Treceți la conținutul principal

Domnule C. Alexandru, nu accept ofensa adusa majoritatii personalului militar in rezerva/retragere, fapt pt. care te declar "persona non-grata" pt. toti cei pe care ne desconsideri!



Am dat intamplator peste un comunicat semnat de dumneata, in numele A.N.C.M.R.R. Comunicatul este cel de aici. Textul vizat este urmatorul:

"Această rezolvare, așteptată și acceptată de marea majoritate a pensionarilor militari, este contestată de unele persoane care nu vor, sau nu pot să înțeleagă semnificația și importanța acestei măsuri, primită cu nerăbdare și interes de cei afectați de nedreptățile față de pensionarii militari, promovate de guvernul Boc. Neînțelegând textul proiectului de lege, unii dintre protestatari cer ca recalcularea pensiilor să se facă pentru toți pensionarii militari, deși o asemenea măsură ar provoca probleme foarte dificile sistemului de pensii militare și ar fi nejustificată, având în vedere că recalcularea pensiilor militare pe baza prevederilor OUG1/2011 a fost o măsură aplicată NUMAI pensionarilor militari, fiind inutilă o nouă recalculare. În același timp, recalcularea pensiilor acordate pe baza legii comune (263/2010) este necesar a fi făcută potrivit noii legi, pentru a deveni și acestea „pensii militare de stat”.

Ce vrei sa ma determini sa inteleg, domnule Comandor (r) Constantin ALEXANDRU, mare sef al serviciului juridic din A.N.C.M.R.R.? Ca actuala pensie in plata a subsemnatului, este de fapt militara? In conditiile in care:

1]. Pensia actuala a subsemnatului (ca si a dumitale) este stabilita in baza Legii nr. 119/2010 care mi-a desfiintat dreptul la pensie militara ce mi-a fost deschis initial in baza Legii nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat. Rezultatul fiind atribuirea subsemnatului (ca si dumitale), incepand cu data de 01.01.2011, a unei pensii in sistemul public - exact asa cum prevede Art. 1 din Legea nr. 119/2010. Dumneata NU ai citit nici macar Art. 1 din Legea nr. 119, incat sa descoperi ca NU ai pensie militara, ci una in sistemul public? 

Stii sa citesti, nu? Daca da, citeste ce scrie in Art. 1 din Legea nr. 119/2010: "Art. 1 - Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi, urmatoarele categorii de pensii, stabilite pe baza legislatiei anterioare, devin pensii in intelesul Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare:
a) pensiile militare de stat
b) pensiile de stat ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor;" 

Clar, domnule C. Alexandru? Incepand cu data de 01.01.2011, dumneata, eu, toti militarii pensionati pana in anul 2011, NU mai avem pensii militare, ci pensii in sistemul public, respectiv contributive. Iar dumneata ce sustii, sa ne prefacem ca sunt militare si sa acceptam in contextul aparitiei noii Legi a pensiilor militare, doar rebotezarea acestora din contributive in militare, fara a se intampla realmente nimic?


2]. Pensia actuala a subsemnatului (ca si a dumitale), dupa ce in prealabil a fost stabilita cu forta ca fiind pensie in sistemul public in baza Art. 1 din Legea nr. 119/2010, a mai fost si recalculata/revizuita in baza O.U.G. nr. 1/2011. Rezultatul in cazul meu fiind stabilirea unui cuantum inferior al noii pensii contributive a subsemnatului, fata de fostul cuantum al pensiei militare.  In concluzie, d-le C. Alexandruurmare a aplicarii O.U.G. nr. 1/2011, NU au mai rezultat tot pensii militare de stat. Ci pensii contributive stabilite in sistemul public. O.U.G. nr. 1/2011 fiind doar un apendice de aplicare a Legii nr. 119/2010. Ceea ce este scris negru pe alb si la Art. 1 (1) din O.U.G. nr. 1/2011"Art. 1 (1) Pensiile prevazute la art. 1 lit. a) si b) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor (...), se revizuiesc, din oficiu (...)".  

