Treceți la conținutul principal

vineri, 1 mai 2015

COMUNICATUL PRESEDINTELUI FILIALEI PITESTI!


doamnelor si domnilor,
Pentru ca unii dintre cei fraudati de legislatia Boc in materia pensiilor militare, abia acum dupa 5 ani s-au trezit din somnul cel adanc si urat si au devenit dintr-odata violenti in exprimari ( ca doar asta stiu sa faca! ) si cei mai "destepti", trimitandu-mi ( nu intamplator ) tot felul de mesaje prin care forfecand doi termeni folositi in actualul Proiect al Legii Pensiilor Militare - ACTUALIZARE si RECALCULARE -, sunt de natura jenanta, fac public urmatoarele precizari :
1. Mie si colegilor mei, in momentul indeplinirii conditiilor legale de intocmire a Dosarului de Pensionare, NU ni s-a stabilit DREPTUL la Pensie in baza unei legislatii, ale carei principii operau CONTRIBUTIVITATEA;
2. Eu si colegii mei, care ne-am opus legislatiei Boc in justitie, prin sentintele civile definitive si irevocabile in procesul de recalculare, inclusiv prin cele ale Executarii Silite impotriva CPS/MAp.N, ne-am pastrat dreptul asupra, Pensiei Militare de Stat;
3. Prin interventia mea pe bloggul Filialei Pitesti, am considerat ca trebuie sa recunoastem pe de o parte , interventia legala si necesara a guvernului condus de premierul Ponta, in inlaturarea HAOSULUI LEGISLATIV in  materia pensiilor militare, promovat de legislatia Boc, iar pe de alta parte, am cautat sa ma raportez la unele CERTITUDINI ale momentului din aceasta perspectiva, deoarece, NU avem la dispozitie originalul oficial al acestui proiect, inaintat in Parlamentul Romaniei;
4. Dezaprob si dezavuez orice manifestare golaneasca de exprimare, prin orice mijloc, a TUTUROR celor care spre rusinea lor, au absolvit cursurile unei institutii militare si le-au oferit o anumita calificare;
5. Pentru a SINTETIZA la MAXIMUM posibil, ce am spus de atatea ori, fac urmatoarea PROPUNERE pe care Institutiile abilitate, s-o valorifice, in elaborarea si promulgarea acestui Act Normativ, atat de important:

<< Pensiile militare de stat devenite pensii in sensul Legii 119, redevin pensii militare in sensul prezentei Legi si vor fi actualizate/ recalculate,, pastrand Baza de Calcul avuta ca pensii militare de stat , la nivelul anului 2010 >>

HONOR ET PATRIA, VAE VICTIS!
Presedintele Filialei Pitesti
colonel Victor popescu

miercuri, 29 aprilie 2015

SEDINTA AGF PITESTI din 30.04 2015


Stimati camarazi,
In abordarea intelegerii corecte a Proiectului Legii Pensiilor Militare de Stat 2015, rog sa  revedeti fiecare urmatoarele:
1. Data inscrierii dreptului la pensie ( Nasterea dreptului);
2. Functia, gradul si vechimea in activitate;
3. Legislatia in vigoare la data inscrierii dreptului la pensie;
4. Criteriile/Principiile prevazute in legea respectiva;
5. Data intreruperii ( nelegale ) a acestui drept;
6. Legislatia care a intrerupt acest drept; 
7. Proiectul care REPUNE / REIA / ACTUALIZEAZA DREPTUL INITIAL ( cel avut ).

Honor et Patria, Vae Victis!
Presedintele Filialei Pitesti
colonel Victor popescu

