de dosare nu a fost receptată la nivelul conducerii celorlalte structuri asociative? Sau că discriminarea, despre care tot se trâmbitează că proiectul dlui Monac ar include soluții de eradicare, nu s-a manifestat ca fenomen începând cu iulie 2019? Dar, probabil, sabotorii proiectului de OUG, finalizat de noi, dar torpilat de liderii ANCMRR și AORR, sunt obișnuiti a călca pe cadavre, pentru a-și expune pieptul la primirea diferitelor decorații!

Postări populare de pe acest blog

sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar
vineri, 1 ianuarie 2016 Noutăți OK privind încadrarea în grupele de muncă a personalului M.Ap.N. urmare a Ordinului nr. 123/2015 al ministrului apărării naționale La multi ani, tuturor!  Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  este prezentat pe  site -ul Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N.  Ordinul  este  acesta  si este prezentat integral si la finalul acestui material. Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  stabileste noile norme metodologice privind incadrarea in condiții de muncă deosebite, speciale și alte condiții, specifice personalului militar, abrogând în același timp vechiul ordin al ministrului cu nr. M. 116.2002 care stabilea aceleași norme. La o analiză sumară a prevederilor ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  rezultă un element (probabil) benefic si pt. majoritatea militarilor in rezerva/retragere, concretizat in  Art. 9 alineatele (1) si (2) , astfel: - Dupa cum cunoastem, in urma prevederilor vechiului ordin al ministrului apar