Ai inteles ceva, d-le C. Alexandru? O.U.G. nr. 1/2011 NU a recalculat/revizuit pensiile militare, astfel incat rezultatul recalcularii/revizuirii sa fie tot pensii militare. A recalculat/revizuit niste pensii ale militarilor, militare candva, insa transformate in prealabil in pensii in sistemul public. Si cea mai naiva persoana cunoscand faptul ca dintr-o pensie calculata dupa regulile sistemul public, NU poate rezulta o pensie militara, ci tot o pensie in sistemul public!

Si atunci, din moment ce revenim din nou la pensii militare, cum sa fie inutila "o noua recalculare"? Din moment ce aceasta este singura cale de transformare a actualelor pensii contributive stabilite in baza Legii nr. 119/2010 si a O.U.G. nr. 1/2011, in pensii militare? Lucru arhicunoscut nu doar de catre orice jurist, ci de orice cetatean care nu este analfabet?


In primul rand ca in conditiile noii Legi a pensiilor militare, NU discutam de o noua recalculare, ci doar de o prima recalculare! Dar ce noua ni s-au recalculat in baza O.U.G. nr. 1/2011,  pensii militare in baza viitoarei Legi a pensiilor militare, rezultand tot pensii militare, astfel incat sa discutam de o "noua recalculare"? Sau ni s-au recalculat in 2011 niste pensii deja stabilite in sistemul public, dupa regulile sistemului public? 

Domnule C. Alexandru! Exceptand situatia in care dumneata ai avea probleme serioase de rationament - ceea ce eu nu cred, comunicatul semnat de dumneata nu constituie decat o imensa ofensa. Nu numai la adresa subsemnatului! Ci si la adresa majoritatii personalului pensionat pana in anul 2011. Logica unui astfel de comunicat este una singura. Si este de natura matematica, deci NU poate fi contestata. O persoana care sustine nerecalcularea actualelor pensii contributive stabilite pana in anul 2011 - sugerand si cu tupeu ca acestea ar fi deja militare, in conditiile in care majoritatea dintre noicunoastem ca aplicarea unitara a Legii pensiilor militare - asa cum este normal, ar determina majorarea pensiilormajoritatii  personalului pensionat pana in anul 2011, NU poate fi decat o persoana care: 

- in urma recalcularii pensiei in plata in conformitate cu noile prevederi ale Legii pensiilor militare,  i-ar rezulta un cuantum al pensiei inferior fara de cel actual contributiv in plata. Persoana in cauza avand temeri (e drept, intemeiate) nu pt. faptul ca i-ar fi diminuata pensia, legea prevezand ca va fi mentinut in plata cuantumul mai avantajos, ci pt. faptul ca risca in urma "perierii" legii de catre Parlament ca respectivul cuantum sa ii fie "inghetat" ani buni de zile. Asa spune logica matematica!

Adica, s-ar intampla exact cum mi s-a intamplat mie in 2011, cand  in urma recalcularii fostei pensii militare dupa desfiintarea acesteia, in baza Legii nr. 119/2010 si a O.U.G. nr. 1/2011, mi s-a stabilit o pensie in sistemul public cu un cuantum cu mult inferior fata de al fostei pensii militare. Si care a ramas astfel pana la data de 01.10.2013. La acest moment fiind "inghetat" la nivelul lunii decembrie 2010, urmare a Art. 1(4) din Legea nr. 241/2013 In final, cuantumul fiind acelasi ca in anul 2008. In conditiile in care, aplicandu-mi-se noua Lege a pensiilor militare, o recalculare operata concomitent cu actualizarea in functie de soldele militarilor in activitate la data intrare in vigoare a legii, mi-ar permite sa imi redobandesc dreptul real la pensie militara, care in cazul meu, intamplator ar avea si un cuantum cu 44% mai mare decat "inghetata" contributiva de care beneficieze actualmente.  Si pe care dumneata NU vrei sa fie recalculata pt. a deveni o pensie real militara. Precum a colegilor pensionati incepand cu anul 2011, precum a colegilor in activitate care urmeaza sa se pensioneze in viitor!