miercuri, 29 aprilie 2015

Controverse,dorinte si posibilitati




      Nu as fi intreprins prezentul demers daca nu as fi primit o serie de telefoane si e-mail-uri  cu diverse materiale si intrebari de tot felul pe marginea proiectului Legii pensiilor militare de stat. Un proiect  aflat, in sfarsit, in Parlament. Inclusiv cu avizul Guvernului! Dupa o lupta de peste patru ani la care am participat toti. Sau aproape toti, asa dupa cum am putut constata de-a lungul timpului. 
   In mateialele mai sus amintite se abordeaza tot felul de calcule hazardate deocamdata,zic eu,si se extrag tot felul de concluzii premature.
   Chiar daca respect deptul la libera exprimare si accept opinia oricarui om, nu pot sa nu constat ca acest proiect este atacat din toate partile, de tot felul de persoane, mai mult sau mai putin avizate asupra chestiunilor pe care le afirma .
 Si , mai cu seama, mai mult sau  mai putin de buna credinta. Se pune astfel in circulatie un amestec toxic de jumatati de adevaruri , minciuni si rationamente vicioase, falseSa explic si sa sustin afirmatiile mele.
   In primul rand, putem fi de accord cu totii ca este important textul proiectului legii care intra in Parlament, dar hotarator este textul legii adoptate de Parlament si promulgate de Presedintele Romaniei. Textul proiectului Legii pensiilor militare de stat nefiind nici macar supus la vot  in prima camera, eu zic ca , deocamdata , discutam  … “amintiri despre viitor”!  Neexistand inca legea,pe cale de consecinta, nu exista nici normele de aplicare ale acesteia. Avem astfel o imagine si mai profunda despre caracterul nu prea fundamentat al afirmatiilor care proiecteaza pe bloguri  pareri critice in legatura cu ce au facut sau nu au facut SCMD , ANCMR, Dogaru , Iliescu … daca legea e buna sau nu … ce discriminari mai promoveaza ea etc  I-as intreba pe acesti “nemultumiti de serviciu”,  domniile lor (roarmy, R26500 etc)ce au facut  pentru aceasta lege? In afara de exercitii democratice de exprimare a parerilor pe bloguri!  Cu tot respectul,poate se vor intreba si cei care, cu o usurinta nu prea laudabila, “iau lumina “ de la acesti domni!
In al doilea rand , sa vedem stimati colegi care au fost obiectivele noastre, ale majoritatii (daca nu ale tuturor, asa dupa cum pare acum!), atunci cand am inceput lupta cu regimul Basescu/Boc si pe care am continuat-o pana azi.  Si sa mai vedem daca si in ce mod ar putea fi ele sau nu indeplinite prin proiectul Legii pensiilor militare de stat.
1)    Un prim obiectiv a fost sa ne recapatam dreptul la pensie militara de stat. Deci  pensiile noastre sa redevina pensii militare de stat.
Indeplinit zic eu prin textul art111, alin 1 din proiect:

