Treceți la conținutul principal

GANURI DE “ NESIMTIT”

Alaturi de onoarea, mândria şi demnitatea militarului, în inima şi mintea noastra, am purtat ca o povară scumpă: visuri, doruri şi gânduri pentru vremurile ce vor veni.
Am adus pe altarul patriei tot ce a fost mai bun în slaba noastră fiinţă : libertatea noastră, tinereţea noastră,renunţările la o viaţă tihnită. Şi daca datoria ne-o cerea, însăşi viaţa noastră, nu ezitam să o sacrificăm. 
Nu am luat arma în mână să luptăm pentru ambiţii deşarte de mărire omenească, nici din spirit de aventură, nici din ură pentru nimeni. 

Cu atât mai mult suntem departe de meschinele probleme materiale, de pofta de îmbogăţire în viitor. Nici unul din noi nu avem averi de apărat, nici interese de clasă. Din contră, suntem din rândul acelor care în viaţă au cunoscut mai mult greutatile si privatiunile, decât tihna şi belşugul.
În aceşti ani ne-am lovit însă de atâta răutate, ipocrizie, interese, ambiţie prostească, zgârcenie şi mai ales nepăsare, încât ni s-a umplut sufletul de durere, amărăciune şi dezgust. A trebuit să primim pe obrazul nostru, palma politicului şi, nu odată,fapt ce ne-a adus în pragul deznădejdii.
Camarazii căzuţi din rânduri, ne leaga prin jertfa lor cu putere, în lupta din care nu putem să ieşim decât biruitori!


AM GASIT PE INTERNET O POVESTE,
NU STIU DACA E REALA SAU ADEVARATA,
INSA AVEM DE INVATAT ENORM !!!

" Un ofiter a venit de la munca tarziu, obosit si nervos,gasindu-si baietelul de 5 ani asteptand la usa nerabdator.

- Tati, pot sa te intreb ceva?

- Da sigur, despre ce e vorba? a raspuns tatal

- Tati, cati bani castigi pe ora?

- Hei, dar asta nu e treaba ta. De ce ma intrebi astfel de lucruri? spuse omul nervos.

- Doar vreau sa stiu...Te rog spune-mi, cat castigi pe ora?

- Daca trebuie sa stii ...castig 6 lei pe ora.

- Atat, a raspuns micutul trist, cu capul plecat.Tati, imi imprumuti te rog 3 lei?

Tatal s-a infuriat:
- Daca singurul motiv pentru care m-ai intrebat asta este ca sa imi ceri niste bani sa iti cumperi o jucarie prosteasca sau alte prostii, atunci du-te direct in camera ta la culcare.
Gandeste-te, de ce esti asa egoist. Nu lucrez din greu in fiecare zi pentru asa copilarii.

Micutul a mers in liniste in camera si a inchis usa.
Omul s-a enervat si mai tare pe intrebarile baiatului.Cum a putut sa puna asa intrebari doar pentru a cere niste bani.

Dupa o ora, tatal s-a calmat si a inceput sa gandeasca: "Poate chiar era ceva de care chiar avea nevoie sa cumpere cu 3 lei si chiar nu mi-a cerut bani des".

S-a dus la usa baiatului si a deschis-o.

- Dormi? a intrebat....

- Nu tati, sunt treaz, a raspuns baiatul.

- M-am gandit, poate am fost prea dur mai devreme,spuse tatal. A fost o zi lunga si m-am descarcat pe tine. Uite aici ai 3 lei.

- Micutul a sarit, zambind. Multumesc tati, a strigat.

Dupa aceea a scos 3 bacnote de 1 leu. Omul a vazut ca baiatul avea deja bani si s-a enervat din nou.Micutul si-a numarat incet banii si s-a uitat catre tatal sau.

- De ce vrei mai multi bani daca deja ai? a spus tatal.

- Pentru ca nu am avut destul, dar acum am, a replicat baiatul. Tati, am 6 lei. Pot sa cumpar o ora cu tine ???? Te rog sa vii mai repede acasa maine! Vreau sa mananc cu tine!

Tatal a fost distrus de durere. Si-a luat baiatul in brate si l-a implorat sa il ierte. "

Este doar o reamintire pentru toti ce lucreaza din greu in viata pentru familia lor.
Nu ar trebui sa lasam timpul sa treaca printre degete fara sa petrecem timp cu cei care chiar conteaza pentru noi, aceia apropiati de inimile noastre.