Domnule C. Alexandru! Mie imi sunt suficienti  5 ani de experimente care s-au facut pe mine! Nu ma mai efecteaza astfel de experimente, dar nici nu am decazut in asemenea hal incat sa ma mint singur ca surogatul care rezulta din actuala pensie contributiva, ar deveni pensie militara doar printr-o simpla rebotezareEu nu accept mascarada, si nici multi altii nu o accepta! Acea pensie rebotezata nu reprezinta decat un amalgam de cifre exact asa cum ne-au fost lasate mosternire urmare a desfiintarii pensiilor militare, amalgam in care niciunul dintre noi, in absenta recalcularii nu poate depista niciun element al unei pensii militare reale: grad - nu, functie - nu, nimic! Un amalgam de cifre care nu face decat sa ne aduca aminte pas cu pas acele vremuri in care colegi de-ai nostri si-au pierdut si viata urmare a schimbarii legislatiei: nesimtiti, desfiintare, diminuare, inghetare, umilire, desconsiderare, tribunale, proteste, amenintari, jigniri etc. Este prea mult si prea suburban incat sa mai inghitim si ultima otrava si sa ne prostituăm pur si simplu cum ca prin simpla schimbare a titulaturii actualelor pensii contributive, ne-am recastiga dreptul la pensie militara! 

Domnule C. Alexandru, cu experimentele politicienilor m-am invatat, concluzia mea si numai, fiind ca doar un razboi va readuce lucrurile in ordine in privinta militarilor in aceasta tara. Sunt multi dintre noi care au ajuns sa si-l doreasca. Ceea este insa frapant pt. mine, este cu totul altceva: cum este posibil sa decada atat de mult, din punct de vedere moral, un militar in rezerva/retragere, incat sa coparticipe la experimentele zonei politice contra personalului militar? Intrucat dumneata exact asta faci!

Fapt pt. care d-le C. Alexandru, te declar "persona non grata". In numele tuturor militarilor in rezerva/retragere pe care ne desconsideri! 

Semnat: G. Olescu 

NOTA: Mesajul este adresat in egala masura tuturor acelor lideri ai A.N.C.M.R.R., ai  S.C.M.D. si ai altor organizatii, care au coparticipat constient la "mascarada" pregatita personalului militar pensionat pana in anul 2011! 


UPDATE 

Atenţie să nu suporţi vreun şoc juridic, d-le C. Alexandru!

Intrucat ai ghinion cu "Elita"! Colegul nostru M. Orzan si caruia ii multumim, readucandu-ne aminte la comentarii ca d.p.d.v. atat legislativ, cat si al tehnicii si logicii juridice, toate pensiile actuale ale personalului militar sunt pensii in intelesul Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Inclusiv pensiile stabilite personalului militar pensionat inainte de anul 2011 in baza Legii nr. 119/2010, O.U.G. nr. 1/2011 si Legii nr. 241/2013. 

Intrucat:

Este in limba romana si pt. Dvs., d-le C. Alexandru sau nu? Deci, ce pensii avem actualmente d.p.d.v. legal? Raspunsul ni-l ofera Art. 171 din Legea nr. 263 / 2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Pt. orice eventualitate, te invit sa repeti dupa mine: "EU am o pensie in plata in sistemul public de pensii, asa cum este stabilita de Art. 171 din Legea nr. 263 / 2010 privind sistemul unitar de pensii publice". Si aici punem punct intoxicarii juridice propagate in mod grosolan de dumneata, de G. Oprea, de M. Dogaru si de altii care  va opuneti recalcularii pensiilor. In consecinta, si eu si dumneata, si personalul pensionat inainte de anul 2011, si personalul pensionat incepand cu anul 2011, avem la acest moment pensii stabilite in sistemul public care se supun prevederilor Legii nr. 263 / 2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Care  pt. a deveni militare, trebuie obligatoriu recalculate intregului personal pensionat dupa principiile Legii pensiilor militare!