Art. 111. – (1) Pensiile militarilor, poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special rezultate în baza Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor, Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi Legii nr. 241/2013 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională devin pensii militare de stat în înţelesul prezentei legi.
  Firesc, puteau fi gasite formule mai bune, mai corecte. De pilda, eu am facut o propunere referitoare la textul acestui articol, pe care o redau mai jos;
Art.111 (1) Pensiile militarilor , politistilor si  funtionailor publici cu statut special in rezerva si retragere,  aflate in plata la data intrarii in vigoare a prezentei  legi, redevin pensii  militare de stat.”           
  Nu a fost agreata. Asta nu inseamna ca Dogaru si Pricina sunt tradatori , ca s-au aliat cu Oprea , cu Iliescu, cu … mai stiu eu cine. Poate ca nu am avut dreptate. Poate ca dezbaterea parlamentara ar putea duce la un astfel de text. Dar eu nu am iesit pe bloguri sa-mi revars naduful ca nu mi-a fost luata in seama propunerea despre care cred in continuare ca este mai buna decat textul actual din proiectul legii. Si asemenea au procedat multi alti colegi care au facut astfel de propuneri, cu buna credinta .
2)Un al doilea obiectiv a fost acela de a ne recapata fiecare in parte cuantumul pensiei militare de stat pe carea l-am avut pana in luna decembrie 2010.
Indelinit, in opinia mea, in textul art. mai sus aratat, prin citarea Legii nr. 241/2013 in randul actelor normative care reglementeaza pensiile care devin pensii militare.  Si sustinut de faptul ca incasam aceste pensii in fiecare luna!
    Se cuvine un mic comentariu. De fiecare data, se gasesc oameni care, in astfel de situatii, ar vrea sa obtina mai mult decat au avut.  Justificat oarecum, in conditiile in care am fost batjocoriti si spoliati de drepturile noastre.  Omenesc, daca luam in considerare  dorinta de castig a fiecaruia. As vrea insa sa amintesc obiectivul clamat si urmarit de noi , pe care l-am prezentat opiniei publice in acesti ani: luptam pentru recastigarea drepturilor noastre. Care au fost drepturile noastre de pensie, discutand despre cuantum? Cele aflate in plata la ora actuala!  Acum ne dorim mai mult, printr-o recalculare incerta in conditiile mai sus aratate. In absenta normelor  de aplicare a legii, nu stiu daca calculele prezentate de unii colegi ai nostri sunt realiste. I-as intreba ce metodologie de calculau folosit? Bine , aici putem discuta faptul ca  o parte dintre colegii nostrii ,unii poate pe merit ,  altii prin tot felul de malversatiuni ale altora sau/si ale lor  , au obtinut in timpul regimului Basescu/Boc, prin recalculare/ revizuire, pensii mai mari. Si, daca noua Lege a pensiilor militare va fi adoptata asa cum este acum in proiect, se pare ca vor ramane cu ele. Asta nemultumeste pe unii colegi(R26500) care vin cu tabele interesante, incercand sa demonstreze  si prin acestea necesitatea recalcularii.
   Le inteleg frustrarile. Le-am incercat si eu vazand bulversarea ierarhiilor militare, a valorilor , prin nebunia rezultatelor revizuirii pensiilor militare!  Stim cu totii care au fost “culisele” acestei situatii. Stim cu totii ca , atunci cand s-a incercat sa se faca lumina in aceasta privinta ,calculele politice  au oprit actiunea.  Si mai stiu ca, dupa o eventuala recalculare vor ramane in plata cuantumurile avantajoase ale pensiilor. Nu insist asupra acestei situatii. Nu din lasitate. Mizez insa pe inteligenta dumneavoastra in evaluarea realista a situatiei si a celor mai potrivite cai si mijloace destinate atingerii obiectivelor noastre!
  Si mai este un aspect asupra caruia vreau sa atrag atentia celor care, criticand textul proiectului legii, lasa  impresia ca, inapoia afirmatiilor lor publice, se afla dorinta de a obtine mai mult decat au avut in 2010. Si celor care, cu (prea) multa usurinta cupleaza la ideile acestora. Nu credeti , stimati colegi ca, voit sau nu , constient sau nu, puneti umarul la decredibilizarea categoriei noastre socio-profesionale , a luptei pe care am dus-o si o ducem pentru recastigarea drepturilor noastre? Mai ales in contextul in care , opinia publica este déjà “amorsata”de discutia asupra proiectului actului normativ privind pensiile parlamentarilor! Nu realizati acest pericol?
2)    Un al treilea obiectiv a fost acela de a se inlatura “inghetarea “pensiilor noastre,ale celor carora ne-a fost redat cuantumul pensiilor din decembrie 2010 prin Legea nr.241/2013.
Realizat , in opinia mea, devreme ce :
a)pensiile noastre devin pensii militare de stat;
b) actualizarea pensiilor militare de stat este prevazuta de art.60-61 din proiectul Legii despre care discutam, fara a se face vreo referire discriminatorie.
4) Si in sfarsit, dar nu in cele din urma, al patrulea obiectiv a fost recuperarea sumelor retinute prin recalcularea /revizuirea abuziva a pensiilor noastre.
Indeplinit, cred eu, prin prevederile art.123 din proiect:
  Art. 123. - (1) Diferenţele între cuantumurile pensiilor cuvenite pentru luna decembrie 2010 şi cele stabilite în baza Legii nr. 119/2010 şi OUG nr. 1/2011, se restituie titularilor, la cererea acesora, în mod eşalonat, pe o perioadă de cel mult 2 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi.
(2) Modalitatea de aplicare a prevederilor alin. (1) se va stabili prin norme aprobate prin hotărâre a Guvernului, elaborate in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.
  Cu siguranta , proiectul Legii pensiilor militare de stat despre care discutam nu intruchipeaza perfectiunea. Putea si inca poate fi imbunatatit . Spre exemplu,iata inca doua chestiuni care nu sunt rezolvate si ar trebui luate in discutie spre a-si gasi cuvenita rezolvare:
a.recuperarea sumelor pierdute de noi prin “inghetarea pensiilor”. Adica sa ni se acorde si noua procentele acordate la actualizare celorlalti pensionari militari si sa recuperam sumele corespunzatoare neacordate;
b.in cadrul primei  actualizari sa se ia in calcul si  noile reglementari privind conditiile de munca .
   As vrea sa ma fac bine inteles: eu nu ma opun unei eventuale recalculari. Nu am ce pierde, chiar daca pensia reclculata ar fi mai mica, pentru ca ar ramane in plata cuantumul avantajos. Poate chiar as avea de castigat.
 Dar imi pun cateva intrebari pe care le supun si atentiei dumneavoastra:
A)va fi acceptata recalcularea pensiilor militare potrivit noii legi, in conditiile in care acest fapt implica poate un anume efort bugetar? Sau va fi folosit acest fapt ca argument pentru amanarea adoptarii legii, asa cum s-a mai facut pana acum?
B) daca dorim sa obtinem recalcularea pensiilor noastre in conditiile noii legi, aceasta este calea pe care trebuie sa o urmam? Adica cu scandal pe bloguri, cu acuzatii de tradare care demonstreaza o lipsa de unitate?  Care ne pun intr-o lumina proasta in fata opiniei publice prin inducerea ideii ca nu urmarim doar  sa ne recastigam drepturile, ci sa castigam  mai mult? Asta este inteligenta pe care o putem dovedi?
  In conditiile in care,repet , nu avem de-a face decat cu un proiect de lege abia intrat in Parlament,consider ca  exagerate reactiile unora dintre colegii nostri care induc o stare  de agitatie total nebenefica intereselor noastre.
 Putem gasi alte cai inteligente prin care sa actionam pentru ca , in cursul dezbaterii parlamentare a legii, prin formularea si adoptarea unor amendamente sa obtinem ceea ce dorim. Sau macar ce este de bun simt si posibil din ceea ce dorim!
  Sincer sa va spun , asa cum vad ca se manifesta unii din vesnicii critici ai SCMD si aprigii critici ai proiectului acestei legi, eu am senzatia ca , prin “tambalaul” public pe care il promoveaza, prin isteria pe care o induc, vor sa se asigure ca de fapt nu va avea loc nici o recalculare !!! Poate chiar sa nu se adopte o lege a pensiilor militare de stat. E greu de crezut ca acesti domni nu pot realiza cat de inabil procedeaza !
 IN CONCLUZIE :
1)    va rog sa acceptati ca discutam despre un proiect de lege abia intrat in Parlament, dupa o “zbatere” de peste trei ani. Nu stim daca, cand si cum va iesi din Parlament, asa ca acuzatiile si etichetarile nu-si au rostul;
2)    proiectul nu este perfect. Poate fi imbunatatit, daca:
a.putem decela limitele pana la care ne  vom impinge cererile;
b.avem suficienta minte sa actionam inteligent si oportun pentru indeplinirea scopurilor noastre;
3)  in opinia mea, discutiile  si agitatia promovate de unii colegi in spa
tiul public cu privire la obtinerea  unei recalculari a pensiilor prin noua lege a pensiilor militare de stat, nu servesc atingerii obiectivelor noastre;
3)    Ii invit pe acesti colegi sa se implice concret in actiunea pentru atingerea acestor obiective. Adica sa treaca de la formulari de genul “nu s-a facut…,” “trebuia sa se faca… “, “tradare, tradare, tradare de trei ori tradare…” la formularea de solutii. Si mai ales la organizarea de actiuni   concrete  pentru punerea acestora in practica. Eu ii voi urma si voi pleda pentru aceasta . Dar teama imi e ca e mai usor sa stai pe margine si sa critici . Asa nu esti supus nici macar pericolului de a gresi!

Si in final,spre aducere aminte, iata cum rezolva Legea nr. 164/2001 problema recalcularii pensiilor: prin actualizare!
Art. 79. − (1) Pensiile militare stabilite în baza legislaţiei anterioare datei intrării în vigoare a prezentei legi se recalculează astfel:

a) cuantumul pensiei în plată se actualizează, având ca bază de calcul solda lunară brută în vigoare la data aplicării prezentei legi, corespunzătoare funcţiei maxime a gradului militar avut la data trecerii în rezervă, pe baza unei metodologii aprobate prin hotărâre a Guvernului[1][2], la propunerea instituţiilor prevăzute la art. 5 alin. (1);

b) în cazul în care cuantumul pensiei obţinut conform lit. a) este mai mic decât cuantumul pensiei în plată se menţine cuantumul pensiei în plată.
 O ultima intrebare, stimati colegi: ce credeti ca ar putea fi mai avantajos pentru noi:
a.     O recalculare a pensiilor pe baza soldelor actuale , sau
b.     O actualizare a pensiilor noastre pe baza  soldelor tip NATO ?


Vicepresedinte coordonator Zona Centru
Presedintele Filialei 1 Sibiu
Col.(r) Tudosie Stefan



Postări populare de pe acest blog

GLORIE EROILOR NEAMULUI ROMANESC. In data de 29 MAI 2014 de INALTAREA DOMNULUI sarbatorim ZIUA EROILOR.

Mormantul Ostasului Necunoscut Mareste imaginea. Mormantul Ostasului Necunoscut este un simbol unic al recunostintei nationale si al cinstirii pe care poporul roman o datoreaza celor care si-au dat viata pentru apararea, libertatea si demnitatea tarii noastre. In luptele mondiale de la inceputul secolului trecut, Romania a pierdut aproape un milion de soldati si oameni de rand. Pe langa cimitirele si monumentele ridicate in orasele si satele tarii, in anul 1923, in Parcul Carol I, din Bucuresti, a fost inaugurat "Mormantul Ostasului Necunoscut". Acest lucru se datoreaza mai ales Societatii "Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi", infiintata in 1919 si transformata ulterior, in anul 1927, in Societatea "Cultul Eroilor". Mormantul Ostasului Necunoscut In anul 1923, la indemnul Societatii Eroilor, s-a luat decizia ca jertfa tuturor eroilor necunoscuti sa fie simbolizata de un monument special: &quo
Soţia lui Iohannis avea baza de date cu copii de vânzare 27 Aug 2014 Carmen Lăzurcă - Iohannis a fost profesoară la Şcoala specială din Sibiu Liberalul Klaus Iohannis, candidat la Preşedinţie, este acuzat că împreună cu soţia sa, Carmen, a intermediat în anii '90 înfierea unor copii unui cuplu canadian despre a căror soartă nu se mai ştie nimic de 14 ani, bănuindu-se că ar fi fost traficaţi pentru organe. Înaintea intermedierii adopţiilor, soţii Iohannis aveau o radiografie completă a situaţiei copiilor cu probleme din judeţ ce puteau fi folosiţi ca marfă. Şi aceasta pentru că el, Klaus, era inspector şcolar, iar ea, Carmen, profesoară de engleză la Şcoala Specială din Sibiu. Dar liantul în această afacere era soţia lui Iohannis, cea care i-a adus pe canadieni să vadă copii, profesoară de engleză şi aspirantă la statutul de Primă Doamnă. Tânăra profesoară Carmen Lăzurcă s-a angajat la Şcoala Specială din Sibiu deoarece  nu primise repartiţie în oraşul Sibiu. Tânar

Poezia este geniala : LECTIE DE ISTORIE.

LECTIE DE ISTORIE" de Nicolae Dragusin Mi-a rămas săpat în minte de pe când copil eram Că sunt Om, că am o tară si o Limbă si un Neam Că-n adâncul gliei sfinte stau de veacuri motii mei Că din ei răsare pâinea si prin mine trăiesc ei Valuri tulburi de uitare peste mortii mei se-asează Limba nu ne mai e limbă, tara nu mai este trează Azi ne-nvată imbecilii intereselor perfide Cum să ne uităm eroii si să venerăm partide Cum să cântărim istoria si s-o vindem pe bucăti Cum să facem Mall-uri, vile, scotând piatra din cetăti Pe Vlad Tepes cum să-l facem personaj de film de groază Capul lui Mihai Viteazul în dolari cât valorează Ne învată idiotii că Bălcescu a fost las Si că Decebal batrânul a fost un sinucigas Cum de s-a ajuns aicea ca să vină fiii ploii Nesimtiti cât să-si permită a ne ponegri eroii? Niste dascăli mediocri ce-au citit minciuni sfruntate Si ni le aruncă-n fată ca pe legi adevărate Bieti defăimători de stirpe, lacomi si periculosi Ce-am fi noi fără istor