Sa ne straduim sa daruim din timpul nostru celor pe care ii iubim. Daca azi murim, statul pentru care lucram ne va inlocui foarte usor.
Dar familia si prietenii pe care ii lasam in urma o sa simta pierderea pentru tot restul vietii lor!
Pentru Viata Ta,
Colonel”Militar Veteran” ,
Fanel Iancu. PS - Trimite tuturor pe care-i cunosti acest mesaj si va garantez ca iti vor fi recunoscatori
...daca nu ei, cel putin ... copiii lor .
http://www.colvet.blogspot.ro

Postări populare de pe acest blog

Raspuns de la DIICOT
De ce este necesara Reforma Justitiei? Pentru ca, ajunsi magistrati, procurorii justifica si apara tradarea de Tara! -Catre toti cei care mai simt si gandesc romaneste –
               Doamnelor si domnilor,         Va transmitem, fara alte comentarii, documentele alaturate, rugandu-va sa analizati si sa decideti!
DIVERSIUNEA DE PRIMAVARA
DIVERSIUNEA DE PRIMAVARA -In atentia tuturor rezervistilor – Pentru al treilea an consecutiv, cineva isi bate joc de rezervisti, inundand Internetul cu stirea ca „ieri, marti”(urmeaza data), s-ar fi votat in plenul Senatului un amendament la Legea 223/2015, privind revenirea la plafonul de 100% si la baza de calcul de 85% pentru pensiile militare de stat, lege promulgata dar neaplicata ca urmare a aparitiei OUG57/2015. Am verificat .... Ieri, 9 aprilie, Senatul nu s-a intrunit in plen. S-au intrunit comisiile si o singura initiativa legislativa s-a discutat in Comisia de Munca, privind pensiile militare de stat. Proiectul de lege, initiat de Mihail-Viorel FIFOR, privind introducerea unui nou aliniat (3) la Art.21 din Legea 223/2015, referitor la varsta si conditiile de vechime necesare depunerii cererii de pensionare. Practic, se introduc aceleasi conditii si pentru „soldatii si gradatii profesionisti”. Masura face parte din cerinta externa de scoatere din Sistem a …
VINERI 15 FEBRUARIE 2019   ORELE                                12.00 - 14.30
LA CENTRUL ,, CULTURAL  UNESCO 
 IONEL  PERLEA ,, VA AVEA  LOC  ȘEDINȚA  COMUNĂ A CELOR DOUA FILIALE ALE SCMD IALOMIȚA.


 IN DATA DE 15.02 2019  , LA CENTRUL CULTURAL UNESCO IONEL PERLEA  VA AVEA LOC O MANIFESTATIE CULTURALĂ ÎMPREUNĂ CU ASOCIAȚIA DIMITRIE CANTEMIR  .  

DIN PARTEA CONDUCERII CENTRALE PARTICIPĂ  DOMNUL PREȘEDINTE COL. MIRCEA DOGARU ȘI DNA COL.CALOIAN MONICA

ACTIVITATEA SE DESFĂȘOARĂ ÎN DOUĂ PĂRȚI.

ÎN PRIMA PARTE TIMP DE 45 - 50 DE MINUTE SE VOR PREZENTA RECENZIA UNOR CĂRȚI DE CĂTRE COLEGII DE LA ASOCIAȚIA CULTURALĂ DIMITRIE CANTEMIR.


ÎN PATEA A DOUA  DOMNUL PREȘEDINTE COL. MIRCEA  DOGARU  ȘI DNA COL.CALOIAN MONICA  NE VOR PREZENTA SITUAȚIA CU CARE SE CONFRUNTĂ TOȚI REZERVIȘTII DAR ȘI ACTIVII ÎNDIFERENT DE CADRUL DE ACTIVITATE ÎN  CADRUL  SNAOP.

LA ACESTĂ ACTIVITATE SUNT INVITAȚI TOȚI MEMBRI DE SINDICAT , FOȘTII MEMBRII DE SINDICAT , TOȚI REZERVIȘTII INDIFERENT DE ORGANIZAȚIA , FEDERAȚIA SAU LIGA APARȚI…