Mai departe, avand in vedere prevederile Art. 171 din Legea nr. 263 / 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, rezulta cu claritate ca prevederea din continutul Art. 111 alin (1) din proiectul Legii pensiilor militare, respectiv “Pensiile militarilor, politistilor si functionarilor publici cu statut special stabilite in baza Legii nr. 119/2010, Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 1/2011 si Legii nr. 241/2013” este in neconcordanta cu situatia juridica de fapt a acestor prestatii, care in fapt, incepand cu 01.01.2011, data intrarii in vigoare a Legii nr. 263/2010, sunt “PENSII STABILITE IN BAZA LEGII NR. 263/2010 PRIVIND SISTEMUL UNITAR DE PENSII PUBLICE". In consecinta, si aceste tipuri de prestatii trebuie cuprinse in ipoteza normei prevazute la art. 112 din proiect. Mai pe romaneste, RECALCULATE!

D-l Marcel Orzan aduce in acest sens si probe deja consumate. Sa il urmarim cu atentie, intrucat totul este si logic si demonstrat:

"Pentru a ma face inteles, eu personal am Decizie de Recalculare a Pensiei de Limita de Vasta, in baza Legii 263/2010(pt. valorificarea stagiilor realizate dupa data inscrierii la pensie, realizate in civilie). Aceasta Decizie imi arata mie ca eu am “PENSIE STABILITA in BAZA Legii nr. 263/2010”, deci trebuie sa intru in norma prevazuta de art. 112 din proiect. VA ASIGUR CA NU ESTE NICIO INDOIALA IN ACEST SENS.

 Pentru a argumenta, prezint prevederile din proiect (cel al Guvernului), astfel:

Art. 75. – (1) Încetarea, suspendarea sau reluarea plăţii pensiei, precum şi orice modificare a drepturilor de pensie se fac prin decizie emisă de casele de pensii sectoriale, ÎN CONDIŢIILE RESPECTĂRII REGIMULUI JURIDIC AL DECIZIEI DE ÎNSCRIERE LA PENSIE.

(2) Nu constituie modificare a drepturilor de pensie măsurile de indexare şi actualizare a pensiilor generate de evoluţia estimată a indicelui preţurilor de consum corelată cu creşterile medii salariale, acordate prin hotărâri ale Guvernului, cu excepţia primei actualizări reglementată de art. 61 alin. (1).”


D-l Marcel Orzan ne readuce aminte tuturor, inclusiv dumitale d-le C. Alexandru, ceva extrem de elementar. In afara de faptul ca toti, inclusiv dumneata, beneficiem la acest moment de pensii in intelesul Legii nr. 263 / 2010 privind sistemul unitar de pensii publice.  Si anume ca prevederea mentionata la Art. 75 din proiect este continuta de orice lege privind asigurarile sociale actuale si trecute (se poate verifica in legislatie) si semnifica faptul ca orice modificare, oricat de mica, in drepturile de pensie se face prin EMITEREA UNEI DECIZII, CA SI CUM NE-AM FI INSCRIS PRIMA DATA LA PENSIE, adica ca si cum ni se STABILESC DREPTURI DE PENSIE CONFORM LEGII care reglementeaza modificarea care se face. Asa a fost mereu pana acum, nu? Si atunci, de unde tot baletul dumitale juridic, d-le C. Alexandru?

In concluzie, d-le C. Alexandru  - vei fi dumneata jurist, dar nici noi nu suntem nici analfabeti, si nici retardati! Asa cum pari sa ne consideri! Si in plus fata de dumneata, avem si cateva calitati: NU denaturam adevarul, NU mintim, NU intoxicam! Dumneata de ce practici aceste lucruri si in favoarea cui?

Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor