Treceți la conținutul principal

marți, 23 decembrie 2014

AMENDAMENTUL PRINCIPAL LA SCRISOARE, SE CONSTITUIE IN EFORTUL FARA PRECEDENT AL MEMBRILOR SCMD SI ANCMRR PITESTI, CURTEA DE ARGES SI CAMPULUNG MUSCEL, PENTRU APARAREA STATULUI DE DREPT!




marți, 23 decembrie 2014


Abuz al justitiei romane impotriva SCMD. Scrisoare deschisa a presedintelui SCMD.


Astazi, 23.12.2014, presedintele SCMD a trimis scrisoarea de mai jos:
  1. Secretarului General al Aliantei Nord Atlantice, Dl. Jens Stoltenberg
  2. Presedintelui Romaniei, Dl. Klaus Werner Iohannis
  3. Primului Ministru al Romaniei, Dl. Victor Ponta
  4. Presedintelui Senatului Romaniei, Dl. Calin Popescu Tariceanu
  5. Presedintelui Camerei Deputatilor, Dl. Valeriu Zgonea
  6. Ministrului Justitiei, Dl. Robert Cazanciuc
  7. Presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Dl. Adrian Bordea


             <<În calitatea pe care o am de președinte al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) – organizație constituită legal în baza Sentinței Civile nr. 83/2009 a Judecătoriei Sectorului 1 București, dată în dosarul nr. 26479/299/2009 – mă văd obligat să vă informez despre un fapt scandalos și deosebit de grav de încercare a îngrădirii dreptului constituțional  privind accesul liber la justiție, a mai multor membri ai sindicatului nostru, prin obligarea acestora la plata unor amenzi judiciare în cadrul unor procese civile, în condițiile în care Constituția României – la art. 21 – prevede că: Orice persoană se poate adresa justiţiei pentru apărarea drepturilor, a libertăţilor şi a intereselor sale legitime”.

Prin Legea nr. 119/2010, regimul antinațional Băsescu-Boc   a desființat pensiile de serviciu (CCR i-a salvat pe magistrați, pe o motivație care se aplică însă perfect și militarilor) și le-a transformat retroactiv în pensii în înțelesul Legii nr. 19/2000, privind sistemul de pensii publice, pe baza principiului contributivității, principiu de care pe timpul activității lor  militarii nu au fost legați. Prin normele metodologice subsidiare legii, Guvernul României a stabilit modul de recalculare a pensiilor foste militare (H.G. nr. 735/2010 - suspendată în același an, definitiv, de Înalta Curte de Casație și Justiție, pe o acțiune a SCMD), ulterior de revizuire (O.U.G. nr. 1/2011). Prin ambele norme metodologice Guvernul a încălcat, în privința militarilor și polițiștilor, prevederile art. 180, alin. (7) din Legea nr. 19/2000, în vigoare la acea dată, cu privire la menținerea în plată a cuantumului celui mai avantajos. Menționez că acest principiu al drepturilor câștigate a fost preluat de Legea nr. 263/2010, privind sistemul public de pensii, acum în vigoare, în dispozițiile art. 169, alin. (5).

            Puși în fața acestei discriminări, pensionarii militari au deschis mii de acțiuni în justiție, contestând atât deciziile de ”recalculare”, cât mai ales deciziile de ”revizuire” (acestea depășind numărul de 10 în cazul unor colegi!) în încercarea de a-și redobândi drepturile abuziv încălcate de guvern. În etapa recalculării, sute de colegi au avut câștig de cauză în instanță, dar hotărârile definitive și irevocabile nu au fost puse în executare deoarece Guvernul a redefinit procesul în revizuire și a re-emis H.G. nr. 735/2010 sub forma O.U.G. nr. 1/2011. Sute de procese pe revizuire mai sunt încă în instanțele de judecată. În multe dintre ele se mai obțin decizii favorabile (cu titul de exemplu: dosarele nr. 49/30/2011, 5426/114/2011, 2632/109/2012, 7618/109/2013). Redau soluția pe scurt din ultimul dosar menționat: ”Admite contestaţia. Anulează decizia de revizuire nr. 54264/17.05.2013 emisa de către Casa de Pensii Sectoriala a Ministerului Apărării Naţionale. Pentru perioada decembrie 2011-01.10.2013 menţine in plata pensia de serviciu a contestatorului, emisa in baza Legii 164/2001, modificata si completata. Obliga intimata sa plătească contestatorului diferenţele de drepturi de pensie pentru perioada decembrie 2011-01.10.2013, actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii efective şi la care sa se adauge dobânda legala. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusa la Tribunalul Argeş. Pronunţată în şedinţa publică azi, 01.07.2014, la Tribunalul Argeş, secţia pentru conflicte de muncă şi asigurări sociale. Document: Hotarâre  1373/2014  01.07.2014

            În iulie 2013, Parlamentul României adoptă Legea nr. 241/2013, prin care pensionarii militari, cărora li s-a revizuit în minus  pensia, au fost repuși în plată, începând cu luna octombrie 2013, la nivelul pensiei din dec. 2010, cu înghețarea cuantumului pe un număr variabil de ani - art. 1, alin. (4). În art. 2 din lege, sub o formulare oarecum confuză, legiuitorul prevedea posibilitatea recuperării unor sume de bani rezultând din diferențe de cuantum a pensiilor. Ulterior, prin Legea nr. 125/2014, privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii (pentru pensionarii ”civili”), art. 2, favorabil pensionarilor militari, din Legea nr. 241/2013 a fost în mod ciudat abrogat.

           În tot acest context, sute de pensionari s-au adresat din nou instanțelor de judecată, în încercarea de a-si recuprera sumele reținute abuziv timp de 21 de luni, în anii 2012-2013. Soluțiile date de instanțele de judecată cunosc o gamă diversă, dar una dintre ele se ”remarcă” în mod cu totul deosebit, cea pronunțată de d-na judecător VASILE-CRISTEA MIRELA-SIMONA, de la Tribunalul București, după cum urmează (citez din dispozitivul S.C. nr. 9110/03.10.14, dată în dos. nr.1673/3/2014):”Așa cum s-a menționat anterior, dispozițiile legale aplicabile în cazul de față sunt clare și nu lasă loc de interpretare, drepturile reclamantului nu au fost încălcate, cum simpla nemulțumire a acestuia cu privire la măsurile luate de guvernul BOC nu poate fi temei al acțiunii, și cum pentru soluționarea nemulțumirii exprimată prin acțiune în justiție statul a alocat fonduri materiale și financiare care în speță au fost pierdute în loc să fie folosite pentru rezolvarea unei probleme reale, instanța apreciază că cererea este formulată cu rea credință și evident nefondată, motiv pentru care va aplica reclamantului amenda judiciară prevăzută de art. 187 C. proc.civ., în cuantum de 1000 lei.”

           Lăsând la o parte considerațiile de natură politică referitoare la guvernul BOC și modul de folosire a resurselor materiale și financiare, la care un magistrat independent nu are a se referi, întrucât JUSTIȚIA nu se înfăptuiește în funcție de acestea, nu putem să nu observăm reaua credință a magistratului în îndeplinirea atribuțiilor profesionale și intenția sa clara de a intimida justițiabilii care își caută dreptatea la o instanță de judecată. Mai mult, prin soluția data, consider că doamna judecător a făcut în mod clar un atac serios, din rațiuni politice, la adresa drepturilor fundamentale ale omului, accesul liber, neintimidat, la justiție fiind printre acestea. Prin amenzile aplicate atât contestatorilor cât și SCMD ca organizație în dosarele ”judecate” (de exemplu nr. 984/3/2014, 1245, 1673, 4983,9395), d-na judecător vizează inclusiv destabilizarea funcționării  normale a sindicatului, aspect de asemenea de neacceptat!

            Pentru informații mai detaliate despre situația unei părți însemnate  a pensionarilor militari, vă anexăm două materiale cu caracter documentar.>>
  
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU


scurt comentariu ;

Vedeti de ce suntem umiliti? 
Situatia Detasamentului Rezervistilor  din ARGES, este cunoscuta si nu necesita un nou spatiu de publicare; Are mare extindere in toate spatiile de dialog si interventie cetateneasca, la nivelul tuturor institutiilor abilitate , inclusiv al unor senatori si deputati;
Este insa absurd sa ai la indemana un astfel de instrument si sa NU ai deschidere absoluta, in propagarea evenimentelor , sa NU ai acces la emisiunile TVR, sponzorizata din bani publici si mai mult,  chiar din prima zi de mandat, sa NU aduci la cunostinta Comandantului Suprem al Armatei, ABUZURILE unor functionari din MAp.N., construite si directionate cu rea credinta ,impotriva rezervistilor militari. Este de NOTORIETATE ca Filiala Pitesti ANCMRR si SCMD, Executa Silit prin autoritatile specializate ale statului, ministerul Apararii, pentru NEpunerea in executare a Sentintelor Civile definitive si irevocabile, reprezentand TITLURI EXECUTORII, in procesul de recalculare a pensiilor militare!  Acesta este UN PROCES UNIC, ISTORIC si faptul ca s-a ajuns aici, demonstreaza coruptia si slabiciunile structurilor acestui minister si nu numai! Ele sunt dezvaluite acum, dar NU au amplitudinea necesara si se vor blocate. NICIODATA ! Mai mult, vor urma ACTIUNILE PENALE ! 
Nimic, absolut nimic NU justifica, atitudinea BOC/SCMD, in luarea unor masuri , chiar detehnica teoretica, pentru a expune succint, istoricul LUPTEI in justitie al unei filiale, fie EA cat de mare sau mica, dar PARTE integranta a SCMD, exemplu - Filiala Pitesti s.a.;
Se pare ca atitudinea noastra, a conducerii Filialei Pitesti, avand la baza TOATE argumentele si Probatoriu Indubitabil , pentru a da RIPOSTA hotarata  statului, sub sanctiunile legi civile si penale, pentru incalcarea drepturilor noastre, de cetateni in primul rand,  NU este in consens cu ceea ce vrea LIDERUL SCMD si colaboratorii sai!
Faptul ca in PREMIERA MONDIALA , un minister al Apararii prin reprezentantii sai, girati de un ministru fara autoritate profesionala si morala, LUPTA cu toate fortele,intr-un mod incalificabil, josnic, compromitator, impotriva drepturilor patrimoniale si militare ale rezervistilor militari, TREBUIA sa constituie TINTA PRINCIPALA a actiunilor SCMD si ANCMRR! Sigur, miza este  pensia militara de serviciu..., dar in al cui serviciu este armata domnilor? Al companiilor private? Sau al poporului roman?
domnilor din ANCMRR , SCMD, alte Ligi, Asociatii Militare, etc...,CONVERGENTA actiunilor noastre depinde de UNITATEA noastra ! 
Vom reveni si NE vom reveni prin actiuni concrete ! Vom relua de la capat filmul, dar va asigur ca nu DEGEABA cum spunea actorul Tudor Gheorghe aseara la Sala Palatului! Cine a fost la acest CONCERT, NU a fost degeaba!
Sa ne concentram atentia, in linistea si pacea Nasterii Mantuitorului Nostru , iarSf.Sarbatori Crestine 2015 sa va BINECUVANTEZE!

 CRACIUN FERICIT!
LA MULTI ANI !

Presedintele Filialei Arges SCMD ,
Membru Fondator al Filialei ANCMRR Vlad TEPES Pitesti-  Victor Popescu

Postări populare de pe acest blog

sâmbătă, 18 septembrie 2021 Multumim publicatiei Metropola Constanta   Noi proteste împotriva unei guvernări abuzive Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD)   reprezintă o organizație având ca obiectiv principal apărarea intereselor celor care, sub Drapelul Tricolor, au jurat credință României, iar dacă va fi necesar, o vor apăra „chiar cu prețul vieții”. Din păcate, cu mici excepții, aproape toate guvernele post-decembriste s-au întrecut parcă în luarea de măsuri antiromânești, în mai toate domeniile, cu precădere în ceea ce privește depopularea, înstrăinarea resurselor naturale, slăbirea puterii de apărare a țării. Mai mult chiar, se întrec în nerespectarea legilor  promulgate de președintele țării cum este cazul angajamentelor luate la intrarea României în NATO, ori a Legii 223/2015, referitoare la pensiile militare de stat care a adus unele reparații, absolut necesare, sistemului de pensionare pentru militarii rezerviști. Pe 3 septembrie președintele PNL a declarat că u
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar
vineri, 1 ianuarie 2016 Noutăți OK privind încadrarea în grupele de muncă a personalului M.Ap.N. urmare a Ordinului nr. 123/2015 al ministrului apărării naționale La multi ani, tuturor!  Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  este prezentat pe  site -ul Casei de Pensii Sectoriale a M.Ap.N.  Ordinul  este  acesta  si este prezentat integral si la finalul acestui material. Ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  stabileste noile norme metodologice privind incadrarea in condiții de muncă deosebite, speciale și alte condiții, specifice personalului militar, abrogând în același timp vechiul ordin al ministrului cu nr. M. 116.2002 care stabilea aceleași norme. La o analiză sumară a prevederilor ordinul ministrului apărării nr.  123/2015  rezultă un element (probabil) benefic si pt. majoritatea militarilor in rezerva/retragere, concretizat in  Art. 9 alineatele (1) si (2) , astfel: - Dupa cum cunoastem, in urma prevederilor vechiului ordin al ministrului apar